Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
-
WIADOMOŚĆ
-
Tez mieszkam w Anglii (Londyn) i od kolezanek wiem, ze tu raczej tak latwo dodatkowych badan nie przepisuja..
Pogoda u nas za to niezla. Nie pada i dzisiaj dla odmiany nie ma burzy!
Moj maz tez nie ma parcia na terminy, szczegolnie ze dopiero zaczelismy.. ale ja jak juz cos postanowie to chcialabym juz zaraz miec!
Znowu zmierzylam temperature bo jakas taka ciepla na twarzy sie czulam (ach ta niecierpliwosc!) i wyszlo 37.5 w pochwie i 37.4 pod pacha a infekcji raczej zadnej nie mam ! .. hmmmRobaczek89 lubi tę wiadomość
-
Witam , mogę do was dołączyć ?
Jestem nowa . Mam 21 lat . O dziecko tak świadomie zaczęliśmy się starać tuż po moich 18 urodzinach . W lutym 2011 roku straciliśmy córeczkę . Urodziła się dwa miesiące przed terminem i zmarła po 10 dniach Tak strasznie za nią tęsknimy . Te kilka dni które była z nami dawały nam tyle szczęścia mimo że wiedzieliśmy iż odejdzie .
Po upływie pół roku od jej śmierci zaczęliśmy starać się ponownie . Ale do dziś się nie udaje . Mąż badania ma wzorowe ja również . Lekarze mówią że musimy czekać . Bo problemów ze zdrowiem nie mamy więc musi się udać .
Czekamy do grudnia jeśli się nie uda w styczniu podejmujemy się inseminacji .
To mój pierwszy cykl na ovu . Od następnego chciałabym zacząć mierzyć temp. i obserwować swoje ciało . Mam nadzieję że za klimatyzuję się tutaj .
Pozdrawiam i życzę miłego wieczoru .14.02.2011 r. - Zuzanna [*] Śpij nasza córeczko Kochana Pamiętamy o Tobie i bardzo Cię Kochamy -
Witaj ZuZia ;* bardzo przykro mi z powodu córeczki
Trzymam za Ciebie kciuki aby w niedalekim czasie się udało Wam znów cieszyć się szczęściem posiadania najwiekszego cudu na świecie jaki może być .
Złotowłosa no własnie nie przepisują badań za bardzo , Ja się prosiłam o badanie prolaktyny o ile dobrze pamiętam i FSH chyba trzy razy chodziłam a jak mi przepisał w końcu to zamiast zrobić w danym dniu cyklu tak jak się powinno to dupki zrobiły mi w 35 dni cyklu jakoś tak gdzie okres mi się spóźniał i wyszło mi takie fsh , że płakałam , że menopauze w tym wieku musze przechodzić ... może to śmieszne teraz ale co Ja wtedy przeżyłam to sobie sprawy nie zdajecie ...aż w końcu poleciałam w odwiedziny do Polski i tam zrobiłam badania wszystkie jakie istnieją , wydałam 800 zł na badania ale miałam wszytsko dokładnie zrobione w danych dniach . -
Witaj ZuZia ;*
Uszy do gory! Skoro obydwoje jestescie zdrowi jest duza szansa, ze do grudnia sie uda!
GP w UK pozostawia niestety wiele do zyczenia. Ja wymusilam badania hormonow tarczycy i mimo, ze TSH wyszlo mi ponad 2.5 stwierdzil, ze to jest jak najbardziej dobry wynik (wspomnialam, ze staramy sie o dziecko) i ze nic nie musze z tym robic. W Polsce slyszalam cos innego- ze TSH kobiety w wieku rozdrodczym powinno oscylowac w okolicy 1 i tak tez jest napisane wszedzie w internecie.. -
Wiesz bo ogólnie to dobry wynik to pewnie dlatego Ci tak powiedzieli ale jeśli chodzi o starania to faktycznie powinno TSH być mniejsze ...
