X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Tak sa kobiety co sie udalo ale wysoka prolaktyna hamuje owulacje ...lub jak by to pow jajeczka sa niewartosciowe....

Kurde,mi musi sie udac. NIe ma innej opcji. inaczej nie ma sensu m,oje zycie

KOCHANE ,Z RESZTA WAM TEZ MUSI SIE UDAC I UDA SIE NA PEWNO

Tobiaszek- nasz cud ur.27.10.2014 r . Cc
    Zośka /28.06.2015 **Aniołek **10 tydz.
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Macierzanka:) wrote:
    Hej! Wpadłam tylko powiedzieć dobranoc i pochwalic się, że zaczyna mnie kłuć prawy jajnior! :)
    Śpijcie dobrze!

Super! :) cieszymy się bardzo, do jutra Kochana, spokojnej nocy :*

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 22:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka89 wrote:
    Jo,ale nie mam kasy narazie zbytnio. Ostatnio w grudniu wynik bez obciazenia 549,3 ,a norma do 530,a po obciazeniu 11 razy wyzsza,a moze byc do max 6 razy wyzsza
    Ja miałam 30,46 przy normie do 25 ng/ml a po obciążeniu ponad 200, czyli na pewno wyżej niż 6 krotnie
    Tylko mamy w innych jednostkach wyniki. Przeliczając mój na Twoje jednostki to bym miała 30,46 x 21,2 czyli 645,8 czyli wyższą od Ciebie i na razie moja gin powiedziała że spróbujemy bez zbijania prolaktyny.
    Fakt powinna nie być wyższa niż 6 krotnie, ale źle jest też jeśli wogóle nie wzrasta po obciążeniu.

Mi po dwóch miesiącach brania bromka zeszła ładnie do 6. ALe źle tolerowałam bromka :/

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 22:35

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 22:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Ja miałam 30,46 przy normie do 25 ng/ml a po obciążeniu ponad 200, czyli na pewno wyżej niż 6 krotnie
    Tylko mamy w innych jednostkach wyniki. Przeliczając mój na Twoje jednostki to bym miała 30,46 x 21,2 czyli 645,8 czyli wyższą od Ciebie i na razie moja gin powiedziała że spróbujemy bez zbijania prolaktyny.
    Fakt powinna nie być wyższa niż 6 krotnie, ale źle jest też jeśli wogóle nie wzrasta po obciążeniu.

Mi po dwóch miesiącach brania bromka zeszła ładnie do 6. ALe źle tolerowałam bromka :/

jA JUTRO ZROBIE TA BEZ OBCIAZENIA I ZOBACZE JAKI WYNIK,MOZE BEDZIE NIZSZY NIZ POPRZEDNIO,WTEDY MOZE JAK TEN SPAdnie to i ten po obciazeniu bd nizszy...

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 22:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Powiem tak bralam kilka mies temu pomogly ale musialam odstawic ze wzgledu skutkow ubocznych ....nie moglam do pracy chodzic zawroty glowy stojac przy stole operacyjnym ....ale obnizyl sie poziom teraz znow biore ale jest lepiej...i narazie kazal pobrac i dopiero badanka...
    skąd ja to znam, z rana byłam nie przytomna, potrafiłam zamknąć oczy i miałą wrażenie że lecę. Potem miałam jeszcze stłuczkę autem, do tego kołatanie serca w nocy przy jakimkolwiek ruchu i odstawiłam bromka.
    Jeśli teraz będę znów musiała zbijać prolaktynę to zdecyduję się na ten droższy specyfik, podobno substancja lecznicza jest w nim lepiej oczyszczona i nie ma tylu skutków ubocznych.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 22:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    skąd ja to znam, z rana byłam nie przytomna, potrafiłam zamknąć oczy i miałą wrażenie że lecę. Potem miałam jeszcze stłuczkę autem, do tego kołatanie serca w nocy przy jakimkolwiek ruchu i odstawiłam bromka.
    Jeśli teraz będę znów musiała zbijać prolaktynę to zdecyduję się na ten droższy specyfik, podobno substancja lecznicza jest w nim lepiej oczyszczona i nie ma tylu skutków ubocznych.

Miminely te skutki uboczne,na poczatku tez lipe mialam

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 22:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Wiesz co mi kazal zrobic w 22 dc ale mysle ze prolaktyna jest stala ...chodz jest to hormon stresu wiec ja bym poczekala az nerwy po @ opadna...
    No i tu właśnie też ta prolaktyna jest podstępna z tym stresem. Jak tu się nie stresować :D życie. Wogóle hormony i stres w parze źle stoją.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 22:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No,jak juz pojade na badanie to bd nerwowa ...martwie sie na zapas,ze bd zle,ale tak juz mam. Nie radze sobie z tym

• alka89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 22:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tsh tez ma wplye na prl

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 22:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    alka wyloozuj i to szybko :P bo sobie krzywdę robisz na hormonki to źle działa. Co ma być to będzie.

Moim zdaniem jeśli już raz robiłaś prolaktynę zwłaszcza z obciążeniem, to już teraz zrób bez obciążenia. Tak jak pisała Madziara - prl jak jest podwyższona to i po obciążeniu będzie więcej razy wyższa.
    Z obciążeniem robi się chyba po to żeby wykluczyć bodajże gruczolaka przysadki. Jeśli nie wzrasta prl po obciążeniu to jest podejrzenie że można go mieć.

