X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • marti_marti Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2014, 12:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć dziewczyny!
    Dawno mnie tu nie było, ale na czas 'największych starań' chciałam sobie odpocząć od różnych stron i forów i skupić się na mężu i na nas :) U nas już dobiega końca okres największych starań, zobaczymy, jak to w tym miesiącu wyjdzie. Życzę Nam wszystkim na święta dobrych wiadomości :) Miłego słonecznego dnia :)

I nie wiem, czemu mojego wykresu nie widać :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 12:04

Welina, Ewik lubią tę wiadomość

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 16:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny! już nie moge doczekać się środy - będę miała monitoring i zastrzyk a we czwartek owulacja! od początku podchodziłam z myślą, że to trochę potrwa, teraz 3 cykl i już mam dosyć ;/

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkaa wrote:
    hej dziewczyny! już nie moge doczekać się środy - będę miała monitoring i zastrzyk a we czwartek owulacja! od początku podchodziłam z myślą, że to trochę potrwa, teraz 3 cykl i już mam dosyć ;/
    Misia bedzie dobrze, wiem jak sie leczy to inaczej do tego podchodzisz i wogole wszystko jest inne i masz prawo miec inne odczucia nic ciagle zadowolenie ale mysle, ze wszystko sie ulozy i bedzie ok. Trzymam kciuki za ten cykl zeby okazal sie szczesliwy.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 17:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkaa wrote:
    Misiu, musisz myśleć w ten sposób, że nie każda z nas ma taką możliwość, jak Ty. Monitoring, zastrzyk - to zwiększa Wasze szanse o wiele! Nie poddawaj się Kochana, bo może akurat tym razem się uda? :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 18:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hello!
    Ja juz po wizycie u endokrynologa.A więc z tarczyca wszystko w porządku,wyniki tez w normie.Czuje się 10kg lżejsza :)Przynajmniej tym się nie muszę martwić.Na betę nie poszłam bo mi sikaniec nie wyszedł dziś więc szkoda kasy. A endo i tak mi zrobił usg i fasoliny nie ma.Endometrium 9mm ,także czekam na @.W życiu bym nie podejrzewała,że będę się tak cieszyć z jej przyjścia.Bo ten cykl 60 dni to jakaś totalna masakra.Brzusio boli jak na @ więc czekam :).Jutro wizyta u gina.Będę stymulować cykl.Jestem pełna nadziei i optymizmu :)

Ida, Ewik lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mała Mi86 wrote:
    hello!
    Ja juz po wizycie u endokrynologa.A więc z tarczyca wszystko w porządku,wyniki tez w normie.Czuje się 10kg lżejsza :)Przynajmniej tym się nie muszę martwić.Na betę nie poszłam bo mi sikaniec nie wyszedł dziś więc szkoda kasy. A endo i tak mi zrobił usg i fasoliny nie ma.Endometrium 9mm ,także czekam na @.W życiu bym nie podejrzewała,że będę się tak cieszyć z jej przyjścia.Bo ten cykl 60 dni to jakaś totalna masakra.Brzusio boli jak na @ więc czekam :).Jutro wizyta u gina.Będę stymulować cykl.Jestem pełna nadziei i optymizmu :)
    Świetne wieści. Stymulowany cykl daje więcej szans na ciążę :) A skoro u Ciebie nie ma wielkich problemów, to pewnie się uda :) Super :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 18:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Świetne wieści. Stymulowany cykl daje więcej szans na ciążę :) A skoro u Ciebie nie ma wielkich problemów, to pewnie się uda :) Super :)
    Właśnie na to liczę ;)

Ida lubi tę wiadomość

• _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2014, 19:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!

U mnie następny maraton - od 6 do 18 w pracy, a pisania też mam sporo i już nie wyrabiam. Żeby starać się o dziecko, powinnam być wypoczęta, a nie orać nosem po laptopie, a tu się nie da... Ale na emeryturze sobie odpocznę :P

Miśka i Mała Mi - powodzenia :)

Ida, Ewik lubią tę wiadomość

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 31 marca 2014, 19:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Ania_ wrote:
    Cześć Dziewczynki!

