X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Laura uwielbiam tą bajkę i piosenkę
    http://www.youtube.com/watch?v=5BSY_bsfIvk
    Ania ja trzymam kciuki ;)

Laura lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 15:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już po obiadku, zaraz tylko pozmywam i mogę leżakować. Może męża pod kocyk zaproszę ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 15:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Duza gondola jest wazna tymbardziej, ze rodzimy jesienia wiec musisz wpakowac tam dziecko w kombinezonie, kocyku itd. Poza tym dziecko wyrosnie gondoli dopiero jak pewnie siedzi 5/6 miesiąc. Wczesniejsze przelozenie jest niebezpieczne dla kregoalupa. Emmaljunga na super gondole i zawieszenie - duzo spacerujemy po kampinosie w zasadzie codziennie, mazury, gory i morze czesto. Niestety ale przemyslalam zakup.... z duzych gondoli - po rozmzowach z kolezankami i paniami w sklepie duza gondole na zime ma emmaljunga, roani jedo. Reszta zdecydowanie mniejsza....
    Nie zawsze dziecko jezdzi tak dlugo w gondoli bo predzej wyrasta . Juz 2 moje znajome mialy tak ze dziecko pojezdzilo 3 miesiace w gondoli i sie nie miescilo i tez na zime wiec roznie bywa czzy dziecko pojezdzi tak dlugo ja bym nie kupila takiego drogiego wozka mozecie myslec co chcecie bo moge kupic tanszy i bedzie mial to samo . Tansze wozki tez maja duze gondole
    Ja wiem ze to pierwsze dziecko wyczekiwane i ze chce sie miec jak najlepsze . Ale duzo moich znajomych mowi ze pokupowalo ciuszki oryginalne i niektorych nie nosily dzieci bo wyrosly albo mialy raz . a pozniej posprzedawaly za grosze . Wiadomo ze mozna zostawic na nastempne dziecko ale ja jestem tego zdania ze jak pierwsze mialo nowe to i drugie tez powinno :D bo po 3 czy 4 latach lezenia cuszkow gdzies w workach zmienia zapach i ciezko sie pozbyc

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 15:31

Kaśka28 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 15:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    np
    http://allegro.pl/krasnal-wozek-bavario-wozki-3w1-new-2014-i3976961468.html

http://allegro.pl/polskie-wozki-dzieciece-3w1-matti-13kg-gratisy-i3983953010.html

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 15:36

przedszkolanka:) lubi tę wiadomość

• Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 15:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Nie zawsze dziecko jezdzi tak dlugo w gondoli bo predzej wyrasta . Juz 2 moje znajome mialy tak ze dziecko pojezdzilo 3 miesiace w gondoli i sie nie miescilo i tez na zime wiec roznie bywa czzy dziecko pojezdzi tak dlugo ja bym nie kupila takiego drogiego wozka mozecie myslec co chcecie bo moge kupic tanszy i bedzie mial to samo . Tansze wozki tez maja duze gondole
    Ewelina ale zalezy wlasnie od wielkosci gondoli bo jak masz 75 cm to jest malo i one sa wąskie i w tym szkopuł. Janikogo nie namawiam opieram sie na rozmowach z osobami, ktore mialy rozne wozki i 80%mowi, ze nalezy szukac duzej i szerokiej gondoli. Z racji tego, ze emma jest stabilna i duza oraz podoba mi sie to zamierzam ja kupic :) ale przede wszsytkim zalezy mi na bezpiecznym wozku a tegoemmie odmowic nie mozna ;)

Rozumiem, ze kasa mala nie jest i oczywiscie to jak z autami ktos kupuje auto za 20 tys 8 letnie a ktos kupuje nowe za 150 tys. Nie zmienie zdania codo wielkosci gondoli Emmy

