X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    no licząc ze cykl byłby 25 dniowy tak jak ostani to już dziś 2 tydzień leci ale czasem okres mi się przesuwał do 30- 31 dni więc nie wiem jaki tan cykl by był
    a mierzysz tempke ??? Jak dzis 2 tydz moim zdaniem powinien test wyjsc jesli bylo by cos na rzeczy . I caly czas mialas 25 dniowy czy roznie to bylo ?

• Magdas Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    A ile dni po ovulacji jestes?
    Więc tak pierwszy test owu pozytywny wyszedł mi 8 stycznia potem wychodziły mi negatywne a po jakiś 2 tygodniach zaczeły wychodzić pozytywne i tak jest do teraz dziś tez mam pozytywny

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    a mierzysz tempke ??? Jak dzis 2 tydz moim zdaniem powinien test wyjsc jesli bylo by cos na rzeczy . I caly czas mialas 25 dniowy czy roznie to bylo ?
    mierzę teraz ale to dopiero gdzieś od 20 stycznia i cały czas mam w granicach 37. z okresem różnie ostanie 2 miałam 25 a wcześniej zdarzały się 30- 31 dniowe, raz miałam 34 ale to był jeden jedyny raz w calej mojej kadencji okresowej;)

W życiu nie chodzi o czekanie aż burza minie. Chodzi o to,by nauczyć sie tańczyć w deszczu.
  • Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Ale numer.
    Dzwoni do mnie księgowy i mówi, ze z racji iż zatrudniam męża na 1/2 etatu i właśnie od stycznia wzrosła minimalna płaca, to muszę płacić podatek od jego wynagrodzenia w wysokości..... 3 PLN !!!
    Co miesiąc muszę robić przelew do skarbówki na kwotę 3 zł, to śmieszne przecież jest.
    polskie prawo ma pelno glupich rzeczy niektore sa smiesnze jescze inne bezsensowne masakra

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    Więc tak pierwszy test owu pozytywny wyszedł mi 8 stycznia potem wychodziły mi negatywne a po jakiś 2 tygodniach zaczeły wychodzić pozytywne i tak jest do teraz dziś tez mam pozytywny
    Mi w tamtym cyku wychodzily na owulke pozytywne pozniej negatywne a przed @ tez wychodzily pozytywne a teraz jak przed @ robilam wychodzily negatywne

• Paula :)) Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Maz we francjii ???

mąz Ewelinko wyjezdza wm 3tygodniowe delegacje co miesiac, pracuje jako kierowca i jezdzi po wszystkich krajach włochy, francja, niemcy, hiszpania....itd dlatego wspomnialam o tej francji bo akurat dzis tam jest i jak zwykle codziennie zdaje mi relacje

2grdegz2fcr7exab.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Mi w tamtym cyku wychodzily na owulke pozytywne pozniej negatywne a przed @ tez wychodzily pozytywne a teraz jak przed @ robilam wychodzily negatywne
    a wiesz czemu tak jest?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    mierzę teraz ale to dopiero gdzieś od 20 stycznia i cały czas mam w granicach 37. z okresem różnie ostanie 2 miałam 25 a wcześniej zdarzały się 30- 31 dniowe, raz miałam 34 ale to był jeden jedyny raz w calej mojej kadencji okresowej;)
    A mozesz udostempnic na chwilke swoj wykres ?
    Moze ci sie normuje wszystko . Robilas sobie badania ?

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    a wiesz czemu tak jest?
    Mi pozytywne wychodzily jak bylam przed @ . A w tym cyklu wychodzily mi negatywne tylko jedna kreska a test ciazowy pozytywny .

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula :)) wrote:
    mąz Ewelinko wyjezdza wm 3tygodniowe delegacje co miesiac, pracuje jako kierowca i jezdzi po wszystkich krajach włochy, francja, niemcy, hiszpania....itd dlatego wspomnialam o tej francji bo akurat dzis tam jest i jak zwykle codziennie zdaje mi relacje
    Aha moj tata pracuje we francii dlatego pytalam :)

• Kaśka28 Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas to albo jeszcze nie mialas owulacji bo jakbys miala 8 stycznia to test juz by wyszedl moim zdaniem(ciazowy)albo mialas kiedy indziej...nie chce ci zabierac nadzieji ale jak ci sie @ spoznia to testy juz powinny byc pozytywne...poczekaj co lekarz powie moze tez za bardzo sie nakrecilas jak ja...ale glowa do gory jak nie jestes w ciazy to jiech ta wredota szybko przylazi i szybko odchodzi nowy cykl nowe staranka nowe nadzieje :D

Ewelina23, Macierzanka:) lubią tę wiadomość

Dluuuuga historia...ale warto było walczyć !!!
    9dpt 84.51 :D
    11dpt 210
    14 dpt 765.9
    18dpt 4270
    32dptmamy ❤️
    w4sq3e3kaoemk4zn.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    santoocha wrote:
    Ale numer.
    Dzwoni do mnie księgowy i mówi, ze z racji iż zatrudniam męża na 1/2 etatu i właśnie od stycznia wzrosła minimalna płaca, to muszę płacić podatek od jego wynagrodzenia w wysokości..... 3 PLN !!!
    Co miesiąc muszę robić przelew do skarbówki na kwotę 3 zł, to śmieszne przecież jest.
    smiech na sali

