X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 9 stycznia 2014, 22:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    to muszę się skusić na len, dzięki dziewczyny :)

Dziewczyny mam pytanko lubię ćwiczyć ale nie wiem jakie ćwiczenia wykonywać żeby ,np. nie pogarszać sobie i przyszłej fasolce. Ćwiczy któraś z Was?

• gagatka Przyjaciółka

Wysłany: 9 stycznia 2014, 22:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny,
    chętnie do was dołączę :)
    Właśnie mi leci 24 CS (2 z Ovu). Ciężka sprawa, pomału zaczyna brakować cierpliwości. mam niedoczynność tarczycy (w tej chwili wyregulowaną), wysoką prolaktynę (również wyregulowaną), badanie drożności jajowodów (drożne), monitoringi cykli (różnie to bywa, ale w 80% przypadków owulacja niby jest). poprzedni cykl miałam z Clo i była ewidentna owulacja, ale niestety nic z tego, w tym cyklu wygląda na to, że już nic z tego nie będzie :(

Pomału kończą się opcje...
    nie wiem co dalej robić. kolejny cykl będzie znowu z clo... może wtedy się uda:)

Aniołek 15.07.2014 [*] 10/8 tc

158cd6493ea9e9f08104cb7f152e0471.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 9 stycznia 2014, 23:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heja Gagatka! Ja mam 22cs. A czy Twój mężczyzna się badał? Bo nam po roku bezowocnych starań pierwsze co, to lekarz kazał właśnie męża przebadać.

Lucy to już coś wiesz przynajmniej. Ja, jeżeli trafię w końcu na tego właściwego lekarza, to też chcę w końcu zrobić porządny monitoring.

Micki, Poli wytajcie w tym licznym gronie :D

Milcia, Justysia trzymam za Was kciuki!

Joanna, takie endometrium występuje w fazie okołoowulacyjnej

Wiadomość wyedytowana przez autora: 9 stycznia 2014, 23:51

Lucy lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 9 stycznia 2014, 23:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    burzaZpiorunami wrote:
    Hejka hejka dziewczynki :)

Właśnie wróciłam z przychodni w której zostawiłam krew na badanie betaHCG.Jutro po 12-stej wyniki. Chodzę jak po bateriach duracell. Już się nie mogę doczekać wyniku. Ciekawa jestem czy fasolka czy nie fasolka :)
    Trzymać kciuki wszystkimi kończynami i jak możecie cyckami też ;)
    Swoją drogą to dobrze że nie zemdlałam hahaha :) bo nie lubię jak mnie kłują :) Zażartowałam sobie z pielęgniarką że powinnam naklejkę dzielny pacjent dostać, tak jak dzieci :) no i mi dała hahahaha :)
    Czy u Was w przychodniach też jest rano jakiś taki wysyp babć i dziadków? nie mogą przyjść później tylko na hip hip hura rano i wpychają się na chama przed Wami. Nie mam nic do osób starszych ale czasami to mnie kurwica jasna chwyta :) Witam nowe staraczki i ściskam "staruchy" :* Buziaki :)

Ja też potrzymam czym się da, zwłaszcza, że w drugiej fazie cyklu zazwyczaj mam czym ;) więc nie ma sprawy

burzaZpiorunami lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 9 stycznia 2014, 23:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    Macierzanka:) staram się 8 cykl.Cykle mam nieregularne,temp. mierze zazwyczaj o tej samej porze,na razie nie potwierdziły owulacji a mam juz 24 dc.Wyczytałam własnie,że można wspomóc się Castagnusem i chyba jutro polecę do ziołowego i zakupie.
    Ja to chyba już zwriowałam,ale jak tu sobie odpuścić skoro tak bardzo chce i juz spac przez to nie mogę.

wiem, że łatwo mówić, ale tylko spokój może nas uratować :) A może najpierw warto zbadać czy faktycznie owulacji nie ma i wtedy zająć się przyczyną.

1237397y6kr97ild4.gif
  • Anka10222 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam z rana... ja mam dzis wolne i bede leniuchowac...

Trzymam kciuki za testujace....

b9b1f1a10901741c0ee987c045e138e0.png
    zrp0xzdvj3izwz28.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 07:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia wrote:
    to muszę się skusić na len, dzięki dziewczyny :)

Dziewczyny mam pytanko lubię ćwiczyć ale nie wiem jakie ćwiczenia wykonywać żeby ,np. nie pogarszać sobie i przyszłej fasolce. Ćwiczy któraś z Was?
    Możesz ćwiczyć normalnie :) Nawet wskazane.
    Tylko jeśli do tej pory nie uprawiałaś sportu wyczynowo to teraz nie zaczynaj :D
    Zwykłe ćwiczenia, jakieś Chodakowskie, Mel B aerobic, zumba itd spokojnie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 07:51

talia, justysia90 lubią tę wiadomość

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie, tym razem przy bułce, bo wyjątkowo jestem mega głodna (i mega nie wyspana) :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • wirbażka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka z rana:)

Oj ja też zaspana jestem i ledwo żywa... jak tu się pobudzić nie pijąc kawy ( nie lubie )... marne szanse.