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150

Wysłany: 23 lutego 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    np
    http://allegro.pl/krasnal-wozek-bavario-wozki-3w1-new-2014-i3976961468.html

http://allegro.pl/polskie-wozki-dzieciece-3w1-matti-13kg-gratisy-i3983953010.html
    No i ma skretne kola, ktorych ja nie chce bo jezdzic po lesie bedzie ki latwiej na duzych kolach, ktore sa w jednej osi ;)

Tak, jak mowilam nie namawiam Ciebie ani nikogo ale wozek jest moim zdaniem super i ja jestem zdecydowana :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Ewelina ale zalezy wlasnie od wielkosci gondoli bo jak masz 75 cm to jest malo i one sa wąskie i w tym szkopuł. Janikogo nie namawiam opieram sie na rozmowach z osobami, ktore mialy rozne wozki i 80%mowi, ze nalezy szukac duzej i szerokiej gondoli. Z racji tego, ze emma jest stabilna i duza oraz podoba mi sie to zamierzam ja kupic :) ale przede wszsytkim zalezy mi na bezpiecznym wozku a tegoemmie odmowic nie mozna ;)

Rozumiem, ze kasa mala nie jest i oczywiscie to jak z autami ktos kupuje auto za 20 tys 8 letnie a ktos kupuje nowe za 150 tys. Nie zmienie zdania codo wielkosci gondoli Emmy
    Masz jeszcze duzo czasu do kupienia wozka . . Ja ci nie zabraniam kupic za taka cene tylko to jest duzo jak patrzylismy wozki tu wczoraj . To widzielismy rozne gadole . Wieksze miejsze . I nawet widzielismy tki ze gondola byla malutka i kosztowal 500 euro . nigdy nie dam tyle za wozek . Wiem ze troche w nim pojezdzi ale mozna znalesc wozek z duza gadola za mniej bo wczoraj widzielismy i kosztowal 280euro .
    na polskie niecaly 1000 zl . Wiec nie est zle a na alegro jak patrzylam podobny to sa ceny z kosmosu pochodz po sklepach z wozkami tez mozna znalesc fajne z duza gadola

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 15:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    No i ma skretne kola, ktorych ja nie chce bo jezdzic po lesie bedzie ki latwiej na duzych kolach, ktore sa w jednej osi ;)

Tak, jak mowilam nie namawiam Ciebie ani nikogo ale wozek jest moim zdaniem super i ja jestem zdecydowana :)
    Mozna je zablokowac jak w kazdym wozku !

Ah masz jeszcze sporo czasu to dopiero 8 tydz . Wiec moze spodobac ci sie jeszcze cos innego :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 15:45

Wysłany: 23 lutego 2014, 15:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak ale nie sa w jednej osi. Czy kupilabym teraz czy pozniej to i tak wybralabym emmaljunge. Rozumiem, ze mozna kupic tanszy i w ogole ale to jest wozek, ktory nam sie podoba i ktorychcemy mieć :) w momencie jak ujrzalam emme na zywo to wiedzialam, ze bedzie moja :)
    Bylismy w sklepie i tam emma nas urzekla i juz :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 15:48

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Tak ale nie sa w jednej osi. Czy kupilabym teraz czy pozniej to i tak wybralabym emmaljunge. Rozumiem, ze mozna kupic tanszy i w ogole ale to jest wozek, ktory nam sie podoba i ktorychcemy mieć :) w momencie jak ujrzalam emme na zywo to wiedzialam, ze bedzie moja :)
    Wiesz ja mam gowno do powiedzenia co ty kupisz czy za taka cene czy za taka . Tylko powiedzialam co mysle ze nie dala bym tyle . bo w to miejsce moge miec kilka rzeczy dla dziecka i tez dobrych . Powodzenia :P

Wysłany: 23 lutego 2014, 15:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Wiesz ja mam gowno do powiedzenia co ty kupisz czy za taka cene czy za taka . Tylko powiedzialam co mysle ze nie dala bym tyle . bo w to miejsce moge miec kilka rzeczy dla dziecka i tez dobrych . Powodzenia :P
    Alez rozumiem to natomiast mam swoj typ :) nie uwaza, ze to, ze masz inne to zle tylko ja mam swoj typ :) nie wiem czemu wqr...sz sie, ze uwazam inaczej?

