Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
nick nieaktualnyTwoje dziecko rozwija się teraz w fenomenalnym tempie. Mierzy już około 4.4 do 6 cm (1.75- 2.4 cali) i waży około 8 gramów (0.3 uncji). W przeciągu kolejnych 3 tygodni podwoi on swoją dotychczasową długość.
Dziecko przeszło już krytyczne stadium rozwoju i jest już w mniejszym stopniu narażone na negatywne działania infekcji i skutki uboczne zażywanych leków.
Głowa w dalszym ciągu jest nieproporcjonalnie większa od ciała. Stanowi ona aż około pięćdziesiąt procent ciała. Broda oddziela się (unosi się) od klatki piersiowej. Uszy przemieszczają się na boki głowy, z dala od karku.
Mimo, że płeć Twojego dziecka określona była od dnia zapłodnienia, dopiero teraz jego genitalia robią się coraz bardziej widoczne.
Ilość żył w łożysku zwiększa się tak, aby zaspokoić rosnące potrzeby odżywcze Twojego dziecka.
Niektóre jego kości zaczynają twardnieć.
Dziecko jest coraz bardziej aktywne, kopie, przeciąga się i ziewa. Może mieć czkawkę. Wkrótce wraz z dalszym rozwojem dziecka zwiększy się sprawność jego ciała i jego ruchy staną się jeszcze częstsze. Mimo wszystko nie poczujesz ruchów dziecka jeszcze przez kolejny miesiąc bądź dwa.Malinowa Panienka, Landryneczka, przedszkolanka:), Kaśka28, Fidelissa, Z., Macierzanka:), dżona lubią tę wiadomość
-
Ech co do mężów to mój okropnie chrapie masakra co go ruszę to od nowa często mnie budzi tym w nocy.
-
nick nieaktualnyNatu93 wrote:Taaa moze=/
Chocsie nie naztawiam. Nie wiem czy test jutro wyszedlby czy nie?
zrobie tylko dla formalnosci i tak wiem ze sie nie udalo.
Moze kiedys sie uda
Marudzisz jak stara baba, jeden cykl to nie koniec świata, są tu dziewczyny które starają się już któryś rok z kolei i wierzą w siebie, że prędzej czy później się uda ..
Użalasz się nad sobą gdybyś tylko TY miała takie zmartwienia i problemy ..
Sorry ale nie da się już tego czytać ..
Landryneczka, przedszkolanka:), santoocha, Fidelissa, Misty87, dżona lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Dziewczyny co to za wisielczy nastrój? Jakaś masakra dzisiaj!!! Słuchajcie nie dołujcie się bo to tylko gorzej... wiem, że ciężko jest wyluzować ale spróbujcie to pomaga. Jak nie w tym miesiącu to w następnym.
Nie dołować się bo będę karne klapsyLandryneczka, Anhe, Fidelissa lubią tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
nick nieaktualnyLena87 wrote:Marudzisz jak stara baba, jeden cykl to nie koniec świata, są tu dziewczyny które starają się już któryś rok z kolei i wierzą w siebie, że prędzej czy później się uda ..
Użalasz się nad sobą gdybyś tylko TY miała takie zmartwienia i problemy ..
Sorry ale nie da się już tego czytać ..Anhe lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyMalinowa Panienka wrote:Dziewczyny co to za wisielczy nastrój? Jakaś masakra dzisiaj!!! Słuchajcie nie dołujcie się bo to tylko gorzej... wiem, że ciężko jest wyluzować ale spróbujcie to pomaga. Jak nie w tym miesiącu to w następnym.
Nie dołować się bo będę karne klapsy
Malinowa to ja już powinnam mieć tak czerwone dupsko ze masakra
Taka pogoda chyba wiesz bo np. u mnie jest tak ponuro ze coś okropnego -
nick nieaktualnyEwelina23 wrote:Twoje dziecko rozwija się teraz w fenomenalnym tempie. Mierzy już około 4.4 do 6 cm (1.75- 2.4 cali) i waży około 8 gramów (0.3 uncji). W przeciągu kolejnych 3 tygodni podwoi on swoją dotychczasową długość.
Dziecko przeszło już krytyczne stadium rozwoju i jest już w mniejszym stopniu narażone na negatywne działania infekcji i skutki uboczne zażywanych leków.
Głowa w dalszym ciągu jest nieproporcjonalnie większa od ciała. Stanowi ona aż około pięćdziesiąt procent ciała. Broda oddziela się (unosi się) od klatki piersiowej. Uszy przemieszczają się na boki głowy, z dala od karku.
Mimo, że płeć Twojego dziecka określona była od dnia zapłodnienia, dopiero teraz jego genitalia robią się coraz bardziej widoczne.
Ilość żył w łożysku zwiększa się tak, aby zaspokoić rosnące potrzeby odżywcze Twojego dziecka.
Niektóre jego kości zaczynają twardnieć.
Dziecko jest coraz bardziej aktywne, kopie, przeciąga się i ziewa. Może mieć czkawkę. Wkrótce wraz z dalszym rozwojem dziecka zwiększy się sprawność jego ciała i jego ruchy staną się jeszcze częstsze. Mimo wszystko nie poczujesz ruchów dziecka jeszcze przez kolejny miesiąc bądź dwa.
Kochana to na 10 tc ?
Ale u cb zleciało szok -
Landryneczka wrote:Malinowa to ja już powinnam mieć tak czerwone dupsko ze masakra
Taka pogoda chyba wiesz bo np. u mnie jest tak ponuro ze coś okropnego[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
nick nieaktualny
-
Landryneczka wrote:Haha już się staram nie marudzić
u nas wiatr wieje strasznie jak szłam do sklepu i ze sklepu to tak zmarzła łooo
żurek gotuje, która chętna?
Fidelissa, dżona lubią tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnyLandryneczka wrote:Lenka kochana nie denerwuj się
Irytujące to jest ..
Landrynka topór wojenny zakopany ze Złota ?
Czytałaś Moją rozmowę ze Złotą ? ..
Złota co tam słychać ciekawego ?
Fidellis Ty imprezowiczko .. potem dziwić się, że brakuje czasu na leżakowanie
Santocha tulę mocno, mam cichą nadzieję że cykl jest Twój Musiała byś sobie oczka zakropić :* .. Mogen nadal wróg ?
Witam Wszystkie po kolei
Wiadomość wyedytowana przez autora: 3 marca 2014, 12:34
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny