X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
Odpowiedz

Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)

Oceń ten wątek:
  • Misty87 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    My już chyba raczej na pewno jedziemy w góry 1.03. ale znajomi chcą tam gdzie zawsze w Zakopcu, bo oni z małym dzieckiem i tam im się podoba.

Kurcze, właśnie się zczaiłam, że moja tempka jutro z rana będzie miała dużo do powiedzenia. Muszę jakoś przespać noc i wyłączyć myślenie, bo znów się dziś za bardzo zagalopowałam chyba z nakręcaniem. Same serducha w ovu raczej nie zawsze dają fasolki. Muszę sobie zaaplikować wyloozowanie.
    To bedziemy bliziutko :P
    My zamierzamy 1 wyjechac, albo dojechac, zalezy od pracy mojego.

Chłopcy 1jajowi,1ow i 1kosm, cc 32+5,waga 1880g i 1670g.
    1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka, pojedziecie i sie odprezycie :D
    w Zakopcu jest pięknie, sama tam nie byłam zimą...
    jakoś wole się wybierać tam na wiosne...

Nie strasz mnie z serduchami, bo masakra :( tez mam same serducha w tym miesiącu...

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 17:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emcia wrote:
    Bedzie sobie odrabiał grzeszki :P

Przeczytalam 'obrabial orzeszki' hahahahaahhaahahha

Driada0102 lubi tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 17:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    Chce Cie udobruchać teraz :P
    nie da sie :D

• Malinowa Panienka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wróciłam z zakupów :) Sklepy, sklepiki, galerie handlowe, TK MAXX, sklep z wózkami - i mam 2 typy jeden do emmaljunga a drugi ROAN.

Poza tym wielkie siaty rzeczy - poczynając odm tunik, przez bezrękawniki, miski dla psów a kończąc na wieeeelkich burgerach kończąc:

2rmo4sz.jpg

santoocha lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
    MTHFR 1298A>C hetero
    Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    Wróciłam z zakupów :) Sklepy, sklepiki, galerie handlowe, TK MAXX, sklep z wózkami - i mam 2 typy jeden do emmaljunga a drugi ROAN.

Poza tym wielkie siaty rzeczy - poczynając odm tunik, przez bezrękawniki, miski dla psów a kończąc na wieeeelkich burgerach kończąc:

2rmo4sz.jpg
    Ja chcę frytka :P

f2wli09kvv5ashuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Misty haha.... niezle z obrabianiem orzeszków

My wszystkie musimy sie za to zabrać :P:P hihi i obrobić u naszych Panów :D

jaaaaki wielgachny gigantyczny burger ! aaaa!!!!!! :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 18:12

• Misty87 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 18:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emcia wrote:
    Misty haha.... niezle z obrabianiem orzeszków

My wszystkie musimy sie za to zabrać :P:P hihi i obrobić u naszych Panów :D
    Ja mu obrobie! Hahah to ze kwiaty przywiozl to nie oznacza, ze zaraz na orzeszki mu sie bede rzucac :D

Kaśka28, emcia, Laura, santoocha, Ania07 lubią tę wiadomość

1usahdgeb3da0ojs.png

Wysłany: 15 lutego 2014, 18:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Driada0102 wrote:
    Ja chcę frytka :P

Uwielbiam belgijskie... zresztą taki burger prawdziwy jak ten to nie to samo co jakiś McDonald czy inne ustrojstwo. A nazwy też są dobre - Heart Attack, Dirty Harry itd ;)

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • Laura Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2015, 12:35

Synuś mamusi i tatusia :)
    Dominiś 2890, 52cm <3
    89c50790be.png

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 18:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    emcia ja nie straszę, ale musimy sobie zdawać sprawę że do fasolki nie wystarczą tylko serduszka w okolicach ovu. Bo przecież musi jeszcze dojrzeć ładny pęcherzyk, pęknąć i tam dalej jeszcze kolejne procesy z odpowiednimi dawkami hormonów muszą się podziać i nie być zakłócone.
    Czytałam sobie właśnie cały proces zapłodnienia i zaciekawiło mnie to:

"Jajeczko zwykle żyje 12-24 godzin, choć podejrzewa się, że do zapłodnienia zdolne jest tylko przez 6.
    Badania wykazały, że stosunek tuż po owulacji bardzo ogranicza szanse na zajście w ciążę. Plemniki zwykle docierają do jajowodów w ciągu kilkunastu minut, ale nie są zdolne do zapłodnienia. Potrzebują około 6 godzin pobytu w szyjce macicy i przejścia przez proces tzw. kapacytacji, aby osiągnąć ostateczną dojrzałość. Dlatego najlepszy czas na stosunek to dzień przed lub dzień po jajeczkowaniu. Plemniki zdolne są do zapłodnienia średnio 24-48 godzin. W przyjaznych warunkach, w obecności śluzu płodnego w drogach rodnych kobiety, potrafią przeżyć nawet 5 dni. Płodnym okresem jest więc czas dwa dni przed owulacją i jeden dzień po. "

Cały artykuł dla ciekawskich dostępny tu: http://www.ebrzuszek.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=236

tylko skąd ja mam wiedzieć który to dzień kiedy mam jajecznkowanie, skomplikowana masakra :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 18:10

Z., emcia lubią tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Z. Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka wrote:
    emcia ja nie straszę, ale musimy sobie zdawać sprawę że do fasolki nie wystarczą tylko serduszka w okolicach ovu. Bo przecież musi jeszcze dojrzeć ładny pęcherzyk, pęknąć i tam dalej jeszcze kolejne procesy z odpowiednimi dawkami hormonów muszą się podziać i nie być zakłócone.
    Czytałam sobie właśnie cały proces zapłodnienia i zaciekawiło mnie to:

