X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Maga, Voila witajcie :)

Voila, długo już bierzesz Norprolac? Ja brałam bromergon i początki były straszne. Skutki uboczne utrzymywały się przez 2 tygodnie (zwroty głowy, zmęczenie, niechęć do życia)chciałam cały ten czas przespać i obudzić się jak już będzie po wszystkim. Na szczęście po 2 tygodniach było już super, miałam nawet wrażenie, że czuję się dużo lepiej, niż wcześniej... żadnego PMS-u itp. Jak odstawiłam bromergon, to też nie było za ciekawie. Po bromergonie, czy norprolacu prolaktyna bardzo szybko spada, u mnie po miesiącu była już w normie.

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!
    Ładna pogoda za oknem - trzeba korzystać ze słońca - nasz sprzymierzeniec.Nie wiem jaka u Was pogoda? Mój mąż tez lubi ten okres - przynajmniej nie narzeka ;) i fajnie bo nie musimy martwić się czy przypadkiem nie będzie ciąży. Dlatego uważam, że trzeba korzystać z przyjemności póki można ... i nie przejmować się czy będzie czy nie będzie.Miłego dnia;)

Tina82 lubi tę wiadomość

• Tina82 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2014, 13:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny. Nie odzywałam się tyle czasu bo jakaś deprecha mnie ogarnęła. Chyba dlatego że niedługo wracam do pracy po ponad rocznej nieobecności i tak się jakoś denerwuje tym faktem. Chciałam dzisiaj zatestować ale z jednej strony to dopiero 10 dpo i chyba za wcześnie a z drugiej strony czuje że chyba mimo wszystko dostane @ i nie chce przeżyć kolejnego rozczarowania.
    MINIKA_31 kurcze jak ja bym chciała mieć takie podejście do sprawy jak Ty :)
    Dziewczyny nie chciałam udostępniać wykresu żeby się nie stresować komentarzami ale teraz mi już wszystko jedno. Więc jeśli macie ochote to zerknijcie i powiedzcie co o tym myślicie, a właściwie o dzisiejszym spadku temp. Zaznaczam że do 10 dc mierzyłam tem.o 7 rano natomiast od 10 dc mierzyłam temperaturę między 8-9 rano. Dlatego ten wykresik tak wygląda.

http

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 13:52

• Tina82 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2014, 13:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http

• Tina82 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ps. u nas dzisiaj tez piękna pogoda słoneczko niebo błękitne :) Hehe mój mąż zabiera mnie na wycieczke do Ikea :) żeby jakoś tak zapomnieć :D No więc jedziemy wydać kase :)

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tina, głowa do góry, jednorazowy spadek jeszcze o niczym nie świadczy. Jeśli przeglądałaś wykresy ciążowe w galerii wykresów, to pewnie zauważyłaś, że nie w każdym przypadku temperatura cały czas pnie się do góry. Moim zdaniem u Ciebie jest i tak bardzo wysoko. Weszłam przed chwilą na galerię i pierwszy ciążowy wykres wyglądał podobnie do Twojego... temperatura pnie się do góry, potem trochę spada, po czym kończy się zieloną kropką.
    Trzymam za Ciebie kciuki, bądź dobrej myśli :)

Tina82 lubi tę wiadomość

• Tina82 Koleżanka

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzieki Lenuś pewnie masz racjie. No ale coż odbija mi ostatnio aż miło...Ok lece się szykować.Wpadne póżniej :)

• madziallena Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hejka :) Ja ju po pracy przezylam pierwszy dzien szkolenia... jeszcze zostalo 5 tyg ehhh....

wogole mam dzis jakies dziwne uczucie pelnego podbrzusza...czemu jak sie znowu wkrecam... juz bym zrobila tescik ale to dopiero pare dni po owulce...