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 22:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Norprolak sie chyba nazywa zamiast bromergonu

Wiadomość wyedytowana przez autora: 12 lutego 2014, 22:51

• alka89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 22:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    alka wyloozuj i to szybko :P bo sobie krzywdę robisz na hormonki to źle działa. Co ma być to będzie.

Moim zdaniem jeśli już raz robiłaś prolaktynę zwłaszcza z obciążeniem, to już teraz zrób bez obciążenia. Tak jak pisała Madziara - prl jak jest podwyższona to i po obciążeniu będzie więcej razy wyższa.
    Z obciążeniem robi się chyba po to żeby wykluczyć bodajże gruczolaka przysadki. Jeśli nie wzrasta prl po obciążeniu to jest podejrzenie że można go mieć.

Jo? Ja myslalam,ze jak wzrasta duzo to mozna miec gruczolaka

• alka89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a pytalam o witaminki dla mojego? to gin mowil,ze wystarczy ,ze rzuci palenie bo jak pali to witaminy nic nie pomoga

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 22:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Norprolak sie chyba nazywa zamiast bromergonu
    Nie pamiętam teraz nazwy bo już parę miesięcy temu wałkowałam temat. A Ty może masz jakieś doświadczenia z tymi droższymi na prl?

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 22:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tylko nie popadaj to ze ty masz skoro tak wzrasta mi wzrasta a nie mam gruczolaka...ktos pytal o tsh ja mam w normie a mowia ze jak ktos ma hiperprolaktynemie to ma problemy z tarczyca ....jednak nie zawsze dlatego regula nie goni regułe..

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 22:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Znalazłam, są trzy leki:
    1) Bromokryptynę (Bromergon, Bromocorn, Ergolaktyna, Parlodel) - tani, skuteczny lek, ale czasami wywołuje zawroty głowy, nudności i inne nieprzyjemne objawy. Dlatego zalecamy przyjęcie leku tuż przed spaniem. Dolegliwości te mogą ustąpić po paru dniach albo i nie.
    2) Norprolac (nazwa chemiczna Quinagolid) skuteczny, drogi, pozbawiony objawów ubocznych.
    3) Dostinex (nazwa chemiczna Carbegolin ) skuteczny, bardzo drogi, pozbawiony objawów ubocznych, zażywanie tylko 2 x w tyg (albo jeszcze rzadziej!)

U mnie pierwsza opcja odpada, za bardzo się boję skutków ubocznych

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 12 lutego 2014, 23:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Chodz moja kol bierze bromergon i ok jest...

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 23:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam tsh też w normie przy podwyższonej prl. Mieisąc temu robiłam - miałam tsh coś około 2

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • alka89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziara wrote:
    Tylko nie popadaj to ze ty masz skoro tak wzrasta mi wzrasta a nie mam gruczolaka...ktos pytal o tsh ja mam w normie a mowia ze jak ktos ma hiperprolaktynemie to ma problemy z tarczyca ....jednak nie zawsze dlatego regula nie goni regułe..

No tak,ja sie pocieszam,ze dobrze,ze szybko mi wykryli to poki za stara nie jestem. Chociaz innych nie robilam badan,a Wy? Tylko tsh,prl,progesteron,tyroksyna wolna

• alka89 Autorytet

Wysłany: 12 lutego 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    Ja mam tsh też w normie przy podwyższonej prl. Mieisąc temu robiłam - miałam tsh coś około 2

Ja dwa lata temu mialam troche wysoka,bez lekow minelo,po czasie ciagle ok,potem znow cos,znow nic,dlugo bylo ok,a tera z4,2,ale lekarka mi mowila,ze tsh sie ciagle zmienia

‹‹ 775 776 777 778 779 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

10 mitów na temat premenopauzy, które warto wiedzieć mając 40 lat lub więcej

Premenopauza (perimenopauza) to nie tylko wciąż temat tabu, ale również etap życia kobiety, który często owiany jest mitami i nieporozumieniami. W rzeczywistości jest to naturalny okres przejściowy, który poprzedza menopauzę, a jego zrozumienie może zaoszczędzić Ci wiele stresu, lęku i znacząco wpłynąć na jakość życia i zdrowie hormonalne. Wraz z ekspertami zebraliśmy dla Ciebie 10 najpowszechniejszych mitów dotyczących premenopauzy i menopauzy, opierając się na najbardziej wiarygodnych i aktualnych danych naukowych.  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 zasad dobrego odżywiania podczas starania - co i jak jeść, aby szybciej zajść w ciążę

Odpowiednia dieta płodności może nie tylko polepszyć twoje zdrowie i dobre samopoczucie, ale również wspomóc twoją płodność oraz zapewnić zdrowy rozwój twojego dziecka jak już zajdziesz w ciążę. Co zatem oznacza „odpowiednia dieta”? Znajdziesz tutaj 14 wskazówek, które pomogą Ci lepiej zaplanować posiłki.

CZYTAJ WIĘCEJ

Pierwsze objawy ciąży – czyli po czym poznać że jesteś w ciąży jeszcze przed wykonaniem testu ciążowego?

„Po czym poznać że jestem w ciąży?” - to pytanie zadaje sobie wiele kobiet, zarówno tych które starają się o dziecko jak i tych które podejrzewają, że być może zaszły w ciążę. Odpowiedź nie jest łatwa i jednoznaczna. 

CZYTAJ WIĘCEJ