Dziewczyny które są tutaj rok i dłużej i dalej walczą o dzidzie...
-
WIADOMOŚĆ
-
Ania_84 wrote:dziewczyny zglupialam ... napisalam do dr Wolskiego ze u meza rozpoznano ten zespol a on mi odp
Witam! Okazuje się , że nie trzeba się poddawać !!!
W Zespole Klinefeltera 47,XXY warto wykonać biopsję po stymulacji hormonalnej. Ostatnia analiza zbiorcza L Aksglaede and A Juul z EUROPEAN JOURNAL OF ENDOCRINOLOGY (2013) wykazała, że wśród 741 pacjentów 47,XXY 57% miało plemniki w biopsji micro-TESE.
Czyli warto spróbować.
Pozdrawiam
JK WolskiAnBe, aszka, olka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyAnia_84 wrote:dziewczyny zglupialam ... napisalam do dr Wolskiego ze u meza rozpoznano ten zespol a on mi odp
Witam! Okazuje się , że nie trzeba się poddawać !!!
W Zespole Klinefeltera 47,XXY warto wykonać biopsję po stymulacji hormonalnej. Ostatnia analiza zbiorcza L Aksglaede and A Juul z EUROPEAN JOURNAL OF ENDOCRINOLOGY (2013) wykazała, że wśród 741 pacjentów 47,XXY 57% miało plemniki w biopsji micro-TESE.
Czyli warto spróbować.
Pozdrawiam
JK Wolski
Ja wróciłam od lekarza, napisze tak na szybko bo zaraz do pracy, no więc lekarz kazał sie wstrzymać ze staraniami, ponieważ gdyby doszło do zapłodnienia dziecko mogłoby mieć wady, albo doszło by do poronienia, muszę zrobić badania na przeciwciała TPO, oraz anty TG żeby wykluczyć hasimoto i zapalnie tarczycy co podejrzewa mój lekarz, na usg pęcherzyk był, ale bardzo malutki, taki 14 mm, więc tak naprawdę dupa nie pęcherzyk
Mój luby ma zrobić badanie nasienia, którego boi się jak ognia, hihihi, to na tyle lece do pracy, trzymajcie się kochane, jak dobrze że jest ta grupa, również jak Iwka myślę o was codziennie ) !!Iwka, olka30 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Evell wrote:Dziękuję dziewczyny ile wy się już starcie ? macie jakies stwierdzone choroby badania ? itp...
Brunette ważne że idziecie do przodu Trzymam kciuki żeby to hasimoto nie było
AnBe witamy razem raźniejolka30, AnBe lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Iwka ale lekarze coś działają?? Proponują?? Czy jak?? Ja fakt faktem dwa lata czekałam żeby ktoś się zainteresował, ale przynajmniej potem powiedzmy że trochę to ruszyło i coś zaczęli robić.. Najlepiej powiedzieć niepłodność idiopatyczna i rozłożyć ręce, a przecież gdzieś musi tkwić jakiś szkopuł.. Badaliście się pod kontem pokrewieństwa genetycznego?
Iwka lubi tę wiadomość
-
olka30 wrote:Iwka ale lekarze coś działają?? Proponują?? Czy jak?? Ja fakt faktem dwa lata czekałam żeby ktoś się zainteresował, ale przynajmniej potem powiedzmy że trochę to ruszyło i coś zaczęli robić.. Najlepiej powiedzieć niepłodność idiopatyczna i rozłożyć ręce, a przecież gdzieś musi tkwić jakiś szkopuł.. Badaliście się pod kontem pokrewieństwa genetycznego?
