Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
-
WIADOMOŚĆ
-
Maga, Voila witajcie
Voila, długo już bierzesz Norprolac? Ja brałam bromergon i początki były straszne. Skutki uboczne utrzymywały się przez 2 tygodnie (zwroty głowy, zmęczenie, niechęć do życia)chciałam cały ten czas przespać i obudzić się jak już będzie po wszystkim. Na szczęście po 2 tygodniach było już super, miałam nawet wrażenie, że czuję się dużo lepiej, niż wcześniej... żadnego PMS-u itp. Jak odstawiłam bromergon, to też nie było za ciekawie. Po bromergonie, czy norprolacu prolaktyna bardzo szybko spada, u mnie po miesiącu była już w normie. -
nick nieaktualnyCześć Dziewczynki!
Ładna pogoda za oknem - trzeba korzystać ze słońca - nasz sprzymierzeniec.Nie wiem jaka u Was pogoda? Mój mąż tez lubi ten okres - przynajmniej nie narzeka i fajnie bo nie musimy martwić się czy przypadkiem nie będzie ciąży. Dlatego uważam, że trzeba korzystać z przyjemności póki można ... i nie przejmować się czy będzie czy nie będzie.Miłego dnia;)Tina82 lubi tę wiadomość
-
Cześć dziewczyny. Nie odzywałam się tyle czasu bo jakaś deprecha mnie ogarnęła. Chyba dlatego że niedługo wracam do pracy po ponad rocznej nieobecności i tak się jakoś denerwuje tym faktem. Chciałam dzisiaj zatestować ale z jednej strony to dopiero 10 dpo i chyba za wcześnie a z drugiej strony czuje że chyba mimo wszystko dostane @ i nie chce przeżyć kolejnego rozczarowania.
MINIKA_31 kurcze jak ja bym chciała mieć takie podejście do sprawy jak Ty
Dziewczyny nie chciałam udostępniać wykresu żeby się nie stresować komentarzami ale teraz mi już wszystko jedno. Więc jeśli macie ochote to zerknijcie i powiedzcie co o tym myślicie, a właściwie o dzisiejszym spadku temp. Zaznaczam że do 10 dc mierzyłam tem.o 7 rano natomiast od 10 dc mierzyłam temperaturę między 8-9 rano. Dlatego ten wykresik tak wygląda.
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 13:52
-
Tina, głowa do góry, jednorazowy spadek jeszcze o niczym nie świadczy. Jeśli przeglądałaś wykresy ciążowe w galerii wykresów, to pewnie zauważyłaś, że nie w każdym przypadku temperatura cały czas pnie się do góry. Moim zdaniem u Ciebie jest i tak bardzo wysoko. Weszłam przed chwilą na galerię i pierwszy ciążowy wykres wyglądał podobnie do Twojego... temperatura pnie się do góry, potem trochę spada, po czym kończy się zieloną kropką.
Trzymam za Ciebie kciuki, bądź dobrej myśliTina82 lubi tę wiadomość
-
Hejka Ja ju po pracy przezylam pierwszy dzien szkolenia... jeszcze zostalo 5 tyg ehhh....
wogole mam dzis jakies dziwne uczucie pelnego podbrzusza...czemu jak sie znowu wkrecam... juz bym zrobila tescik ale to dopiero pare dni po owulce...
Tina nastepnym razem podziel sie z nami swoimi dolkami po to tu jestesmy a nie zamykaj sie moze jakos cie wesprzeamy !!! -
nick nieaktualnyNasz rocznik jest najlepszy i najfajniejszy miedzy innymi dlatego, ze chodzilysmy do 8-klasowej podstawowki! No i jestesmy rocznikiem wyzowym. W zwiazku z tym, nasze dzieci tez powinny byc z wyzu demograficznego. Pod warunkiem, ze urodzimy je wszystkie najpozniej w 2015, czego calemu 82 serdecznie zycze!!!!!!!!!!
madziallena, XYZ, Kava, Lucy lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
comeback wrote:Nie napalam sie, bo to moj 13 cykl. Za stara jestem, by sie dac podpuscic wlasnemu organizmowi!
Hehe, no to jeśli chodzi o liczbę cykli, to idziemy łeb w łeb
Mnie już też własny organizm łatwo nie oszuka!
Pozdrawiamcomeback lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Lenuś wrote:Maga, Voila witajcie
Voila, długo już bierzesz Norprolac? Ja brałam bromergon i początki były straszne. Skutki uboczne utrzymywały się przez 2 tygodnie (zwroty głowy, zmęczenie, niechęć do życia)chciałam cały ten czas przespać i obudzić się jak już będzie po wszystkim. Na szczęście po 2 tygodniach było już super, miałam nawet wrażenie, że czuję się dużo lepiej, niż wcześniej... żadnego PMS-u itp. Jak odstawiłam bromergon, to też nie było za ciekawie. Po bromergonie, czy norprolacu prolaktyna bardzo szybko spada, u mnie po miesiącu była już w normie.
Lenuś,
Super wiedzieć, że kiedyś poczuję się lepiej. Norprolac biorę od 26 stycznia, więc do 2 tygodni kilku dni mi jeszcze brakuje . Mam też szczęście, bo wszystko na razie przechodzę w domu. Tzn. takie szczęście w nieszczęściu, bo 2 tyg. temu miałam wypadek samochodowy i jestem jeszcze na zwolnieniu lekarskim, więc leczę też bolący kręgosłup. Piszesz, że prolaktyna po bromergonie i norprolacu szybko spada. Moja gin. nie powiedziała mi nic o ponownym zbadaniu jej poziomu, tylko kazała brać do kwietnia włącznie, a jeśli zajdę w ciążę w międzyczasie koniecznie odstawić. Ty badałaś jej poziom już po miesiącu ?
Dziewczyny,
moja mama cały czas mi powtarza, że zaszła w ciążę jak przestała się starać i cały czas myśleć o tym, czy już jest w ciąży czy nie (sama też straciła pierwszą i miała problem z zajściem w kolejną). To zadanie mega trudne, ale może warto spróbować ....
Wiadomość wyedytowana przez autora: 5 lutego 2014, 18:45