X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,
    to że po 12 miesiacach starań lekarze coś działają to chyba wszędzie tak jest. Ja mieszkam w DE i na pierwszej wizycie powiedziałam lekarzowi że staramy sie o dzidziusia to pierwsze pytaie było "jak długo" bo poniżej roku to nic nie robią, To jest normalne i 12 cykli (tak, tak - nie miesięcy a cukli, choc nie jest to regułą) starań to jest takie minimum.

Ja właśie zostałam słomiana wdową, mąż wyjechał na imprezę firmową, wraca jutro wieczorem. Na dziś mam zaplanowane babskie zakupy z koleżanką, jutro pakowanie i błogie lenistwo :)

Udanego weekendu laseczki (choć pewnie jeszcze w weekend do Was zajrzę) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 08:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobity :)
    Ja w nocy spać nie mogłam. Do dupy się czuję. Poza tym zrobiłam przed chwilą test z ciekawości (termin @).. i co? Oczywiście standard - jedna kreska. Powstrzymałam się od płaczu, przyjęłam to jakoś. Nie wiem tylko jak mężowi powiedzieć .. będzie zawiedziony, bo miał ogromne nadzieje, że tym razem się udało. No cóż. Życie.

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu....przykro mi. Chociaż teoretycznie jeszcze nic straconego póki @ nie ma... A jak długo się już starasz?
    Ja właśnie tak sobie zaglądnęłam na swój nowy cykl i zorientowałam się, że @ przypada mi na 13-14 lutego... Chciałam zrobić test tak 17, żeby się przygotować na ewentualne spóźnienia, ale to i tak albo będę miała do d*** walentynki, albo będę siedziała jak na szpilkach (a najprawdopodobniej zrobię ten test 14). No i tu mam niby ogromną nadzieję, spotęgowaną tym, że mielibyśmy najpiękniejszy prezent na walentynki albo największe rozczarowanie....

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Żabciu trzymam za Ciebie kciuki, aby te Walentynki przyniosły Ci upragnioną fasolkę :) Na Twoim miejscu zrobiłabym jednak 14 lutego test, żeby rozgonić wątpliwości i się nie stresować, bo to najgorsze co może być. Co będzie to będzie i trzeba to przyjąć jak to faceci mówią "na klatę" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 08:43

Little Frog lubi tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym ostatnim zdaniu to aż mam ochotę Cię przytulić :D
    Swoją drogą, to nie wpadłabym na to, żeby przyglądać się pod światło :D Ale skoro było tam coś, to masz rację - dla pewności powtórz sobie test :)
    Ja od tego cyklu zaczynam mierzyć, bo w zeszłym było zamieszanie związane ze świętami, podróż itp, więc i tak z tego nic by nie wyszło.

Ania07 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam o czułości aż 25mlu, bo nie doczytałam na opakowaniu. Zobaczymy czy na 10 coś wyjdzie. W każdym razie odpuszczam. Nie teraz to może w przyszłym cyklu się uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 08:43

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Robiłam o czułości aż 25mlu, bo nie doczytałam na opakowaniu. Zobaczymy czy na 10 coś wyjdzie. W każdym razie odpuszczam. Nie teraz to może w przyszłym cyklu się uda.
    My świąt praktycznie nie mieliśmy, bo mąż w pracy - nie dostał urlopu, rodzice wyjechali, zostałam sama w domu z psem :D (mieszkamy w Niemczech). Poza tym nie pracuję obecnie więc mam duuużo czasu na te wykresy :D
    Uda Ci sie Aniu zobaczysz
    ;)

Ania07 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy na te dobre momenty :)
    Ania, ja myślę również, że trzeba będzie powtórzyć ten test! :)
    Póki co Twój wykres jest bardzo obiecujący...

Żabka zrobisz 14, bo przecież pewnie i tak nie wytrzymasz :)

A tak w ogóle Dzień DObry i miłego dnia wszystkim!

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:

Żabka zrobisz 14, bo przecież pewnie i tak nie wytrzymasz :)
    Hahahaha, no dziękuję Wam bardzo za wiarę w moje możliwości :D Ale masz rację - pewnie nie wytrzymam. Teraz przykładam się do pracy :D

Ania07, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    My świąt praktycznie nie mieliśmy, bo mąż w pracy - nie dostał urlopu, rodzice wyjechali, zostałam sama w domu z psem :D (mieszkamy w Niemczech). Poza tym nie pracuję obecnie więc mam duuużo czasu na te wykresy :D
    Ja też mieszkam za granicą, ale udało nam się zjechać. Też nie pracuję, więc mam sporo czasu na dosłownie głupoty...
    A teraz uwaga! Idę ćwiczyć. Nieprawdopodobne, a jednak. Idę na bieżnię i wracam za jakieś 45 minutek :)

• olka30 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :)
    Właśnie wypiłam kawkę i przydałoby się zabrać za robotę :)

Ania wykres masz bardzo obiecujący więc poczekaj do @ z utratą nadziei :)

U was też tak mglisto, kurde muszę jechać na zakupy, a świata nie widać (bez tego jestem ślepa).

