Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Malinowa Panienka wrote:a dwu czy jedno-jajowe?
Oby tak bylo, na pewno bezpieczniej dla maluchow -
Misty87 wrote:Nie moge spac po takiej nowinie...
W zyciu bym sie blizniakow nie spodziewala! W sumie to nie chcialam, bo jak ja sobie dam rade...ale kocham te moje dwa szczescia
Tyle lat czekalam na odpowiedni moment,zeby miec dzidzi. Nie dosc,ze pierwszy strzal zloty, to jeszcze blizniaczy! Kosmos
Moj maz byl ze mna pierwszy raz w srodku, ucieszyl bardzo, ale z drugiej strony troche sie spial,ze bedzie ciezko ogarnac. Dziadkowie beda miec extra pole do popisu
Aaa no i najwazniejsze-
Jedno szczescie ma 17,6mm, serduszko 164 uderzenia na sek
Drugie szczescie ma 16,4mm, serduszko 164 uderzenia na sek
Panu doktorowi na tym etapie wydaje sie,ze ciaza jest dwukosmowkowa-dwuowodniowa. By tak bylo
Ja natomiast bede wygladac pewnie ja wieloryb
Jeszcze wczoraj bylismy u kolezanki, ktora ma synka. Mowi,ze zawsze marzyly jej sie blizniaki. To sie zdziwi, jak jej powiem
Dziekuje wszystkim za mile slowa :*
o ja Cię kochana ale nowina:) pięknie:)
Jeszcze raz wielkie podwójne gratulacjeMisty87 lubi tę wiadomość
W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu. -
Misty87 wrote:Na razie doktor powiedzial,ze wyglada mu to na dwu,ale za wczesnie chyba na stwierdzenie. Nie wiem, nie znam sie.
Oby tak bylo, na pewno bezpieczniej dla maluchowMisty87 lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Malinowa Panienka wrote:ja sobie nie wyobrażam - kuzyn Pawła ma bliźniaki urodziły się w grudniu. ja się boję jak z jednym sobie poradzę a co dopiero z dwójką - ja dziecko trzymałam raz w życiu na rękach
Ale jakby były to cieszyłabym się tak, jak z jednego i jednocześnie byłabym przerażona
Jasne w pierwszym momencie jest szok, ale później wielkie szczęście i wiadomo, ze będzie ciężko bo to dwójka, ale da się radę -
goskos86 wrote:Bosko ja też chcę bliźniaki!!!!
Misty a u Was były kiedykolwiek bliźniaki?W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu. -
Nati89 wrote:Jasne w pierwszym momencie jest szok, ale później wielkie szczęście i wiadomo, ze będzie ciężko bo to dwójka, ale da się radę
moja koleżanka ma bliźniaki już teraz 2 letnie i pamiętam jak opowiadała,że tak do 6 miesięcy nie mogła ich ogarnąć i gdyby nie teściowa to zeszłaby z głodu wśród pampersów ale u niej to naprawdę była masakra nie było chwili,żeby któroś nie płakało jedno kończyło drugie zaczynało i tak w kółko biedna schudła wygląda teraz jak szczypiorek ale jak dzieciaki skończyły 6 msc to zaczęła odżywać i wszystko zaczeło się normowaćMisty87 lubi tę wiadomość
W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu. -
Malinowa Panienka wrote:ojej to może parka będzie
Moze byc i 2 chlopcow
Widze, ze wiekszosc marzy o blizniakach, ciekawe
Fidelissa lubi tę wiadomość
-
Misty87 wrote:Moj maz tak chce, mnie to w sumie obojetne, marzy mi sie dziewczynka, a czy beda dwie, czy parka, zobaczymy niebawem
Moze byc i 2 chlopcow
Widze, ze wiekszosc marzy o blizniakach, ciekaweMisty87 lubi tę wiadomość
Misty87 wrote:Moj maz tak chce, mnie to w sumie obojetne, marzy mi sie dziewczynka, a czy beda dwie, czy parka, zobaczymy niebawem
Moze byc i 2 chlopcow
Widze, ze wiekszosc marzy o blizniakach, ciekawe[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
Magdas wrote:moja koleżanka ma bliźniaki już teraz 2 letnie i pamiętam jak opowiadała,że tak do 6 miesięcy nie mogła ich ogarnąć i gdyby nie teściowa to zeszłaby z głodu wśród pampersów ale u niej to naprawdę była masakra nie było chwili,żeby któroś nie płakało jedno kończyło drugie zaczynało i tak w kółko biedna schudła wygląda teraz jak szczypiorek ale jak dzieciaki skończyły 6 msc to zaczęła odżywać i wszystko zaczeło się normować
U mnie corka sasiada ma blizniaki, ale jednojajowe, bo identyczne. Juz maja po 9 lat takie klony biegaja po ogrodzie
Bedzie szok w rodzinie, nie dosc ze prawie nikt jeszcze nie wie, to teraz bach dwojr na raz
Tam wyzej pisalam, nie ma w naszych rodzinach blizniakow wiec obalam teoriesantoocha, paaulla84, Fidelissa lubią tę wiadomość
-
goskos86 wrote:U mnie były ale dawno i nie w bezpośredniej linii, mój dziadek od strony taty miał rodzeństwo bliźniaków, ale to chyba na mnie nie będzie miało wpływu a chciałabym bardzo!
