X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • wirbażka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różnie jest... mój mąż ma kuzynke z domu dziecka i nie było problemów. nie ma co wszystkich dzieci do jednego gara wrzucać. nasze też może mieć jakąś przypadłość jak nie adhd to bóg wie co bo teraz jest tego pełno a i tak będziesz kochać... bynajmniej ja tak myśle:)

mówią,że ma... ale sama mam duuużo znajomych co paliły i tam dzieci mają mój brat jara jak smok a strzelił od razu córę ;)

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko jest zależne od organizmu każdy ma inny.
    Masz rację każde dziecko jest inne.
    Ja się boję co zrobię jak moje będzie niegrzeczne

f2wli09kvv5ashuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki :)

Dziewczyny, które mieszkają w DE, powiedzcie mi Kochane jak kształtują się ceny monitoringu?

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś przypływy gorąca na twarzy, aż czuję palące policzki. Albo będę przeziębiona albo nie wiem co to.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Ja mam dziś przypływy gorąca na twarzy, aż czuję palące policzki. Albo będę przeziębiona albo nie wiem co to.
    Oj może ciśnienie

f2wli09kvv5ashuy.png
  • anka17189 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny staramy się z moim mężem o dzidzie ale jakoś nam to nie wychodzi... na OVF jestem w pierwszym cyklu wiem naiwne by myśleć że uda nam sie za pierwszym razem...

"Bo każdy z nas ma takie marzenie,
    za którego spełnienie oddał by wszystko"

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Wcale nie takie naiwne :) Nadzieja jest zawsze, a może akurat uda się za pierwszy razem :) Trzymam kciuki :)

• anka17189 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękujemy oprócz kwasu foliowego mogę jeszcze coś brać by zwiększyć szanse może któraś z was coś może poradzić?

• Ida Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że coraz więcej nas, które dopiero zaczynają. Cieszę się, bo myślałam, że tu większość starych wyjadaczek ;) Nie czuję się samotna ;)

Ja dziś 2 dzień okresu, wczoraj bolało niesamowicie, w nocy miałam problem by zasnąć. Dziś mniej, ale też boli. Już na prochach i no-spie :/

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale nie naiwne jest myślenie, że się uda za pierwszym razem. Każda z nas zapewne miała taką nadzieję i nadal ma, że się w końcu uda. W tamtym roku z mężem podjęliśmy decyzję, że jak do wakacji się nie uda, to na początek zostaniemy rodziną zastępczą, a później pomyślimy o adopcji. Koleżanka z mężem właśnie skończyli szkolenie na rodziców adopcyjnych. Dodatkowo jej rodzice mają 5 dzieci w rodzinie zastępczej. Heh jak na złość poprztykałam się z mężem. Czyli pewnie z przytulanek dzisiaj nici. Póki co jeszcze nie wspominałam M. że chcę go jak najszybciej na badania wysłać. W dodatku byśmy musieli pokonać 120km w jedną stronę do kliniki. Więc pobranie w domu nie wchodzi w grę, jedynie na miejscu. :/ Czasami żałuję, że mój mąż taki wrażliwy i trochę wstydliwy i nie potrafim "załatwić tego na własną rękę", że tak powiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 15:34

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka17189 wrote:
    dziękujemy oprócz kwasu foliowego mogę jeszcze coś brać by zwiększyć szanse może któraś z was coś może poradzić?

Nie chcę, żeby mnie ktoś źle zrozumiał, ale skoro to Wasz pierwszy cykl, to może spróbujcie podejść do tego na luzie :):) Bez żadnych wspomagaczy :)

Sara, to przecież przytulanie się na zgodę to najlepsze co może być :):):) Może jeszcze nie wszystko stracone :):)

• Ida Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Nie chcę, żeby mnie ktoś źle zrozumiał, ale skoro to Wasz pierwszy cykl, to może spróbujcie podejść do tego na luzie :):) Bez żadnych wspomagaczy :)

Sara, to przecież przytulanie się na zgodę to najlepsze co może być :):):) Może jeszcze nie wszystko stracone :):)

