X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczynki, wpadłam w zasadzie tylko uzupełnić wykresik, no ale gdzieżbym nie zaglądnęła ;)

Ja ostatnią fajkę wypaliłam 2 min. przed północą na starym roczku :) Po prawdzie wcześniej też odstawiłam ale się mi sporadycznie zdarzało sięgnąć, zwłaszcza jak częstowali, a teraz nic. Choć nie mówię, że nie mam cięższych momentów. Nigdy dużo nie paliłam, ale czasem potrzebowałam się odstresować :D

Miłego weekendu życzę wszystkim :)

Little Frog, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paulina28makuszek, ja miałam nieregularne, ale odkąd obniżam prolaktynę bromergonem i biorę metforminę na insulinoodnorność to mi się wyregulowały mniej więcej 26-28. A robiłaś już jakieś badania? Narazie sobie mierz temperaturkę, program trochę pomaga wyznaczyć owulkę (robi to automatycznie) ale często się myli (np w momencie, gdy same źle wpiszemy śluz)

Tuśka, wszystkiego się nauczysz :) Wykresy trochę pomagają. Ja co prawda nie jestem jeszcze w ciąży, ale dzięki temperaturze wiem dokładnie kiedy będzie @ :) A jakby co to dziewczyny tutaj zawsze pomogą :)

Wiola77 witaj, ja nie miałam jeszcze implantacji choć bardzo bym chciała... ale objawy są różne: https://ovufriend.pl/baza-wiedzy/pytania-i-odpowiedzi/w-oczekiwaniu-na-testowanie/co-oznacza-termin-zagniezdzenie-implantacja-zarodka-kiedy-do-niego-dochodzi-i-czy-moze-byc-odczuwalne,80.html

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 19:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A co do palenia mi najbardziej brakowało wtedy, gdy siedziałam ze znajomymi przy piwku, wprost sobie nie wyobrażałam inaczej... ale to było dawno, teraz to nawet już za piwem nie przepadam.
    Miałam jeden skutek uboczny - gdy rzuciłam palenie to trochę przytyłam, bo nie miałam czym rąk zająć, więc jadłam :)

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 19:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi zawsze jak rzucałam, to brakowało w takich typowych sytuacjach, w których zawsze miałam papierosa w ręce. A teraz wyjątkowo już mnie nie ciągnie :)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 19:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale mi sie nudzi a na 22 do pracy smigam :)

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi też się troszkę nudzi. Do męża przyszedł znajomy, więc ja siedzę przy kompie, bo niewiele mamy wspólnych tematów ;]

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja tez nie lubie jak koledzy do niego przychodza bo wtedy sie nudze

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja zamiast pisać pracę magisterską siedzę i czytam sobie forum:) mój mąż pracuje przy komputerze, ja wysprzątałam mieszkanie i ciężko znów mi się zabrać za pisanie pracy, bo już od rana przy niej siedzę...

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 20:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A jak na złość to nie mam żadnych rozrywek...

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hehehe, ja jak pisałam licencjat to miałam taki błysk w pokoju, że szok :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 20:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka, ja tez miałam swojego czasu wysoką prolaktynę,nie wiem jak teraz bo dano nie robiłam badań. W przyszłym tygodniu właśnie wybieram się dna badania. Ja nieregularne miesiączki mam od zawsze i lekarz powiedział ze raczej już tak będzie. Ogólnie to za bardzo się wszystkim przejmuje i stresuje...

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    A jak na złość to nie mam żadnych rozrywek...
    no nie ma ja dzis do 3 w nocy w pracy . Po co ja sie zgodzilam . Z jednej strony wychodzi raz na jakis czas . Ale jakos odechcialo mi sie isc :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a co to za praca Ewelina tak pozno wieczorem?

Ewelina23 lubi tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pomyśl z innej strony - to tylko 5 godzin :) Wyrwane praktycznie ze środka nocy, ale 5 :) Dasz radę :):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem opiekunka 9 miesiecznego Jasia :) Mama jego chce isc pobalowac

Little Frog
    Juz mi sie spac chce a co mowic do 3 bedzie .
    Jutro tempki nie mierze bo po 3 godzinach to bez sensu jak o 6 mierze codziennie

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    9 miesieczny maluszek to sama przyjemnosc :) a zwlaszcza w nocy jak spi.

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    niecierpliwa20 wrote:
    9 miesieczny maluszek to sama przyjemnosc :) a zwlaszcza w nocy jak spi.
    no wiem ale bede musiala siedziec i patrzec w tv a juz praktycznie nic nie ma :/

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    chociaz mowi mi zebym sie polozyla kolo malego ale ja tak nie potrafie

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 stycznia 2014, 20:33

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 11 stycznia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    :) Mi się dziś chce już od 17 spać :D Teraz trochę przeszło. Wczoraj położyłam się przed 22 i w momencie zasnęłam, a dziś o 7 nie mogłam się dobudzić :) Tak, okropny śpioch się ze mnie zrobił ;]

• nick nieaktualny

Wysłany: 11 stycznia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    He he, ja tez tak mam:) zasypiam jak tylko przyłożę głowę do poduszki:) a rano wstaje jak zombi:)

‹‹ 149 150 151 152 153 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Zrozumieć swoje ciało w każdym momencie cyklu menstruacyjnego. Poznaj nieoczywiste objawy przed okresem!

Większość kobiet doświadcza różnego rodzaju objawów fizycznych i emocjonalnych podczas ostatniej fazy cyklu menstruacyjnego. Warto wiedzieć, że nie tylko nietypowe bóle głowy, uczucie zmęczenia czy wzmożona podatność na infekcje mogą mieć związek z zespołem napięcia przedmiesiączkowego.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży - po czym poznać, że możesz być w ciąży

Starając się zajść w ciążę, często nie potrafimy przestać interpretować każdego, nawet najmniejszego ukłucia w jajniku i nie traktować go jako potencjalnego objawu ciąży. Które z objawów mogą faktycznie coś znaczyć i z czym możemy je pomylić? Które z objawów ciążowych na wczesnym etapie ciąży są po prostu rzadko spotykane? Zapoznaj się z listą pierwszych objawów ciążowych!

CZYTAJ WIĘCEJ