X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Z badan to robilam progesteron,tyroksyna wolna,tsh i prolaktyne

Od 9 grudnia biore euthurox na tarczyce bo mam 4,2 i bromergon bo mam po obciazeniu ponad 10 razy wyzszy
    idz moze do innego gina .
    Niech ci powie czy z jajnikami dobrze wszystko i wogole .

• alka89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 20:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    dal tabletki na wywolanie miesiaczki wiec czekam..."zazywam" i czekam

Kurcze,my to mamy przechlapane...ja mam u mojego gina wizyte 12 lutego dopiero

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • Macierzanka:) Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 20:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lucy wrote:
    Mój brat jest 10 lat po ślubie i też dzieci nie mają i niedawno na weselu od nawalonego kuzyna usłyszał: Ty, a Ty co, strzelasz ślepakami?
    Nie dał mu w pysk tylko dlatego, że go bratowa powstrzymała..
    Ja bym nie powstrzymywała swojego, bym chciała żeby w papę dostał..

Ja też bym się nie zawahała... sama bym dała!

Little Frog, Lucy, santoocha lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 20:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    idz moze do innego gina .
    Niech ci powie czy z jajnikami dobrze wszystko i wogole .

Gdyby cos bylo nietak to chyba by powiedzial...strasznie mnie bolalo,wiec musial powiedziec,ale mowil,ze wszystko ok

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja jeszcze sie nie znam na tych wszytkich badaniach ale jutro zadzwonie do gin-endokrynologa, ktory specjalizuje sie w leczeniu nieplodnosci i umowie sie na wizyte on mi powie jakie badania dokladnie mam zrobic i pozniej bedzie wiadomo...no chyba ze bedzie bardzo odlegly termin to poprosze was o pomoc i zrobie badania na wlasna reke, meza posle na badanie nasienia i juz w wynikami pojde do niego...moze to nie takie glupie...bedzie juz mogl cos poradzic co myslicie?

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 20:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Gdyby cos bylo nietak to chyba by powiedzial...strasznie mnie bolalo,wiec musial powiedziec,ale mowil,ze wszystko ok
    no ok ja tylko podpowiadam . Skoro malpa sie spóznia

• Ida Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 20:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Hejka Ida <3
    Co u Ciebie ????

Hejka Ewelińcu :) A dobrze, 4 dc, po okresie prawie ani śladu. I dobrze, bo coraz większą ochotę na męża mam ;)

Ewelina23, Fidelissa, santoocha lubią tę wiadomość

• alka89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 20:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Alka, nie łam się! Będzie dobrze - zobaczysz :) Jeszcze się przekonasz i będziesz się śmiać z tego, że tak mówiłaś ;)

Wiecie co,dobrze,ze Was mam,nikt mnie nie rozumie...no tak,ale jak maja rozumiec skoro u nich to wszystko raz dwa poszlo. Kochane jestescie!!!!Moj tez jakos dziwnie podchodzi do tego ...nawet nie wie jaka ja mam depresje,zyje z dnia na dzien,nic mnie nie cieszy. Dobrze ,ze mam prace bo tam bynajmniej nie mam czasu myslec

Fidelissa lubi tę wiadomość

• alka89 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziekuje Wam za to,ze jestescie

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Ja jeszcze sie nie znam na tych wszytkich badaniach ale jutro zadzwonie do gin-endokrynologa, ktory specjalizuje sie w leczeniu nieplodnosci i umowie sie na wizyte on mi powie jakie badania dokladnie mam zrobic i pozniej bedzie wiadomo...no chyba ze bedzie bardzo odlegly termin to poprosze was o pomoc i zrobie badania na wlasna reke, meza posle na badanie nasienia i juz w wynikami pojde do niego...moze to nie takie glupie...bedzie juz mogl cos poradzic co myslicie?
    Pewnie ze nie jest glupie . Dobrze wiedziec czy jest wszystko dobrze . albo jak to leczyc

Cytuj  /     /  Zgłoś
    czarna164 wrote:
    Też się nie nastawiam bo jak miałam torbiel to miałam takie objawy jak na ciążę.Nawet moja gin mi powiedziała,że torbiele często daja takie objawy jak ciąża.Także grzecznie czekam do jutra i podzielę się z wami informacjami.
    Ja wierze,że nam się tu wszystkim uda,predzej czy później.

