Dni dla Płodności   

Specjalnie dla Ciebie - wiosenny powiew nadziei 
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy do 22 marca   
Sprawdź!
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    i jeszcze mam dziwne pytanie. od kilku dni boli mnie serduszkowanie. nigdy tak nie było, teraz głębsze czy mocniejsze ruchy bolą. To może miec jakikolwiek związek z ewentualną ciążą?

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    talia wrote:
    to muszę się skusić na len, dzięki dziewczyny :)

Dziewczyny mam pytanko lubię ćwiczyć ale nie wiem jakie ćwiczenia wykonywać żeby ,np. nie pogarszać sobie i przyszłej fasolce. Ćwiczy któraś z Was?

Ja sobie postanowiłam codziennie 3km szybki spacer z piesami. W lesie mam górki i dolinki, żeby nie było zbyt prosto. I zawody dogtrekkingowe 20km raz w miesiącu.

talia lubi tę wiadomość

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu serduszkowanie może boleć z bardzo wielu przyczyn, przy ciąży też może, ale nie nastawiaj się, może to być jakaś infekcja, o którą nie trudno.

Teraz pada grad :/

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Fipsik Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Jutro mam niby testowanie, ale już czuję ten znajomy ból na zbliżającą się wielkimi krokami @ :/

Ja chyba też zacznę testować jutro, bo nie wyrobię ze stresu :/ Jeszcze tempka mi skoczyła i daje mi nadzieję..

c55fcsqv7zvb1aan.png
    gyxw8u69g8jufhg3.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny!
    Ja jestem 6 dpo,piersi mnie zaczynają dziwnie boleć,tak jakby coś je paliło od środka,no i bóle podbrzusza jak na @.No i ten spadek apetytu mnie martwi,bo ja to taki mały żarłok.:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 10:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to @,sama nie wiem.Nie nastawiam się,jeszcze poczekam z testowaniem.

• Anka10222 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja cwicze tylko w myslach i palcami na tablecie... heh...
    jestem leniuch i nigdy nie lubilam sportu... wiem ze to zle ale... ale nic z tym nie robie... i chyba nigdy nie zrobie...

b9b1f1a10901741c0ee987c045e138e0.png
    zrp0xzdvj3izwz28.png
  • Anka10222 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tym msc czuje sluz chodz nigy go nie mialam... dodam ze pilam ziolka przez 2 cykle a w tym jakos mi sie zapomnialo.. nie wim czy to od tego ale chyba od nowego cyklu znow zaczne je popijac:P:P

zrp0xzdvj3izwz28.png
  • Anka10222 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w tym msc czuje sluz chodz nigy go nie mialam... dodam ze pilam ziolka przez 2 cykle a w tym jakos mi sie zapomnialo.. nie wiem czy to od tego ale chyba od nowego cyklu znow zaczne je popijac:P:P

zrp0xzdvj3izwz28.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    Patu serduszkowanie może boleć z bardzo wielu przyczyn, przy ciąży też może, ale nie nastawiaj się, może to być jakaś infekcja, o którą nie trudno.

Teraz pada grad :/

oby nie infekcja, bo jeśli w tym miesiącu sie nie uda, to w następnym moze byc ciezej...
    a czasem łatwo powiedzieć by sie nie nastawiać :D

Fipsik- wykresik piękny, tylko żebys nie była zawiedziona jak wyjdzie negatyw. Taki szybki test jest dość mało wiarygodny. Ale wiem jak ciężko wytrzymać, ja jeszcze 5 dni do testowania i mnie skręca juz :D

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewcuchy już zatestowałam... w sensie nie muszę... właśnie przyjechała do mnie... mam prezent :) ale jestem taka słaba, że nie mam siły sie denerwować, ani martwić. Teraz przynajmniej pójdę na monitoring!

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Anka10222 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    oj:( wredna @

zrp0xzdvj3izwz28.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to dziewcuchy już zatestowałam... w sensie nie muszę... właśnie przyjechała do mnie... mam prezent :) ale jestem taka słaba, że nie mam siły sie denerwować, ani martwić. Teraz przynajmniej pójdę na monitoring!

Przykro mi bardzo :( Ale trzymaj się, wierzę, że z monitoringiem dowiesz sie o sobie więcej i będzie łatwiej zajść! z każdą @ jesteś bliżej celu

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Lucy Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    eh :(

no nic, tak jak mówisz, w nowym cyklu sobie zrobisz porządny podgląd ;)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 11:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry!! :) Powracam :) Nadrobiłam zaległości, teraz będę miała znacznie więcej czasu, żeby tu posiedzieć. Widziałam, że ostatnio pisałyście o ćwiczeniu... Jeżeli w tym cyklu nic nie wyjdzie, to ostro biorę się za siebie :) Czekam do przyszłej soboty na rozwój akcji :)
    Jeszcze jestem w trakcie rozpakowywania się i wracam do szarej rzeczywistości...

