Dziewczyny starajace sie o pierwsze malenstwo :)
-
WIADOMOŚĆ
-
Bursztynka wrote:My już chyba raczej na pewno jedziemy w góry 1.03. ale znajomi chcą tam gdzie zawsze w Zakopcu, bo oni z małym dzieckiem i tam im się podoba.
Kurcze, właśnie się zczaiłam, że moja tempka jutro z rana będzie miała dużo do powiedzenia. Muszę jakoś przespać noc i wyłączyć myślenie, bo znów się dziś za bardzo zagalopowałam chyba z nakręcaniem. Same serducha w ovu raczej nie zawsze dają fasolki. Muszę sobie zaaplikować wyloozowanie.
My zamierzamy 1 wyjechac, albo dojechac, zalezy od pracy mojego.
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
Wróciłam z zakupów
Sklepy, sklepiki, galerie handlowe, TK MAXX, sklep z wózkami - i mam 2 typy jeden do emmaljunga a drugi ROAN.
Poza tym wielkie siaty rzeczy - poczynając odm tunik, przez bezrękawniki, miski dla psów a kończąc na wieeeelkich burgerach kończąc:
santoocha lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
Mutacja V Leiden hetero (acard 150mg.,heparyna 0,6ml.)
MTHFR 1298A>C hetero
Niedoczynność tarczycy Euthyrox N 150 -
Malinowa Panienka wrote:Wróciłam z zakupów
Sklepy, sklepiki, galerie handlowe, TK MAXX, sklep z wózkami - i mam 2 typy jeden do emmaljunga a drugi ROAN.
Poza tym wielkie siaty rzeczy - poczynając odm tunik, przez bezrękawniki, miski dla psów a kończąc na wieeeelkich burgerach kończąc:
-
nick nieaktualnyMisty haha.... niezle z obrabianiem orzeszków
My wszystkie musimy sie za to zabrać:P hihi i obrobić u naszych Panów
jaaaaki wielgachny gigantyczny burger ! aaaa!!!!!!Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 18:12
Driada0102 lubi tę wiadomość
-
emcia wrote:Misty haha.... niezle z obrabianiem orzeszków
My wszystkie musimy sie za to zabrać:P hihi i obrobić u naszych Panów
Kaśka28, emcia, Laura, santoocha, Ania07 lubią tę wiadomość
-
Driada0102 wrote:Ja chcę frytka
Uwielbiam belgijskie... zresztą taki burger prawdziwy jak ten to nie to samo co jakiś McDonald czy inne ustrojstwo. A nazwy też są dobre - Heart Attack, Dirty Harry itdDriada0102 lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
emcia ja nie straszę, ale musimy sobie zdawać sprawę że do fasolki nie wystarczą tylko serduszka w okolicach ovu. Bo przecież musi jeszcze dojrzeć ładny pęcherzyk, pęknąć i tam dalej jeszcze kolejne procesy z odpowiednimi dawkami hormonów muszą się podziać i nie być zakłócone.
Czytałam sobie właśnie cały proces zapłodnienia i zaciekawiło mnie to:
"Jajeczko zwykle żyje 12-24 godzin, choć podejrzewa się, że do zapłodnienia zdolne jest tylko przez 6.
