X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 08:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Też tak właśnie myślę :D

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Anka10222 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam...
    Ewelina piekna temp...
    Ja wlasnie robie sniadanko... a pozniej jakies zakupy

b9b1f1a10901741c0ee987c045e138e0.png
    zrp0xzdvj3izwz28.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 08:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ale już piatek kobitki głowa do góry hehe i kto to mówi :-) ja już nic nie wiem i odpuszczam w weekend jakiekolwiek obserwacje nie mierze temperatury kompletnie nic co na być to będzie muszę coś zrobić bo już fjoła dostaje zasypiam myślę o ciąży wstaje myślę o ciąży kurde STOP chodzę nerwowa i odbija to się na wszystkich na około

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • Little Frog Autorytet

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej! Ja też dziś nie przywitam Was z wielkim entuzjazmem...w sumie to żadnego entuzjazmu nie będzie :/
    Zacznę od tego, że czuję się gorzej niż źle...ból głowy, gardła, katar...pobudka o 2:30, 4:30 i 5:40...temperatury nawet nie mierzyłam, bo uznałam, że to nie ma sensu, bo po pierwsze jestem przeziębiona, po drugie po takiej nocy, to wynik będzie raczej oszukany, a po trzecie to mierzę o 7... Ale jak już wstałam o tej 5:40 na siku, to pomyślałam sobie, że zrobię ten test, bo bez tabletek to chyba się przewrócę...no i zrobiłam - jedna kreska. Pobolewa mnie dziś nieco mocniej brzuch, więc przypuszczam, że @ czai się gdzieś za rogiem. Aha! Jakby tego wszystkiego było mało, to jeszcze idę dziś do pracy :/ To się nazywa szczęście...cały tydzień wolny i nic, a jak ledwo żyję, to muszę iść do pracy :/ No i temperaturę zmierzyłam pod pachą, żeby sprawdzić czy czasami gorączki nie mam i wyszła 36,5...
    Mimo wszystko życzę Wam miłego dnia! :)

• nick nieaktualny

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Ania pewnie spadnie przed @ nie może być pięknie . Przecież Mikołaj nie istnieje ;-)

• Lucy Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 08:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Oj dziewuchy, tyle się tu działo, a mnie nie było :)
    Ale nadrobiłam.

Ze spraw technicznych, tyle ile zdołałam zapamiętać :D
    Co do programu, czasem np. źle zinterpretujesz swój śluz i i już się parametry wykresu zmieniają.
    Po owulacji jest płyn w zatocee Douglasa i pozostałość po pękniętym pęcherzyku, który się przekształca w ciałko żółte i to widać na USG.
    Testy i po owulce mogą wychodzić pozytywne, bo poziom LH spada u każdej kobiety w innnym tempie, lub nie pęka pęcherzyk.

Nie śpię bo mam doła, a było już tak fajnie i zaczynałam luzować, myśleć pozytywnie, byłam wyciszona... a do ponownego, negatywnego myślenia doprowadził mnie, poniekąd bardzo miły gin. Moje szanse zostały póki co pogrzebane.
    Quendi, ja dziś wyłam jak wilk do księżyca i Ciebie tez przytulam.
    Cleo Moje gratulacje! Pozytywne fluidki, może dalszy ciąg listy się zarazi :D
    Kochana a co sie stało, czemu aż szanse pogrzebane? :(

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2013, 08:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ostatni cykl w tym roku,trzeba go <3 wykorzystać

2x1nxuuns5bacyb9.png

natalka_mwo1 lubi tę wiadomość

• natalka_mwo1 Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2013, 08:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny a ja już w pracy:) jak na razie nie potrafię stwierdzić kiedy nastąpi u mnie owulka jak dla mnie nic na to nie wskazuje... ale spokojnie czekam:) Wczoraj wieczorem udało mi się rozluźnić i trochę poprzytulać :) Cieszę się że już dziś weekend się zaczyna:D

• nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2013, 08:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jutro do pracy i to na dodatek do 17 :-/

• olka30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O tak, weekend - wybawienie..
    Tyle, że robię imprezę dla 20 osób..
    Może chociaż wesoło będzie.
    Ja chcę już urlop, bo moja psychika siada w tej cholernej pracy:)

• natalka_mwo1 Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2013, 08:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    A ja jutro do pracy i to na dodatek do 17 :-/

Kochana mam nadzieję że za niedługo znowu będziesz miała czas na wypoczynek:)

• natalka_mwo1 Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2013, 08:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    olka30 wrote:
    O tak, weekend - wybawienie..
    Tyle, że robię imprezę dla 20 osób..
    Może chociaż wesoło będzie.
    Ja chcę już urlop, bo moja psychika siada w tej cholernej pracy:)

Razem z moim P. wybieramy się do przyjaciół do Anglii na 2 tygodnie mam nadzieje że tam odpocznę...Jeszcze nigdy nie spędzałam świąt bez rodziny ale kiedyś musi być ten pierwszy raz :)

• Melula Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 08:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej, hej... a co tu takie humory... to, że piątek trzynastego i wy zaraz o pechu? a co ja mam powiedzieć, ja urodziłam się 13-tego w piątek! już, bo za kucyki i do pionu postawię. wiem, że pogoda nie sprzyja. wiem, że nie wszystko idzie po naszej myśli. wiem, że życie jest do dupy, ale... w cholerę, jak wy się załamiecie to nic nie wyjdzie!!!!!!!!!

