X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Dziewczyny już takie bardziej doświadczone - o co pytać lekarza na początku starań? Po @ chcę iść na wizytę. Nie mam żadnych problemów, okresy regularne, z wykresów wynika, że wszystko ok. O co warto się go zapytać? O jakieś leki, suplementację? Jak się wspomagać? Czy poprosić może o jakieś podstawowe badania? Bo ja zielona jeszcze w tym wszystkim jestem. Wczoraj zaczęłam 2 cykl takich prawdziwych starań.

Ja jak byłam na pierwszej wizycie u ginekologa to od razu mówiłam, że staramy się o dzidziusia :) lekarz od razu przepisał mi kwas foliowy i zapisał na szczepienia. Mówił, że trzeba się przygotować. Zrobił badanie, cytologię i usg, po czym stwierdził, że wszystko wygląda dobrze i kazał się starać. Rozmawiałam z nim nawet o testach owulacyjnych, niepokalankach, prowadzeniu wykresów itd :) Mówił, że bardzo dobrze i jeżeli bym chciała to mogę się umówić na monitoring i wtedy zobaczymy jak wygląda owulacja. Pytałam o badanie hormonów to mówił, że to dopiero później (ale dla świętego spokoju idę zrobić prywatnie).

Ida, Kaśka28 lubią tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam wszytkie :D
    KotkaPsotka wrote:
    Tego bym sie nie bala. Balabym sie np dziecka z FAS albo inna przypadloscia wynikajaca ze "zlego pochodzenia" i zlego postepowania w ciazy. Niestety ale dzieci z takich patologicznych rodzin sa czesto naznaczone juz od poczecia i niezaleznie od wychowania i wielkiej milosci ktora sie je otacza dopadaja je przypadlosci typowe dla dzieci z dmow dziecka. To smutne. Nie jedna historie juz slyszalam gdzie w gre zaczelo wchodzic uciekanie z domu, agresja, alkohol, narkotyki, problemy w nauce.

Moim zdaniem geny oczywiscie maja wplyw ale nawet dziecko, które "pochodzi" ze zlego domu ma szanse wyrosnąć na zdrowego odpowiedzialnegi i inteligentnego człowieka, to ze bedzie mialo problemy w nauce albo bedzie agresywne albo cos jeszcze w ogole nie musza sie ziazac akurat z tym ze pochodzi z takiej rodziny. Przeciez sa tez dzieci z calkiem dobrych domow ze tak powiem a maja identyczne problemy...to wszytko zalezy od wychowania i wlasnie od milosci i inteligencji rodzicow wychowujacych dziecko:D oczywiscie napewno nie jest to latwe ale kto powiedzial ze wychowanie dziecka jest latwe:D Nie mowie tu o chorobach ktore niestety by z tego wynikaly ale nikt nie da nam 100%pewnosci ze nasze dzieci nigdy na nic nie zachoruja...oby wszystkie mialy zdrowe dzidzie ale mysle ze kazda zdaje sobie z tego sprawe:D

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 to na północy, my mieszkamy w Nordrhein-Westfalen, okolice Düsseldorf.
    Ja jestem w Aok ubezp., ale nie orientuję się czy to jakoś odpłatne i jeśli w tym cyklu się nie uda zarazić wiruskiem Ewelinki :) to oddam się w ręce mojej pani gin, mam tu Polkę :) dam znać, jak dowiem się wcześniej lub Ty napisz :)

Ania07 lubi tę wiadomość

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu, dziękuję za wiadomości :) O te hormony się zapytam, bo niby wszystko jest ok, ale wolę się upewnić. O badania krwi też, bo ja nawet nie wiem jak mam grupę ;) No i jakaś toksoplazmoza itd.

Ania07 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Ania07 to na północy, my mieszkamy w Nordrhein-Westfalen, okolice Düsseldorf.
    Ja jestem w Aok ubezp., ale nie orientuję się czy to jakoś odpłatne i jeśli w tym cyklu się nie uda zarazić wiruskiem Ewelinki :) to oddam się w ręce mojej pani gin, mam tu Polkę :) dam znać, jak dowiem się wcześniej lub Ty napisz :)

Też jestem właśnie ubezpieczona w AOK :D i też mam tutaj ginekologa Polaka :D dzisiaj się zapisałam na wizytę na 6 lutego. Będę mieć 18 dc czyli praktycznie dzień przed planowaną owu :)

Misty87 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Aniu, dziękuję za wiadomości :) O te hormony się zapytam, bo niby wszystko jest ok, ale wolę się upewnić. O badania krwi też, bo ja nawet nie wiem jak mam grupę ;) No i jakaś toksoplazmoza itd.

No Ida lepiej zrobić dla świętego spokoju :) zawsze to jedno z głowy. Badania krwi też robiłam. Pod koniec lutego będę robić hormony i wybieram się do endokrynologa :)
    Chcę wiedzieć na czym stoję, niż starać się przez rok, zastanawiać czemu nie wychodzi, a później jak przyjdzie co do czego pluć sobie w brodę, że wcześniej się nie przebadałam i straciłam tyle czasu.

Kaśka28, Ida lubią tę wiadomość

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 to daj znać, ja planowo nastepną @ mam mieć 10 lutego, więc jak pójdę do gin to oczywiście po :)
    Jak długo się staracie?

