Dla wszystkich starających się o dziecko.
-
WIADOMOŚĆ
-
Hej dziewczyny! Mogę do Was dołączyć?
Czerwiec jest pierwszym miesiącem naszych z mężem starań o dzidziusia.
Moje cykle przeważnie trwaja 28-29 dni ale bywa że rozciągają się 26-32 dni. Wiem kiedy mam dni płodne ponieważ wyraźnie je odczuwam od kilku lat.
W tym cyklu staraliśmy sie przytulać tak, żeby się udało..
- później w ok 18 dc odczuwałam straszny ból a raczej kłócie jakby w prawym jajniku trwający ok pół godz
- przez kilka dni bolały mnie sutki, później przestały
- od kilku dni zdecydowanie szybciej się męczę, jestem słabsza i nic mi się nie chce
- miewam bóle podbrzusza jak na miesiączkę
Dziś mam 26 dc i czekam cierpliwie..
Biedroneczka gratuluję!!! -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny napisze jak to było u mnie od poczatku a wiec ja miałam wysoka prolaktyne i musiałam brac tabletki Bromergon jadłam je jakos od końca Grudnia do dnia wczorajszego,prolaktyna spadła ponad normę lekarz mowil ze mam brac dalej wiec brałam i tak starałam sie przez 5 cykli i dupa nic nie wychodziło.W 6 cyklu spróbowałam jeść ananasa którego poleciła mo Mordeczka(za co jej strasznie dziękuje ) bo kto wie jakby to było dalej,a wiec cykl 6 w którym jadłam ananasa był owocny
Ja ananasa niestety nie lubie wiec sobie go blendowalam ale uwaga twardy środek ananasa trzeba zjeść bo on jest w tym wszystkim najważniejszy ! Ja jadłam 4 plastry dziennie tzn blendowalam 2 plastry rano 2 plastry wieczorem,jedzenie ananasa zaczelam dzien po owulacji i bodajże jadłam go przez 5-6 dni w sumie zjadłam 2 ananasy,pamiętajcie tylko ze jak zobaczycie dwie kreski to lepiej go nie jeść bo można poronic.Ja zjadłam dwa i to wystarczyło .Trzymam za Was kciuki i wysyłam wiruski
witam wszystkie nowe dziewczynyWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 13:00
Kataleja, Paulette, pepsunieczka lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Gratuluję Biedroneczko !!! Super wiadomość
Mój @ nadejdzie jutro - czuję go całym ciałem podsumowując moje znienawidzone plamienia i @ to czuję się jakbym przez 2 tygodnie miała @, straszne to
Chyba w nowym cyklu też spróbuję z ananasem, może akurat się uda -
Dziękuje za gorące przyjęcie..
Gratuluje "zaskoczenia"...
Wizyta u gina...Dostinex raz na tydzień 1/4 tab....jak bym zaciążyła odstawić..
Skierowanie do endo...by znależc przyczynę wysokiej prolaktyny ...
Teraz zostaje obserwowac co zmienią leki ...do dzieła ..
Pozdrawiam na dziś..ile jeszcze i czy wogóle...
...może teraz...
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyja się nie wypowiem, bo nie jadłam.
na chwilę obecną mam problem wysiedzieć ze swoim prawym jajnikiem wiem, że te moje marudzenie jest już nudne, ale chwila jest ze mnie tylko delikatnie kuje a za moment nie mogę wytrzymać i promieniuje mi na cały bok zazwyczaj nie bolę mnie jajniki tak jak inne dziewczyny na to narzekają więc martwię się czy mi coś się nie robi jakiś torbiel czy jak ;/ nie znam się na tym ... -
nick nieaktualny
-
Biedroneczka29 gratuluje kochana!!
A jednak moje słowa sprzed kilku dni się sprawdziły! coraz więcej narodzin smerfów na 2016 się szykuje! Gratuluje wszystkim z całego serducha!
Co do ananasa w dniu owulacji zacząć jeść ananasa i jeść go przez około 5 dni?
Oczywiście witam wszystkie nowe staraczki -
znalazłam takie coś
"Dieta w fazie lutealnej
Faza lutealna to czas, by czerpać jak najwięcej ważnych składników odżywczych, sprzyjających rozwojowi komórek. Warto szczególnie zwrócić uwagę na produkty bogate w beta-karoten, który utrzymuje prawidłowy poziom hormonów i zapobiega poronieniom. Znajdziemy go w marchwi, słodkich ziemniakach oraz zielonych liściastych warzywach. Kobiety starające się o potomstwo w fazie lutealnej powinny jeść świeże ananasy. Zawierają one substancję zwaną bromeliną, która działa przeciwzapalnie i pomaga zagnieździć się jajeczku. W fazie lutealnej należy jeść jak najwięcej ciepłych posiłków – wysoka temperatura pomaga utrzymać ciążę. Warto więc jak najczęściej przygotowywać zupy i gulasze. Lepiej stronić od zimnych posiłków i surowych produktów."
Skopiowane z tej strony
https://parenting.pl/portal/co-jesc-zeby-zajsc-w-ciazeWiadomość wyedytowana przez autora: 16 czerwca 2015, 21:33
Emy, pepsunieczka lubią tę wiadomość