Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Z. wrote:Wiecie co? Rano jak szlam do pracy to mialam ochotę na pączusia ale jak na nie spojrzalam to mnąie jakos tak dziwnie odrzucilo... myslicie ze to jakis znak czy sobie wmawiam jakies dziwne objawy ciazowe?
Miejmy nadzieję, że to to:)
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 11:41
Z. lubi tę wiadomość
3.08.22r. Anielka 🍼👶🥰
5.09.21r. Antosia 11 +3 tc [*] 💔👼
27.08.20r. [*]
27.07.19r. Błażej 🍼👶🥰
7.07.16r. [*]
3.08.15r. [*]
-
Evik wrote:Hej kochane kobietki. Jestem tu nowa. Kiedyś tu byłam podczytywałam ale miałam przerwę. Dzidziusia pierwszego poroniłam 4 miesiące temu. Teraz trzeci cykl staramy się z mężem o nasza iskierkę. Jest to mój pierwszy cykl z ovu kalendarzykiem. Dołączam do Was jeśli mogę i przy okazji bardzo proszę czy mogłybyście zerknąć na mój wykres bo ja się całkiem nie orientuje. Dni mam płodne na co wskazuje piękny śluz ale tampka stoi i jest bardzo niska, czy to tak ma być? Czy jest szansa na owulację w tym cyklu?Czuje ze zaraz mi się śluz skończy bo już kilka dni mam rozciągliwy a owulacji brak
Hej Evik.
U mnie sluz jest zwykle plodny PRZED teoretyczna owulka. Nie wiem jak jest u innych staraczek ale ja zwykle mam tak ze najpierw jest wodnisty, potem rozciagliwy a potem robi sie mniej rozciagliwy i jest skok tempki. Nie martw sie ze ci tempka nei wzrasta. To tak zwykle z dnia na dzien nastepuje. Bylas juz w ciazy wiec owulke raczej masz teraz tez. A temperature mierz zawsze o tej samej godzinie i przed wstaniem z lozka.Macierzanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Hejka wyniki mojego mężą
wstępna ocena makroskopowa
Wygląd -prawidłowy
Czas upłynnienia : 45 <60 min
objętość : 2,4 > 1,5 ml
Lepkość (+,++,+++): + +
pH: 8,0 ≥ 7,2
wstępna ocena mikroskopowa
ogólny % ruchliwych: 63 >50
A szybka linearna: 14%
B wolna lin i nielinearna 31%
A+B ≥ 32
C brak ruchl postępowej: 18%
D Brak ruchu w ogóle 37% < 50
Aglutynacja (-,+,++,+++) (-/+) norma -
liczba plemników 34 mln/ ml ≥15 mln/ml
morfoligia plemników (głowki)
prawidlowe: 41%
owalne duze: 3%
Owalne małe 6%
Stozkowate 10%
Gruszkowate 12%
Okrągłe 23%
Amorficzne 3 %
Rozdwojone 2%
wstawki
nieprawidłowe 12%
kropli plam. 6%
witki
nieprawidłowe 43%
speramtogenezy 0,3%
inne komórki
leukocyty o,2 <10/ml
Erytrocyty 0 w polu widenia
Nabłonkowe 0-2 w olu widzenia
ogolny odsetek prawidlowych plemnikow 31% norma >4%
Diagnoza: morfologia plemnikow w zakresie normy
Hos test
plemniki wykazujace "obrzęk" witki (żywe) 85% >58%
plemniki, ktorych witka nie ulega zmianom (martwe) 15%
Mar-test IgG (bezposredni) na obecnosc przeciwciał anty - plemnikowych klasy IgG na powierzchni plemnikow
plemniki ruchliwe z przylaczona granulka I %
wynik testu I norma <10% negatywny
10-39% slabo pozytywny
>= 40% pozytywny
Wynika, że wszystko dobrze
Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 11:57
-
Witajcie dziewczyny. Ja do 19 w pracy.Umieram, strasznie boli mnie kręgosłup i stawy... od sarkoidozy oczywiście tyle w tym dobrego, że nie puchną stawy tylko boli.
Paticzka gratuluję upragnionych dwóch kreseczek.
żabciu witaj super, że komputer działa.
Melula tak patrzę na Twoje zdjęcie i strasznie przypominasz mi moją panią z gimnazjum od sztuki super babka. Jak powiedziłam jej, że uwielbiam Presleya to nagrała mi jego trzy płyty z muzyką, tak sama z siebie.
Ale ssanie w brzuchu mi się włączyło, a nic nie mam. Jedynie kawa i herbata -
Dzień dobry pączusie! (Dlatego że słodkie )
Dawać tyłki wszystkie marudy! Dzisiaj ja Was wychłostam
Mam dobry humor, chociaż jestem potwornie śpiąca!
sara_nar, Lena87, Z., dżona, Ania07 lubią tę wiadomość
-
Hej Macierzanko. Oj potwornie śpiąca, to i ja jestem. Ostatnio codziennie. Już nawet spać zaczęłam chodzić po dobranocce. Ile pączków już zjedzonych ? Bo ja jeszcze żadnego nie zjadłam, ale mam ochotę na faworki tzw. chrusty.
Macierzanka:) lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
sara_nar wrote:Ale zła jestem .... za wydanie prawa jazdy 100zł trzeba zapłacić plus0,50zł za coś tam jeszcze. Myślałam, że 70zł, to jeszcze .... stówa to już przegięcie.
Pytanie tylko dlaczego dowód wymieniają bez kosztów, a za prawko biorą za każdym razem pełną opłatę??Wiadomość wyedytowana przez autora: 27 lutego 2014, 12:21
-
Macierzanka:) wrote:Dzień dobry pączusie! (Dlatego że słodkie )
Dawać tyłki wszystkie marudy! Dzisiaj ja Was wychłostam
Mam dobry humor, chociaż jestem potwornie śpiąca!Z., Lena87, Macierzanka:), Ania07 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
santoocha wrote:Kochana, ja płaciłam 84,50, a po 1,5 roku zmieniałam nazwisko i adres i znów ściągnęli tyle samo...
Pytanie tylko dlaczego dowód wymieniają bez kosztów, a za prawko biorą za każdym razem pełną opłatę??Lena87, Macierzanka:), dżona, Ania07 lubią tę wiadomość