X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko miłego wieczoru, będziemy tęsknić oczywiście :*
    Santoocha jak się czujesz, plany co do testowania w ndz się nie zmieniły?
    Co do testów ciążowych, to ja nie wiem które są najlepsze, bo jeszcze na żadnym nie zobaczyłam II kreseczek. Ale ja kupuję takie: http://pepino.net.pl/pregnancy-dipstrip/43

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    A M. tak mi ciśnienie podniósł, że szok. Piszę mu o 16, że wyprostować się nie mogę, takie rwanie w podbrzuszu i ból lewego jajnika i że gdybym miała kasę bym do ginekologa poszła. Wrócił i znieczulica, leżałam skulona, zapytał czy chcę jeść i coś do picia, ale jak się czuję to nie zapytał. Ze złości i bólu wyłam chyba 20 minut w łazience. Jak przestałam dopiero przyszedł zapytać czy płakałam.Masakra.
    Miałam dzisiaj sen. Śniło i się, że zdradziłam mojego M. i powiem wam, że to był piękny sen. Tzn. nie w głowie mi zdrada, ale sen był piękny.

Kochana smutno mi, że tak zareagował :( TŻ nigdy tak nie zrobił ale nie odezwałabym się do niego już... kurczę nie lubię jak faceci nie myślą :(

Test kup sobie np. AMIL :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 20:51

sara_nar lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Paula :)) Przyjaciółka

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    Witajcie drogie Panie. Fidelissa jedna kreska, to nie koniec świata, też nie łudzę się, że w ndz zobaczę dwie kreski. Na pocieszenie wstawiam słowa ginekologa: " Czy za każdym razem, gdy rzuca pani kostką, wypada szóstka? Czasem wystarczy rzucić tylko raz, czasem dwa, a kiedy indziej trzeba nieskończenie wiele razy". :) Powiem wam, że po przeczytaniu "Dzieci z chmur" jakoś mi lżej i łatwiej na sercu i jestem pewna, że w końcu zostanę mamą.
    Malinowa, super, że niedługo już seduszko zobaczycie :) swoją drogą skoro fasolka jest z lewego jajnika to odczuwałaś przed @ ból tego jajnika.
    Dzisiaj była u mnie Wiki 3,5roku śliczna i jaka mądra, gaduła straszna. Drugi raz w życiu mnie widziała ale się nie bała :) spędziłyśmy 3h razem, a na koniec zapytała: "Kiedy nas odwiedzisz?" a już w samochodzie krzyczała" Zaprszamy do nas" słodka .
    A M. tak mi ciśnienie podniósł, że szok. Piszę mu o 16, że wyprostować się nie mogę, takie rwanie w podbrzuszu i ból lewego jajnika i że gdybym miała kasę bym do ginekologa poszła. Wrócił i znieczulica, leżałam skulona, zapytał czy chcę jeść i coś do picia, ale jak się czuję to nie zapytał. Ze złości i bólu wyłam chyba 20 minut w łazience. Jak przestałam dopiero przyszedł zapytać czy płakałam.Masakra.
    Miałam dzisiaj sen. Śniło i się, że zdradziłam mojego M. i powiem wam, że to był piękny sen. Tzn. nie w głowie mi zdrada, ale sen był piękny.

Faceci widzą tylko to co chcą widzieć.

2grdegz2fcr7exab.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Malinowa, przykro mi nadal, ale nie chcę się obrażać, bo ja i tak wredna dla niego.
    W sumie ovu miałam 9-10 dni temu, a z testem chcę zaczekać do niedzieli. Ale brzuch już nie tak,ale nadal pobolewa.
    żałuję, że tak późno wykres zaczęłam prowadzić i mierzyć tempkę. Bo za wiele to on nie mówi :(
    nie wiem czemu M. tak się zachował, on ogólnie to opiekuńczy, zawsze pyta mnie czy mam insulinę, bo ja to ze wszystkim na ostatnią chwilę, a on się martwi i bez mojego proszenia wykupuje mi receptę, ale dzisiaj to widział, że cierpię, a tu znieczulica. No nic tylko sobie w łeb strzelić !

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 20:57

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wsłuchaj się w siebie :) ja nie mierzyłam temp w ogóle. Poczekaj do terminu @ i jak nie przyjdzie to testuj :)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Ida Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zrobiłam test owu - negatywny, ale ja i tak wcześnie zaczęłam robić. Choć druga kreska była, ale jaśniutka. Niebawem zatem owulejszyn ;)

• nick nieaktualny

Wysłany: 4 lutego 2014, 20:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A u mnie już po @ tylko plamienie jakieś.No i wszystko trwało 3 dni.Do tego zaczęło mnie kłuć w podbrzuszu,piersi nadal bolą.Co za dziwna ta małpka.

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    wsłuchaj się w siebie :) ja nie mierzyłam temp w ogóle. Poczekaj do terminu @ i jak nie przyjdzie to testuj :)
    Mialas jakies plamienia w trakcie tego cyklu teraz co udalo Ci sie zajsc?a i czy mialas sluzu tak dosc duzo?

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj przeglądałam swój kalendarz i policzyłam, że przez te 12msc miałam w nim 8 cykli. Jak nie 22dni to 38 :/masakra.
    Ida ja jak kiedyś robiłam testy ovu to mi wychodziły zawsze dwie kreski więc przyznam, że nie wiedziałam, że może wyjść jedna krecha. Swoją drogą jak widziałam, że są II i niebawem ovu to taką chcicę miałam na <3 , że szok :P

Ida lubi tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • Maniuś Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty87 co u Ciebie?humorek lepszy?

