Czy są tu jakieś staraczki chorujące na wzjg? Lub inną chorobę jelit?
-
WIADOMOŚĆ
-
Adele27 wrote:Witamy Olga trzymam kciuki za rozwój ciąży 😊 jesteś ciągle na lekach ?
Leków już nie biorę, rozmawiałam z lekarzem i mówił, że ważne, żeby przez co aj niej pół roku brka leki, a później jak już jest lepiej to można odstawić. Miałam iść na kontrolę, ale jakoś tak wyszło, że w końcu nie poszłam, ale czuję się ogólnie dobrze. Teraz pójdę dla bezpieczeństwa. Mam nadzieję, że nie będę musiała brać tych leków bo one pewnie mają wpływ na ciążę. -
Olga nie wiem do końca jak jest z Sulfasalazyna bo nigdy nie brałam ale z tego co się orientuję na ciążę nie wpływa źle. Ja biorę mesalzyne Asamax i w sumie nie odstawiam w ciąży za bardzo. Mogę go brać bezpiecznie i tak nawet lepiej niż żeby choroba nagle znów zaatakowała bez leków. Zaostrzenie choroby jest gorsze dla maleństwa niż leki 😉
-
Hej Olga, ja kd początku ciazy jestem na pentasie co prawda aplikacja czopkow robi sie co raz bardziej uciazliwa ale mi pani gastrolog zastrzegla zeby nie odstawiac lekow w ciąży.26lat
Pcos, wzjg
2 iui - nieudane...
Nie tracimy nadziei...
A po burzy zawsze wychodzi słońce....
mamy ❄️❄️❄️❄️
27.04 picis jednego ❄️
2.01.2020 - urodziła sie nasza córeczka 💕♥️ -
Hej dziewczyny kiedy macie wizyty ?
Ja mam w czw. I to będzie sądny dzień dowiem się czy prawdopodobny syn jest nadal synem hehe ☺️Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 listopada 2019, 14:41
-
Adele27 wrote:Hej dziewczyny kiedy macie wizyty ?
Ja mam w czw. I to będzie sądny dzień dowiem się czy prawdopodobny syn jest nadal synem hehe ☺️
Hej, ja mam wizytę 18 listopada pierwsza u nowego lekarza
To póki co możesz jeszcze żyć myślą, że może jednak córa
26lat
Pcos, wzjg
2 iui - nieudane...
Nie tracimy nadziei...
mamy ❄️❄️❄️❄️
27.04 picis jednego ❄️
Adele27 wrote:Magdalenka a czemu zmieniasz lekarza tak pod koniec ?
Szczerze no to jeszcze mam nadzieje na dziewczynę 😜
Bo dojazdy ponad 200km w jedną stronę do mojego lekarza z kliniki są już męczące, dodatkowo mój mąż wyjeżdza na miesiąc ( i nie miałby mnie kto wozić za bardzo), a też chciałam przejść do lekarza który pracuje gdziesz w szpitalu, a ten mój z kliniki pracuje tylko w klinice...Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 01:16
26lat
Pcos, wzjg
2 iui - nieudane...
Nie tracimy nadziei...
mamy ❄️❄️❄️❄️
27.04 picis jednego ❄️
Hej, ja mam wizytę kolejną 27.11 będę miała pobieraną cytologie i trochę się tym stresuję żeby wszystko było ok bo z reguły miałam plamienie lekkie po pobraniu a w ciąży to zaraz mega stres jak się widzi jakiekolwiek plamienie. Podobno mam bardzo unaczynioną szyjkę macicy
Wy też dziewczyny macie raz w miesiącu wizyty? Jak często macie wykonywane usg? Ja bym chciała na każdej wizycie a moja gin mówi że jak nic się nie dzieje nie ma takiej potrzeby, że wykonuje się 3-5 usg w całej ciąży. No i faktycznie na karcie ciąży nie ma też tyle miejsca na wpisy z badania USG -
Ewka90 wrote:Hej, ja mam wizytę kolejną 27.11 będę miała pobieraną cytologie i trochę się tym stresuję żeby wszystko było ok bo z reguły miałam plamienie lekkie po pobraniu a w ciąży to zaraz mega stres jak się widzi jakiekolwiek plamienie. Podobno mam bardzo unaczynioną szyjkę macicy
Wy też dziewczyny macie raz w miesiącu wizyty? Jak często macie wykonywane usg? Ja bym chciała na każdej wizycie a moja gin mówi że jak nic się nie dzieje nie ma takiej potrzeby, że wykonuje się 3-5 usg w całej ciąży. No i faktycznie na karcie ciąży nie ma też tyle miejsca na wpisy z badania USG
Ja w Klinice u lekarza miałam wizyty co 3 tygodnie i na każdej miałam robione usg, ale wiem, że ogólnie lekarze nie robią tak często usg. Ja to bym chyba oszalała jakbym co wizyta nie mogła zobaczyć małej na usg.26lat
Pcos, wzjg
2 iui - nieudane...
Nie tracimy nadziei...
mamy ❄️❄️❄️❄️
27.04 picis jednego ❄️
Ewka90 wrote:Magdalenka a imię dla malutkiej macie już wybrane?
będzie Łuc.ja a wy dziewczyny macie juz jakies typy imion?Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 17:22
Adele27 lubi tę wiadomość
26lat
Pcos, wzjg
2 iui - nieudane...
Nie tracimy nadziei...
mamy ❄️❄️❄️❄️
27.04 picis jednego ❄️
Adele27 wrote:Ja mam wizytę raz na miesiąc .. co mnie wkurza na maxa tyle czekać.. ale USG mam na każdej wizycie
Moja gin ma dużo pacjentek i wyznacza mi wizyty co miesiąc. Ostatnio na wizycie nie miałam USG bo szłam na prenatalne do innego lekarza. Teraz będę miała pobieraną cytologie i mam nadzieję że usg będzie. Następne prenatalne dopiero przed świętami. -
Ewka a jak się czujesz ? Już 2 trymestr więc pewnie spokojniejsza jestes ? 😊 Na kiedy masz w ogóle termin ? Jakoś ponad miesiac po mnie chyba 😁
Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 listopada 2019, 20:41
-
Adele27 wrote:Ewka a jak się czujesz ? Już 2 trymestr więc pewnie spokojniejsza jestes ? 😊 Na kiedy masz w ogóle termin ? Jakoś ponad miesiac po mnie chyba 😁
Czuję się super na nic nie narzekam bo mam wrażenie że po tylu latach starań nie wypada a tak serio to już ulga że jestem w drugim trymestrze, możemy chwalić się wszędzie i wszystkim ze spodziewamy się dziecka termin mam na 1 połowę maja także mam nadzieję że dzień matki będziemy świętować już razem z maleństwem