X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A przez ile miałaś brać dupka? Ja jeszcze nie orientuję się za bardzo w tym temacie. Trochę poczytałam o progesteronie, bo też mi lekarz przepisał i zaczynam brać od tego cyklu. Może zrób jutro bete, a jak nic nie wyjdzie, to przestań brać dupka i poczekaj na @. A jak lekarz zalecił Ci jego branie? Ja mam brać od 16 do 25 dc. Może masz po prostu ten cykl zaburzony?

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 19:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    A przez ile miałaś brać dupka? Ja jeszcze nie orientuję się za bardzo w tym temacie. Trochę poczytałam o progesteronie, bo też mi lekarz przepisał i zaczynam brać od tego cyklu. Może zrób jutro bete, a jak nic nie wyjdzie, to przestań brać dupka i poczekaj na @. A jak lekarz zalecił Ci jego branie? Ja mam brać od 16 do 25 dc. Może masz po prostu ten cykl zaburzony?[/QUOTE
    Gin mi przepisał bo mi się @ spóźniała a w przypadku ciąży ma ją podtrzymać.Także ja nie zaczęłam w konkretnym dniu cyklu.A kazał mi brać 10 dni 2x1 tabl.Zrobić test i jeśli pozytywny to brać dalej jesli negatywny to odstawić.Ja zrobiłam dziś po południu i wydawało mi się,że coś tam widać,ale dla pewności pójdę jutro na betę i będę wiedzieć na czym stoję.Wizytę u gina mam we wtorek.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    A przez ile miałaś brać dupka? Ja jeszcze nie orientuję się za bardzo w tym temacie. Trochę poczytałam o progesteronie, bo też mi lekarz przepisał i zaczynam brać od tego cyklu. Może zrób jutro bete, a jak nic nie wyjdzie, to przestań brać dupka i poczekaj na @. A jak lekarz zalecił Ci jego branie? Ja mam brać od 16 do 25 dc. Może masz po prostu ten cykl zaburzony?
    Gin mi przepisał bo mi się @ spóźniała a w przypadku ciąży ma ją podtrzymać.Także ja nie zaczęłam w konkretnym dniu cyklu.A kazał mi brać 10 dni 2x1 tabl.Zrobić test i jeśli pozytywny to brać dalej jesli negatywny to odstawić.Ja zrobiłam dziś po południu i wydawało mi się,że coś tam widać,ale dla pewności pójdę jutro na betę i będę wiedzieć na czym stoję.Wizytę u gina mam we wtorek.

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 19:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi86 wrote:
    http://zapodaj.net/282f9fed963a0.jpg.html
    tu jeszcze raz zdjęcie
    Ja też niestety niczego nie widzę :(

Witajcie po weekendzie :)
    Chciałam się pochwalić, chociaż w sumie nie ma czym :D Serduszkowaliśmy od piątku baaardzo intensywnie i... w piątek zsunęła się gumka :D Czekałam na reakcję Mojego (bo tak jak pamiętacie zarzekał się, że dziecko absolutnie nie teraz), a ten po chwili zastanowienia... dokończył swoje dzieło bez zabezpieczenia... Wczoraj sam z siebie zaproponował, że gumki zostawimy na inną okazję i kolejne dwa razy postanowiliśmy zaszaleć :) Potem z nim porozmawiałam i na moje pytanie "A co jeśli zajdę w ciążę?" usłyszałam "Jak to co? Przecież to by było nasze dziecko. Nasze, rozumiesz?" :) Dziś rozsądek do mnie przemówił i go trochę przystopowałam, ale można powiedzieć, że powoli staję się staraczką :D
    Mała Mi86 wrote:
    Najgorsze to jest to czekanie......
    No niestety, swoje trzeba odczekać :( A tak szczerze, na co się bardziej nastawiasz?

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2014, 19:27

magdalenka_ka, Ewik, Ida lubią tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    http://zapodaj.net/5bd6daa6c3dac.jpg.html
    taki mi wyszedł w zeszłym tyg. i tu widać słabą kreskę

• Ewik Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Może to była ciąża biochemiczna kurcze no sama nie wiem. Wiem,że się denerwujesz ale musisz wytrzymać do jutra na bete. A po ilu dniach robiłaś test?

mhsv2n0ahsxqjiji.png

Wysłany: 30 marca 2014, 19:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to faktycznie poczekaj jeszcze, mam nadzieję, że betka wyjdzie pomyślnie :) daj znać po wizycie. Trzymam kciuki,żeby wszystko było ok :)

Wysłany: 30 marca 2014, 19:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super wiadomość Eklerka :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 19:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na nic nie liczę.Może faktycznie to była biochemiczna?tylko ja dupka zaczelam brac 1,5 tyg. po terminie spodziewanej @ więc coś sie działo.A tak na marginesie moja koleżanka miała taką ciążę i zaczeła plamić pomimo brania dupka i wtedy lekarka kazała jej odstawic bo beta wyszla 0..Jutro sądny dzień. Co ma byc to będzie.

• Ewik Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka świetnie :) aż mam banana na twarzy :)

Eklerka lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 19:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    No niestety, swoje trzeba odczekać :( A tak szczerze, na co się bardziej nastawiasz?
    Na tym etapie to juz na nic.Za dużo mnie to kosztuje.Jutro dzień decydujący.

