X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Kurcze to wszystko tak skomplikowane .
    Wszystko z wami dobrze a nie wychodzi :/ mam nadzieje ze sie uda szybciutko <3
    A moze spróbuj z mierzeniem tempki i owulacyjnymi . Jesli jest test pozytywny to do 36 h powinno dojsc do owulki i wtedy trzeba serduszkowac
    w tym cyklu bylam na usg w 13 dc lekarka mowiła ze piekny pecherzyk jest w lewym jajniku że mamy sie starac najbliższe 4 dni tak zrobiliśmy, dziś 24 d.c a dziś lekkie plamienie i ból po boku jak by kolka dziwny lekko w polowie brzucha po lewej stronie co myślicie?
    a do mierzenie tempki jestem za mało systematyczna i moj tryb pracy jest dość zmienny wiec chyba musialabym o 4 rano codziennie mierzyć, nie wiem musze się porządnie zastanowić, nie wiem nawet czy bym potrafiła to interpretować swój wykres.

• Z. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daszka wrote:
    To najprostsza z technik wspomaganego rozrodu. W trakcie zabiegu wybrane i odpowiednio przygotowane plemniki, są podawane cieniutkim cewnikiem do jamy macicy, co pozwala na ominięcie bariery śluzu szyjkowego. Znajdujące się w nim czynniki, mogą powodować uszkadzanie plemników. Inseminacja może być wykonywana w cyklu naturalnym lub po wcześniejszej stymulacji jajeczkowania. Inseminację wykonuje się nasieniem męża lub w niektórych przypadkach nasieniem anonimowego dawcy.
    tyle wiem obecnie co sama przeczytałam, wiem ze koleżanek pare miało ale zadnej się nie udało.

Uch. Trudna sprawa. A może potrzebujesz odpoczynku psychicznie? Jakiejs odskoczni bo moze "za mocno" chcesz i jest jakaś blokada. Moze sporbujcie jakis urlopik? cieszcie sie soba.
    Zycze sybkiego zafasolkowania.

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Jak by to było Aniu takie proste ech :( czasami ma ochotę zostawić wszystko i odejść bez kitu

Kochana wszystko się ułoży. Porozmawiajcie, znajdźcie wspólne rozwiązanie tej sytuacji.
    Mój też tak pracował, ale szybko go postawiłam do pionu. Robił po 10h dziennie łącznie z sobotami. Wracał i od razu szedł spać. Mieliśmy dla siebie tylko niedziele. Domyślam się jak się czujesz w takiej sytuacji. Porozmawiajcie na spokojnie i nie dołuj się, bo mi też się przykro robi :(

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Moze jescze sie wstrzymajcie i starajcie sie tak na luzie ale wiedziec nie zaszkodzi:D od nadmiaru wiedzy jeszcze nikt nie umarl:D
    dobrze powiedziane, ale ja tylko chcę sie dowiedzieć jeszcze się nie zdecydowaliśmy oficjalnie

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Landryna! Ja Ci sie poddam! Odpusc obserwacje, mierzenie temp i dzialajcie spontaniczne. Ale nie ma takiego gadania, ze odpuszczasz staranie!
    Bursztynko jestes kolejna do zielonosci :D <3 <3 <3 <3 <3 <3 <3 łap! :)

Bierzcie przyklad z naszej Kaski! Dziewczyna dawno moglaby sie zalamac, a dzielnie walczy i kazda motywuje!
    Tak samo Macierzanka :) zawsze pomoze, doradzi, podniesie na duchu mimo wielu swoich problemow!
    Aj tam aj tam nie ma sie co zalamywac kazda mas woje problemy i kazda sobie jakos radzi ja musze sobie radzic bo jak nie to nie bedzie co zbierac...

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daszka wrote:
    w tym cyklu bylam na usg w 13 dc lekarka mowiła ze piekny pecherzyk jest w lewym jajniku że mamy sie starac najbliższe 4 dni tak zrobiliśmy, dziś 24 d.c a dziś lekkie plamienie i ból po boku jak by kolka dziwny lekko w polowie brzucha po lewej stronie co myślicie?
    a do mierzenie tempki jestem za mało systematyczna i moj tryb pracy jest dość zmienny wiec chyba musialabym o 4 rano codziennie mierzyć, nie wiem musze się porządnie zastanowić, nie wiem nawet czy bym potrafiła to interpretować swój wykres.
    Musimy poczekac bo jak byl 13 dc pecherzyk to mogl pęknąć tak 15 dc to dzis jest tak okolo 9 dpo . Mowisz ze masz plamienie a mialas juz takie plamienie wczesniej czy pierwszy raz ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daszka zgadzam się z Z.
    Może jakiś wyjazd, zmiana klimatu, wrzucicie na luz i może akurat? Jesteście zdrowi więc na pewno się uda! Blokada psychiczna też może wiele namieszać.

