X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Hej mamuś ! Jak samopoczucie? No teraz mi sie wydaje tak delikatnie te posty lecą, żeby każdy nadążył!
    Jak pisze z Wami to stron nie czuje, ale gdy mam nadrabiac to juz jest kosmos :P

Dzis mily dzien, po kosciele karmilismy kaczki, pozniej ulubione mc flurry MC, no i caly dzien z mezusiem :)
    Wczoraj jak sie denerwowalam tym sluzem to przytulil i powiedzial, ze kocha mnie i nasze malenstwo najmocniej na swiecie! Zasnelam jak dziecko po tych slowach :)
    A co u Ciebie nasze ziolko forumowe!? :D

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 19:28

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• santoocha Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wow, dobrze że nie brałam się za T., bo właśnie przyszła wcześniej wymieniona córka szwagra ;)
    Dopadnę go wieczorkiem..

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 18:35

Macierzanka:), Kaśka28, Lena87 lubią tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak mi sie wlasnie wydaje, ze teraz to ja z lozka nie bede wychodzic :D
    Co do wozkow, widze temat sie rozwinal...tez bym nie dala tyle za wozek, ale jakby mi mial ktos sponsorowac, to czemu nie. Chociaz chyba wolalabym i tak tansza wersje, a np kolyske dodatkowo :)

Laura, Macierzanka:), Ania07 lubią tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty, ja też uwielbiam Mc flurry, najbardziej lion :D
    A ja właśnie zjadłam kolacyjkę po spacerku :)
    Taki leniwy dzień, bo trzeba było naładować bateryjki przed nadchodzącym tygodniem.

Misty87 lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Misty, ja też uwielbiam Mc flurry, najbardziej lion :D
    A ja właśnie zjadłam kolacyjkę po spacerku :)
    Taki leniwy dzień, bo trzeba było naładować bateryjki przed nadchodzącym tygodniem.
    Ja tez Lion! Ale dzis wyprobowalismy nowe smaki! Ja vanilla knusper a maz kirsch knusper :) pychota!

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Laura Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:40

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 19:28

santoocha lubi tę wiadomość

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Ja tez Lion! Ale dzis wyprobowalismy nowe smaki! Ja vanilla knusper a maz kirsch knusper :) pychota!
    Oj to chyba dawno nie byłam w MaCu :) bo nie znam tych smaków...

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć :)

Co do wózka to da mnie też przesada,przecież dziecko zaraz urośnie i spacerówka będzie potrzebna no ale nic nie narzucam itp itd :)

Macierzanka i Misty ja też lion uwielbiam <3
    santoocha bierz go bierz :P my u teściów i do jutra musimy czekać :P
    Bursztynka i Laura róbcie teraz remonty bo niedługo będziecie coś innego miały na głowie :P

Laura, Misty87, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak mieszkamy w bloku - mamy M3 48m2 nie chcemy rezygnować z sypialni, bo nie wyobrażam sobie codziennego ścielenia i zaścielenia kanapy no i mimo tego że mamy super wygodną kanapę z Ikei to wygodna jest do siedzenia a do spania już mniej. Kuchnię mamy małą ale kwadratową więc na mały pokoik w sam raz. Ja raczej nie jestem zbieraczką gratów i cenię sobie minimalizm więc dużo szafek nie potrzebuję. Więc w jednej części dużego pokoju walniemy sobie kuchnię - białe szafeczki z brązowymi blatami, mmmm :D do tego barek, żeby było gdzie wspólne obiadki jeść. No i wtedy jak robię obiad to nei stoję sama w kuchni tylko razem z mężem możemy pogadać czy na tv zerknąć.
    Remont robimy własnymi siłami z moim tatą złotą rączką. Musimy niestety przenieść rury z kuchni przez łazienkę :D i jak się to ogarnie to z górki.
    No i wtedy mamy pokoik dla dzieciaka. Jak się uda jeszcze jedno to wtedy większą sypialnię oddamy dzieciom.
    Zastanawialiśmy się nad sprzedażą tego M3 i dołożeniem kasy do M4 ale to jednak dużo więcej kasy byśmy potrzebowali, no i do tego mieszkania ja też jestem przywiązana emocjonalnie, bo to mieszkanie po mojej babci.

santoocha, Macierzanka:), Laura, Ania07 lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Tak mi sie wlasnie wydaje, ze teraz to ja z lozka nie bede wychodzic :D
    Co do wozkow, widze temat sie rozwinal...tez bym nie dala tyle za wozek, ale jakby mi mial ktos sponsorowac, to czemu nie. Chociaz chyba wolalabym i tak tansza wersje, a np kolyske dodatkowo :)

ja się w nim zakochałam a faktycznie rodzice zadeklarowali się, że kupią wózek. Jednak na pewno więcej jak połowę dołożymy sami - po prostu możemy sobie pozwolić na to. Gdybym nie mogła go kupić to szukałabym innego. Ale widziałam dziś bardzo ładny a kosztujący 1/4 ceny Emmy - Baby Safe. Widziałam w salonie - co prawda kolor mnie odstraszył czarno-czerwony ale pojadę zobaczyć go w innym kolorze. Nie wiem jak z jego atestami i innymi rzeczami - nikt ze znajomych go nie ma. A Emma jest bardzo popularna wśród znajomy nawet jako bliźniaczy wózek :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A w ogóle Misty jak się czujesz? Wszystko minęło? Sorki ale ja się wystraszłam wczoraj - mam swoje powody swoich znajomych dlaczego tak impulsywnie reagowałam, że do lekarza marsz.