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Alez rozumiem to natomiast mam swoj typ :) nie uwaza, ze to, ze masz inne to zle tylko ja mam swoj typ :) nie wiem czemu wqr...sz sie, ze uwazam inaczej?
    Ale kto sie wkr...a ?? Ja no co ty . To co wam sie podoba to kupicie wyrazilam swoje zdanie i tyle . chyba mam do tego prawo prawda ?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 16:01

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A teraz lece bo jedziemy do znajomych . Milego dnia Kochana <3

Wysłany: 23 lutego 2014, 16:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to ok :) bo odebralam inaczej :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • kasia88 Koleżanka

Wysłany: 23 lutego 2014, 16:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Dołączam się do starających się o pierwszego dzidziusia. Ustaliliśmy z mężem, że w tym cyklu weźmiemy się na poważnie do dzieła, bo do tej pory było to raczej w stylu a nóż się uda. Także witam i życzę Wam (sobie też) przyjemnych i owocnych starań ;)

Macierzanka:), Ania07, Kaśka28, dżona lubią tę wiadomość

3jgxvfxm9ld5b0qy.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 16:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Z. super że Cię to tak nie stresuje i że trzymasz nerwy na wodzy. Ja jednak wolę się przespać spokojnie w nocy niż kręcić i budzić co godzinę i sprawdzać czy to już 6:30 no i być w pracy niewyspana :)

To nie jest też tak, że się nie stresuje, bo się stresuje i humorek mi się psuje jak mi spada tempka, ale myślę, że nawet jak niezafasolkuję to zawsze jest to jakaś obserwacja, która sprawia, że lepiej znam siebie. I wcale mi nie przeszkadza, że się budzę wcześniej :) w weekendy to może nawet lepiej, więcej mogę zrobić bo tak to byłam śpioch :) ale jak kogoś stresuje i ma mieć negatywny na niego wpływ no to macie rację, że nie ma co się zmuszać i na siłę spinać :)
    Driada0102 wrote:
    Witam was kochane:)
    U nas dzisiaj zimno buu kiedy ja się lepiej czuje i chciałam iść na spacer to tu wieje strasznie :(

U mnie za to pięknie! :) A kysz z zimą. Nie cierpię bo nie ma mnie co grzać i tylko mnie telepie choćbym nie wiem ile warstw na siebie założyła :D

Landryneczka wrote:
    Jeju nie mogę wytrzymać tak mi nie dobrze nie mogę zwymiotować :(
    mój A. rzyga :P
    tak żałuje że tyle wypiłam szok :(

Ulala widzę dobra imprezka była! :) Na ból głowy polecam apap, mi wtedy przechodzi jak ręką odjął. Tylko, że ja ogólnie mało piję :)

Fidelissa wrote:
    Nowe pożegnanie wymyśliłam.

Do Zieloności :)) <3

Superowe :D
    Ania07 wrote:
    W ogóle fajnie, że wierzycie w moje ciążowe choróbsko :D ja i tak jestem w 99% przekonana, że nic z tego nie wyjdzie :D
    Trzymam kciuki za wszystkie, które testują w przyszłym tygodniu <3 idzie wiosna więc musi być zielono!
    Od wszystkich przyszłych mam, mogę wziąć po troszkę mdłości, żeby Wam ulżyć ;)
    Bamboocha mnie rozwaliła xD przypomniała mi się reklama z fanty
    Macierzanka nie zmieniaj avatara, bo już każdy się przyzwyczaił. Poza tym pasuje do Ciebie :D
    Aaaa i witam wszystkie z którymi się rano nie witałam <3