A jeszcze muszę się podzielić okropną nowiną, wczoraj moja rybka popełniła samobójstwo. Wyskoczyła z akwarium.. Osierociła jakieś 15 małych rybek, które urodziła parę dni wcześniej. Smutne nie ? Nie żeby małe rybki sobie nie poradziły, ale dziwna sytuacja. Przynajmniej jej życie nie poszło na marne :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia miłego biegania :D

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, biedna ta Twoja rybka. Resztę będziesz musiała przywiązać na jakiejś smyczy do dna, żeby nie poszły w ślady matki ;]
    Cudem podołałam. Po 5 minutach myślałam, że mi serce wyskoczy, ale to chyba był szok na zwiększony wysiłek po tak długim lenistwie ;]
    Ogólnie pot leje się po mnie strumieniami, chociaż ćwiczyłam wg planu (5 rund po 6 minut, a każda runda to 1 min biegu i 5 min szybkiego marszu). Teraz będzie już tylko lepiej :):)

Uzupełniłam płyny i lecę pod prysznic (zaliczyłam ponad 3,5km i wg mojej bieżni spaliłam 110 kcal) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 10:58

Driada0102 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Mam takie pytanko.Byłam w pt u mojej gin i powiedziała,że mam pęcherzyk dominujący 20,3mm.Tylko ja sie teraz zastanawiam czy może z niego powstać torbiel?bo niestety mam do nich skłonności.Bola mnie jajniki , w szczególności prawy gdzie mam pęcherzyk.Nie wiem czy mam się martwić czy nie??jak myslicie??

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia świetny wynik ;)

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka faktycznie dziwna historia z tą rybką... słyszałam o chomiku, który popełnił samobóstwo, ale o rybce nigdy :)

Żabka, ale jesteś zdeterminowana, tak trzymać, może pójdę w Twoje ślady :)

1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    Dziewczyny!
    Mam takie pytanko.Byłam w pt u mojej gin i powiedziała,że mam pęcherzyk dominujący 20,3mm.Tylko ja sie teraz zastanawiam czy może z niego powstać torbiel?bo niestety mam do nich skłonności.Bola mnie jajniki , w szczególności prawy gdzie mam pęcherzyk.Nie wiem czy mam się martwić czy nie??jak myslicie??

Ciężko mi coś powiedzieć. No w sumie masz już 34dc, a pęcherzyk dominujący zwykle jest przed owulką, więc może będziesz dopiero mieć owulkę? A co Ci na ten temat powiedziała ginka?

1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Ciężko mi coś powiedzieć. No w sumie masz już 34dc, a pęcherzyk dominujący zwykle jest przed owulką, więc może będziesz dopiero mieć owulkę? A co Ci na ten temat powiedziała ginka?

Powiedziała,że będę miała z niego owulkę ok. wtorku.Nic nie mówiła,że może byc torbiel.Biorę Castagnus więc może on mi pomógł w tym cyklu??

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby coś było nie tak to chyba by mi powiedziała?Zwłaszcza,że wie jakie mam problemy.

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że powiedziałaby Ci. Ginekolog to tylko człowiek i może się czasami mylić, ale to ona chyba o wiele lepiej zna Twoją sytuację zarówno wcześniejszą jak i obecną. Postaraj się jakoś podejść do tego pozytywniej.
    My mocno zaciskamy kciuki, żeby Ci się udało :)

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Super produkty na okres ciąży, czyli 9 produktów szczególnie polecanych dla kobiet w ciąży

Zapoznaj się z produktami, które są wyjątkowo cenne dla rozwijającego się maleństwa i Twojego nadwyrężonego ciążą organizmu. Postaraj się, aby takie produkty jak kasze, żurawina i migdały w okresie ciąży na stałe zagościły w Twoim menu.

CZYTAJ WIĘCEJ

Histeroskopia skuteczna metoda diagnostyki i leczenia niepłodności

Histeroskopia to metoda, która pozwala wykryć i wyleczyć niektóre przyczyny niepłodności: polipy macicy, zrosty, mięśniaki. Histeroskopia diagnostyczna czy histeroskopia zabiegowa - kiedy warto zdecydować się na zabieg?  Jak wygląda histeroskopia? W którym momencie cyklu wykonuje się zabieg? Jakie mogą być skutki uboczne? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