X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    M. jest typem wrażliwca...

Pocieszę Cię... mój też... był już dwa razy na badaniu!!!
    Ale należy do tego procenta, który z powodu stresu ma problem z oddaniem materiału do badania...

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Ewuncia92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Macierzanka:-)
    My z mezem jestesmy name poczatku staran, a tez juz mam nadzieje ze dlugo na moje malenstwo nie Bede musiala czekac:-)
    Przyznam sie Warm ze kills dni was juz podgladam I przezywam razem z wami kazda radosc I smutek..
    Ewelince zycze udanej wizyty:-)

Macierzanka:) lubi tę wiadomość

h888upu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Kochana wsyztko na pewno jest w porządku! Myśl pozytywnie.
    Masz cały sztab staraczek za sobą z zaciśniętymi kciukami :)
    1052888ikmubkc6i3.gif
    sliczny ten slonik <3

Dziekuje wam kochane .

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja też rozmawiałam z moim o tym badaniu i powiedział, że odda, ale nie wie jak to zrobi bo on nie da rady tak w pokoiku się zamknąć i oddać...
    Dla niego jest to stresujące

f2wli09kvv5ashuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    Ja też rozmawiałam z moim o tym badaniu i powiedział, że odda, ale nie wie jak to zrobi bo on nie da rady tak w pokoiku się zamknąć i oddać...
    Dla niego jest to stresujące
    Piotrek dostal pojemnik do domku . Moze i u was tak bedzie ???

• Ewuncia92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Przepraszam za literowki ale pisze na tablecie a to nie jest takie proste i chyba musze sie przeniesc na komputer;)

Misty87 lubi tę wiadomość

h888upu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dobra lece dam znac jak wroce <3

Macierzanka:), Ania07 lubią tę wiadomość

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    muszę się zapytać koleżanki, która już to przechodziła.
    Mam dziś jakiegoś stresa ;/

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czekamy na wieści jak wrócisz ;)

f2wli09kvv5ashuy.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wracaj z dobrymi nowinami! :D

• wirbażka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochane jak jak dzwoniłam o te badania to pani powiedziała, ze nasienie należy dostarczyć do max 1,5h po oddaniu, więc można w domu... a mój mąż wpadł na lepszy pomysł powiedział: kochanie a jak będziemy się sexić to ja szybko wyciągnę i w ten pojemnik skończę :D myślałam że umrę hehe

• wirbażka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara mój też jest wrażliwy i na samą myśl że było by coś nie tak to mówi,że co wtedy będzie czasami dal jaj mówię mu,że znajdę murzyna i sobie małe mulatki zrobię:D ale tak poważnie to zawsze mu mówie,że trudno,że takie życie i zaadoptujemy małe dzidzi z domu dziecka i damy mu prawdziwy dom :)
    w ogóle mi się wydaję,że ja chyba bym lepiej zniosła swoją bezpłodność niż on swoją...

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirbażka wrote:
    sara mój też jest wrażliwy i na samą myśl że było by coś nie tak to mówi,że co wtedy będzie czasami dal jaj mówię mu,że znajdę murzyna i sobie małe mulatki zrobię:D ale tak poważnie to zawsze mu mówie,że trudno,że takie życie i zaadoptujemy małe dzidzi z domu dziecka i damy mu prawdziwy dom :)
    w ogóle mi się wydaję,że ja chyba bym lepiej zniosła swoją bezpłodność niż on swoją...
    Wydaje mi się, że kobieta jest silniejsza.
    Kochane są dzieciaczki z domu dziecka, sama w nim byłam i się napatrzyłam na takie maluszki.
    Z moim Piotrusiem sami ustaliliśmy, że jednemu będziemy chcieli dać dom i pokochać jak swoje nawet jeśli będziemy mieć swoje ;)

f2wli09kvv5ashuy.png
  • wirbażka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    Wydaje mi się, że kobieta jest silniejsza.
    Kochane są dzieciaczki z domu dziecka, sama w nim byłam i się napatrzyłam na takie maluszki.
    Z moim Piotrusiem sami ustaliliśmy, że jednemu będziemy chcieli dać dom i pokochać jak swoje nawet jeśli będziemy mieć swoje ;)

też chciałaby mieć jedno swoje a drugie zaadoptować ale mój się obawia... zobaczymy jak to życie nami pokieruję :)