Misty duuużoooo zdrówka!!!W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu. -
Misty gratulacje !!! Piekna wiadomosc z rana. Zagladalam na twoj wykres i dal mi nadzieje ze taki pokrecony tez moze byc owocny bo jak widze swoj z tego cyklu to sadze ze razcje nic z tego.
goskos86 wrote:Misty Super!!!! zawsze mi się marzyły bliźniaki,ale u mnie w rodzinie niestety nikt nie miał!
To ze w rodzinie nikt nie mial nie jest istotne przy ciazy dwujajowej. Dwujajowa powstaje z polaczenia dwoch komorek jajowych (podwojna owulka) i dwoch plemnikow. Dzieci nie musza byc nawet do siebei wtedy bardzo podobne a w skrajnych przypadkach moga miec nawet roznych ojcow . Ja styczniu mialam podwojna owulke ale niestety nic z tego nie wyszlo. Bliznieta jednojajowe powstaja z zaplodnienia przez jeden plemnik jednej komorki i podzial i to moze byc dziedziczne.
Misty jesli twoja ciaza jest dwukosmowkowa i dwuowodniowa to bardzo dobrze (moze to byc albo ciaza jedno albo dwujajowa) bo dzieci beda mialy osobne lozyska i worki owodniowe czyli kazde swoje miejsce i jedzonko .
Dbaj o siebie! Mowi sie ze ciaza to nie choroba ale ty musisz jednak podwojnie uwazac!
Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 08:30
Misty87 lubi tę wiadomość
-
goskos86 wrote:U mnie były ale dawno i nie w bezpośredniej linii, mój dziadek od strony taty miał rodzeństwo bliźniaków, ale to chyba na mnie nie będzie miało wpływu a chciałabym bardzo!
Misty duuużoooo zdrówka!!![*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
Magdas wrote:moja koleżanka ma bliźniaki już teraz 2 letnie i pamiętam jak opowiadała,że tak do 6 miesięcy nie mogła ich ogarnąć i gdyby nie teściowa to zeszłaby z głodu wśród pampersów ale u niej to naprawdę była masakra nie było chwili,żeby któroś nie płakało jedno kończyło drugie zaczynało i tak w kółko biedna schudła wygląda teraz jak szczypiorek ale jak dzieciaki skończyły 6 msc to zaczęła odżywać i wszystko zaczeło się normować
Najgorsze pierwsze miesiące, ale później to już z górki, dziadkowie potrzebni od zaraz hehe, fajnei takie 2 szkraby małe
Najgorzej zorganizować wyprawę, ubrac dzieci w tym samym czasie zeby sie nie spocily, zniesc je na dol u mnie nie ma windy meiszkam na 3 pietrze, zapakowac je do auta, no ale dałoby się radyWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 08:33
Misty87, Magdas lubią tę wiadomość
-
Malinowa Panienka wrote:Kochana bo to fajne ale też przerażające mocno...
Wiekszosc marzy o blizniakach bo to jedna ciaza i jeden porod no i jak ktos sie dlugo stara to chcialby na raz juz 2 miec. Ja bym byly szczesliwa gdybym miala blizniaki ale tez bym sie bala i szczerze to sie nawet troche cieszylam ze z tej mojej podwojnej owulki nic nei wyszloi ;P.Misty87 lubi tę wiadomość
-
KotkaPsotka, masz calkowita racje to tez uslyszalam od doktora.
Oby byly dwukosmowkowe, bo jeden drugiemu nie bedzie pasozytkiem
Oj!szok...
Wszyscy mi tak bardzo zyczyli dziecka to widac,ze z serca
A wiecie, ze wczoraj slyszelismy juz oba serduszka?
Kochaniutkie zycze Wam pieknego dnia i rownie wspanialych nowin! Trzymam za Was baaaardzo mocno kciuki i przesylam blizniacze wiruskiWiadomość wyedytowana przez autora: 12 marca 2014, 08:36
Malinowa Panienka, goskos86, santoocha, Ania07, Fidelissa lubią tę wiadomość