X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 15:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Julenka no to nie jestem sama :) a leczysz sie tu w tym kierunku? wogole dzis mnie zaczelo podbrzusze bolec nie wiem czy to okres sie zbiza czy za duzo mysle i sobie urajam... ehhh...

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena wrote:
    Julenka no to nie jestem sama :) a leczysz sie tu w tym kierunku?

www geentgen nl

Madzia ja bede od marca tam własnie sie pchać. Jest to jedna z lepszych klinik w Holandii. I koszty z ubezpieczenia. Także mam nadzieje że w tym roku zazieleni sie mój wykres ::))

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Dlatego właśnie nie chcę brać takich obowiązków na siebie, bo czasami lecimy samolotem, a tutaj to już kompletnie nie ma komu zostawić... 7 rano jeszcze nie jest takie straszne. Mój pies, który został z moją mamą miał chyba zaprogramowane wyjścia o 3-4 i nie było innej możliwości. Jak się go wypuściło na podwórko, to biegał jakby w środku dnia i za nic nie chciał wrócić. Wtedy to ja musiałam iść do domu, posiedzieć z 15 minut i dopiero po tym czasie go wołać...a o 7 kolejna pobudka...

O luuuudzie ja o 3 to się na drugi bok odwracam :D

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena wrote:
    Ania chcialam takiego pieska jak Ty masz ale niestety nasz praca do poznych godzin nie pozwala nam :( Dlatego mamy kotka Bajke to brytyjczyk boje sie troche bo slyszalam ze kobiety w ciazy nie powinny miec kotow... co o tym myslicie?

Z tego co wiem to koty przenoszą różne choroby, ale jak to się ma do ciąży to nie mam pojęcia

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Ja jakbym wiedziała, że poczęcie dziecka nie jest takie proste jak mi się wcześniej wydawało to już z rok przed ślubem przestalibyśmy się zabezpieczać :D wtedy moje myśli nie skupiały się wyłącznie na dziecku. Mieszkaliśmy wtedy w Polsce, pracowaliśmy na strefie (3 zmiany) w weekendy spędzaliśmy czas na wycieczkach, kinie, restauracjach, bilardzie, imprezach i innych rozrywkach. Nie było czasu skupiać myśli na powiększaniu rodziny, bo pochłonęły nas przygotowania do ślubu. A teraz? Mąż pracuje, a ja siedzę w domu z moim labradorem, który ma ogromne ADHD :D trafiłam też przypadkiem na ovu z czego bardzo się cieszę, bo dużo się tu dzieje i miło ten czas leci z Wami :) i jak tu nie myśleć przy Was jeszcze bardziej o dziecku? :D

Aniu to my podobie...jak mieszkaliśmy w PL i pracowaliśmy to igdy nie było dobrego momentu na dzidzię, bo praca, kurs, później brak pracy, później znowu nowa praca i przygotowaia do ślubu. A teraz się staramy i lipa... I tak samo jak u Was, teraz mieszkamy w DE i mąż pracuje a ja siedzę w domu (już mnie krew zalewa czasami)z moim psem i gdyby nie to ze on też chyba ma ADHD to bym już dawno oszalała :)

Ania07 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to widzę, że nie tylko ja tak mam :D

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Co do kotów, to kiedyś ginekolog powiedział mojej mamie, żeby nie brała sobie zbytnio do serca tego wszystkiego co mówią. On miał chyba 4 koty i jego żona w ciąży nie miała żadnych problemów (coś jej więcej na ten temat naopowiadał, ale nie pamiętam dokładnie co, w każdym razie, że nie trzeba się tych kotów pozbywać jak chce się zajść w ciążę).
    Ja czytałam, że przenoszą toksoplazmozę w odchodach. Także w okresie ciąży sprzątanie kuwety powinno się innym domownikom. I tyle.

• Lili266 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć Wam :) a wiecie co, ja jeszcze chciałam opowiedzieć o mojej rybce ;) też popełniła samobójstwo, ale najlepsze jest to, że nigdy nie znalazłam zwłok ;) chyba wyparowało ;)

Ja jeszcze nie mam @, rano miałam taką nitkę krwi jakby i już myślałam, że orkes, ale póki co nic nie ma..
    Moze jutro zatestuje rano, ale nie wiem czy nie za wczesnie...