A lekarzy miałam trzech i każdy to samo zdrów jak rybka nawet skonsultowałam moje wyniki te ze wszystkich lat w Matopacie(czwarty gin) i nawet mój internista jak usłyszał ile czasu już minęło również mi badania krwi zrobił i potwierdził ze jest wszystko oki, dodatkowo dostałam skierowanie do endo...ale terminy są tak długie że chyba na październik jestem zapisana -
Iwka ja też wszystko miałam ok, dopóki nie zaczęłam sama szukać. Gin to patrzył na mnie z politowaniem jak kolejne drogie badania przynosiłam, ale parę chorób bądź anomalii sobie znalazłam.. Ale HSG miałaś?? Z krwi pewnych rzeczy nie da się wywnioskować (brak drożności jajowodów, endometrioza której nie widać..). Bez dokładniejszych badań inseminacja jest bez sensu, bo problem może być że tak powiem w środku i nawet ivf nie pomoże, a kasa i stresy są na prawdę duże przy tych procedurach..
Iwka lubi tę wiadomość
-
olka30 wrote:Iwka ja też wszystko miałam ok, dopóki nie zaczęłam sama szukać. Gin to patrzył na mnie z politowaniem jak kolejne drogie badania przynosiłam, ale parę chorób bądź anomalii sobie znalazłam.. Ale HSG miałaś?? Z krwi pewnych rzeczy nie da się wywnioskować (brak drożności jajowodów, endometrioza której nie widać..). Bez dokładniejszych badań inseminacja jest bez sensu, bo problem może być że tak powiem w środku i nawet ivf nie pomoże, a kasa i stresy są na prawdę duże przy tych procedurach..
olka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyWitam dziewczyny jak u was dzień sie zaczął ?poradzćie coś bo ja już nie wyrabiam badania hormonalne miałąm robione niedawno jakieś trzy miesiące temu niby wszystko ok @ mam skąpe i długie co 35-38 dni owulacji nie stwierdzam dostałąm lek Cyclo-Progynova na regulacje narazie lipa bo znów przyszszłą w 38 cyklu. Mam pytanie robiłyście HSG możecie coś więcej napisac o tym bad ? Chciałąbym go zrobić myśle,że moja przyczyna niepłodności to zrosty po poronieniu to już prawie rok i zaczynam się martwić
-
Evell badałaś prolaktynę z obciążeniem? Długie te twoje cykle, za długie. HSG to badanie drożności z wykorzystaniem kontrastu i rentgena - do przeżycia choć różnie są procedury w różnych miejscach, ja robiłam w szpitalu i trzymali mnie 2 dni.. Warto zrobić.
-
aszka wrote:Ania a ten Lewandowski to skad z Wawy? Mozesz podac na niego namiary? Imie itd
ale w Novum w Wawie przyjmuje tez gin
lek. med. Piotr Lewandowski
Dyrektor Przychodni
specjalista ginekolog-położnik
http://www.novum.com.pl/pl/lekarze/olka30 lubi tę wiadomość
-
Iwka wrote:...a chorób nie wykryto Niepłodność idiopatyczna
olka30 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyolka30 wrote:Evell badałaś prolaktynę z obciążeniem? Długie te twoje cykle, za długie. HSG to badanie drożności z wykorzystaniem kontrastu i rentgena - do przeżycia choć różnie są procedury w różnych miejscach, ja robiłam w szpitalu i trzymali mnie 2 dni.. Warto zrobić.
Z obciążeniem nie badałam tylko normalnie z krwi a jak wygląda z obciążeniem ? i miałąm w normie 8,26 (95,00-35,00)ale bardzo mnie bolą piersi przed @ dwa tyg czasami -
Ja badałam normalnie kilka razy i raz miałam przekroczone raz w normie, a z obciążeniem miałam przekroczone prawie 400 razy i ostatnio brałam na to cały czas Dostinex.. Bierze się metoclopramid i bada się przed tabletką i godzinę po.. Niektórzy uważają to badanie za niepotrzebne, ale wtedy dopiero widać jak reaguje twój organizm.. Można robić to ze skierowaniem można bez, tylko trzeba wiedzieć czy dają tabletkę w laboratorium czy trzeba sobie kupić w aptece.
-
nick nieaktualny