Z., Kaśka28, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Daszka wrote:
    Wystarczy nastawic budzik zmierzyc temp zapisac i isc spac dalej:D a w interpretacji to my ci mozemy pomoc albo samo ovu ci wszytko zaznaczy ale moze nie stersuj sie dodatkowo:D

Ania07 lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Kochana wszystko się ułoży. Porozmawiajcie, znajdźcie wspólne rozwiązanie tej sytuacji.
    Mój też tak pracował, ale szybko go postawiłam do pionu. Robił po 10h dziennie łącznie z sobotami. Wracał i od razu szedł spać. Mieliśmy dla siebie tylko niedziele. Domyślam się jak się czujesz w takiej sytuacji. Porozmawiajcie na spokojnie i nie dołuj się, bo mi też się przykro robi :(

Aniu próbuję ale on mówi że nie bd na ten temat rozmawiał :(
    Jest mi strasznie przykro jestem ze wszystkim sama :(
    On też od pon do piątku teraz do 16 robią ale jak lato 17 jak nie dłużej jak jest ruch w soboty do 14 . Na tyg . przychodzi jest zmęczony kąpie się kładzie i tak mija dzień jak się upomnę to to zrobimy i to nie często co widać po <3 . W soboty no przychodzi po 14 czasem o 15 ale szybko leci dzień tu zjeść umyć się coś zrobić i noc a niedziela to też :/ i praktycznie nie ma kiedy nawet <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiem ze moge zaraz opierdziel dostac .

Ale zastanawiam sie czy usunac konto ovu :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    On też od pon do piątku teraz do 16 robią ale jak lato 17 jak nie dłużej jak jest ruch w soboty do 14 . Na tyg . przychodzi jest zmęczony kąpie się kładzie i tak mija dzień jak się upomnę to to zrobimy i to nie często co widać po <3 . W soboty no przychodzi po 14 czasem o 15 ale szybko leci dzień tu zjeść umyć się coś zrobić i noc a niedziela to też :/ i praktycznie nie ma kiedy nawet <3

No to faktycznie jak on nie chce Tobą rozmawiać to raczej nic nie zrobisz. Nie powinien się tak zachowywać. Wiadomo, że praca jest ważna, ale kurcze .. nie można tak odchodzić od rozmowy. Zawsze jest jakieś wyjście z sytuacji. Tym bardziej powinien się też Tobą sam zainteresować jak ma czas wolny, a nie żebyś Ty się upominała o <3 .. współczuję Ci strasznie. Jednak mam nadzieję, że wszystko się jakoś ułoży. Życzę Ci tego z całego serca <3

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:

COOOOO?!?!?!?! Dlaczego?! Skąd taka decyzja?!
    Ty jesteś założycielką tego wątku!! Nie możesz Nas opuścić!!! :(

• Z. Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:

A czemu co sie stalo?

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Landryneczka wrote:
    Kochana to moze oderwij sie od tego wszytkiego zorganizuj sobie jakies wyjscie z kolezankami albo moze weekend w gory odpoczniesz pospacerujesz po gorach cisnienie zejdzie dotlenisz sie....i walsnie ja sobie takie cos tez zafunduje :D a co

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:

A dlaczego sie zastanawiasz co sie stalo?

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • kasia_czarna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    a Ty jesteś z Gubina? mój TŻ stamtąd pochodzi :P
    nio z Gubina... kurna moze znam hehe gubin mautki jest:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Watek nie zniknie bedzie caly czas :*
    Ciagle mysle zeby nic sie nie stalo zebym nie stracila i wogole . Dzis jak napisala Ola bylo mi strasznie przykro az sie poplakalam ze to moze mnie spotkac .

• kasia_czarna Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    COOOOO?!?!?!?! Dlaczego?! Skąd taka decyzja?!
    Ty jesteś założycielką tego wątku!! Nie możesz Nas opuścić!!! :(
    no way.... ewelina nie opuszczaj nas

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina chce w pupe dostać ...

Aniu widzisz . Kiedyś wgl. było między nami lepiej a teraz to czasami mam dosyć . Nie mówię nie zawsze jest źle ale czasami są takie dni że mam dosyć . Dziś mnie strasznie zdenerwował . Wrócił o 18 prawie a miał o 16 , bo coś tam mu pomagał ale jak pytam po co tyle tam był to że taką ma pracę a ja mówię aha to zapłaci ci za to a on że nie :/ więc po chuj tam siedzieć i pomagać mu jak mogliśmy razem spędzić czas ech dość mam już

• przedszkolanka:) Autorytet

Wysłany: 24 lutego 2014, 21:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka dlaczego?
    Landryneczka ciężko mi się postawić w Twojej sytuacji bo u mnie zaś jest odwrotnie,ale może rzeczywiśćie zrelaksuj się , wyjdź gdzieś, zrób coś dla siebie :*

Moje szczęścia <3
    74di2n0ak6fycgla.png

relg20mmmizyz3er.png
‹‹ 1086 1087 1088 1089 1090 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Leczenie IVF i preimplantacyjne badania genetyczne - nowa nadzieja dla niepłodnych par

Preimplantacyjne badania genetyczne (PGT) mogą być bardzo pomocne dla par, które od dłuższego czasu starają się o dziecko, mają za sobą nieudane transfery, czy przykre doświadczenia związane z utratą ciąży. Jakie korzyści dają badania PGT? Jak wykonanie badań PGT może zwiększać szanse na powodzenie in vitro? 

CZYTAJ WIĘCEJ

11 najczęstszych pytań o IUI, czyli inseminacja w pigułce

Czym jest inseminacja? Kiedy warto skorzystać z tej metody? Dla kogo jest szczególnie polecana? Jaki jest koszt inseminacji? Jakie są szanse na zajście w ciążę po zabiegu inseminacji? Odpowiedzi na 11 najczęstszych pytań o inseminację. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