X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • wirbażka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    różnie jest... mój mąż ma kuzynke z domu dziecka i nie było problemów. nie ma co wszystkich dzieci do jednego gara wrzucać. nasze też może mieć jakąś przypadłość jak nie adhd to bóg wie co bo teraz jest tego pełno a i tak będziesz kochać... bynajmniej ja tak myśle:)

mówią,że ma... ale sama mam duuużo znajomych co paliły i tam dzieci mają mój brat jara jak smok a strzelił od razu córę ;)

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wszystko jest zależne od organizmu każdy ma inny.
    Masz rację każde dziecko jest inne.
    Ja się boję co zrobię jak moje będzie niegrzeczne

f2wli09kvv5ashuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe koleżanki :)

Dziewczyny, które mieszkają w DE, powiedzcie mi Kochane jak kształtują się ceny monitoringu?

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam dziś przypływy gorąca na twarzy, aż czuję palące policzki. Albo będę przeziębiona albo nie wiem co to.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Ja mam dziś przypływy gorąca na twarzy, aż czuję palące policzki. Albo będę przeziębiona albo nie wiem co to.
    Oj może ciśnienie

f2wli09kvv5ashuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny staramy się z moim mężem o dzidzie ale jakoś nam to nie wychodzi... na OVF jestem w pierwszym cyklu wiem naiwne by myśleć że uda nam sie za pierwszym razem...

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :) Wcale nie takie naiwne :) Nadzieja jest zawsze, a może akurat uda się za pierwszy razem :) Trzymam kciuki :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziękujemy oprócz kwasu foliowego mogę jeszcze coś brać by zwiększyć szanse może któraś z was coś może poradzić?

• Ida Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Widzę, że coraz więcej nas, które dopiero zaczynają. Cieszę się, bo myślałam, że tu większość starych wyjadaczek ;) Nie czuję się samotna ;)

Ja dziś 2 dzień okresu, wczoraj bolało niesamowicie, w nocy miałam problem by zasnąć. Dziś mniej, ale też boli. Już na prochach i no-spie :/

• sara_nar Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wcale nie naiwne jest myślenie, że się uda za pierwszym razem. Każda z nas zapewne miała taką nadzieję i nadal ma, że się w końcu uda. W tamtym roku z mężem podjęliśmy decyzję, że jak do wakacji się nie uda, to na początek zostaniemy rodziną zastępczą, a później pomyślimy o adopcji. Koleżanka z mężem właśnie skończyli szkolenie na rodziców adopcyjnych. Dodatkowo jej rodzice mają 5 dzieci w rodzinie zastępczej. Heh jak na złość poprztykałam się z mężem. Czyli pewnie z przytulanek dzisiaj nici. Póki co jeszcze nie wspominałam M. że chcę go jak najszybciej na badania wysłać. W dodatku byśmy musieli pokonać 120km w jedną stronę do kliniki. Więc pobranie w domu nie wchodzi w grę, jedynie na miejscu. :/ Czasami żałuję, że mój mąż taki wrażliwy i trochę wstydliwy i nie potrafim "załatwić tego na własną rękę", że tak powiem.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 15:34

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka17189 wrote:
    dziękujemy oprócz kwasu foliowego mogę jeszcze coś brać by zwiększyć szanse może któraś z was coś może poradzić?

Nie chcę, żeby mnie ktoś źle zrozumiał, ale skoro to Wasz pierwszy cykl, to może spróbujcie podejść do tego na luzie :):) Bez żadnych wspomagaczy :)

Sara, to przecież przytulanie się na zgodę to najlepsze co może być :):):) Może jeszcze nie wszystko stracone :):)

• Ida Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Nie chcę, żeby mnie ktoś źle zrozumiał, ale skoro to Wasz pierwszy cykl, to może spróbujcie podejść do tego na luzie :):) Bez żadnych wspomagaczy :)

Sara, to przecież przytulanie się na zgodę to najlepsze co może być :):):) Może jeszcze nie wszystko stracone :):)

Myśmy niczym się do tej pory nie wspomagali (oprócz kwasu foliowego) i podeszliśmy na luzie (nadal to robimy) i nic z tego nie wyszło za pierwszym razem. A naprawdę byłam dobrze nastawiona i nie nakręcałam się ;)

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania07 wrote:
    Witam nowe koleżanki :)

Dziewczyny, które mieszkają w DE, powiedzcie mi Kochane jak kształtują się ceny monitoringu?
    Ja mieszkam, ale niestety jeszcze nie orientuję się w tych sprawach, bo póki co próbujemy sami bez medycyny...
    W jakim landzie mieszkasz?

