X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny,
    to że po 12 miesiacach starań lekarze coś działają to chyba wszędzie tak jest. Ja mieszkam w DE i na pierwszej wizycie powiedziałam lekarzowi że staramy sie o dzidziusia to pierwsze pytaie było "jak długo" bo poniżej roku to nic nie robią, To jest normalne i 12 cykli (tak, tak - nie miesięcy a cukli, choc nie jest to regułą) starań to jest takie minimum.

Ja właśie zostałam słomiana wdową, mąż wyjechał na imprezę firmową, wraca jutro wieczorem. Na dziś mam zaplanowane babskie zakupy z koleżanką, jutro pakowanie i błogie lenistwo :)

Udanego weekendu laseczki (choć pewnie jeszcze w weekend do Was zajrzę) :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 08:53

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej kobity :)
    Ja w nocy spać nie mogłam. Do dupy się czuję. Poza tym zrobiłam przed chwilą test z ciekawości (termin @).. i co? Oczywiście standard - jedna kreska. Powstrzymałam się od płaczu, przyjęłam to jakoś. Nie wiem tylko jak mężowi powiedzieć .. będzie zawiedziony, bo miał ogromne nadzieje, że tym razem się udało. No cóż. Życie.

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 09:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu....przykro mi. Chociaż teoretycznie jeszcze nic straconego póki @ nie ma... A jak długo się już starasz?
    Ja właśnie tak sobie zaglądnęłam na swój nowy cykl i zorientowałam się, że @ przypada mi na 13-14 lutego... Chciałam zrobić test tak 17, żeby się przygotować na ewentualne spóźnienia, ale to i tak albo będę miała do d*** walentynki, albo będę siedziała jak na szpilkach (a najprawdopodobniej zrobię ten test 14). No i tu mam niby ogromną nadzieję, spotęgowaną tym, że mielibyśmy najpiękniejszy prezent na walentynki albo największe rozczarowanie....

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś

Żabciu trzymam za Ciebie kciuki, aby te Walentynki przyniosły Ci upragnioną fasolkę :) Na Twoim miejscu zrobiłabym jednak 14 lutego test, żeby rozgonić wątpliwości i się nie stresować, bo to najgorsze co może być. Co będzie to będzie i trzeba to przyjąć jak to faceci mówią "na klatę" :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 08:43

Little Frog lubi tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 09:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Po tym ostatnim zdaniu to aż mam ochotę Cię przytulić :D
    Swoją drogą, to nie wpadłabym na to, żeby przyglądać się pod światło :D Ale skoro było tam coś, to masz rację - dla pewności powtórz sobie test :)
    Ja od tego cyklu zaczynam mierzyć, bo w zeszłym było zamieszanie związane ze świętami, podróż itp, więc i tak z tego nic by nie wyszło.

Ania07 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 09:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Robiłam o czułości aż 25mlu, bo nie doczytałam na opakowaniu. Zobaczymy czy na 10 coś wyjdzie. W każdym razie odpuszczam. Nie teraz to może w przyszłym cyklu się uda.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 08:43

• XxMoniaXx Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 09:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Robiłam o czułości aż 25mlu, bo nie doczytałam na opakowaniu. Zobaczymy czy na 10 coś wyjdzie. W każdym razie odpuszczam. Nie teraz to może w przyszłym cyklu się uda.
    My świąt praktycznie nie mieliśmy, bo mąż w pracy - nie dostał urlopu, rodzice wyjechali, zostałam sama w domu z psem :D (mieszkamy w Niemczech). Poza tym nie pracuję obecnie więc mam duuużo czasu na te wykresy :D
    Uda Ci sie Aniu zobaczysz
    ;)

Ania07 lubi tę wiadomość

f2wl3e5exwv499zn.png
    km5sdf9hllms5iw1.png

10. 2018r. - c.b
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 09:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to czekamy na te dobre momenty :)
    Ania, ja myślę również, że trzeba będzie powtórzyć ten test! :)
    Póki co Twój wykres jest bardzo obiecujący...

Żabka zrobisz 14, bo przecież pewnie i tak nie wytrzymasz :)

A tak w ogóle Dzień DObry i miłego dnia wszystkim!

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:

Żabka zrobisz 14, bo przecież pewnie i tak nie wytrzymasz :)
    Hahahaha, no dziękuję Wam bardzo za wiarę w moje możliwości :D Ale masz rację - pewnie nie wytrzymam. Teraz przykładam się do pracy :D

Ania07, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 09:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    My świąt praktycznie nie mieliśmy, bo mąż w pracy - nie dostał urlopu, rodzice wyjechali, zostałam sama w domu z psem :D (mieszkamy w Niemczech). Poza tym nie pracuję obecnie więc mam duuużo czasu na te wykresy :D
    Ja też mieszkam za granicą, ale udało nam się zjechać. Też nie pracuję, więc mam sporo czasu na dosłownie głupoty...
    A teraz uwaga! Idę ćwiczyć. Nieprawdopodobne, a jednak. Idę na bieżnię i wracam za jakieś 45 minutek :)

• olka30 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 10:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczynki :)
    Właśnie wypiłam kawkę i przydałoby się zabrać za robotę :)

Ania wykres masz bardzo obiecujący więc poczekaj do @ z utratą nadziei :)

U was też tak mglisto, kurde muszę jechać na zakupy, a świata nie widać (bez tego jestem ślepa).

