X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 14 stycznia 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I ja uciekam już

dobranoc wszystkim

• Lucy Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 22:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    A ja mam może takie glupie pytanie jak wy to robicie ze wasze wykresy sa kolorowe a moj czarnobialy w sensie te objawy wszytkie...
    Dla mnie, osoby podglądającej Twój wykres jest on kolorowy :)
    Jak się czyjś wyświetla to są kolorki :)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 22:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    julenka78 umnie jest cieżko sięo o co kolwiek doprosić. Koleżanka wczoraj zasłabła w pracy angielka nwet jej nie dali skierowania na badania krwi. Pow jej tylko, że to było zasłabnięcie. Mnie jak badała lekarka to przez ubrania i wielce jajniki wyczuwała szok.
    Tobie również życzę słodkich snów ;)

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 14 stycznia 2014, 22:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    A ja mam może takie glupie pytanie jak wy to robicie ze wasze wykresy sa kolorowe a moj czarnobialy w sensie te objawy wszytkie...

Bo pewnie skończył Ci się darmowy abonament i musiałabys wykupić sobie żeby widzieć na kolorow plus parę dodatkowych opcji...

życzę też wszystkim dobrej nocy :) do "zobaczenia" jutro
    1406637ekbdvmwjqm.gif

Wiadomość wyedytowana przez autora: 14 stycznia 2014, 22:54

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Mika85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 07:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pobudka Dziewczynki!!!! Koniec spania :)

20130921310117.png
    7d80510a16.png
  • karmela85 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Niektóre Mika to już nie śpią od 6 :) Niestety od wczoraj zawiedziona chodzę. Z wiadomych przyczyn. Kolejny cykl, kolejna nadzieja:/
    Już nawet zakazałam palić mojemu, żeby nie osłabiał plemników:)

• Lucy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 08:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmela85 wrote:
    Niektóre Mika to już nie śpią od 6 :) Niestety od wczoraj zawiedziona chodzę. Z wiadomych przyczyn. Kolejny cykl, kolejna nadzieja:/
    Już nawet zakazałam palić mojemu, żeby nie osłabiał plemników:)
    I słusznie, bo palenie to straszna szkoda na plemniki :)

Witam się z rana ;)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Mika85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 08:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No ja już też od 6-tej nie śpię :)
    Mój mąż rzucił palenie po naszym ślubie, czyli we wrześniu, ale wtedy nie udało mu się, a teraz definitywnie od 1 stycznia. Póki co nie popala, więc jest postęp. Wszystko dla zdrowia :)

20130921310117.png
    7d80510a16.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 08:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry! Też już jestem.
    Mój mąż nie palił od 31 października do połowy grudnia... i tak sobie przy piwku zapalił, a teraz to tak jednego dziennie, bo mu paczka została...zobaczymy co będzie jak mu się skończą

• Lucy Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 08:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na szczęście nigdy nie palił i go nie ciągnęło. Mnie też nie, więc tu mamy zgodność ;)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 08:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, chciałam się Wam pochwalić tym, jak strasznie beznadziejna jestem...tak się zarzekałam, że nie zrobię testu do niedzieli, ale dziś uznałam, że nie dam rady już się dłużej męczyć i zrobiłam....no i co? Wielka nadzieja prysła jak bańka mydlana.

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    To tylko lepiej dla Was Lucy, aż można pozazdrościć :)

• Mika85 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 08:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A może za szybko zrobiłaś test...może jeszcze coś się zmieni.

20130921310117.png
    7d80510a16.png
  • wirbażka Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 08:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka Kochane z rana :)

hmmm co będę robić jak już będę zafasolkowana .. niestety nie będę uczyć się wyszywać bo nie mam cierpliwości do takich rzeczy ani "ręki" i jebłabym to szybko :D ale bardzo lubię czytać i na pewno nadrobie wszelkie zaległości w literaturze i podszkoliłabym umiejętności cukiernicze żeby dzidzi robić piękne torty urodzinowe ;)

a tak poza tym to śpie na siedząco, pogoda okrutna pada śnieg z deszczem szaro buro i ponuro, głowa boli a robota czeka do dupencji...

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 08:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wolę już sobie nie robić nadziei ;) Wątpię, że za wcześnie, bo zazwyczaj cykle mam 29 dniowe, dziś jest 30 dzień cyklu, a zeszły mi się wyjątkowo wydłużył (choroba i stres - tak przypuszczam) do 33 dni. Także czekam na @.

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wirbażka, ja to bym chciała umieć robić praktycznie wszystko. Też chciałabym ładne torciki robić. Ahhh i przy tej okazji przypomniało mi się, że jeszcze kiedyś chciałam kupić sobie maszynę do szycia, bo jakieś stroje na przedstawienia też bym chciała sama szyć. Ale to chyba już zbyt wiele.

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój pare razy próbował nie palić, w grudniu nawet mu dobrze szło, ale zaczął podpalać po nowym roku i znowu pali jak smok. Nastraszyłam go wczoraj, że skoro mamy taki problem z ciążą to musimy z obu stron działać i niby przyjął do wiadomości ale pewnie dalej będzie palić:/

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja stwierdziłam, że testy będę dopiero robić gdy @ będzie się spóźniać ok 2 tygodni. Po co się rozczarować:)

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmela85 wrote:
    Ja stwierdziłam, że testy będę dopiero robić gdy @ będzie się spóźniać ok 2 tygodni. Po co się rozczarować:)
    Dobry patent. Myślę, że w następnym cyklu też tak zrobię. Teraz po @ koncentruję się na ćwiczeniach, powoli muszę je wprowadzić w swój plan dnia. Jakoś mnie odciągną od ciągłego myślenia o ciąży.

• Aga89 Autorytet

Wysłany: 15 stycznia 2014, 09:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój na szczęście nie pali :) więc ten problem mamy z głowy. Natomiast słyszałam że alkohol też źle działa na pleminiki i to jest mu ciężko przetłumaczyć:P Ale coś wymyślę.

Ja od pewnego momentu też nie myślę o niczym innym. Wszystko kręci się wokół ciąży... wiem że to nie dobrze ale nawet na pisaniu pracy magisterksiej nie potrafię się skupić...

Ja gdybym była już zafasolkowana to wtedy bym miała dużo czasu na pisanie pracy:)

A co do ćwiczeń to powiem szczerze że trochę się obawiam, zwiększonej aktywności fizycznej. Zaobserwowałam że jak regularnie chodzę na basen czy siłownie to wydłużają mi się cykle :(

[*] 11.04.2014 [*] 28.08.2014 - Moje małe Aniołeczki
    13.08.2015 8:40 - Natalka <3 3500g 55cm <3

3jgxskjohz999gbw.png
‹‹ 169 170 171 172 173 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Mierzenie temperatury podczas starań o dziecko - kiedy owulacja i dni płodne?

Temperatura ciała jest reakcją naszego organizmu na to co się w nim dzieje. Prawie wszyscy wiedzą, że temperatura ciała informuje nas, o tym, że nasz organizm walczy z infekcją. Niewiele osób zaś wie, że temperatura ciała może również dawać zaskakująco dokładne informacje na temat płodności kobiety! Wystarczą zaledwie 3 minuty dziennie, a nie wydając ani grosza dowiesz się więcej niż możesz przypuszczać. Sprawdź, po co mierzyć temperaturę podczas starania o ciążę. Dowiedz się, jak prawidłowo mierzyć temperaturę i w jaki sposób OvuFriend Ci w tym pomoże! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