Dzieci rodzone w grudniu
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyFlexi wrote:Marnut to Mlody jest 01.07 a termin na okolo 28.07 ale to 15 grudnia dokladnie termin poznam. A poza rmtym będzie cesarka ze wskazan wiec z jednego miecha będą Maluchy.
Teraz mam termin na 24.07, ale że u mnie w szpitalu planowane cesarki robią na 7-10 dni przed terminem, to spodziewam się, że między dziećmi będą 2 lata i 2 tyg różnicy .
A imprezy będziemy im robić jak chcą - razem albo osobno, wedle woli . -
nick nieaktualny
-
OvuFriend
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 16:38
-
nick nieaktualnyA tu kolejna ciekawostka
"Najnowsze badania naukowców nie pozostawiają wątpliwości, że dzieci urodzone w zimie są znacznie zdrowsze od tych urodzonych latem, w dodatku żyją dłużej. Badania przeprowadził słynny Uniwersytet Harvard'a, który przebadał ponad 20 tysięcy dzieci w wielu krajach świata.
Okazało się, że dzieci urodzone w środku zimy są wyższe od tych urodzonych latem, są również cięższe i mają większy obwód głowy. Lepiej wypadają także w seriach testów na inteligencję. Naukowcy przetrząsnęli także archiwa spisów ludności.
W Austrii badania wykazały, że urodzeni pomiędzy październikiem a grudniem żyli około 7 miesięcy dłużej niż urodzeni między kwietniem a czerwcem."
I możemy się tak przerzucać kompletnie sprzecznymi wnioskami "naukowców" z tego samego kraju, ale po co?
Istotą sprawy jest fakt, że dzieci "z końca roku" nie są ani lepsze ani gorsze, mają takie same szanse jak inne dzieci i od wielu korelujących ze sobą współczynników zależy jak im się życie (towarzyskie i inne) ułoży. Nie są również prześladowane ze względu na miesiąc urodzenia, jak ten wątek zgodnie pokazuje .
werni, momo1009, mana, Natka88, Pati Belgia, Fatim, klara_bella, Arienna, kapturnica, Redhotka, toca81, rah lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyLandryneczka wrote:NIE RODZICIE W GRUDNIU !!!
werni, mana, momo1009, Natka88, Pati Belgia, Mona_M, LaRa, kapturnica, gretka, Ewa99, Redhotka, rybka, iwcia77, mimimka, ZakręconaOna lubią tę wiadomość
-
Jakbym myślała kiedy rodzic kiedy nie to juz dawno bym zwariowala. Pierwszy raz słyszę ze w grudniu dzieci są inne a matki niedouczone, co za bujdy. Moja siostra jest zdrowa i w lutym urodzi dziecko. Szkole ukończyła.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 15:58
Redhotka, rybka, Mega lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymana wrote:Chyba znalazłam temat na doktorat!!
mana, kapturnica, Redhotka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 28 stycznia 2015, 16:39
-
.
-
nick nieaktualnyBella93 wrote:To tylko artykuł z internetu, w żadnym momencie nie powiedziałam, że to popieram.
Zespół downa to choroba genetyczna, więc raczej nie ma związku.
Ja urodziłam się w maju, a takie osoby, są podobno bardziej optymistyczne i lubią patrzeć jak inne małe istotki drą sobie nerwy na forach internetowych, bo nie zgadzają z faktem, iż ktoś ma inne doświadczenia i takich ludzi jest więcej
Dziękuję, dawno nikt nie nazwał mnie "małą" to miłe .
I jak widzę, nikt tu nie drze nerwów, co najwyżej łacha .
A ja nadal nie doczekałam się odpowiedzi na merytoryczny kontrargument - co z "najnowszymi wynikami Harvardzkich badań", które potępiają w czambuł te wcześniejsze ? Jak się do tego odniesiesz owa "większości" ?Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 16:14
mana, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymana wrote:dobrze napisałaś "podobno" skoro taką informację tutaj umieściłaś jest to jednoznaczne z tym ze się z nią zgaszasz....
a tak dla Twojej informacji choroba afektywna dwubiegunowa ma również silne uwarunkowania genetyczne
A...no i siatkówki i brak snu!Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 grudnia 2014, 16:21
mana, momo1009, Mona_M, Redhotka, iwcia77 lubią tę wiadomość
-
.
-
nick nieaktualny1. Jak pisałaś o "istotach" (liczba mnoga) to chyba nie o samą landrynę Ci chodziło, co ? Czy to też objaw choroby psychicznej ?
2. Dziwne i niespójne wydaje się przytaczanie jakichś badań na poparcie swojej teorii, po czym twierdzenie, że się z badaniami (a więc i własną teorią) nie zgadzasz. Tak, jest to objaw pewnych zaburzeń. Może nawet dwubiegunowych .
3. Nie, nie zauważyłam Twojego żartu, co może świadczyć o jego jakości.
4. Ale bierzesz leki ?
Redhotka, agnes175, Mega lubią tę wiadomość