Myśmy niczym się do tej pory nie wspomagali (oprócz kwasu foliowego) i podeszliśmy na luzie (nadal to robimy) i nic z tego nie wyszło za pierwszym razem. A naprawdę byłam dobrze nastawiona i nie nakręcałam się ;)

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Witam nowe koleżanki :)

Dziewczyny, które mieszkają w DE, powiedzcie mi Kochane jak kształtują się ceny monitoringu?
    Ja mieszkam, ale niestety jeszcze nie orientuję się w tych sprawach, bo póki co próbujemy sami bez medycyny...
    W jakim landzie mieszkasz?

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to witam Was dziś :) wróciłam z pracy... dalej czekam na jakieś ślady zbliżającej się ovu, ale cicho, ciemno póki co :(

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • anka17189 Przyjaciółka

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:

pierwszy cykl na ovf a nie napisałam ze pierwszy miesiąc starań staramy sie juz powiedzmy ze 8 miesięcy i bez skutku dlatego zarejestrowałam sie na tej stronie może to nam pomoże w pilnowaniu cykli... także myślimy by pójść do specjalisty choć mój mąż hmmm stara sie to odwlekać tzn męska godność i wstyd ze jak to on nie może... zapewne nie on pierwszy i ostatni tak myśli... eh mam nadzieje ze tym razem nam sie uda jestem dobrej myśli:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 16:02

• Lucy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe staraczki :)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już takie bardziej doświadczone - o co pytać lekarza na początku starań? Po @ chcę iść na wizytę. Nie mam żadnych problemów, okresy regularne, z wykresów wynika, że wszystko ok. O co warto się go zapytać? O jakieś leki, suplementację? Jak się wspomagać? Czy poprosić może o jakieś podstawowe badania? Bo ja zielona jeszcze w tym wszystkim jestem. Wczoraj zaczęłam 2 cykl takich prawdziwych starań.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Ja mieszkam, ale niestety jeszcze nie orientuję się w tych sprawach, bo póki co próbujemy sami bez medycyny...
    W jakim landzie mieszkasz?

Schleswig-Holstein

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 08:58

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mnie jakieś przeziębienie dopada :-(
    U mnie w Lublinie jakieś -15 stopni w dzień. Mknę do domku i pod kocyk z kotem. Raczej nic nie będę łykać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 16:18

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka17189 wrote:
    pierwszy cykl na ovf a nie napisałam ze pierwszy miesiąc starań staramy sie juz powiedzmy ze 8 miesięcy i bez skutku dlatego zarejestrowałam sie na tej stronie może to nam pomoże w pilnowaniu cykli... także myślimy by pójść do specjalisty choć mój mąż hmmm stara sie to odwlekać tzn męska godność i wstyd ze jak to on nie może... zapewne nie on pierwszy i ostatni tak myśli... eh mam nadzieje ze tym razem nam sie uda jestem dobrej myśli:)
    Aaaaa....to rozumiem. Myślałam, że ogólnie taki pierwszy cykl... Dlatego napisałam, żeby nie nakręcać się od samego początku, ale w takim wypadku to może Ci ktoś bardziej doświadczony podpowie :)

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Foliany - niezbędny składnik dla kobiet starających się o dziecko i kobiet w ciąży

Niewątpliwie kwas foliowy jest jednym z najważniejszych składników dla przyszłej Mamy. Dlaczego suplementacja kwasem foliowym, a właściwie jego aktywnymi formami (folianami) jest tak istotna? Jaką rolę odgrywa kwas foliowy? 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 sposobów jak zwiększyć inteligencję swojego dziecka jeszcze w brzuchu!

Czy wiesz, że na poziom inteligencji swojego dziecka możesz mieć już wpływ podczas ciąży? Połączenia nerwowe w mózgu dziecka tworzą się już na etapie życia płodowego. Stymulację neuronów w mózgu dziecka mogą zwiększać pewne aktywności. Sprawdź, co robić lub czego unikać, aby zadbać o optymalny rozwój mózgu Twojego dziecka! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