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam sie :-) u mnie tez dzis taki leniwy dzien. Nawet na drzemke godzinna sobie pozwolilam :D ojj tez uwielbiam mc flury , chociaz juz dawno nie jadlam.
    Jesli chodzi o wozki to kazdy ma jakis swoj typ, ja patrzyam ostatnio na te retro- na poczatku woadly mi w oko ale pozniej zmienilam zdanie. Mnie podobaja sie takie wozki z jednym kolem z przodu :D
    Tempka mi sie dalej trzyma ale chyba nie mam zludzen...
    A co tam u Was? :-)

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanko, nie wiem czy w PL sa juz te smaki. Przekonam sie za kilka dni :) chociaz ja nie jestem zwolennikiem fast foodow ale lody w MC uwielbiam iiii salatke! :)
    Malinowa, ok u nas :) mnie wlasnie nie boli brzuch wcale, czasem leciutko macice czuje, ale ogolnie jest dobrze :)

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Bursztynka Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty, ja to tak po cichu liczyłam, że może uda nam się spotkać, ale nam się ewentualny wyjazd przesunął na drugą połowę marca, o ile wogóle dojdzie do skutku :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 23 lutego 2014, 18:56

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • kejti91 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    A w ogóle Misty jak się czujesz? Wszystko minęło? Sorki ale ja się wystraszłam wczoraj - mam swoje powody swoich znajomych dlaczego tak impulsywnie reagowałam, że do lekarza marsz.
    A co sie stalo Misty? Bo nie doczytalam wszystkiego :-). Podpowiedzcie ktora str to nadrobie :-)

f2w33e3ks3h3a3i8.png
    img-2013040601801830.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nawet jak by mi ktoś miał za sponsorować to nie chce drogiego . Bo do wózka za te pieniądze można by coś jeszcze kupić czy łóżeczko , kołyskę , czy ubranka np. dużo rzeczy :)

kejti91, Misty87, przedszkolanka:), Ania07 lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kejti91 wrote:
    A co sie stalo Misty? Bo nie doczytalam wszystkiego :-). Podpowiedzcie ktora str to nadrobie :-)

Fasolinkę ma w brzuszku :)

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Misty, ja to tak po cichu liczyłam, że może uda nam się spotkać, ale nam się ewentualny wyjazd przesunął na drugą połowę marca, o ile wogóel dojdzie do skutku :/
    Uuu to szkoda! Tylko wiesz, ze sniegu na Podhalu brak, na stokach jest jeszcze ok ale co bedzie za 3tyg to nikt nie wie.

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 23 lutego 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Wam

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
‹‹ 1049 1050 1051 1052 1053 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kluczowe składniki dla przyszłej Mamy, czyli co warto suplementować w ciąży

Ciąża to odmienny i wyjątkowy stan, który jest jednocześnie dużym wyzwaniem dla organizmu kobiety. To czas, kiedy zmienia się zapotrzebowanie na składniki odżywcze. Które z nich są szczególnie istotne dla przyszłej mamy i dla rozwijającego się dziecka? Co warto suplementować w ciąży, aby zadbać o zdrowie i rozwój maluszka? 

CZYTAJ WIĘCEJ

O tym jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko - relacja ze spotkania Ovu dzieci!

Jeśli kiedykolwiek zastanawiałaś się co sprawia, że kobiety, matki są tak silne i wytrzymałe, to musisz to przeczytać! My znamy już odpowiedź – nasza moc leży w relacjach jakie potrafimy tworzyć z innymi kobietami. Wsparcie jakie sobie dajemy i energię do działania jaką sobie nawzajem przekazujemy jest wartością o której należy mówić głośno! Dowodem na to jest ta relacja z wyjątkowego zdarzenia – zlotu użytkowniczek OvuFriend i BellyBestFriend, wspaniałych kobiet, cudownych Mam! Przeczytaj, jak kalendarz dni płodnych zjednoczył kobiety podczas starania o dziecko  

CZYTAJ WIĘCEJ

Zagnieżdżenie zarodka - ile dni po stosunku? Jakie mogą być objawy zagnieżdżenia?

Czym jest i kiedy następuje zagnieżdżenie zarodka w macicy, ile dni po stosunku dochodzi do implantacji? Czy zagnieżdżenie zarodka można zaobserwować? Jakie objawy mogą towarzyszyć implantacji? 

CZYTAJ WIĘCEJ