• Magdas Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    A mozesz udostempnic na chwilke swoj wykres ?
    Moze ci sie normuje wszystko . Robilas sobie badania ?
    teraz nie mam wykresu tzn nie powprowadzalam wszystkich temeperaur. Nie robilam badań bo ginka powiedziała,że nie widzi podstaw. Teraz ide do innej to może mi da jakieś skierowanie

• Paula :)) Przyjaciółka

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Aha moj tata pracuje we francii dlatego pytalam :)

rozumiem. Takie moje zycie samotne bez meza. dlatego zajscie w ciaze jest bardzo ciezkie. ale akurat teraz 2 msce pod rzad wraca w dni plodne

Ewelina23, Misty87 lubią tę wiadomość

2grdegz2fcr7exab.png
  • Magdas Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kaśka28 wrote:
    Magdas to albo jeszcze nie mialas owulacji bo jakbys miala 8 stycznia to test juz by wyszedl moim zdaniem(ciazowy)albo mialas kiedy indziej...nie chce ci zabierac nadzieji ale jak ci sie @ spoznia to testy juz powinny byc pozytywne...poczekaj co lekarz powie moze tez za bardzo sie nakrecilas jak ja...ale glowa do gory jak nie jestes w ciazy to jiech ta wredota szybko przylazi i szybko odchodzi nowy cykl nowe staranka nowe nadzieje :D
    No właśnie jak ma przyjść to niech już przychodzi i od nowa zaczynamy wszystko:D bo to byłby cud gdyby nam się tak za pierwszym razem udało ;)no nic co ma być to będzie:)i tak nie uniknę prawdy:)

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    teraz nie mam wykresu tzn nie powprowadzalam wszystkich temeperaur. Nie robilam badań bo ginka powiedziała,że nie widzi podstaw. Teraz ide do innej to może mi da jakieś skierowanie
    a bylas na potwierdzenie owulki u gina ??
    No niewiem co mam ci napisac . Nie chce ci tez zabierac nadzieji ale jesli malpa sie spoznia 2 tyg to test powinien wyjsc juz skoro mowisz ze masz wysoka tempke to owulka powinna byc bo jest za wysoka tempka jak na 1 faze cyklu . Ale znow nie mierzysz od poczatku wiec nie wiadomo czy w 1 fazie masz wysoka tempke czy niska lepiej mierzyc od poczatku cyklu . Poczekaj kilka dni jeszcze bo moze ci sie normuje

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Paula :)) wrote:
    rozumiem. Takie moje zycie samotne bez meza. dlatego zajscie w ciaze jest bardzo ciezkie. ale akurat teraz 2 msce pod rzad wraca w dni plodne
    Aha to zeby byly trafne te dni <3

• Magdas Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    a bylas na potwierdzenie owulki u gina ??
    No niewiem co mam ci napisac . Nie chce ci tez zabierac nadzieji ale jesli malpa sie spoznia 2 tyg to test powinien wyjsc juz skoro mowisz ze masz wysoka tempke to owulka powinna byc bo jest za wysoka tempka jak na 1 faze cyklu . Ale znow nie mierzysz od poczatku wiec nie wiadomo czy w 1 fazie masz wysoka tempke czy niska lepiej mierzyc od poczatku cyklu . Poczekaj kilka dni jeszcze bo moze ci sie normuje
    nie byłam. Właśnie no tak logicznie pomyśleć to już powinny wyjść. Poczekam do środy na wizytę wtedy wszystko się wjaśni

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdas wrote:
    nie byłam. Właśnie no tak logicznie pomyśleć to już powinny wyjść. Poczekam do środy na wizytę wtedy wszystko się wjaśni
    tez ide w srode na wizyte :P

• Magdas Autorytet

Wysłany: 7 lutego 2014, 11:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    tez ide w srode na wizyte :P
    o:)a na którą godzinę:D?

‹‹ 566 567 568 569 570 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak przygotować się do ciąży i czy na pewno warto?

Czy zastanawiałaś się nad tym czy powinnaś jakoś szczególnie przygotować się do ciąży? Może odwiedzić lekarza, zmienić dietę lub styl życia? Tylko po co…tyle kobiet tego nie robi i zachodzi w ciążę?! Jednak eksperci są zgodni - kobiety, które świadomie planują swoją ciążę i przygotowują się do niej, w większości przypadków łatwiej w nią zachodzą i ich ciąża jest zdrowsza i częściej przebiega prawidłowo. Przeczytaj zatem co możesz zrobić, żeby bardziej świadomie i szczęśliwie wejść w macierzyństwo. 

CZYTAJ WIĘCEJ

5 rzeczy, które wesprą Twoje starania o dziecko!

Rozpoczynacie starania o dziecko. Wykonujesz kolejne testy ciążowe i… nic. Zastanawiasz się, dlaczego to tyle trwa, skoro „wszyscy” wokół informują o tym, że spodziewają się dziecka. Tak naprawdę wiele starań kończy się sukcesem dopiero po pewnym czasie, a niepłodność dotyczy już blisko 15-20% par. Sprawdź, co możesz zrobić, aby zwiększyć swoje szanse na szczęśliwe poczęcie.

CZYTAJ WIĘCEJ

Choroby endometrium - jakie są najczęstsze?

Czym jest endometrium, a czym endometrioza? Jakie mogą być inne choroby endometrium i jak się objawiają? Jaka grubość endometrium jest optymalna podczas starań o dziecko? 

CZYTAJ WIĘCEJ