Ja wierzę też, tempkę masz ładną i też uważam, że na wiosnę powinno być zieloniutko, nie tylko za oknem :)
    kasia88 wrote:
    Cześć dziewczyny. Dołączam się do starających się o pierwszego dzidziusia. Ustaliliśmy z mężem, że w tym cyklu weźmiemy się na poważnie do dzieła, bo do tej pory było to raczej w stylu a nóż się uda. Także witam i życzę Wam (sobie też) przyjemnych i owocnych starań ;)

Witam i życzę powodzenia! :)

A poza tym to mam nadzieję, że takie bocianki do nas wszystkich lecą ;)
    graphics-babies-956580.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 16:47

Ania07 lubi tę wiadomość

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Ja zabrałam słoneczko :)
    Pięknie dziś u nas.

Kochana, ale jak jutro utrzyma mi się temperatura, to wyznaczy mi owu na 11 dc, a to mega wcześnie jak na mnie.
    Zła jestem, że wczoraj nie zrobiłam tego testu owu. Dziś negatywny.
    W czarnej dupie jestem :(

Zaciągnę męża do łóżka dziś po obiadku, ewentualnie wieczorem. Nie ma bata!

hmm mi się wydaje że może być na 12dc, ale test ovu był negatyw, hmm... trzeba poczekać na rozwinięcie sytuacji :)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 17:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie jakiś dziwny ten mój cykl. Sporo mam ignorowanych temperatur. A i testu wczoraj nie zrobiłam...

Położyłam się po obiadku coby zawiązać sadełko (oczywiście tylko na cyckach) i trochę się zdrzemnęłam.

Zaraz przyjedzie szwagier i niestety chyba z wódką :( Jeszcze tego mi brakowało, potrzebuję dziś mojego męża trzeźwego i sprawnego!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 17:35

Kaśka28 lubi tę wiadomość

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 17:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to go wykorzystaj koniecznie przed wódką :)

SyCy39O.jpgSyCyp2.png

Wysłany: 23 lutego 2014, 17:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no i nie kupiliśmy wózka - Pani w sklepie wczoraj go sprzedała. Znaczy nie był nam pisany :( trudno bo na drugi koniec miasta jechaliśmy i nastawiłam się :(

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
‹‹ 1047 1048 1049 1050 1051 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

12 najnowszych rekomendacji dla kobiet cierpiących na endometriozę - łagodzenie bólu i wspieranie płodności poprzez dietę

Endometrioza jest jedną z tych chorób, do której należy podchodzić holistycznie. Jednym ze sposobów, który może pomóc w walce z chorobą i przede wszystkim z łagodzeniem objawów choroby jest odpowiednia dieta. Poznaj 12 najważniejszych zasad zdrowego odżywiania dla kobiet, które cierpią na endometriozę.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności

Za problemy z płodnością w równym stopniu odpowiadają czynniki żeńskie, jak męskie. Jednak problemy z płodnością u mężczyzn w dalszym ciągu są większym tabu. Czas to zmienić! Jakie są najważniejsze i kluczowe płaszczyzny wsparcia męskiej płodności? Co w sytuacji, gdy wyniki nasienia nie napawają optymizmem? Które składniki są istotne w kontekście męskiej płodności? Wszystko wyjaśnia diagnosta laboratoryjny, seminolog - mgr anal. med. Piotr Nazarek. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Droga ku rodzicielstwu - inspirująca historia Danuty i Adama

Dla wielu par starających się o potomstwo, droga do rodzicielstwa często bywa pełna wyzwań i niepewności. Jednak dla Adama i Danusi Dzionków ta droga, choć trudna, okazała się pełna nadziei i wreszcie spełnionych marzeń. Ich historia stanowi inspirujący przykład siły i determinacji w staraniach o dziecko, ukazując jednocześnie istotną rolę męskiej części sukcesu w procesie leczenia niepłodności.

CZYTAJ WIĘCEJ