Trzymam mocno kciuki!!! <3

1237397y6kr97ild4.gif
  • Kaśka28 Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Alka Ewelina ma racje idz do innego gina i sie upewnij

Ewelina23 lubi tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Hejka Ewelińcu :) A dobrze, 4 dc, po okresie prawie ani śladu. I dobrze, bo coraz większą ochotę na męża mam ;)
    uuu to jak go dorwiesz to niewiem czy do owulki cos zostanie hehe

• Ida Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Po prostu bardzo chciala a on jeszcze nie . Ale jak sie dowiedzial byl szczesliwy :D

No właśnie, obserwuję że właśnie tak często bywa. Niby nie chcą, niby się wstrzymują, a jak przyjdzie co do czego, to nie mogą się doczekać, a tatusiami są idealnymi ;)

Little Frog, Ewelina23 lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    uuu to jak go dorwiesz to niewiem czy do owulki cos zostanie hehe

Mam nadzieję, że jednak coś tam jeszcze będzie ;) Mój mąż jest zawsze bardzo chętny na przytulanki, no chyba że późnym wieczorem, bo wtedy to jest zmęczony. Zawsze akurat wtedy kiedy mi się tak bardzo chce! :P

Ewelina23, Macierzanka:), Maniuś lubią tę wiadomość

• Little Frog Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Heh, mój mąż denerwuje się jak płaczę... ale mówi, że to dlatego bo on nie może nic zrobić i mu serce pęka jak widzi łzy w moich oczach. To jak już kiedyś wytoczyłam wojnę, bo mi powiedział, że strasznie szybko się rozklejam i muszę być twardsza, to mu powiedziałam, że on jak się denerwuje to krzyczy, a ja jak mi jest smutno i przykro to płacze i nie może mi zabronić okazywania emocji, bo ja nad tym nie panuję.

• alka89 Autorytet

Wysłany: 26 stycznia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:

Mi na pierwszej wizycie endyk-ginek. dal skierowania na te badania o ktorych mowilam

TSH<TYROKSYNA WOLNA,progesteron,prolaktyna,chodze do Kliniki Leczenia Nieplodnosci w Gdansku,ale mam ponad 120 km,nastepna wizyta 14 kwietnia,ale przed wizyta zrobie tsh i prl zebym juz z wynikami pojechala bo na wizycie pewnie tylko by dal skierowanie na nie,wiec zrobie juz

Wysłany: 26 stycznia 2014, 20:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Chcialam wlasnie napisac ze zaprosze was wszystkie na te imprezke ale chyba ja jedna bylabym pijaca bo wy wszystkie albo juz w ciazy albo blisko ovulki wiec zeby wam nie zaszkodzi wstapie po zaopatrzenie i za wasze zdrowie i za to zeby kazdej sie udalo na walentynki miec prezencik:D

Spoko Kaśka, ja się piszę, bo raczej nie liczę póki co na cuda... choć może właśnie na cud powinnam czekać :)

Little Frog, Fidelissa lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
  • nick nieaktualny

Wysłany: 26 stycznia 2014, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Wiesz ja chodzilam do jednego gina ciagle mi przerywal 2 cykle temu mialam torbiel i polip daj mi tabletki na wchloniecie i na wywolanie @ poszlam po @ 5 dni i powiedzial mi ze torbiel znikl a polip nie . Na dodatek mnie nastraszyl ze mam za duza ilosc pecherzykow w jajnikach nie mowiac mi co to jest i wogole .Tydzien po jego wizycie zapisalam sie do innego gina powiedzial mi ze polipa nie ma zadnego wiec niewiem gdzie ten stary gin go widzial . Odrazu zrobil mi badania bo powiedzial ze skoro sie staramy tyle czasu to on musi wiedziec co leczyc na pierwszej wizycie mi powiedzial ze mam torbielowe pecherzyki na jajnikach . Po badaniach poszlam przepisal mi clo i prosze jeden cykl z nowym ginem a od tamtego wychodzilam z placzem i nic z tego nie bylo

Lena87, Macierzanka:), Fidelissa lubią tę wiadomość

Wysłany: 26 stycznia 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Moja kolezanka pochwalila mi sie niedawno ze jak jej maz nie chcial narazie dziecka to w kazdej gumce robila dziurki igla :) tylko takie troszke wieksze . Zawszla w ciaze a maz sie bardzo ucieszyl i do niej powiedzial widzisz starac sie nie musielismy i zaszlas nawet w gumce hehehe

Dobre :)
    A tu się człowiek martwi i nogi podnosi i w ogóle :)

Lena87, Ewelina23, Fidelissa lubią tę wiadomość

1237397y6kr97ild4.gif
‹‹ 271 272 273 274 275 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Najwygodniejsze sukienki ciążowe. Te modele sprawdzą się na co dzień i od święta

Wybierając ciążową garderobę, niewątpliwie jednym z najwygodniejszych i najbardziej komfortowych rozwiązań są sukienki ciążowe. Co więcej mogą one z powodzeniem zostać wykorzystane w okresie karmienia piersią. Na co zwrócić uwagę przy wyborze? Jaki krój wybrać? Przeczytaj nasze podpowiedzi!

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