Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 30 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dzieci rodzone w grudniu
Odpowiedz

Dzieci rodzone w grudniu

Oceń ten wątek:
  • Marta8880 Ekspertka

Wysłany: 9 grudnia 2014, 00:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rodyznka66 a ja się z Tobą jak najbardziej zgodzę, też jak zaczęłam planować to chciałam wcelować w styczeń luty no max pierwsza połowa roku. Mam 2 bliskich chrześniaków (teraz już w wieku szkolnym) i jest różnica (chodź jak sama wspomniałaś są wyjątki) A najbardziej to widać właśnie w wieku przedszkolnym zerówkowym. Ale teraz już po tylu miesiącach starań chce po prostu zajść w ciąże :)i miesiąc się nie liczy. Życzę Ci abyś nie musiała długo czekać i już w grudniu się udało, wrzesień też ładny miesiąc ;)

a do landryneczki - troszkę zrozumienia dla debiutantek każda z nas była na początku tej drogi

rodzynka66 lubi tę wiadomość

3jgx3e3kfxdd9uap.png[/url]
  • werni Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 06:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znam dużo osób z grudnia i jakos nie dostawali od reszty, ja to zawsze chcialam urodzic w okolicach moich urodzin tzn. Maj ale teraz mi jest to juz obojętne, jak zobacze dwie kreski i urodze zdrowe dziecko będę najszczesliwsza matka na ziemi.

Martoszka lubi tę wiadomość

f2wlsg1849ksqu5m.png

mhsv20mmdqfv97ge.png
    Na ovu od 07.07.2014

Prl-maj 950
    Tsh- maj 3.04
    Androstedion-wysoki-zostal obnizony za pomoca tabl. Anty.

Nasz cud Wojtuś 😍
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 czerwca 2016, 17:54

werni, Katarzyna87, Redhotka, Sury lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, ja też urodziłam się w grudniu. Dokładniej 24 grudnia. Zawsze byłam najmłodsza w szkole, ale jakoś mi to nie pzreszkadzało.
    A co do dzieci i różnic. W pierwszych latach życia szkolnego dzieci bardzo szybko się uczą i czasami dziecko z grudnia może prześcignąć w szybkości nauki dziecko z maja.
    Głowa do góry.
    Ja teraz mam przerwę w staraniach, i jak uda mi się zaskoczyć w pierwszym cyklu po przerwie, to moje dziecko będzie grudniowe.
    A powiem Ci szczerze, że teraz jak składam koleżankomz którymi chodziłam do podstawówki życzenia urodzinowe to mam dziką satysfakcję, że są ode mnie cały rok starsze :)

zAgatka, Selena, momo1009, Reni, Redhotka, marissith lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona, ale przyznaj się - zapomniałaś opierdolić matkę na Twoje 30te urodziny, że nie zaczekała do stycznia, co :D? Bo ja nawet jakbym chciała, to jakoś nie umiem tego żalu w sobie znaleźć ;).

Rodzynka, nic się nie martw - jak widzisz grudniowe dzieci nie mają kompleksu z powodu swojej daty urodzenia, więc życzę szczęśliwie donoszonej ciąży, kiedy by nie była :D.

Mona_M, zAgatka, momo1009, mana, Redhotka, marissith, Krokodylica lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Mona, ale przyznaj się - zapomniałaś opierdolić matkę na Twoje 30te urodziny, że nie zaczekała do stycznia, co :D? Bo ja nawet jakbym chciała, to jakoś nie umiem tego żalu w sobie znaleźć ;).

Rodzynka, nic się nie martw - jak widzisz grudniowe dzieci nie mają kompleksu z powodu swojej daty urodzenia, więc życzę szczęśliwie donoszonej ciąży, kiedy by nie była :D.
    Ej no nie raz ją opierdzielałam, że okien jej się zachciało myć na święta, bo termin miała na 13 stycznia :)
    Ale jak by poczekała, byłabym o rok młodsza, nie chodziłabym do liceum z kuzynką mojego męża i nie poznałabym super faceta itd. :)

marnut, Natka88, Redhotka, marissith lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Ej no nie raz ją opierdzielałam, że okien jej się zachciało myć na święta, bo termin miała na 13 stycznia :)
    Ale jak by poczekała, byłabym o rok młodsza, nie chodziłabym do liceum z kuzynką mojego męża i nie poznałabym super faceta itd. :)
    Moja miała na 04.01, ale jakoś mi do głowy nie przyszło co by ją opieprzyć :D. Trza nadrobić ;)!