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 19:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A powiedzcie mi jeszcze jedną rzecz.Bo mam ładną tempkę,zazwyczaj oscylowała ok 36,4-36,5 przed owu a po owu 36,7 max 36,8 a tu taka ładna.Może być od dupka??

• Ewik Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 19:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czytałam trochę tutaj na forum o dupku i tak niektóre dziewczyny pisały,że może troszkę podnosić i jest wynik niemiarodajny (poszukaj sobie na forum tego wątku bo jest dużo dziewczyn co go stosuje). W każdym razie trzymam mocno kciuki żeby wszystko wyszło dobrze. Daj znać co i jak.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ech Mała Mi, trzymam za Ciebie kciuki :(
    Ewik wrote:
    Eklerka świetnie :) aż mam banana na twarzy :)
    Szkoda, że nie widziałaś mojego banana :D

Wiadomość wyedytowana przez autora: 30 marca 2014, 19:47

Ewik lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 19:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Czytałam trochę tutaj na forum o dupku i tak niektóre dziewczyny pisały,że może troszkę podnosić i jest wynik niemiarodajny (poszukaj sobie na forum tego wątku bo jest dużo dziewczyn co go stosuje). W każdym razie trzymam mocno kciuki żeby wszystko wyszło dobrze. Daj znać co i jak.
    Na temet dupka to już chyba wszystko przeczytałam :) Kurczę,ale mnie piersi bolą,zaraz umrę z bólu.....

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Eklerka wrote:
    Ech Mała Mi, trzymam za Ciebie kciuki :(

Szkoda, że nie widziałaś mojego banana :D
    Dzięki za wsparcie.Po 10 m-cach starań nadszedł czas na wyluzowanie i zajęcie się leczeniem.Jutro ciekawy dzień :)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 20:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Będzie dobrze :) wiem,że łatwo się mówi ale musisz zacząć w miarę możliwości myśleć o czym innym bo się wykończysz. My się staramy 6 m-cy z czego ten odpuszczamy i powiem Wam,że jest mi z tą myślą dobrze może na początku byłam wściekła,że moje jajniki odmówiły współpracy w tym cyklu ale jak przeanalizowałam sytuacje to stwierdziłam, że nie mam zamiaru się szarpać i rozpaczać bo z tego i tak nic nie wyjdzie i tak bo widzę po temp.i obserwacji więc teraz pełen luz i czekam na kolejną @ i nowe starania. Akurat zaraz po świętach zaczynam monitoring to będzie okazja zobaczyć przy okazji co da przyjmowanie donga.

szpilka lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 20:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Będzie dobrze :) wiem,że łatwo się mówi ale musisz zacząć w miarę możliwości myśleć o czym innym bo się wykończysz. My się staramy 6 m-cy z czego ten odpuszczamy i powiem Wam,że jest mi z tą myślą dobrze może na początku byłam wściekła,że moje jajniki odmówiły współpracy w tym cyklu ale jak przeanalizowałam sytuacje to stwierdziłam, że nie mam zamiaru się szarpać i rozpaczać bo z tego i tak nic nie wyjdzie i tak bo widzę po temp.i obserwacji więc teraz pełen luz i czekam na kolejną @ i nowe starania. Akurat zaraz po świętach zaczynam monitoring to będzie okazja zobaczyć przy okazji co da przyjmowanie donga.
    Masz rację.Ja to już teraz tylko spontaniczne <3 wiec na spokojnie teraz czekam na wyniki bety i będę wiedzieć co dalej robić. :)

Ewik lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 30 marca 2014, 20:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczynki wszystko bedzie dobrze moj m ostatnio fiksuje bo nie chce mu sie elektryzować jak go zachęcić nie wiem chyba na prawde musze odpuscic i kilka miesięcy odpocząc bo to wszystko nie daje rezultatów a tylko zniechęca do działania sama nie wiem głupieję mam tylko nadzieje ze kiedyś będe matka a wam życzę zielonego kropka na święta

• Ewik Autorytet

Wysłany: 30 marca 2014, 20:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze :) wiesz po pewnym czasie już sama psychika daje o sobie znać i nic z tego nie wychodzi.

Bo z tego co pisałaś to jeszcze żadnych badań nie mieliście itp.problemów u Was nie stwierdzono?

ewelina27 lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 119 120 121 122 123 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Sen a zdrowie hormonalne kobiety – jak na siebie wpływają?

Jak sen wpływa na zdrowie hormonalne kobiety? Jakie mogą być skutki niedoboru snu w kontekście kobiecej płodności? Jakie hormony są szczególnie wrażliwe na problemy z bezsennością u kobiet? Jak zadbać o prawidłową higienę snu?

CZYTAJ WIĘCEJ

Smog - czy smog w Polsce może obniżać płodność?

Polska jest jednym z najbardziej zanieczyszczonych krajów na świecie. To niestety przykry fakt. Jesteśmy świadomi, że smog negatywnie wpływa na nasz organizm - płuca, serce. Ale czy może również upośledzać naszą płodność? Czy może dodatkowo obniżać parametry nasienia? Czy możemy mądrze się przed tym zabezpieczać, czy to już histeria? Zadaliśmy to pytanie ekspertom, przeczytaj co usłyszeliśmy!  

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