Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Zapisy tylko do 30.11   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '82 starające się o pierwsze dziecko

Oceń ten wątek:
  • Agis Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2014, 14:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A skoro sue juz tak uzalam nad sobą to powiem ze 2tyg temu mialam zatrucie pokarmowe a teraz mnie mega katar dopadł..i początek wykresu wygląda niesamowicie bo w dniu krwawienia był spadek a teraz cały czas rośnie i jest już w okolicach mojej tempki z 2 fazy.. no ale to pewnie przez zaziebienie

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Dziewczynki kochane,zrobiłam rano test..i pokazał blaaaaadą kreske!

Mordka mi się uśmiechnęła, tak coś czułam :)

No to co... już gratulować? ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 14:06

Agis lubi tę wiadomość

• XYZ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś, miałaś nosa! Pisałaś, że wykres Kuniak ma potencjał i proszę - kolejna ciężaróweczka nam się szykuje na forum :-)

Kuniak, na razie nieoficjalne, ale serdeczne gratulacje!
    Aha - przyjmę wirusy ciążowe. Od zaraz. W dowolnej ilości.

Lenuś lubi tę wiadomość

• Lenuś Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Rozmawiałam wczoraj z Lubym na temat imion dla dzieci... no i mamy konflikt, mimo tego, że dziecka nie ma :p.

Uparła się KANALIA na Heńka i koniec, nie przegadasz!
    Henryk, Henio, Heniuś, Heniek, Henry... no nie wiem, chyba wolałabym Franka.
    No ale z drugiej strony, to ja wybrałam imię dziewczyńskie (Maria Antonina) i zostało zaakceptowane.

Macie już wybranie imiona dla swoich dzieci? Czy to obciach wybierać tak wcześnie?

Ja już próbuję wszystkiego, zaczęłam od wizualizacji...zwizualizowałam sobie wygląd (głownie chłopca), ale brakowało imion :).

• XYZ Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Henryk to brzmi dumnie! Choć przyznaję, że Heniuś lub Henio już znacznie mniej ;-)
    Ja marzę o Michale, Jerzym lub Andrzeju. Albo o Małgorzacie.
    O imionach z mężem nie rozmawiamy.
    Ale wiem, że jakby co, w tej kwestii postawiłabym na swoim ;-)

No, to imię już mamy, teraz tylko nosiciela imienia brak.

• madziallena Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc Dziewczynki... mnie dopadla choroba i wyleguje sie w lozeczku :(

Kuniak gratuluje :) kup test elektroniczny to ci nawet pokarze ktory tydzien !!!

Czekam na kolejne dobre wiesci!!!

Pozdrawiam!!!

ug378u69ac3gn4lp.png

c55fqqmzw4bt7k7s.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kuniak gratulacje..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • KUNIAK Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 14:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jeszcze nie przyjmuje gratulacji,jeszcze w to niewierze,a kreseczka bardzo anemiczna była,ale była:)
    pojadę jutro rano zbadać krew i wszystko się okaże
    W miedzyczasie zostawiam wirusy jesli je mam:D
    Ja bym bardzo chciała Maksymiliana albo Aleksandra,podoba mi się też Jasiek a dziewczynkę nazwałabym Kaja albo Jagoda...ale mamy dziwne nazwisko a w takim wypadku chyba klasyczne imię jest najlepsze!?
    Ale nigdy o tym nie rozmawialiśmy z m..chyba tak żeby nie zapeszać,po ostatnim:/

Dzieki Lenuś,mam nadzieję że miałaś nosa.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 marca 2014, 15:00

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Lenuś Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Ale nigdy o tym nie rozmawialiśmy z m..chyba tak żeby nie zapeszać,po ostatnim:/

My też nigdy nie rozmawialiśmy i nic! Może jak porozmawialiśmy, to w końcu coś ruszy ;)

Kuniak,
    koniecznie daj znać co i jak :)

• KUNIAK Autorytet

Wysłany: 6 marca 2014, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenuś wrote:
    My też nigdy nie rozmawialiśmy i nic! Może jak porozmawialiśmy, to w końcu coś ruszy ;)
    Oby :)

gg64l6d8uplrbvce.png
  • Agis Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2014, 15:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kununiak super wspaniałą wiadomość!! Trzymamy kciuki żeby było wszystko okej!!

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 15:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super! Super!
    Cieszę się że mamy pozytywne wieści oby takich jak najwięcej ;).
    Kuniak Będzie wszystko dobrze ;)))))
    Wszystkim Nam się uda zobaczycie dziewczynki!
    Po rozmowie z moją ginekolog dowiedziałam się że badania są dobre oby na usg wyszło że pęcherzyki pączkują ;) i prl w 21 dnc żeby wyszła niska...bardzo bardzo chciałabym.
    u mnie 13-14 dnc no ale odpuszczamy cykl dopóki wszystko wyjaśni się...
    Trzymam kciuki za więcej takich informacji...

A co do imion - to podoba mi się Lena...Maciek...Bartek...oj ciężko zdecydować.

• nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 17:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    O, widzę, że znowu ciężaróweczka pojawiła się.
    To cieszy. :)

Która następna? :)

W tym cyklu u mnie nici, a następny odpuszczamy sobie. Będziemy łapać za 2 cykle :)

• sylwanka26 Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba cykl bezowulacyjny ale rozmowy o imionach byly nie lubie zbynio polskich imion I moj maz nie jest polakiem wiec bedzie natalii od natali I brendon jak Bog da

sylwanka26
  • sylwanka26 Koleżanka

Wysłany: 6 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie chyba cykl bezowulacyjny ale rozmowy o imionach byly nie lubie zbynio polskich imion I moj maz nie jest polakiem wiec bedzie natalii od natali I brendon jak Bog da

sylwanka26
  • Agis Przyjaciółka

Wysłany: 6 marca 2014, 19:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    mnie sie podoba Tobiasz i Liliana :) Z tym że mam jakiś problem z męskimi imionami i mało co mi sie podoba...do Tobiasz też nie jestem tak na 100% przekonana

f2w33e3ko1nuzwjb.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 6 marca 2014, 20:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny!

Może któraś co poradzi bo dziś zgupiałam. Byłam u Swojego endo i powiedział że wszystko jest ok. Problem jest taki robiłam PRL w 21 dnc - wynik 1-szy 17 a po Metaclopramidzie - 1h - 188 - 12xprzekroczona. Progesteron w 21 dnc - 16. Powiedział że jeżeli PRL wyjściowa jest ok a po Metoclopramidzie wzrasta tzn że mamy doczynienia z hiperprolaktynemią czynnościową a tego się nie leczy jeśli progestreon jest ok i miesiączki są reguralne. Ponieważ poroniłam kazał mi zrobić przeciwciała antykardiolipinowe ( mam jednocześnie niedoczynność tarczycy - ale wszystko jest ok - Tsh - 1. czy któraś z Was miała podobnie?

• Lucy Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 08:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mój lekarz jest zupełnie odmiennego zdania. Jak i równiez gin z kliniki leczenia niepłodności, do kórej chodzi kuzynka.
    On uważa że się takie wyniki leczy, bo podnosi to jakość komórki jajowej (bo owulacja byc to jest, ale jajka moga być słabo wydolne) oraz zmniejsza ryzyko poronień, które wysoka prolaktyna lubi powodować.

Nie chcę straszyć, bo wiem że są dwie szkoły, jedni lekarze leczą, drudzy nie leczą. MNie moja nie chciała leczyć, twierdziła że jest ok, ja się stresowałam tak bardzo że dostałam mleka w piersiach :D
    Poszłam do innnego i z miejsca dostałam Bromergon.
    Do tego celem było obniżyć prolaktynę podstawowa do min 10.

Ciężkio coś powiedzieć, widać Twój endo jest jednym z tych którzy nie uznają badania z obciążeniem :)

zem3j44jocammsgx.png
    zrz6x1hp5wag352p.png
  • olka30 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 08:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Minka ja miałam prolaktynę podstawową 37 po metoclopramidzie 398.. Gin mi zapisał Bromergon, ale mnie zupełnie odrzuciło, a teraz endo mi zapisał Dostinex, bo ma najmniej skutków ubocznych. Też się po nim źle czuję ale z tyg. na tydzień lepiej toleruję. Myślę że prolaktynę trzeba obniżać.. Też mam niedoczynność tarczycy.. A progesteron w 21 dc miałam super..

Jk6fp1.pngRjgsp1.png pgaCp1.pngq4sUp1.png
  • Maga31 Autorytet

Wysłany: 7 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    KUNIAK wrote:
    Dziewczynki kochane,zrobiłam rano test..i pokazał blaaaaadą kreske!

Kuniak, strasznie się cieszę :), trzymam kciuki za badania z krwi!
    Ja również najpierw zrobiłam test paskowy i miałam blada kreskę (nie zaznaczałam tego na wykresie, bo nie byłam pewna czy mi się nie przywidziało ;) a następnego dnia betę :) dziś ide po następne wyniki bety (tydzień po pierwszych, choć wszędzie czytam, że najlepiej robić 48 godz później) i trochę się stresuję, czy będzie przyrost ;)

Wszystkim dziewczynom z rocznika 82 wysyłam wiruski!!!

https://www.suwaczki.com/tickers/hchyol2authzai11.png

Lucy lubi tę wiadomość

wff2trd8302o6ogx.png
‹‹ 44 45 46 47 48 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Kwas foliowy podczas starania o dziecko, kwas foliowy w ciąży - dlaczego tak ważny?

Kwas foliowy to witamina z grupy B, o której żadna starająca się o ciążę kobieta, nie powinna zapominać! Kwas foliowy ma ogromny wpływ na rozwój płodu, prawidłowy przebieg ciąży, ale i również płodność kobiety! Dodatkowo przeczytaj dlaczego suplementacja kwasu foliowego zalecana jest czasem również dla mężczyzn.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Badania w ciąży - sprawdź, które warto wykonać

Zastanawiasz się jakie badania czekają cię w ciąży? Czemu służą takie badania i kiedy się je wykonuje? Przeczytaj jakie rodzaje badań i testów czekają przyszłą mamę i dlaczego są one ważne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Kalendarz dni płodnych podczas starania o dziecko

Przeczytaj dlaczego coraz więcej lekarzy zaleca kobietom starającym się o dziecko prowadzenie aplikacji miesiączkoweji i obserwację własnego ciała. Kalendarz owulacji - czym jest, na czym to polega i dlaczego podczas starania o dziecko warto wiedzieć coś więcej o swoim cyklu niż czas jego trwania. 

CZYTAJ WIĘCEJ