"Jajeczko zwykle żyje 12-24 godzin, choć podejrzewa się, że do zapłodnienia zdolne jest tylko przez 6.
    Badania wykazały, że stosunek tuż po owulacji bardzo ogranicza szanse na zajście w ciążę. Plemniki zwykle docierają do jajowodów w ciągu kilkunastu minut, ale nie są zdolne do zapłodnienia. Potrzebują około 6 godzin pobytu w szyjce macicy i przejścia przez proces tzw. kapacytacji, aby osiągnąć ostateczną dojrzałość. Dlatego najlepszy czas na stosunek to dzień przed lub dzień po jajeczkowaniu. Plemniki zdolne są do zapłodnienia średnio 24-48 godzin. W przyjaznych warunkach, w obecności śluzu płodnego w drogach rodnych kobiety, potrafią przeżyć nawet 5 dni. Płodnym okresem jest więc czas dwa dni przed owulacją i jeden dzień po. "

Cały artykuł dla ciekawskich dostępny tu: http://www.ebrzuszek.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=236

tylko skąd ja mam wiedzieć który to dzień kiedy mam jajecznkowanie, skomplikowana masakra :D

Zgadzam sie skomplikowana masakra. A swoja droga zauwazylam ze bralas slub dokladnie rok po mnie, zaczelas 2 cs jak ja i zaczelas ten cykl w tym samym dniu co ja :) śmiesznie :)

Dwa bąbelki 👣
    06.2015
    03.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 18:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka, dzieki za wiesci... to fakt, złożone procesu zachodzą w nas..
    no ciekawe, co to będzie.... jak się nie uda no to trudno... najwyzej zmienimy taktyke od nastepnego cyklu...

a kiedy Ty testujesz, Kochana??

• Bursztynka Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 18:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Z. fajne zbiegi okoliczności :) jaki jesteś rocznik? ja 83.

emcia, ja tam jeszcze o testowaniu nie myślę :) gdzieś pod koniec lutego mam przewidywaną @ a 1ego chcemy jechać na deskę w góry, więc pewnie zanim założę deskę na nogi to na wszelki wypadek będę chciała zrobić test, czyli 28.02 - to będzie mój 31dc

mam nadzieję, że brak serduszka w dniu wczorajszym nie zmarnował jeszcze szansy i nie jest już za późno

emcia lubi tę wiadomość

SyCy39O.jpgSyCyp2.png
  • Driada0102 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczyny jak tam agrafka?

f2wli09kvv5ashuy.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Bursztynka, to masz jeszcze troszke czasu do testowania...
    lepiej sprawdzic przed takim ekstremalnym sportem, masz racje...
    decha :D
    to bedziemy trzymac prawdopodobnie kciuki za siebie wzajemnie bo ja tez w ten dzień bede sprawdzać (chyba, że @ nadejdzie niespodziewanie...)

• nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa takiej mi ochoty narobilas ze wstawilam winksy

• Driada0102 Autorytet

Wysłany: 15 lutego 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://www.youtube.com/watch?v=o3mP3mJDL2k
    a tu ode mnie trochę muzyki ;)

Ewelina23 lubi tę wiadomość

f2wli09kvv5ashuy.png

Wysłany: 15 lutego 2014, 18:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina23 wrote:
    Malinowa takiej mi ochoty narobilas ze wstawilam winksy

takie burgery to jest życie... TŻ jadła z 4 serami... pychota :)

Ewelina23 lubi tę wiadomość

[*] Jagoda 18.03.2014
    [*] Antosia 13.01.2019

MTHFR 1298A>C hetero
  • nick nieaktualny

Wysłany: 15 lutego 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Malinowa Panienka wrote:
    takie burgery to jest życie... TŻ jadła z 4 serami... pychota :)
    próbuje omijac Mc , Kfc i inne . bo jednak to nie zdrowe jest chociaz raz na jakis czas sobie pozwole na male co nie co ostatnio znalezlismy w lidlu chiken winksy pychotka

Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 18:53

‹‹ 843 844 845 846 847 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Siatki centylowe wzrostu chłopców i dziewczynek - czym są i jak je czytać?

Siatki centylowe to narzędzie, które pomaga monitorować rozwój fizyczny dzieci, takich jak wzrost, waga czy obwód głowy. Są one ważnym wskaźnikiem zdrowia, umożliwiającym ocenę, czy dziecko rozwija się w normie dla swojego wieku i płci. Dzięki siatkom centylowym rodzice i specjaliści mogą wcześnie wykryć potencjalne problemy zdrowotne lub rozwojowe. W artykule wyjaśniamy, jak czytać siatki centylowe i na co zwracać uwagę podczas interpretacji wyników.

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

TOP 10 nowinek technologicznych w dziedzinie wspierania płodności, których nie możesz przegapić

Czy sztuczna inteligencja może wspierać płodność i zwiększać szanse na zajście w ciążę? Czy wirtualna rzeczywistość może być antidotum na problemy emocjonalne w trakcie przedłużających się starań o dziecko? Jak nowoczesne rozwiązania, aplikacje, gadżety mogą pomagać parom, które marzą o rodzicielstwie? Zebraliśmy dla Was 10 nowinek technologicznych, które mogą w znaczący sposób przybliżyć Was do spełnienia marzenia...

CZYTAJ WIĘCEJ