talia ja też ćwiczę, bo mam lepsze nastawienie do życia, więc spokojnie możesz :)

we wtorek mam wizytę u nowego gina i zaczynam się troszkę denerwować... no ale zobaczymy co tam za cuda wyjdą :D

• olka30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 09:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja chyba jednak zaraz zrobię kawkę, bo jeszcze mnie ssie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was, zrobiłam dziś bete ale wyniki dopiero w poniedziałek, chyba umrę z tego czekania

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 09:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też chcę zacząć ćwiczyć, w sumie to od pół roku się zbieram Ale teraz się trochę boję :(

• olka30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 09:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pierwsze trzy miesiące to ja bym nie ryzykowała, nie ma sensu

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Justysia,nie tylko Ty umrzesz od tego czekania bo my też :) Wspieram mocno. A pisnełaś coś Twojmu lubemu czy mocno trzymasz się postanowienia i nic nie mowisz?

Wirbażka, ja jak zmieniałam ginka to też miałam stresa jak nic :) Wczoraj była "nasz drigi raz" hihi...i dopiero wczoraj byłam spokojna :)

Własnie dziewczyny ja też musze się zacząć ruszać, bo się zapuściałam jak nie wiem co. Ja spaceruję na razie tylko z psem, i zaczęliśmy z meżem w weekendy jeździc do lasu na takie dłuuugie 2 godzinne szybkie spacery, no nie takie szybkie strasznie ale robimy ok 4 -5 km w tym czasie. Chciałabym może jeszcze jakis basen no i Zumbę, ale tu u siebie nie umiem za bardzo znaleźćtych zajęć a sa superowe. Chciałabym taką aktywność, która później nie zaszkodzi ciąży, zeby tego nie przerywać, bo wiem ze jak przerwę to znowu będzie pozamiatane.

Ahaaaa i oczywiście witam nowe dziewczyny :)
    Gagatka, kochana czy mąż sie badał? Mój wczoraj powiedział, ze skoro u mnie jest wszystko tak pięknie to on chce iść na badania, i podpytam o to na następnej wizycie :)

Buziole kochane na cały dzień i na cały weekend już posyłam.

Wysłany: 10 stycznia 2014, 09:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dzień dobry :) ja dopiero idę zrobić kawkę:) U mnie pada deszcz i nie nastraja mnie to zbyt pozytywnie...
    Jutro mam niby testowanie, ale już czuję ten znajomy ból na zbliżającą się wielkimi krokami @ :/

1237397y6kr97ild4.gif
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 09:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka u mnie od rana pada 5 min. potem 5 min. słońca i cały czas, zwariowana pogoda :)

Wysłany: 10 stycznia 2014, 09:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No i wszystko by było dobrze, gdyby nie ten wiatr..., bo sam deszcze mi tak nie przeszkadza :D

Ja też się trochę zapuściłam przez zimę (jaką zimę? :) ) i mam zamiar to zmienić jeśli @ zawita, to ze złości chyba w końcu schudnę :)

Lili266 lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ha ha, dobre:) Ja też sobie obiecałam, że wrócę do ćwiczeń, a jak spadnie śnieg (zapowiadają u nas w niedziele) to lecę na stok. U nas całą noc wiał halny, źle mi się wtedy śpi.. Wyje i wyje..

• wirbażka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mój ostatnio mi przeszkadzał jak ćwiczyłam i co nowe ćwiczenie to on film do tego wymyślał np. podnosze ręce an bok a on o titanic :D nogę -karade kid ręce przed siebie -módlmy się do allaha :D i takie tam ;)

• Patu Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gagatka wrote:
    Hej dziewczyny,
    chętnie do was dołączę :)
    Właśnie mi leci 24 CS (2 z Ovu). Ciężka sprawa, pomału zaczyna brakować cierpliwości. mam niedoczynność tarczycy (w tej chwili wyregulowaną), wysoką prolaktynę (również wyregulowaną), badanie drożności jajowodów (drożne), monitoringi cykli (różnie to bywa, ale w 80% przypadków owulacja niby jest). poprzedni cykl miałam z Clo i była ewidentna owulacja, ale niestety nic z tego, w tym cyklu wygląda na to, że już nic z tego nie będzie :(

Pomału kończą się opcje...
    nie wiem co dalej robić. kolejny cykl będzie znowu z clo... może wtedy się uda:)

Witam i życze szczęścia, by starania szybko zaowocowały :)

Justysia, tez bym nie mogła wytrzymać :) ale ile testów wyszło pozytywnie? na pewno będzie dobrze :)

Mnie przed chwilą złapał potworny ból podbrzusza. Zastanawiam się, czy pierwsze oznaki, że się udało, czy @ będzie przed terminem... a tego bym nie chciała, dopiero 8-9 dpo

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 10:23

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
‹‹ 140 141 142 143 144 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Hiperprolaktynemia: nieoczywista przypadłość mająca wpływ na płodność kobiet

Hiperprolaktynemia to stan charakteryzujący się podwyższonym poziomem prolaktyny we krwi. W niniejszym artykule przyjrzymy się hiperprolaktynemii, jej przyczynom, objawom i możliwościom leczenia.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