X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, dziękuję :):)
    Macierzanko zapraszam!! :):):) Jeżeli masz tylko odrobinę ochoty, to wystarczy :)

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ochotę mam, ale leń czasem jeszcze większy od niej :D
    Ja znowu poza domem, więc startuję od poniedziałku i oby się udało ;)

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo....to super :):) Będę miała towarzyszkę :) Oby tylko leń nie wygrał! :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 11:43

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    Gdyby coś było nie tak to chyba by mi powiedziała?Zwłaszcza,że wie jakie mam problemy.

Na pewno by powiedziała. Czekaj więc na owulkę i bądź dobrej myśli! :)

1237397y6kr97ild4.gif

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Ooooo....to super :):) Będę miała towarzyszkę :) Oby tylko leń nie wygrał! :)

No oby! Zobaczymy jakie będą efekty :)

Little Frog lubi tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hahaha, ja to po świętach nie mogę na siebie patrzeć. Do tego jeszcze zaraz przed i w trakcie @ mam zawsze taki napuchnięty brzuch i wtedy to nawet zbytnio nie chcę, żeby mnie mąż w takim stanie oglądał :D
    Muszę sobie opracować dobry plan działania i myślę, że nie będzie żadnego problemu :):) ŁATWO NAPISAĆ :D

Ania07 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 11:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Żabcia jak czytam Twoje posty to mi się buźka sama do laptopa cieszy :D heh
    Życzę szybkich zamierzonych efektów dziewczyny! ;)

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, przyznam, że na moim brzuchu pojawiły się już takie fałdki, że jak siedzę, to sam się uśmiecha :| Pewnie się ze mnie nabija...
    Zupełnie inna sprawa jakby miał się zrobić jak taka piłeczka, to wtedy spokojnie mąż mógłby go głaskać, przytulać, całować itp A ja paradowałabym dumnie z podniesioną głową :):)

Ania07 lubi tę wiadomość

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry wszystkim:)
    Ja już zdążyłam zaliczyć laboratorium, posprzątać , poćwiczyć i nadrabiam w czytaniu co tu pisałyście:) Czarna, nie ma co się martwić na zapas( chociaż wiem, że łatwiej pisać a sama już bym pewnie panikowała). Little Frog a ja wierzę, że nie zrobisz testu wcześniej;p Bo ja osobiście mam zakaz od narzeczonego robienia testu wcześniej niż 2 tygodnie po spóźniającej się @.
    Miłego dnia wszystkim:)

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ooooo...to z Ciebie jest perfekcyjna pani domu! :):)
    Twój narzeczony to bardzo stanowczy facet :D Mojego męża pewnie by skręcało z ciekawości i sam kazałby mi zrobić teścik ;] Zobaczymy co to będzie. Jeszcze kupa czasu... Jak dla mnie, to mógłby już być dziś chociaż 10 luty :D

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    On nie chce, żebym robiła wcześniej test tylko dlatego, że jest bardziej zawiedziony ode mnie kiedy widzi 1 kreseczkę;p

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój mąż to jest okropnie niecierpliwy, chociaż póki co nie pokazuje zbytnio rozczarowania jak się nie udaje, ale jak mu mówię, że kto wie, że może już jakaś mała istotka zamieszkałą w moim brzuszku, to widzę u niego ogromną radość :) Ale co mężczyzna, to inny charakter :)

• Anja89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)
    Ja wczoraj byłam 12h w pracy i byłam wyczerpana. Jakoś ostatnio w ogóle jestem zmęczona i nie mam na nic ochoty. Dzisiaj mnie czeka sprzątanie w naszym domku i będziemy zaczynać skręcać meble.
    Widzę, że tutaj ostra dyskusja :D Ja już się nauczyłam, że nie robię żadnych testów przed-mniejszy zawód. No, a jak robię w dzień @ albo później, to nie mówię mężowi, bo by się mnie pytał co 5 minut i mnie denerwował :P
    W ogóle to po takim czasie to już sceptycznie podchodzę do starań. Mam tylko nadzieję, że jak będziemy się przeprowadzać, to na jakiś czas znikną z mojej głowy.

svchvfxmiau6k2p0.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam dziewczyny ;)
    już po pracy :D
    dzisiaj rano zaznaczyłam temp na wykresie i mi się zmienił termin owu z 11 na 15stycznia i automatycznie zminiło mi dzień spodziewanej mies z 25 na 29 stycznia. Nie wiem co mam myśleć.

