X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patu życzę Ci w takim razie dużo zdrowia i cieszę się, że już ze wszystkimm lepiej.

Żabka u Ciebie też będzie OK :) Chyba nikt nie przepada za lateksem na dłuższą metę i w końcu sam go odstawi ;)

A co do chrześniaków, tak czytam i wierzyć mi się nie chce w jakieś listy zakupów, prezentów, ja nie mogę!
    Ja gdy zostałam chrzestną u dziecka przyjaciółki, to miałam bardzo krucho z kasą i wiedziała o tym, ale chciała mnie, bo widziała, że dziecko będzie miało ze mną mnóstwo zabawy i właśnie miłych wspomnień, a dzidek i tak dostał prezent ode mnie :)

Monika, udanego urlopu!

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Ida Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Witajcie! KotkaPsotka zerknęłam!

Ida, co do tego wstawania, to sprawdzałam już to kilkakrotnie. I jak miałam potrzebę wstać o 3 to wstawałam i temperatura wcale sie tak nie zmieniała. Czasem nawet mierzyłam co godzinę żeby to trochę przetestować i przez 3 godziny miałam praktycznie taką samą ( a zdążyłam juz wypić kawę i pochodzić trochę).
    Może nie mam racji, ale ja się tak nie spinam tym mierzeniem, robiłam tak tylko na początku. Dbam tylko o to żeby to było o jednakowej godzinie, bo nie chcę całego życia uzależniać od termometru :)

No to masz bardzo zdrowe podejście. Ja w sumie nie wiedziałam jak to robić z tą toaletą, bo przed spaniem muszę przynajmniej z 5 razy iść :P No i w nocy często jest tak że mi się zachce, a odkąd mierzę temperaturę, to się trochę hamuję i zmuszam do wytrzymania do tej 6, a czasami ciężko bywa. Choć raz czy dwa to olałam i po prostu poszłam do toalety a potem mierzyłam normalnie i jakichś większych odchyłów nie było. Więc chyba nie trzeba aż tak z tym schizować ;)

• Ida Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja już dziś po pracy i obiadku :) Od popołudnia czuję strasznie piersi i ból w dole brzucha jak na @. To chyba zwiastuje jedno, choć dopiero 10 dpo. W czwartek mam dostać okres, dzień przed mam zawsze plamienie, więc jak go nie będzie to będzie nadzieja. Tak więc 2 dni. No, góra 3 :P

• Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    No to masz bardzo zdrowe podejście. Ja w sumie nie wiedziałam jak to robić z tą toaletą, bo przed spaniem muszę przynajmniej z 5 razy iść :P No i w nocy często jest tak że mi się zachce, a odkąd mierzę temperaturę, to się trochę hamuję i zmuszam do wytrzymania do tej 6, a czasami ciężko bywa. Choć raz czy dwa to olałam i po prostu poszłam do toalety a potem mierzyłam normalnie i jakichś większych odchyłów nie było. Więc chyba nie trzeba aż tak z tym schizować ;)

Teoria mówi, że min. 3 h nieprzerywanego snu. Ale mi się zdarza, że mnie coś obudzi, więc jakbym się tym tak przejmowała, to bym zwariowała, a poza tym wstrzymywanie moczu też nie jest chyba najzdrowsze. Tym bardziej, że w praktyce widać, że nie ma jakichś szalonych różnic.

Trzymam kciuki za czwartek :)

Ida lubi tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Ida Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, ja wiem, że się nie powinno, ale czy jest sens robienia testu przed terminem @ ? Bo ja chyba nie wytrzymam... To mój pierwszy cykl, nie nakręcam się naprawdę, ale zwyczajnie jestem ciekawa ;)

• Lili266 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    HEj... ja robiłam rano test, ale negatywny, a teraz mam już plamienia małe :( ehh załamka troche mnie dopadła, jak to przy @ :( jeszcze w pracy ciężki dzień... Ale kupiłam sobie dziurawiec i oeparol i będę mierzyć tempke w tym cyklu, zobaczymy.

A te bratowe Wasze to faktycznie dziwne zagrania mają.. ale nie dajcie się :)

• karmela85 Ekspertka

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lili, nie ten cykl to następny:)

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:

dziewczyny ja mam za kazdym razem tak ze jak jak zasne i sie obudze to zawsze musze isc siku nawet po krutkiej drzemce...ja czytalam gdzies ze temperature nie trzeba mierzyc po calej nocy wystarczy ze godzine odpoczywasz wiec jak wstajesz na siku o 3 a potem sie kladziesz i spisz np 6 to temp bedzie miarodajna:D juz prubowalam moj wstaje do roboty przed 5 wiec jak sie obudze lece na kibelek i ide w kimono dalej a o 6.30 mierze temp i jest bardzo podobna wiec mysle ze jest ok

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Lili266 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wiem... ale jak ten okres przychodzi to normalnie opadam z sił na 1 dzień ... ale dam radę, tutaj się nie da smucić długo :)

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    lili ty przynajmniej możesz fajnie zaczac starania od poczatku ja juz nie mam powoli sily dobrze ze jutro wizyta u gin:) chyba nigdy na to az tak bardzo nie czekalam

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Lili266 Przyjaciółka

Wysłany: 20 stycznia 2014, 18:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    no wierzę, ale myśle, że jutro jak z lekarką pogadasz, da Ci jakieś tabletki pewnie i wszystko się unormuje :) damy rade przeciez :)

• Milcia Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka, zawsze masz takie długie cykle??

ltCGp1.png HZoWp2.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Milcia wrote:
    Kaśka, zawsze masz takie długie cykle??

Zawsze mialam regularnie zadnych problemow a teraz nie wiem co sie dzieje jutro sie wszytko okaze

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny a myślicie ze mimo wsszystko jest szansa ze moge byc w ciazy? wiecie nadzieja zawsze umiera ostatnia...

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hejka ;)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    witamy:)

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Anutka Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    witamy:)
    ŁADNY WYKRES :)

1usavcqg3fbgb4ge.png
    3jgx3e3kec0agggp.png
    f2w3rjjgjb0z63zo.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeżeli rzeczywiście miałaś owulkę tak jak ci wyznaczyło to być może, ale byłoby za wczas na testowane..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie wiem juz chcialam dzisiaj na bete skoczyc przed wizyta u lekarza ale stwierdzilam ze i tak jest za czesnie a jutro lekarz wszytko wyjasni mam nadzieje

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 20 stycznia 2014, 19:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może stres tak ci wydłużył wykres.. Wszystko jest możliwe.. Lekarz prędzej powie coś konkretnego :)

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
‹‹ 203 204 205 206 207 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gdzie rodzić - wybór szpitala do porodu

Poród to wyjątkowa chwila. Wraz ze zbliżającym się terminem porodu, wiele kobiet zastanawia się gdzie rodzić. Warto poświęcić trochę czasu na wybór szpitala, w którym chciałabyś aby przyszło na świat Twoje dziecko. Przeczytaj jak się do tego dobrze przygotować, czym się kierować przy wyborze szpitala i jakie informacje zebrać na temat wybranej placówki.   

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

10 ważnych rzeczy dotyczących Twoich piersi, które warto wiedzieć

Piersi - symbol kobiecości, płodności i namiętności. Mężczyźni je uwielbiają, a kobiety często zbyt surowo je oceniają. Przeczytaj jak dbać o piersi, co wynaleźli ostatnio polscy naukowcy, jakie objawy powinny Cię zaniepokoić i w jaki sposób piersi mogą wesprzeć Twoje starania o ciążę.   

CZYTAJ WIĘCEJ