Mona_M, Redhotka lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 11:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żarcik taki :) niesmaczny :)
    Myślę, że marzyła o Wigilii na porodówce :)

marissith lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mona_M wrote:
    Żarcik taki :) niesmaczny :)
    Myślę, że marzyła o Wigilii na porodówce :)
    Ciesz się, że Cię Ewa nie nazwali :D. Miałabyś 3 prezenty w jednym ;)!

Redhotka lubi tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 16:36

Marta8880 lubi tę wiadomość

Moja historia leczenia
    Kajetan 10tc & Eliza 11tc 🖤
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zaintrygowałaś mnie Bella, bo nie przypominam sobie wytykania mnie palcami ani w szkole ani w grupie znajomych. Ale może ja gruboskórna jestem, więc zapytam: czym to się miało przejawiać :)?

Mona_M, Landryneczka, momo1009, zAgatka, Pati Belgia, Redhotka, Krokodylica, Katarzyna87, przyszła mama:), Mega, rah lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marnut wrote:
    Ciesz się, że Cię Ewa nie nazwali :D. Miałabyś 3 prezenty w jednym ;)!
    Ewa mam na drugie :)

marnut, marissith, rah lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    A skoro Tobie się nie udaję od dwóch lat, to warto sprawdzić jakoś jajeczek, może jesteś po prostu za młoda i Twój organizm się broni.

Serio? To jak wytłumaczyć 15-16 latki w ciąży. Brakiem instynktu zamozachowawczego?

Redhotka, Katarzyna87, Mega lubią tę wiadomość

• Bella93 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 16:36

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bella93 wrote:
    Podstawowym faktem w braku akceptacji jest to, że są po prostu młodsze.

Ale ja właśnie nie czułam się nieakceptowana, dlatego pytam po czym wnosisz owe "fakty"?

Redhotka, rah lubią tę wiadomość

• Fatim Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dla mnie miesiąc urodzin nie jest ważny, nie spotkałam nikogo kto byłby pokrzywdzony z powodu miesiąca swoich narodzin jeśli już to dzieciaki narzekały czasem jeśli obchodziły urodziny w wakacje i nie miał kto przyjść, ale dzieci zawsze na coś narzekają i wydorastają z tego...moja teściowa to może być poszkodowana, bo urodziła się w sylwestra :D (żart).
    Zgadzam się, że im więcej pojawia się przeszkód w zajściu w ciążę tym mniej szczegółów ma znaczenie. Tak jest w moim przypadku, teraz myślę tylko by w końcu zajść w upragnioną ciążę tymczasem każdy chce mnie leczyć na coś innego. Od września wydałam już 2tys na chodzenie po lekarzach, badania, leki a co lekarz to inna diagnoza i wez tu sie czlowieku nie denerwuj...

Redhotka lubi tę wiadomość

3jvzjw4zg23rfekr.png
    p19u43r8tmqu4p6v.png
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 16:37

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Bella93 Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    .

Moja historia leczenia
    Matylda 🩷11.08.2022
  • Maczek Autorytet

Wysłany: 9 grudnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jestem z końca listopada (więc prawie jak grudzień) i w dodatku chodziłam do szkoły z rocznikiem wyżej, więc od niektórych byłam młodsza prawie o dwa lata. Nigdy nie miałam z tym żadnych problemów. Były za to dzieciaki ze stycznia, które były posyłane do szkoły z wcześniejszym rocznikiem, więc i takie coś się może zdarzyć ;) Też dawali radę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 12:43

Krokodylica lubi tę wiadomość

K7KTp2.png
    VMlC.png
1 2 3 4 5 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czego nie jeść  w ciąży - 7 produktów zabronionych

Ciąża to okres wzrostu apetytu i wielu zachcianek kulinarnych. Czy oznacza to zatem, że możesz pozwolić sobie na wszystko i jeść do woli? Niestety nie. Zapoznaj się czego nie jeść w ciąży, aby zachować bezpieczeństwo dla rozwijającego się płodu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