Tina nastepnym razem podziel sie z nami swoimi dolkami po to tu jestesmy a nie zamykaj sie moze jakos cie wesprzeamy !!! :)

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasz rocznik jest najlepszy i najfajniejszy miedzy innymi dlatego, ze chodzilysmy do 8-klasowej podstawowki! ;-) No i jestesmy rocznikiem wyzowym. W zwiazku z tym, nasze dzieci tez powinny byc z wyzu demograficznego. Pod warunkiem, ze urodzimy je wszystkie najpozniej w 2015, czego calemu 82 serdecznie zycze!!!!!!!!!!

madziallena, XYZ, Kava, Lucy lubią tę wiadomość

• Kava Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    M

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 15:55

madziallena lubi tę wiadomość

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja mam piersi jak kamienie. Twarde i bola! :-/

• madziallena Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minuska kiedy planujesz testowac? cycorki mnie tez lekko pobolewaja ale mam sluz bardzo kremowy...

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ach i mam nowy objaw: jak wchodze na owu i ogladam wykres, robi mi sie niedobrze. Myslicie, ze to ciaza? ;-)

• madziallena Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    comeback trzymam kciuki by to byla pierwsza oznaka zielonej kropki :)

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    madziallena wrote:
    comeback trzymam kciuki by to byla pierwsza oznaka zielonej kropki :)
    Nie napalam sie, bo to moj 13 cykl. Za stara jestem, by sie dac podpuscic wlasnemu organizmowi! ;-)

• XYZ Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    comeback wrote:
    Nie napalam sie, bo to moj 13 cykl. Za stara jestem, by sie dac podpuscic wlasnemu organizmowi! ;-)

Hehe, no to jeśli chodzi o liczbę cykli, to idziemy łeb w łeb ;-)
    Mnie już też własny organizm łatwo nie oszuka!
    Pozdrawiam

comeback lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 5 lutego 2014, 15:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    XYZ wrote:
    Hehe, no to jeśli chodzi o liczbę cykli, to idziemy łeb w łeb ;-)
    Mnie już też własny organizm łatwo nie oszuka!
    Pozdrawiam
    Podczytywalam Twoj pamietnik. Tak piszesz, ze nie musze zakladac swojego, bo normalnie jakbym siebie widziala! ;-)

• Kava Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 17:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    [

Wiadomość wyedytowana przez autora: 1 lipca 2015, 15:55

lprke6ydr0ivk1mg.png
    o148x1hplm8rceto.png
    [*] - 10.2014
    [*] - 02.2015
    [*] - 04.2017
  • madziallena Autorytet

Wysłany: 5 lutego 2014, 17:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja najwczesniej zrobie 15 lutego zobaczymy :) bedzie to bedzie jak nie to dalej bedziemy dzialac :) staranka sa fajne :)

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • Voila Znajoma

Wysłany: 5 lutego 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś wrote:
    Maga, Voila witajcie :)

Voila, długo już bierzesz Norprolac? Ja brałam bromergon i początki były straszne. Skutki uboczne utrzymywały się przez 2 tygodnie (zwroty głowy, zmęczenie, niechęć do życia)chciałam cały ten czas przespać i obudzić się jak już będzie po wszystkim. Na szczęście po 2 tygodniach było już super, miałam nawet wrażenie, że czuję się dużo lepiej, niż wcześniej... żadnego PMS-u itp. Jak odstawiłam bromergon, to też nie było za ciekawie. Po bromergonie, czy norprolacu prolaktyna bardzo szybko spada, u mnie po miesiącu była już w normie.

Lenuś,

Super wiedzieć, że kiedyś poczuję się lepiej. Norprolac biorę od 26 stycznia, więc do 2 tygodni kilku dni mi jeszcze brakuje :-). Mam też szczęście, bo wszystko na razie przechodzę w domu. Tzn. takie szczęście w nieszczęściu, bo 2 tyg. temu miałam wypadek samochodowy i jestem jeszcze na zwolnieniu lekarskim, więc leczę też bolący kręgosłup. Piszesz, że prolaktyna po bromergonie i norprolacu szybko spada. Moja gin. nie powiedziała mi nic o ponownym zbadaniu jej poziomu, tylko kazała brać do kwietnia włącznie, a jeśli zajdę w ciążę w międzyczasie koniecznie odstawić. Ty badałaś jej poziom już po miesiącu ?

Dziewczyny,
    moja mama cały czas mi powtarza, że zaszła w ciążę jak przestała się starać i cały czas myśleć o tym, czy już jest w ciąży czy nie (sama też straciła pierwszą i miała problem z zajściem w kolejną). To zadanie mega trudne, ale może warto spróbować ....

Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 18:45

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