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie dziwie mu się bo nigdy nie wiadomo jakie będzie za klilka lat, Sama się boję, że w wieku buntu mi powie, że nie jestem jego matką, i że nie będzie mnie słuchać itd. Wtedy to zaboli ;/

f2wli09kvv5ashuy.png
  • KotkaPsotka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 13:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    Nie dziwie mu się bo nigdy nie wiadomo jakie będzie za klilka lat, Sama się boję, że w wieku buntu mi powie, że nie jestem jego matką, i że nie będzie mnie słuchać itd. Wtedy to zaboli ;/

Tego bym sie nie bala. Balabym sie np dziecka z FAS albo inna przypadloscia wynikajaca ze "zlego pochodzenia" i zlego postepowania w ciazy. Niestety ale dzieci z takich patologicznych rodzin sa czesto naznaczone juz od poczecia i niezaleznie od wychowania i wielkiej milosci ktora sie je otacza dopadaja je przypadlosci typowe dla dzieci z dmow dziecka. To smutne. Nie jedna historie juz slyszalam gdzie w gre zaczelo wchodzic uciekanie z domu, agresja, alkohol, narkotyki, problemy w nauce.

9fca6f50a2283c6d700e791421c68616.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki jak myslicie czy to ze pale to moze miec jakis duzy wplyw na moja plodnosc?maz nie pali,a ja nie moge sie jakos zmotywowac zeby rzucic to swinstwo...zawsze mowilam ze rzuce jak zajde...

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Biedne są te dzieci, ale to nie ich wina.
    Moja siostra została adoptowana i teraz ma 18lat i ma straszne lęki przez to co przeszła z rodzicami i nie wie jak sobie z tym radzić, a nie trafiła jeszcze na dobrego psychologa z powołania, który bu chciał jej pomóc naprawdę.
    Sama mam takie dni, że wraca ta przeszłość i póki żyją moi rodzice żyję w strachu, że będę musiała na nich płacić alimenty lub spłacać ich długi.
    Mamy takie prawo w Polsce, że pomimo odebraniu im praw ja mam obowiązek płacić im alimenty ;/

f2wli09kvv5ashuy.png
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wirbażka wrote:
    kochane jak jak dzwoniłam o te badania to pani powiedziała, ze nasienie należy dostarczyć do max 1,5h po oddaniu, więc można w domu... a mój mąż wpadł na lepszy pomysł powiedział: kochanie a jak będziemy się sexić to ja szybko wyciągnę i w ten pojemnik skończę :D myślałam że umrę hehe

No to jakieś szalone to laboratorium :D
    nam pozwolili max. do 0,5h, bo za długo to i na badanie może wpłynąć...
    My byliśy i w klinice i wieźliśmy z domu... dla mojego żadna to różnica :/

A są teraz specjalne prezerwatywy do oddawania nasienia w sposób jak najbardziej naturalny... no i myślę, że mojej chłopinie i to nie pomoże... skoro i tak by wiedział w jakim to celu ;)

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ciężko powiedzieć z tym paleniem. Moja siostra paliła i koleżanka.
    Słyszałam o przypadku dziewczyny, która rzuciła palenie w ciąży i przez to poroniła bo był szok dla organizmu. Mojej koleżance lekarz pow, że lepiej jak pali niż ja ma rzucić na siłę bo to wtedy zaszkodzi dziecku

Maniuś lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png
‹‹ 238 239 240 241 242 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Dieta w ciąży - 10 najważniejszych zasad dla ciężarnej

O zdrowym odżywaniu i diecie w ciąży zostało napisane i powiedziane wiele. Zbyt duża ilość informacji potrafi przytłoczyć każdego. Przestrzeganie wszystkich tych zasad wydaje się wręcz niemożliwe. Jak zatem odróżnić rzeczy ważne od tych mniej istotnych? Zapytaliśmy znaną dietetyczkę Sylwię Leszczyńską co jest naprawdę ważne w diecie kobiet w ciąży. Przeczytaj co robić, aby zapewnić zdrowie sobie i swojemu dziecku! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kwasy Omega-3 - ważny składnik w diecie przyszłej mamy

Kwasy omega-3 są bardzo istotnym składnikiem w diecie, o którym warto pomyśleć już na etapie starań o dziecko. Idealnie, aby po konsultacji z lekarzem, suplementować kwasy już od pierwszych dni ciąży. Dlaczego są takie ważne? Jaką pełnią rolę? Jak wybrać odpowiedni suplement? 

CZYTAJ WIĘCEJ