A jeszcze muszę się podzielić okropną nowiną, wczoraj moja rybka popełniła samobójstwo. Wyskoczyła z akwarium.. Osierociła jakieś 15 małych rybek, które urodziła parę dni wcześniej. Smutne nie ? Nie żeby małe rybki sobie nie poradziły, ale dziwna sytuacja. Przynajmniej jej życie nie poszło na marne :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 10:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia miłego biegania :D

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 10:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka, biedna ta Twoja rybka. Resztę będziesz musiała przywiązać na jakiejś smyczy do dna, żeby nie poszły w ślady matki ;]
    Cudem podołałam. Po 5 minutach myślałam, że mi serce wyskoczy, ale to chyba był szok na zwiększony wysiłek po tak długim lenistwie ;]
    Ogólnie pot leje się po mnie strumieniami, chociaż ćwiczyłam wg planu (5 rund po 6 minut, a każda runda to 1 min biegu i 5 min szybkiego marszu). Teraz będzie już tylko lepiej :):)

Uzupełniłam płyny i lecę pod prysznic (zaliczyłam ponad 3,5km i wg mojej bieżni spaliłam 110 kcal) :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 10:58

Driada0102 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 10:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny!
    Mam takie pytanko.Byłam w pt u mojej gin i powiedziała,że mam pęcherzyk dominujący 20,3mm.Tylko ja sie teraz zastanawiam czy może z niego powstać torbiel?bo niestety mam do nich skłonności.Bola mnie jajniki , w szczególności prawy gdzie mam pęcherzyk.Nie wiem czy mam się martwić czy nie??jak myslicie??

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia świetny wynik ;)

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Olka faktycznie dziwna historia z tą rybką... słyszałam o chomiku, który popełnił samobóstwo, ale o rybce nigdy :)

Żabka, ale jesteś zdeterminowana, tak trzymać, może pójdę w Twoje ślady :)

1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    Dziewczyny!
    Mam takie pytanko.Byłam w pt u mojej gin i powiedziała,że mam pęcherzyk dominujący 20,3mm.Tylko ja sie teraz zastanawiam czy może z niego powstać torbiel?bo niestety mam do nich skłonności.Bola mnie jajniki , w szczególności prawy gdzie mam pęcherzyk.Nie wiem czy mam się martwić czy nie??jak myslicie??

Ciężko mi coś powiedzieć. No w sumie masz już 34dc, a pęcherzyk dominujący zwykle jest przed owulką, więc może będziesz dopiero mieć owulkę? A co Ci na ten temat powiedziała ginka?

1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Ciężko mi coś powiedzieć. No w sumie masz już 34dc, a pęcherzyk dominujący zwykle jest przed owulką, więc może będziesz dopiero mieć owulkę? A co Ci na ten temat powiedziała ginka?

Powiedziała,że będę miała z niego owulkę ok. wtorku.Nic nie mówiła,że może byc torbiel.Biorę Castagnus więc może on mi pomógł w tym cyklu??

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gdyby coś było nie tak to chyba by mi powiedziała?Zwłaszcza,że wie jakie mam problemy.

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też myślę, że powiedziałaby Ci. Ginekolog to tylko człowiek i może się czasami mylić, ale to ona chyba o wiele lepiej zna Twoją sytuację zarówno wcześniejszą jak i obecną. Postaraj się jakoś podejść do tego pozytywniej.
    My mocno zaciskamy kciuki, żeby Ci się udało :)

‹‹ 186 187 188 189 190 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Mikrobiom intymny a infekcje - wakacyjny niezbędnik

Mikrobiom pochwy to złożony ekosystem mikroorganizmów, który pełni kluczową rolę w utrzymaniu zdrowia intymnego. Jego zaburzenie może prowadzić do różnorodnych dolegliwości, które są szczególnie uciążliwe podczas podróży. W tym artykule przyjrzymy się, jak działa mikrobiom pochwy, jakie czynniki mogą go zaburzyć podczas wakacji, a wreszcie jak skutecznie chronić zdrowie intymne w trakcie podróżowania oraz kiedy warto sięgnąć po sprawdzone wsparcie z apteki.  

CZYTAJ WIĘCEJ

Witaminy na męską płodność - które najważniejsze?

Powszechnie wiadomo, że witaminy są niezbędne dla prawidłowego funkcjonowania organizmu człowieka. Jaką jednak rolę odgrywają witaminy na męską płodność? Po jakie produkty sięgać, by dostarczać witamin, które mogą poprawić jakość nasienia i zwiększyć szanse na zajście w ciążę? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