1usahdgeb3da0ojs.png
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w poniedzialek tez sie rejestruje jeszcze nie wiem w którym dniu cyklu bede ale pewenie wizyta bedzie luty marzec wiec sie zapisze a jak sie okaze ze dostane @to zadzwoni i odwolam albo pojde tylko na rozmowe i pojdziemy z mezem o wszytko wypytac:D

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Ania07 to daj znać, ja planowo nastepną @ mam mieć 10 lutego, więc jak pójdę do gin to oczywiście po :)
    Jak długo się staracie?

pół roku z tym, że nie obserwowałam swojego organizmu, nie prowadziłam wykresów, nie mierzyłam temperatury, nie badałam szyjki i śluzu. Było na luzaka. W międzyczasie dopadła mnie infekcja i musieliśmy przerwać starania na czas leczenia. Później trafiłam tutaj i jest to mój 4 intensywny cykl starań :). Dla mnie pół roku to sporo czasu, ale myślę pozytywnie. Wiem, że jestem w dobrych rękach. Poza tym medycyna poszła do przodu więc będę walczyć, żeby się w końcu udało :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 08:59

Kaśka28 lubi tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania Grunt to pozytywne myslenie tzrymam kciuki i powodzenia dla nas wszystkich:D

Ania07 lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiadomo, że zmiana miejsca zamieszkania, zmiana nawet niewielka klimatu, stres itp to też dużo robi...
    Ja tu jestem od grudnia 2012 i w pewnym sensie odczułam klimat w regularności i długości @ ale teraz już wszystko wróciło do książkowej normy :)
    Zatem trzymam kciuki żeby Ci się udało :)

Ania07 lubi tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Fasolinka ma 2mm dostalam zdjecie jest to 4tyd 6 dzien tak jak owu wyliczylo wszystko jest dobrze nastempna wizyta 12 lutego na bicie serduszka
    http://zapodaj.net/691f686914248.jpg.html

Misty87, Kaśka28, Ania07, Ida, Driada0102, Agrafka, Macierzanka:), Fidelissa lubią tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to teraz oficjane gratulacje:D

teraz musisz zalozyc album swojej dzidzi pierwsze zdjecie juz masz:D

trzymam mocno kciuki za zdrowko

Ewelina23 lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Ewuncia92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mam do Was pytanie? Kochacie sie z mezami po owulacji tak do konca? Bo w sumie to nie wiem czy to nie zaszkodzi potencjalnemu zarodkowi:-)
    A jeszcze jedno, piecze was czasami tam gdy partner skonczy w srodku? Pytanie moze nie na temat ale nie mam kogo zapytac:-)

h888upu.png
  • Ewuncia92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinka gratulacje :-) :-)

Ewelina23 lubi tę wiadomość

h888upu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Aaaaa....to rozumiem. Myślałam, że ogólnie taki pierwszy cykl... Dlatego napisałam, żeby nie nakręcać się od samego początku, ale w takim wypadku to może Ci ktoś bardziej doświadczony podpowie :)

staram się nie nakręcać ale jakoś tak samo wychodzi... z resztą same dobrze wiedzie jak to jest kiedy na coś ważnego czekasz i nagle nic z tego nie wychodzi... od jakiś paru miesięcy starań o dziecko stosuje metodę taką żę zarzucam nogi na ścianę i wiszę tak con najmniej 30 minut...

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 17:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuncia92 wrote:
    Mam do Was pytanie? Kochacie sie z mezami po owulacji tak do konca? Bo w sumie to nie wiem czy to nie zaszkodzi potencjalnemu zarodkowi:-)
    A jeszcze jedno, piecze was czasami tam gdy partner skonczy w srodku? Pytanie moze nie na temat ale nie mam kogo zapytac:-)

moim zdaniem nie powinno zaszkodzic i jak mamy na siebie ochote to oczywiscie sie okachy:D

a z tym pieczeniem to musisz lekarzowi powiedziec to on cie zbada i najlepiej bedzie wiedzial...bo niestety ja nie potrafie ci pomoc

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • Ewuncia92 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 17:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    moim zdaniem nie powinno zaszkodzic i jak mamy na siebie ochote to oczywiscie sie okachy:D

a z tym pieczeniem to musisz lekarzowi powiedziec to on cie zbada i najlepiej bedzie wiedzial...bo niestety ja nie potrafie ci pomoc

Dziekuje za odp:-) w zasadzie to pieczenie dzis pierwszy raz sie zdarzylo wiec narazie nie panikuje :p

Dziewczynki od owulacji zdarza sie klucie jajnikow, ciagniecie podbrzusza.. a cycki tylko sa twardsze, nic nice bola. Temp 36.8 nice wiem co o tym myslec. Termin okresu 29. Na pew no wiecie na co mam nadzieje ;)

h888upu.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 17:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina coś pięknego! Gratulacje raz jeszcze! <3 :)

Ewelina23, Kaśka28, Driada0102 lubią tę wiadomość

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 17:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewuncia a kiedy mialas owulacje?

Ewuncia92 lubi tę wiadomość

11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
‹‹ 240 241 242 243 244 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

8 rzeczy, które warto wiedzieć o diagnostyce endometriozy

Diagnoza endometriozy niekiedy trwa latami... Wszystko za sprawą niespecyficznych objawów, które daje to schorzenie. A jak wiadomo - im szybsza diagnoza, tym większa szansa na podjęcie efektywnego leczenia. Przeczytaj najważniejsze i najbardziej kluczowe rzeczy o diagnostyce endometriozy. 

CZYTAJ WIĘCEJ

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