Do końca 2014 roku ZAJDĘ W CIĄŻĘ !
-
WIADOMOŚĆ
-
A ja, jak nietrudno się domyślić, jestem Madzik:) Rudziutka, mam nadzieję, że po wizycie u gina dasz znać, bo my tu wszystkie będziemy trzymały kciuki, żeby to nie było nic złego!
Dziewczynki, miło mi Was wszystkie poznać i DZIEŃ DOBRY!ZakręconaOna lubi tę wiadomość
-
A tak w ogóle, to robię takie jesienne ciasto, moje najukochańsze z dzieciństwa. Tajemna receptura mojej mamy, ale tak Was lubię, że jak chcecie, to mogę Wam podać...
Lena Z., Vesna lubią tę wiadomość
-
Hej dziewczyneczki a ja jestem Magda, z kolei mój login tutaj wziął się od końcówki Magda-Lena ;)także nie jestes sama MadzikForever
dopiero co sie wstało a juz się zagląda ile naprodukowałyście od wczoraj odkąd się z Wami pożegnałam
p.s dwaj przepis, lubie piec ciasta więc może jak znajdę chwilę to spróbuję tego co tam pieczesz -
1 kg kwaśnych jabłek obrać i podzielić na ćwiartki, pokroić w plasterki do miski. w innej misce zmieszać ze sobą 1 szklankę cukru, 1,5 szklanki mąki i 1,5 szklanki kaszy manny. Na wysmarowany margaryną spód tortownicy wsypać 1/3 mieszanki, potem połowę jabłek, znow 1/3 mieszanki, resztę jabłek i resztę mieszanki. A na koniec na wierzchu rozłożyć wiórki czy plasterki margaryny (może być cała kostka, ja daję ze 2/3). Ogólnie ciasto jest bez rozrabiania i najprostsze na świecie, a jak się zapiecze to pyyycha!
Ja wstawiam na około 45 min do 180 stopni. Ale różnie bywa, ważne, żeby powłoczka była chrupiąca i złocista.
Smacznego!Vesna, Lena Z., Landryneczka, Alorrene13 lubią tę wiadomość
-
Ciasto jest kozak na taki dzień jak dziś, bo można jeść gorące prosto z piekarnika i rozgrzać się trochę.
U mnie w Lu zimno, że tyłek odmraża.Alorrene13 lubi tę wiadomość
-
Miło mi bardzo, Magdalena to chyba dość popularne imię na roczniki 85-90, co? Ja w liceum miałam oprócz siebie 2 w klasie, a wszystkich dziewczyn było raptem 11.
Lena Z. lubi tę wiadomość
-
Tak, Kasiu, bo ja nie lubię piec ciast w ogóle!
-
MadzikForever wrote:1 kg kwaśnych jabłek obrać i podzielić na ćwiartki, pokroić w plasterki do miski. w innej misce zmieszać ze sobą 1 szklankę cukru, 1,5 szklanki mąki i 1,5 szklanki kaszy manny. Na wysmarowany margaryną spód tortownicy wsypać 1/3 mieszanki, potem połowę jabłek, znow 1/3 mieszanki, resztę jabłek i resztę mieszanki. A na koniec na wierzchu rozłożyć wiórki czy plasterki margaryny (może być cała kostka, ja daję ze 2/3). Ogólnie ciasto jest bez rozrabiania i najprostsze na świecie, a jak się zapiecze to pyyycha!
Ja wstawiam na około 45 min do 180 stopni. Ale różnie bywa, ważne, żeby powłoczka była chrupiąca i złocista.
Smacznego!MadzikForever lubi tę wiadomość
-
MadzikForever wrote:Miło mi bardzo, Magdalena to chyba dość popularne imię na roczniki 85-90, co? Ja w liceum miałam oprócz siebie 2 w klasie, a wszystkich dziewczyn było raptem 11.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Ja zaraz wyciągam z piekarnika, mniam mniam!
Hej, Aniu! Super, że troche odpoczniesz. Obyś miala ładną pogodę.anka418 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyanka418 wrote:Zrobię to ciasto i ja plus robie chałke dzisiaj :p muszę lecieć do sklepu
Ja jestem Anka jak w nicku :p
W ogóle mam dzisiaj mega humor jadę z mężem w sobotę na 1 dzień nad morze i ciesze się jak dziecko
miłego odpoczynku :*anka418 lubi tę wiadomość
-
http://www.promama.pl/baza-wiedzy/191/objawy-plodnosci-zmiany-zachodzace-w-szyjce-macicy
http://rodzina.wroclaw.pl/wp-content/uploads/2011/05/11NPR-plansze-006.jpg
W nocy był temat o szyjkach, więc podsyłam linki, które mojemu najbardziej pomogły w ogarnięciu tematu. Może i Wam coś rozjaśni?Truskaffeczka lubi tę wiadomość