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszystkie :)
    U mnie pogoda typowo angielska: trochę słońca, trochę deszczu, halnym czasami też wieje :D mimo wszystko jest ciepło jak na styczeń :D my z moim mężulkiem wychodzimy rowerami pojeździć, bo ja to straszny leń jestem, a przez to, to niedługo odleżyn dostanę. Trzeba się trochę z domu ruszyć :D

Justysia weekend szybko zleci, wiem że czekanie jest najgorsze, ale dasz radę :) będzie dobrze
    Macierzanka do mnie jak małpa przyjdzie to od przyszłego cyklu też idę na monitoring :) .. w końcu kiedyś każda z nas będzie w ciąży :D

Życzę Wam Kochane miłego weekendu :*

• Melula Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, dawno mnie tu nie było, w sensie pisania, bo z czytaniem was jestem na bieżąco. nic nie pisałam, bo o czym? że cykl jakoś leci, że pewnie znów nic nie wiadomo, że byłam u ginki, a ta nawet mnie nie zbadała, bo już wie, ze idę do poradni leczenia niepłodności... od pięciu dni mam stresa - jestem w zarządzie osiedla i mamy tu małe - wielkie problemy, które trzeba jakoś rozwiązać, a ludzie co bym nie robiła to wiecznie narzekają, ale żeby coś samemu zrobić, pomóc to nie - lepiej kłapać jęzorem (sorki, za te uzewnętrzanianie, ale już mam dość ludzi ze swojego osiedla). plus jest taki, że po raz pierwszy w życiu cytologia na jedynkę (zawsze miałam dwójkę) i bakteriologia też super! Przygotowana i pozytywnie nastawiona czekam na pierwszą wizytę w poradni. ciekawe, co tam mi powiedzą, czy dadzą skierowanie na jakieś badania... idzie weekend, mam nadzieję, ze owulka też... tempki niemiarodajne, bo ostatnie trzy nocki miałam krótkie - 3-4 godzinne, a do tego stres... ale od dziś basta - wypoczywam!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 12:18

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • Patu Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    hej, dawno mnie tu nie było, w sensie pisania, bo z czytaniem was jestem na bieżąco. nic nie pisałam, bo o czym? że cykl jakoś leci, że pewnie znów nic nie wiadomo, że byłam u ginki, a ta nawet mnie nie zbadała, bo już wie, ze idę do poradni leczenia niepłodności... od pięciu dni mam stresa - jestem w zarządzie osiedla i mamy tu małe - wielkie problemy, które trzeba jakoś rozwiązać, a ludzie co bym nie robiła to wiecznie narzekają, ale żeby coś samemu zrobić, pomóc to nie - lepiej kłapać jęzorem (sorki, za te uzewnętrzanianie, ale już mam dość ludzi ze swojego osiedla). plus jest taki, że po raz pierwszy w życiu cytologia na jedynkę (zawsze miałam dwójkę) i bakteriologia też super! Przygotowana i pozytywnie nastawiona czekam na pierwszą wizytę w poradni. ciekawe, co tam mi powiedzą, czy dadzą skierowanie na jakieś badania... idzie weekend, mam nadzieję, ze owulka też... tempki niemiarodajne, bo ostatnie trzy nocki miałam krótkie - 3-4 godzinne, a do tego stres... ale od dziś basta - wypoczywam!

wazne, ze idzie cos do przodu. w poradni na pewno pomogą więcej. i badania pewnie też zlecą. ale ginka nieźle zlekceważyła... GRrr...
    Trzymam kciuki by ładna owulka była! nie stresuj sie tak i bardziej dbaj o siebie dla dobra przyszłego dziecka :)

w4sqskjoaxouo4v6.png
    km5szbmh19kb0szw.png
    tb73e6ydp1wtlvbc.png
  • Melula Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a weź się nie stresuj, jak na osiedlu cuda się dzieją, w negatywnym tego słowa znaczeniu! trzeba działać,bo inaczej będzie jeszcze gorzej... ech... dbam o siebie jak mogę, ale czasem muszę podziałać...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2014, 12:26

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • burzaZpiorunami Znajoma

Wysłany: 10 stycznia 2014, 12:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochane mam wyniki :)

Beta HCG 22 240

Kobiety nie będące w ciąży < 5,0
    1-10 tydzień 201,64 --> 225000,00
    11-15 tydzień 22536,49 --> 225000,00
    16-22 tydzień 8006,62 --> 50238,60
    23-40 tydzień 1599,80 ---> 49412,65

Wynika chyba z tego że fasoleczka mieszka w moim brzuszku :)))
    Jak myślicie, dobrze interpretuje ?

Buziaki :* :* :*

MonikaDM, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

burzaZpiorunami
‹‹ 141 142 143 144 145 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Stres oksydacyjny w plemnikach jako przyczyna męskiej niepłodności

Wiadomo, że stres może mieć negatywny wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Ale co ma wspólnego stres oksydacyjny z plemnikami? Czy może być on przyczyną męskiej niepłodności? Dowiedz się, skąd bierze się stres oksydacyjny oraz jak diagnozuje się jego obecność w męskim nasieniu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Brak okresu a negatywny test ciążowy, czyli o przyczynach spóźniającej się miesiączki

Każda kobieta doświadczyła lub doświadczy spóźniającej się miesiączki, nie będąc w ciąży. Z jakich przyczyn miesiączka może się spóźniać? Co robić, kiedy krwawienie miesiączkowe nie wystąpiło, a testy ciążowe wychodzą negatywnie? Po ilu dniach warto zgłosić się do lekarza? 

CZYTAJ WIĘCEJ