Ja niestety TSH miałam w styczniu 5,11 ;o ale brałam hormony na tarczyce i spadło mi do 1,75 w kwietniu o ile się nie myle te wyniki miałam ... odstawiłam euthyrox i skoczyło mi do 4 ;/ więc od nowa tabletki a teraz jak pójde do GP po skierowanie na badania też skontroluje tarczyce bo 4 miałam w czerwcu więc teraz pewnie spadło ciekawe do ilu .Ale faktycznie wgle w Anglii służba zdrowia jest straszna eh ... -
nick nieaktualnyAle badan nie ma na ten temat tylko kazdy tak powtarza, co do TSH, ze ma byc 1 dla kobiet starajacych sie. W necie wszystko moga napisac, zalezy czy to prawda.
Ja sie trzymam norm z moja endo, na forum tez sa przypadki ze dziewczyny cisneły lekarzy bo tak przeczytały i jak dali leki to sobie nagrabiły, wg mnie tez nie ma co przesadzac, skoro jest norma. A jak ktos mi przedstawi badania to uwierze.
Zuzia hej przykro mi z dzieciatkiem natomiast trzymam kciuki zeby sie udało. -
nick nieaktualny
-
Dla mnie powiem szczerze jest najgorsze to , że są takie latawice , które rypią się po kątach z byle kim i zachodzi w ciąże ... czy to zdrowe czy chore , ćpa , pije , pali i wgle a i tak zajdzie a jest para , która stara się miesiącami , latami o dziecko ... specjalnie rzucili wszystkie używki itp i nic im nie wychodzi ... Przepraszam za wulgarne słowa ale zawsze jak zaczynam ten temat to ciśnienie mi skacze maksymalnie ! To jest tak cholernie niesprawiedliwe .;(
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Na pupie ? To zrozum to , przez niedoczynność tarczycy , zapalenie organizmu itp przytyłam 40 kg ;o teraz już chudne jest lepiej ale przytyłam i zebrała mi sie bardzo woda w organizmie i napuchłam strasznie ... zrobiły mi się rozstępy na brzuchu ;/ i na rękach masakra jakaś to dopiero jest ...ale smaruje je dwa razy dziennie oliwką dla dzieci i powiem szczerze , że widzę różnice ... rozstępy robią się bardziej pod kolor skóry i mniej widoczne a nie takie jak są na poczatku ... lepiej oliwke używać niz kremy na rozstępy nie wiadomo jakie niby dobre stosowałam kremów pełno i oliwka jest super !!!!!!!!
-
nick nieaktualnyZakręcona powiem tak ja nie jestem gruba nie tyje ważę 47 kg tylko dupa mi urosła i zauważyłam dziś że mam rozstępy właśnie . Możliwe że to przez tarczyce ale nigdy tak nie miałam zauważyłam ost że dupa rosnie ale nie spodziewałam się . To mówisz że oliwka jest ok ? To kupie sobie jutro .
Flexi a no widzisz wystarczy odpuścić ale wiem że to nie jest łatwe -
No Ja rozumiem rozumiem , nie mówię , że gruba jesteś ale to zrozumiane , że tym bardziej jak jesteś taka szczuplutka to skóra rozciąga się i robią się rozstępy jak Ci tyłek mówisz urósł . Tak oliweczka i bedzie się poprawiać , oczywiście nie po paru dniach ale kilka tygodni i bedzie super uwierz . Maszracje co do odpuszczania , czlowiek by chciał bo ma nadzieje , że sie wtedy uda ale myslenie i tak jakieś jest więc co to za odpuszczenie .. ciezka to jest sprawa ;(
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
A Ja chciałabym zrzucić te kg co mi przybyły , narazie udało mi się zrzucić 11,5 kg i mam jeszcze dwa lata na schudnięcie , tzn tak sobię dałam bo będziemy ślub brali za dwa lata w wakacje i jakoś chciałabym wyglądać w tej sukni ślubnej hehe . No Ja już też tysiące razy próbowałam odpuścic i dupa ... jakoś mi to nie wychodzi bo i tak to wszystko w głowie siedzi ;/
-
nick nieaktualny