Misty87 lubi tę wiadomość

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Ida Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    sara_nar wrote:
    A ja dzisiaj przeglądałam swój kalendarz i policzyłam, że przez te 12msc miałam w nim 8 cykli. Jak nie 22dni to 38 :/masakra.
    Ida ja jak kiedyś robiłam testy ovu to mi wychodziły zawsze dwie kreski więc przyznam, że nie wiedziałam, że może wyjść jedna krecha. Swoją drogą jak widziałam, że są II i niebawem ovu to taką chcicę miałam na <3 , że szok :P
    Nie wiem czy zawsze są dwie kreski, bo przy ostatnim cyklu robiłam po raz pierwszy, za pierwszym podejście od razu był piękny pozytyw (aż mężowi pokazałam, a on zdębiał ;)) a na 3 dzień już byłą tylko jedna.

Ale ja przy owulce też mam chęć na <3 aż mnie mój M nie poznaje ;P

• Macierzanka:) Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Dziewczynki, ale tu cisza. Ja już zrezygnowana podchodziłam, że będę miała mnóstwo nadrabiania, a tu wcale nie....
    Jak tam wieczorek mija? Mi mężuś zjadł obiadek i położył się spać, czyli ja sprawnie przejęłam laptopika :):)

Hej a ja okropnie dziś jestem zapracowana. Dlatego nie robiłam tu dzis szumu :)

Lena87, sara_nar, santoocha lubią tę wiadomość

"Niepłodność to nie kara, uzdrowienie to nie czary"
    1237397y6kr97ild4.gif
  • Maniuś Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moze podejmijmy znowu jakis temat fajny?cos innego poza fasolkami?co proponujecie?

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maniuś wrote:
    Misty87 co u Ciebie?humorek lepszy?
    Hej kochana! Troche lepiej, gadam wlasnie z moim przez tel.
    A Ty jak?

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • sara_nar Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Już trzecią puszkę śledzia w sosie pomidorowym zjadłam i najchętniej zapiłabym teraz mlekiem ;)
    Misty kochana, cieszyć trzeba się nie płakać, jutro śpiewamy i tort jemy :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 4 lutego 2014, 21:17

Macierzanka:), Misty87 lubią tę wiadomość

relgh371g4so40bs.png
    klz9krhmiwshxnlc.png
  • santoocha Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little Frog wrote:
    Oczywiście wcześniej złożył podanie o wyjście, dodał 2 zdjęcia, dał numer do kumpla, określił gdzie będzie, ile wypije, o której wróci oraz jakie tematy zamierzają poruszyć? :D
    Obyło się bez takich manipulacji, bar jest 150m od domu, więc mam pełną kontrolę ;)
    sara_nar wrote:
    Santoocha jak się czujesz, plany co do testowania w ndz się nie zmieniły?
    Testuję w niedzielę. A czuję się zakatarzona. Coś mnie złapało. I zamiast pływać na basenie siedzę pod kocem i się leczę czosnkiem (w postaci chipsów czosnkowych) ;D

Maniuś, a co do tematu- mam nadzieję że jeszcze tego nie było- opowiedzcie jak wyglądały Wasze zaręczyny. Uwielbiam takie wspominki :)

Maniuś, sara_nar lubią tę wiadomość

• Maniuś Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No nie wiem wlasnie czy lepszy,staram sie wszystko robic zeby nie muyslec ale znowu mam jakies plamienia i nie wiem czy to zle czy dobrze...

zrz69vvjbeicd46f.png
    Synek 19.08.2015 ❤️
    Synek 05.05.2017 ❤️

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No może jutro to chociaz na torta zdążę. Zawsze jak przyjadę do domu rodzinnego to zapomnianm nawet o tym, ze mam telefon :D

A teraz już mogę usiąść i poplotkować i też z chęcią nie o testach :)

1237397y6kr97ild4.gif
  • Ida Autorytet

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja nie zaczynam tematu, bo idziemy z mężem do łóżeczka :P :D
    Miłej nocy! :)

Macierzanka:), santoocha lubią tę wiadomość

Wysłany: 4 lutego 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Ja nie zaczynam tematu, bo idziemy z mężem do łóżeczka :P :D
    Miłej nocy! :)

To tez dobry temat :D miłej nocki!

1237397y6kr97ild4.gif
‹‹ 502 503 504 505 506 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża bliźniacza – wszystko co musimy o niej wiedzieć

Ciąża bliźniacza to rodzaj ciąży wielopłodowej, podczas której w macicy kobiety rozwijają się jednocześnie dwa płody. Ciąże bliźniacze stanowią około 1,25% wszystkich ciąż, czyli średnio jeden na sto porodów kończy się przyjściem na świat nie jednego, a dwójki dzieci. Współcześnie coraz więcej ciąż to właśnie ciąże bliźniacze. Przeczytaj i dowiedz się m.in. jak powstaje ciąża bliźniacza, jakie są jej rodzaje i jakie może powodować ryzyka. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Planowanie ciąży, czyli o tym jakie badania przed ciążą warto wykonać

Planowanie ciąży to ważny moment w życiu każdej kobiety. Zastanawiasz się jakie badania przed ciążą warto wykonać? A może warto pomyśleć o dodatkowych szczepieniach? Co zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na zdrową, szczęśliwą ciążę? Przeczytaj, które szczepienia musisz zrobić jeszcze przed rozpoczęciem starań, a które spokojnie możesz zrobić nawet będąc już w ciąży. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Plamienie i krwawienie międzymiesiączkowe - najczęstsze przyczyny

Czym najczęściej jest spowodowane plamienie lub krwawienie międzymiesiączkowe? Jak odróżnić plamienie od krwawienia z pochwy? Czy brązowe plamienie przed okresem to niepokojący objaw? Kiedy warto skonsultować się z lekarzem? 

CZYTAJ WIĘCEJ