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Odnośnie kotka to popatrzcie jak kotek usypia dzidzie ::))

http://www.youtube.com/watch?v=XH2wpvu4xQs

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie jak pisze Little Frog, kot w domu to nie jest zło. Przecież to wasz pupil, jest na pewno czyściutki i nie wałęsa się całymi tygodniami Bóg wie gdzie. Sprzątanie w kuwecie na wszelki wypadek trzeba przenieść na innych domowników. Ja mam koleżakę i siostrę, które zaszły w ciążę gdy miały koty w domu i ciaże były zdrowo donoszone i dzieciaczki też :)
    Dziewczyny nie moge się doczekać kolejnej zielonej kropki. Podoba mi się ten styczeń, ze tyle dziewczyn fasolkuje :) mam nadzieję, ze się wszystkie zarazimy :)

Dziewczyny siedzę dziś sama w domu, obejrzałabym jakąś komedię, macie jakieś fajne tytuły, bo nic mi nie wpada do głowy, a chyba się zanudzę :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 18 stycznia 2014, 16:44

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bardzo ładna komedia "Choć goni nas czas". Zabawnie i wzruszająco

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien dobry <3
    Wpadam sie pochwalic ze dzis zrobilam tescik wyszla taka bladziutka krecha poczekam z 2 dni i zrobie jeszcze raz :*

Little Frog, paaulla84, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O proszę!! No to gratuluję!! :):):) Ja już widzę jak Ty czekasz 2 dni i robisz....JUTRO :D Czyżby wróżka nie myliła się i z tym? :)

Ewelina23 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Dzien dobry <3
    Wpadam sie pochwalic ze dzis zrobilam tescik wyszla taka bladziutka krecha poczekam z 2 dni i zrobie jeszcze raz :*

O super! Gratuluję :):):)

A tak jeszcze dla uśmiechu dziewczyny:

http://www.video.banzaj.pl/film/15569/kabaret-limo-w-skeczu-na-goracym-uczynku/

• madziallena Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz kotek nie wychodzi z domu :) maz bedzie mial jak cos obowiazek :P Ewelinka trzymam kciuki!!! ja zakupilam dzis testy az 4 ha :) zrobilabym juz ale boje sie ze moze byc mylny z wieczornego moczu poczekam do jutra...Monika polecam film Iluzja :)

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    O proszę!! No to gratuluję!! :):):) Ja już widzę jak Ty czekasz 2 dni i robisz....JUTRO :D Czyżby wróżka nie myliła się i z tym? :)
    nie poczekam bo ta naprawde wyszla bladziutka . mam nadzieje ze sie nie mylila :)
    Jeszcze nie dziekuje za gratulacje bo nie chce zapeszyc nawet na wykresie nie zaznaczam bo mogl wyjsc sfałszowany . Poczekam 2 dni na spokojnie

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No właśnie ja już dziś chyba z 5 razy zaglądałam na Twój wykres :):) Oby to było spełnienie Twoich marzeń!! Trzymam kciuki i czekam z niecierpliwością na ten drugi teścik :):)

• Lili266 Przyjaciółka

Wysłany: 18 stycznia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Ewelina trzymam kciuki :):)

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 stycznia 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratki Ewelinko.
    Pochwal sie jutro kochana jak wyszedł teścik ::))

Ale wysyp fasolek w styczniu sie robi::))

Mam nadzieje że ta "zaraza" mnie też złapie ::))

Zarażajcie dziewczyny, zarażajcie ::))

• Ida Autorytet

Wysłany: 18 stycznia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    J

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 marca 2016, 11:13

‹‹ 189 190 191 192 193 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta wegetariańska i dieta wegańska w ciąży i podczas laktacji

Czy dieta wegetariańska i wegańska w ciąży oraz podczas laktacji to dobry pomysł? Na co należy zwrócić uwagę nie jedząc w tym okresie mięsa lub żadnych produktów pochodzenia zwięrzęcego? Czy jest to bezpieczne dla ciąży i rozwoju płodu, a potem niemowlęcia? Przeczytaj jak powinna wyglądać dieta mamy karmiącej i czy spożywane przez nią pokarmy mogą wpływać na dziecko. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