Hehe uśmiałam się jak przeczytałam o tej rybce :P
    Moja kiedyś też wyskoczyła, ale przeżyła :P

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 12:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też nie robię przed, a jedynie waham się czy zrobić w dzień spodziewanej @ czy się wstrzymać.
    Aniu, oj jak ja bym chciała mieć swój własny domek...chociaż na chwilę obecną póki nie mieszkamy w Polsce, to chyba nawet lepiej, że będziemy mieszkać u teściów. Ale i tak do tego jeszcze dużo czasu musi upłynąć. Dopiero jesteśmy w trakcie wykańczania pierwszego pomieszczenia (oczywiście sypialni :D )
    A tak to będziemy mieli swoje całe dobudowane piętro i malutkie poddasze (w planach dwa pokoiki dla dzieci)

• Anja89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog to też fajnie :) My zaczęliśmy budowę niedługo po ślubie :)
    Teraz mieszkamy z moją mamą, ale już nam się chce własnego życia :) W sumie za kilka miesięcy będziemy na swoim, bo albo na wiosnę albo latem się wprowadzimy :)
    Czasem właśnie myślę, że sama siebie blokuję ze staraniami, bo niby chciałabym już, ale z drugiej stron y zawsze marzyłam, żeby ciążą się cieszyć tylko z mężem :)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

svchvfxmiau6k2p0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja z jednej strony mogłabym się jeszcze wstrzymać ze staraniami.
    Pragnienie zawsze można trochę pohamować, poza tym jeszcze tyle rzeczy jest do zrobienia...
    Ale z drugiej strony martwię się, że im później tym gorzej, poza tym zawsze znajdzie się coś innego do zrobienia i ten odpowiedni czas nigdy nie nastąpi, albo będzie właśnie już za późno. Nie chcę mieć żalu do siebie czy do męża, że tak długo zwlekaliśmy. Coś za coś.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny.
    Też mam juz posprzątane mieszkanko i niedlugo jedziemy na zakupki weekendowe.
    Dziewczyny nie odkladajcie poczecia na późniejszy czas. Uwierzcie mi.
    My z mężem mówiliśmy to samo, że a moze po 30 tce zaczniemy, a teraz jest dla nas ostatni gwizdek. I w naszym przypadku jest trudniej ze względu na brak jednego jajowodu, a po drugie na wiek. 35 lat dla kobiety to już czas.
    Kochajcie sie i rozmnażajcie sie moje kochane, nie patrzcie co jest ważniejsze bo macierzyństwo jest najwspanialszym darem danym przez nature.

pozdrawiam

i życzę miłego dnia

Anja89, Little Frog, madziallena, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Anja89 Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog, my tak odkładaliśmy starania... bo praca, bo dom nie wykończony...zaczęliśmy ponad rok po ślubie...A teraz żałujemy, że tak późno...przez to nawet moje dziecko nigdy nie pozna dziadka :(

svchvfxmiau6k2p0.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 13:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ehhh....no teraz czasu się już nie da cofnąć. Oby Wasze oczekiwania miały szybki finał :)
    Ok Juleńka, pójdziemy za Twoją radą - będziemy się kochać i rozmnażać :D W końcu po to tu jesteśmy :D:D:D

‹‹ 187 188 189 190 191 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nieregularny okres. Przyczyny i objawy nieregularnych cykli miesiączkowych.

Nieregularny okres nie zawsze musi świadczyć o zaburzeniach, czy problemach hormonalnych. Na pewnych etapach życia nieregularne cykle są okresem przejściowym. Kiedy jednak nieregularne cykle warto skonsultować z lekarzem? Jakie są najczęstsze przyczyny nieregularnych cykli miesiączkowych? 

CZYTAJ WIĘCEJ