Badania wykazały, że stosunek tuż po owulacji bardzo ogranicza szanse na zajście w ciążę. Plemniki zwykle docierają do jajowodów w ciągu kilkunastu minut, ale nie są zdolne do zapłodnienia. Potrzebują około 6 godzin pobytu w szyjce macicy i przejścia przez proces tzw. kapacytacji, aby osiągnąć ostateczną dojrzałość. Dlatego najlepszy czas na stosunek to dzień przed lub dzień po jajeczkowaniu. Plemniki zdolne są do zapłodnienia średnio 24-48 godzin. W przyjaznych warunkach, w obecności śluzu płodnego w drogach rodnych kobiety, potrafią przeżyć nawet 5 dni. Płodnym okresem jest więc czas dwa dni przed owulacją i jeden dzień po. "
Cały artykuł dla ciekawskich dostępny tu: http://www.ebrzuszek.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=236
tylko skąd ja mam wiedzieć który to dzień kiedy mam jajecznkowanie, skomplikowana masakraWiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 18:10
Z., emcia lubią tę wiadomość
-
Bursztynka wrote:emcia ja nie straszę, ale musimy sobie zdawać sprawę że do fasolki nie wystarczą tylko serduszka w okolicach ovu. Bo przecież musi jeszcze dojrzeć ładny pęcherzyk, pęknąć i tam dalej jeszcze kolejne procesy z odpowiednimi dawkami hormonów muszą się podziać i nie być zakłócone.
Czytałam sobie właśnie cały proces zapłodnienia i zaciekawiło mnie to:
"Jajeczko zwykle żyje 12-24 godzin, choć podejrzewa się, że do zapłodnienia zdolne jest tylko przez 6.
Badania wykazały, że stosunek tuż po owulacji bardzo ogranicza szanse na zajście w ciążę. Plemniki zwykle docierają do jajowodów w ciągu kilkunastu minut, ale nie są zdolne do zapłodnienia. Potrzebują około 6 godzin pobytu w szyjce macicy i przejścia przez proces tzw. kapacytacji, aby osiągnąć ostateczną dojrzałość. Dlatego najlepszy czas na stosunek to dzień przed lub dzień po jajeczkowaniu. Plemniki zdolne są do zapłodnienia średnio 24-48 godzin. W przyjaznych warunkach, w obecności śluzu płodnego w drogach rodnych kobiety, potrafią przeżyć nawet 5 dni. Płodnym okresem jest więc czas dwa dni przed owulacją i jeden dzień po. "
Cały artykuł dla ciekawskich dostępny tu: http://www.ebrzuszek.pl/index.php?option=com_content&task=view&id=236
tylko skąd ja mam wiedzieć który to dzień kiedy mam jajecznkowanie, skomplikowana masakra
Zgadzam sie skomplikowana masakra. A swoja droga zauwazylam ze bralas slub dokladnie rok po mnie, zaczelas 2 cs jak ja i zaczelas ten cykl w tym samym dniu co jaśmiesznie
Dwa bąbelki 👣
06.2015
03.2017 -
nick nieaktualny
-
Z. fajne zbiegi okoliczności
jaki jesteś rocznik? ja 83.
emcia, ja tam jeszcze o testowaniu nie myślęgdzieś pod koniec lutego mam przewidywaną @ a 1ego chcemy jechać na deskę w góry, więc pewnie zanim założę deskę na nogi to na wszelki wypadek będę chciała zrobić test, czyli 28.02 - to będzie mój 31dc
mam nadzieję, że brak serduszka w dniu wczorajszym nie zmarnował jeszcze szansy i nie jest już za późnoemcia lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualnyBursztynka, to masz jeszcze troszke czasu do testowania...
lepiej sprawdzic przed takim ekstremalnym sportem, masz racje...
decha
to bedziemy trzymac prawdopodobnie kciuki za siebie wzajemnie bo ja tez w ten dzień bede sprawdzać (chyba, że @ nadejdzie niespodziewanie...)
-
nick nieaktualny
-
Ewelina23 wrote:Malinowa takiej mi ochoty narobilas ze wstawilam winksy
takie burgery to jest życie... TŻ jadła z 4 serami... pychotaEwelina23 lubi tę wiadomość
[*] Jagoda 18.03.2014
[*] Antosia 13.01.2019
MTHFR 1298A>C hetero
nick nieaktualnyMalinowa Panienka wrote:takie burgery to jest życie... TŻ jadła z 4 serami... pychota
Wiadomość wyedytowana przez autora: 15 lutego 2014, 18:53