Kochane, uśmiech na twarz wbrew wszystkim i wszystkiemu. Nie poddajemy się! Musimy wierzyć, że się uda!

natalka_mwo1, Ewelina23 lubią tę wiadomość

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • aaaaga Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Little frog mnie też coś bierze katar mam i chyba jakaś gorączka mnie bierze

f2wlj44jgrn4a0f6.png

Matko Boska Matemblewska módl się za nami !
    04.02.2014 - 7tc [*]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 13 grudnia 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka_mwo1 wrote:
    Kochana mam nadzieję że za niedługo znowu będziesz miała czas na wypoczynek:)
    Aby sobota zleciala. I do środy wolne z jednej strony się cieszę że pracuje co tyle nie myślę ale i tak jak mam chwilę wolną to odrazu w tel siedzę :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 13 grudnia 2013, 09:02

• natalka_mwo1 Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2013, 08:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula to Ty szczęściara jesteś jak w takim dniu się rodziłaś:)Tobie pech nie grozi:)

Ewelina23 lubi tę wiadomość

• olka30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja o żadnym pechu.. Takie zrządzenie losu dziś, że mi się od rana wszystko sypie. Ale właśnie wyziera słońce zza mgły więc od razu mi się robi lepiej. Tak czy siak koleżanka w pracy mnie wystawiła, bez tego jej nie znoszę, teraz sympatia do niej wzrosła..

• Melula Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 09:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    natalka_mwo1 wrote:
    Melula to Ty szczęściara jesteś jak w takim dniu się rodziłaś:)Tobie pech nie grozi:)

Oho... chciałabym... Mam takiego samego pecha, jak każda... Nie wiem, czy data urodzenia może świadczyć o czyimś szczęściu czy nieszczęściu...

No, ale dziś jest piątek, piąteczek, piątunio... Choinka stoi i zerka na mnie. Czeka aż ją ubiorę. Wczoraj się nad nią zlitowałam. Kazałam małżowi wyjąć z pudełka, żeby wyprostowała gałązki. Bambki i ozdoby wyjęte, aby sprawdzić czy posiadana ilość wystarczy... Muszę niestety dokupić. Przede mną także wykonanie ozdób na klatki schodowe do naszego bloku (jestem w zarządzie wspólnoty i postanowiłam rozweselić towarzystwo klatkowe i wykonać jakieś ozdoby z tego, co mam w domu, aby nie robić zbędnych kosztów. będą kokardy z bombką). No i zacznę ozdabiać u nas w mieszkanku, żeby zrobiło się świątecznie...

dqprio4pygfv875f.png zrz6anlieenmishw.png
  • natalka_mwo1 Koleżanka

Wysłany: 13 grudnia 2013, 09:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Melula wrote:
    Oho... chciałabym... Mam takiego samego pecha, jak każda... Nie wiem, czy data urodzenia może świadczyć o czyimś szczęściu czy nieszczęściu...

No, ale dziś jest piątek, piąteczek, piątunio... Choinka stoi i zerka na mnie. Czeka aż ją ubiorę. Wczoraj się nad nią zlitowałam. Kazałam małżowi wyjąć z pudełka, żeby wyprostowała gałązki. Bambki i ozdoby wyjęte, aby sprawdzić czy posiadana ilość wystarczy... Muszę niestety dokupić. Przede mną także wykonanie ozdób na klatki schodowe do naszego bloku (jestem w zarządzie wspólnoty i postanowiłam rozweselić towarzystwo klatkowe i wykonać jakieś ozdoby z tego, co mam w domu, aby nie robić zbędnych kosztów. będą kokardy z bombką). No i zacznę ozdabiać u nas w mieszkanku, żeby zrobiło się świątecznie...

W takim razie przed Tobą mnóstwo pracy dzięki której nie będziesz miała czasu na zamartwianie się i negatywne myślenie :) Ja również dziś zabieram się za "ozdabianie" naszego mieszkanka, będzie grzane winko i "Last Christmas" oczywiście :)... a co...:)

• olka30 Autorytet

Wysłany: 13 grudnia 2013, 09:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chyba też sobie ubiorę w tym roku choinkę wcześniej.. Normalnie ubieram dzień, dwa przed Wigilią, ale może w tym roku zrobiłabym sobie świąteczną atmosferę wcześniej? Hm..

‹‹ 65 66 67 68 69 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ranking aplikacji miesiączkowych dla kobiet starających się o ciążę

Jak wybrać najlepszą aplikację miesiączkową? Zapytaliśmy o to tysiące kobiet starających się o dziecko odwiedzających nasz portal. Najlepsza aplikacja miesiączkowa to taka, która spełnia szereg wymagań np. wyznacza owulację dla cykli nieregularnych, ma codziennie dopasowane porady tworzone przez ekspertów albo ciekawe funkcjonalności specjalnie dla kobiet starających się o dziecko. Wyniki rankingu nawet nas w niektórych aspektach zaskoczyły. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Test Panorama – jeszcze dokładniejszy dzięki sztucznej inteligencji!

Jeszcze do niedawna wykonywanie dokładnych badań prenatalnych, takich jak amniopunkcja, wiązało się z ryzykiem dla rozwijającego się maleństwa. Rozwój technologii i medycyny przyczynił się powstania nieinwazyjnych testów prenatalnych nowej generacji (NIPT). Jednym z nich jest test Panorama, który jako jedyny wykorzystuje sztuczną inteligencję. Jak wykonuje się test? Na czym polega jego skuteczność? Jakie choroby i schorzenia mogą zostać dzięki niemu wykryte? 

CZYTAJ WIĘCEJ