X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Długoterminowe staraczki !!!
Odpowiedz

Długoterminowe staraczki !!!

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ona na allegro znalazłam ją najtaniej z przesyłką gratis a odbiór w kiosku ruchu i chyba się zdecyduję zapłacę około 27zł bo nigdzie w księgarni jej nie znalazłam.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja czytam różne książki, kiedyś najbardziej lubiłam biografie i historyczno-polityczne, dziś czytam i romanse (tylko nie Harlequiny) i powieści obyczajowe i kryminały (w wersji soft), ale sf nie lubię (nienawidzę, ani książek ani filmów :() zdecydowanie nie moja bajka :/

Ona, Sparksa jest teraz wszędzie mnóstwo i co książka to od razu ekranizacja :) z książek jak dla mnie zdecydowanie "Dla Ciebie wszystko" (ale tylko książka, ekranizacja jak dla mnie skopana, ale wiadomo rzecz gustu), "Prawdziwy cud" i 2 cz "Od pierwszego wejrzenia", z ekranizacji "Pamiętnik" i "Dear John". Ostatnio czytałam Yoyo Moyes "Zanim się pojawiłeś" (film do dupy). Teraz czytam "Kim byłbym bez Ciebie" takie sobie...

Ona, uspokoiłaś mnie z tą laparo, jeszcze jeden cykl został do laparo, więc jeszcze może się wyrównać. Cały czas myślę o tym wszystkim i czytam komu w takiej sytuacji się udało, komu nie...

A co do mierzenia tempki to ja mierzę od kilku miesięcy i fajna sprawa, ja nie mam kłopotów ze spaniem mierzę o 5 i zasypiam, nawet światła nie włączam. Kiedyś siostrzeniec zadzwonił do mnie o 23, ja już spałam i myślałam, że to budzik i odrzuciłam poł i wpakowałam sobie termometr do buzi :D Trzeba pamiętać, żeby zaraz po zmierzeniu wyłączyć termometr i spojrzeć po przebudzeniu, bo jak zaczniecie się rano na śpiocha przyglądać to Wam zniknie wszystko i będzie albo L albo jakaś temp z dupy np mi pokazuje zawsze 36,99.

Musiałam wziąć znowu tabsa i się położyć, bo znowu mnie brzuch rozbolał, ale się wyleżę w ten weekend :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie cierpię ani książek a tym bardziej filmów SF i tak samo harleqinów jak piszesz Anet ;) zdecydowanie nie dla mnie.

Co do mierzenia tempki to ja kiedyś prowadziłam wykresy ale zaprzestałam jak okazało się że nic mi to nie wnosi bo piękne wykresy a na monicie owulki brak. Przestałam w nie wierzyć i przestałam mierzyć. Teraz chciałabym zobaczyć czy jest jakaś różnica na wykresie naturalnym a tym z clo no ale zobaczymy bo jak teraz mnie choróbsko dopadło to nie wiem czy to ma sens, chociaż i tak zaraz @ przylezie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess kociołek? Brzmi magicznie smacznie ;) dla Ciebie udanego wieczorku również :)

Janess lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 17:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mierzenie tempki traktuję z przymrużeniem oka, pomaga mi to w ustaleniu owulki (wiem, że tylko monitoring daje pewność, ale miałam kilka cykli monitorowanych, a teraz sama próbuję określić TEN dzień), ale przede wszystkim wiem kiedy @ przyjdzie :) i to jest plus. No i gdyby utrzymywała się podwyższona tempka to podejrzewałabym ciążę, ale tak nigdy nie było :(

Janess, baw się dobrze.

Ona, jeszcze na zakupach?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 17:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi temperatura zawsze wychodziła ładna. Program wyznaczał owulację, miałam bóle jajników ale niestety owulacji nie było. Jedynie pęcherzyk rósł i być może od tego te bóle bo inaczej tego wyjaśnić nie umiem. Odkąd mam monitoringi nie potrzebowałam już mierzyć ale tak jak pisałam chciałabym się przekonać czy z clo coś się zmieniło. Chociaż ostatnio to i tak słabo na nie reaguję :/

Czuję że choróbsko mnie bardziej chwyci :/

• alegzi Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 17:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale miałam do nadrobienia :)
    Karolina2787, skoro lubisz fantasy to czy czytałaś Trylogię Autostopem przez galaktykę?

1cs z CLO
    dostinex, Prenatal Uno, kwas foliowy
    12cs - ciąża biochemiczna
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alegzi a to nie jest właśnie bardziej jak SF?

• Lago Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 18:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Janess wrote:
    Ale jak ocet? Fujjj :)

haaaaaa no ocet, ocet :D Jablkowy, nierafinowany pije codziennie zamiast kawy, ktora dzis odstawilam :) To czesc mojej odzywczo-odchudzajacej-uzdrawiajacej-wypiekniajacej-zaciazajacej terapii :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    haaaaaa no ocet, ocet :D Jablkowy, nierafinowany pije codziennie zamiast kawy, ktora dzis odstawilam :) To czesc mojej odzywczo-odchudzajacej-uzdrawiajacej-wypiekniajacej-zaciazajacej terapii :D

Trochę się nie dziwię, bo też jakby mi ktoś zagwarantował, że od zjadania kozich bobków zajdę w ciążę albo schudnę 5 kg t bym jadła :D A jak Ty ten ocet pijesz, normalnie na łychę i do buziaczka? I na co to dobre jest?

