Czy są tu jakieś staraczki chorujące na wzjg? Lub inną chorobę jelit?
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualny
-
Lekarz mojego męża oprócz rozmowy zawsze przeprowadza badanie brzucha i sprawdza odbyt bo to z część końcową jelita mąż ma problemy. Potem ustala dalsze leczenie i mówi kiedy kolejna wizyta kontrolna z reguły co miesiąc. Jest to lekarz na nfz więc nie ma mowy o naciąganiu kasy. Niestety na dobrego lekarza ciężko trafić
Niepokojące że nadal @ nie masz... dobrze że idziesz jutro do gina. A pytałaś lekarza od wzjg o to czy choroba może mieć wpływ na brak miesiączki? -
nick nieaktualny
-
ja żyje 10lat bez jelita grubego (usunięte w całości). Powód to nie wzjg tylko rodzinna polipowatość gruczolakowata (FAP) chorba genetyczna:) objawia się setkami polipów na j.g i trzeba go usunąć aby móc żyć. Nie mam stomii bo mam połączone jelito cienkie z uszytym zbiornikiem j-pouch. Ale za to mam mega blozne na całym brzuch:) Poza tym nie mam tarczycy z powodu raka.
Obecnie 3 cykl starań, cykle regularne owulacyjne ale coś nie może zaskoczyć. Mam nadzieje że to nie przez zrosty w brzuchu...07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
nick nieaktualny
-
dzięki dziewczyny:) chciałam się podzielić bo być może ktoś ma też podobne problemy:) nie trafiłam jeszcze nigdy na inne osoby z tą chorobą (jestem przed 30stką) Mam też extra polipy na żołądku i dwunastnicy ale one są niegroźne i do obserwacji:) Ginekolog nie widzi przeciwskazań więc działamy:)
powodzenia wszystkim życzę i powodzenia w staraniach:)07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
hiperprolaktynemia oraz zaburzenia glikemii, zespół FAP, MTHFR 677C-T heterozygota, PAI-1 4G heterozygota, fibrynogen 489 mg/dl (norma 200-450) -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
dziewczyny damy radę zawsze dziele się swoim doświadczeniem tam gdzie jest okazja i gdzie mogę komuś pomóc! jeśli mam coś dodać od siebie to najlepszy szpital zajmujący się jesliatmi to szpital akademicki przy Uniwersytecie Medycznym w Poznaniu na ul. Przybyszewskiego 49:) Polecam każdemu ale oczywiście nie życzę hospitalizacji:* tam są idealni lekarze znający się na flaczkach ktorzy nie biorą kopert wzamian za leczenie:)07.2018 i 10.2018 laparaskopowe usunięcie zrostow otrzewnej i uwolnieniu jajników i jajowodów.
nick nieaktualny
-
Adele27 wrote:Ewka będziesz testować ?
Nie mam po co bo ze względu na hsg i skutki uboczne po nim nie było przytulanek w dni płodne a i zaczynają się już symptomy zbliżającej się @ więc kolejny cykl na straty. Jutro wizyta u adrologa.
A jak u Ciebie?