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 15:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak w ogóle to witam Was dziś :) wróciłam z pracy... dalej czekam na jakieś ślady zbliżającej się ovu, ale cicho, ciemno póki co :(

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:

pierwszy cykl na ovf a nie napisałam ze pierwszy miesiąc starań staramy sie juz powiedzmy ze 8 miesięcy i bez skutku dlatego zarejestrowałam sie na tej stronie może to nam pomoże w pilnowaniu cykli... także myślimy by pójść do specjalisty choć mój mąż hmmm stara sie to odwlekać tzn męska godność i wstyd ze jak to on nie może... zapewne nie on pierwszy i ostatni tak myśli... eh mam nadzieje ze tym razem nam sie uda jestem dobrej myśli:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 16:02

• Lucy Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe staraczki :)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny już takie bardziej doświadczone - o co pytać lekarza na początku starań? Po @ chcę iść na wizytę. Nie mam żadnych problemów, okresy regularne, z wykresów wynika, że wszystko ok. O co warto się go zapytać? O jakieś leki, suplementację? Jak się wspomagać? Czy poprosić może o jakieś podstawowe badania? Bo ja zielona jeszcze w tym wszystkim jestem. Wczoraj zaczęłam 2 cykl takich prawdziwych starań.

• nick nieaktualny

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 wrote:
    Ja mieszkam, ale niestety jeszcze nie orientuję się w tych sprawach, bo póki co próbujemy sami bez medycyny...
    W jakim landzie mieszkasz?

Schleswig-Holstein

Wiadomość wyedytowana przez autora: 11 kwietnia 2014, 08:58

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba mnie jakieś przeziębienie dopada :-(
    U mnie w Lublinie jakieś -15 stopni w dzień. Mknę do domku i pod kocyk z kotem. Raczej nic nie będę łykać.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 24 stycznia 2014, 16:18

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Little Frog Autorytet

Wysłany: 24 stycznia 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    anka17189 wrote:
    pierwszy cykl na ovf a nie napisałam ze pierwszy miesiąc starań staramy sie juz powiedzmy ze 8 miesięcy i bez skutku dlatego zarejestrowałam sie na tej stronie może to nam pomoże w pilnowaniu cykli... także myślimy by pójść do specjalisty choć mój mąż hmmm stara sie to odwlekać tzn męska godność i wstyd ze jak to on nie może... zapewne nie on pierwszy i ostatni tak myśli... eh mam nadzieje ze tym razem nam sie uda jestem dobrej myśli:)
    Aaaaa....to rozumiem. Myślałam, że ogólnie taki pierwszy cykl... Dlatego napisałam, żeby nie nakręcać się od samego początku, ale w takim wypadku to może Ci ktoś bardziej doświadczony podpowie :)

‹‹ 239 240 241 242 243 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Znaczenie jakości męskiego nasienia

Jest wiele czynników, które wpływają na szanse na zajście w ciążę u pary, która marzy o rodzicielstwie. Jednak niewątpliwie wśród najważniejszych jest odpowiednia jakość komórki jajowej i plemników. Wyjaśniamy, dlaczego jakościowe komórki jajowe czasami nie gwarantują sukcesu. Jakie znaczenie odgrywa jakość męskiego nasienia? Jak wygląda diagnostyka i leczenie?

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania prenatalne w ciąży, czym są i czy warto je robić

Pojęcie badań prenatalnych nie dla wszystkich jest zrozumiałe. Często kojarzone jest wyłącznie z inwazyjnymi badaniami prenatalnymi płodu i tym samym utożsamiane jest z ryzykiem utraty ciąży. Postrzeganie to jest zupełnie błędne. Czym zatem są badania prenatalne, kto powinien je wykonywać i czy są one bezpieczne dla dziecka?

CZYTAJ WIĘCEJ