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago ja ocet jabłkowy tylko na włókniaki używam ale żeby to pić :D hehe nie no weź bleee... śmierdzi jak dziad.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 18:08

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    hehe nie no weź bleee... śmierdzi jak dziad.

Ja tam dziadów nie wącham :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet_86 wrote:
    Ja tam dziadów nie wącham :D

Ja nie muszę wystarczy przejść obok dworca :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 18:19

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet_86 wrote:
    Trochę się nie dziwię, bo też jakby mi ktoś zagwarantował, że od zjadania kozich bobków zajdę w ciążę albo schudnę 5 kg t bym jadła :D A jak Ty ten ocet pijesz, normalnie na łychę i do buziaczka? I na co to dobre jest?

Dlugo by pisac na co on jest dobry, ale generalnie na wszystko. Nie bede tu eleboratow walic, bo jak moja mama slyszala jak mowilam sasiadce o jego zaletach, to kazala mi przestac bo ponoc brzmialo to jakbym jakas nawiedzona czarownica byla :D Generalnie to on zakwasza zoladek, ktory wiele osob ma niedokwaszony, powodujac lepsze przyswajanie wartosci odzywczych z pozywienia przez co tez poprawia przemiane materii. Pije 2 lyzki rozpuszczone w 3/4 szklanki wody jakies 20minut przed posilkiem. Tylko to musi byc koniecznie taki metny, najlepszy z Rossmana, naturalny ocet jablkowy. Mozna tez samemu zrobic jak ktos ma czas i checi, ja kupuje

• Lago Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 18:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karolina2787 wrote:
    Lago ja ocet jabłkowy tylko na włókniaki używam ale żeby to pić :D hehe nie no weź bleee... śmierdzi jak dziad.

nie pitol Karola, tylko lyknij rano rozpuszczony przez tydzien. Jak Ci przemiana materii ruszy to zobaczysz :D Nie no, serio, serio mi pomaga, czuje sie duzo lepiej i nie jest to Placebo

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kiedyś słyszałam, że ocet spirytusowy "niszczy" (czy coś tam złego robi) czerwone krwinki, jak te doniesienia mają się do eliksiru o kt piszesz?

Nie przejmuj się, jak ja nieraz zacznę rozprawiać o zdrowym odżywianiu, a wszyscy na mnie podejrzanie patrzą to myślę, że mój geniusz jest zdecydowanie niedoceniony... a szkoda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 września 2017, 18:29

Znowu.ta.kryska lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago jak na razie zakupiłam tran więc wiesz nie ogarnę wszystkiego :P ale ocet jabłkowy mam pod ręką w razie sos heh

Lago lubi tę wiadomość

• Lago Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet_86 wrote:
    Kiedyś słyszałam, że ocet spirytusowy "niszczy" (czy coś tam złego robi) czerwone krwinki, jak te doniesienia mają się do eliksiru o kt piszesz?

Nie przejmuj się, jak ja nieraz zacznę rozprawiać o zdrowym odżywianiu, a wszyscy na mnie podejrzanie patrzą to myślę, że mój geniusz jest zdecydowanie niedoceniony... a szkoda.

Spirytusowy to chemia i nadaje sie co najwyzej do mycia okien :D Ja go nie uzywam w kuchni juz od X lat. Jablkowy pochodzi z naturalnej fermentacji jablek i jest calkowicie bezpieczny i zdrowy.
    http://www.akademiawitalnosci.pl/ocet-jablkowy-jak-zrobic-w-domu-i-do-czego-sluzy/

niestety nasze spoleczenstwo jeszcze dlugo nie dorosnie do swiadomego odzywiania. Widze to na codzien wokol siebie. A najgorsze jest to,ze ludzie tlumacza sie brakiem czasu a tak na prawde to moim zdaniem jest to lenistwo, przynajmniej kiedys tak u mnie bylo. Od jakiegos czasu jem swiadomie i jakos nie zauwazylam zeby to w jakis sposob wplywalo na moje ograniczenia czasowe.Schudlam okolo 10 kilo, ustalo wiele dolegliwosci a co najwazniejsze sasiedzi, ktorzy nie widzieli mnie kilka miesiecy pytali co robie, ze odmlodnialam, wiec chyba sobie nic nie wkrecam :D

Anet_86, Karolina2787, Znowu.ta.kryska lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 września 2017, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lago wrote:
    Schudlam okolo 10 kilo

Przekonałaś mnie :D

• Lago Autorytet

Wysłany: 30 września 2017, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anet_86 wrote:
    Przekonałaś mnie :D

ale zeby nie bylo.....nie od samego octu :D

‹‹ 28 29 30 31 32 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

USG, test PAPP-A. Nieprawidłowe wyniki badań w ciąży – co dalej?

W badaniu USG lekarz wykrył jakieś nieprawidłowości? A może wyniki testu PAPP-A są niezadowalające? Co dalej? Jakie kroki podjąć? Czy w takiej sytuacji nieinwazyjny test genetyczny może okazać się pomocny? Jakich informacji może dostarczyć test NIPT?

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność i zdrowie w posiłkach - co jeść w okresie przesilenia zimowego?

Wiadomo nie od dziś, że to co jemy ma ogromny wpływ na nasze zdrowie i płodność. Co jednak zrobić, kiedy dostępność świeżych i sezonowych produktów jest ograniczona? Po jakie produkty sięgać zimą, aby dostarczać organizmowi kluczowych składników dla zdrowia i płodności? 

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