U mnie następny maraton - od 6 do 18 w pracy, a pisania też mam sporo i już nie wyrabiam. Żeby starać się o dziecko, powinnam być wypoczęta, a nie orać nosem po laptopie, a tu się nie da... Ale na emeryturze sobie odpocznę :P

Aniu,Ty bierzesz Clo.A jesli mogę zapytać jak długo i dlaczego??

• paula86 Koleżanka

Wysłany: 31 marca 2014, 19:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Ania_ wrote:
    Cześć Dziewczynki!

U mnie też dosłownie najgorszy okres w roku, jestem zestresowana, przemęczona (niedawno wróciłam z pracy, a za chwilę siadam dalej - termin na odwołanie się nie przesunie :/) i ogólnie mam wrażenie, że moja praca to syzyfowa praca, bo ile bym nie zrobiła, to ciągle efektów nie widać, tylko "mam tyły"... i jak tu w tym galimatiasie być w pełni sił, formy, itd. i starać się o dziecko ?

Tak jak pisałam wcześniej, jak na złość w tym cyklu ani bólu jajnika, ani śluzu nie widać, więc nie wiem - czy owulki jeszcze nie było (początek cyklu 15 marca), czy ją przegapiłam <??>, czy po prostu cykl bezowulacyjny... W każdym razie, mimo to, serduszkujemy (jestem od niedawna forumką i wciąż jeszcze bawi mnie to określenie :P) i po cichu liczę na to, że może się uda..:)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 19:49

• Ida Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja mam za to jakiś dziwny ten cykl. I nie wiem czy to przez chorobę, czy przez Donga, czy tak po porostu...
    Okres niby krótki i skąpy, ale plamienie się ciągnęło. Od razu praktycznie przyszedł śluz i to sporo - rozciągliwy i przezroczysty, nie zaznaczam go jednak jako płodny, bo mi statystyka na ovf zwariuje :P Na płodne dni za wcześnie. Zawsze mam owulkę 17-19 dc, ale mam nadzieję, że Dong mi ją przyspieszy. Ponoć wstępuje do 4 dni po odstawieniu, jutro ostatnia dawka i zobaczymy co się będzie działo.

Oj, chciałabym już baaaaaardzo........

• Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida kciuki za piękna owulkę
    Ja za to dzis posprzeczałam sie z meżem i mam nie ciekawy dzień :(
    pragnę weekendu

Ida lubi tę wiadomość

Czy te­go chce­my czy nie, zaw­sze na coś czekamy.
    P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Robaczki Kochane :)

Dopiero wrociliosmy po pracy bylismy w odwiedzinach u Tesciow troszke zalatwilismy spraw zaleglych u mnie tempka nie wskazuje na nic dobrego po cichu mialam jeszcze nadzieje ze cos tam sie podzieje bo pobolewa mnie lewy jajnik i cos tam tego sluzu bylo no ale tak czy siak jestem spokojna i jakos mi z tym dobrze serduszkujemy jak mamy ochote bez napiecie, Mąż sie za mna snuje caly czas hehe i sie cieszymy soba. Przeciez w najblizszym czasie sie nam uda jestem tego pewna.

Vaniliaa, Ida lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliaa wrote:
    Ida kciuki za piękna owulkę
    Ja za to dzis posprzeczałam sie z meżem i mam nie ciekawy dzień :(
    pragnę weekendu
    Dziękuję. Mam nadzieję, że Dong zrobi to co do niego należy i będzie efekt :) Już nie mogę się doczekać. Czemu te cykle się tak ciągną...?

Wiecie co, nawet praca zawodowa nie pozwala na niemyślenie. Przyznam, że w tym cyklu chyba bardziej się nakręciłam.

Bo ja już chcę. Już chcę!

Vanilko - pogódźcie jeśli to możliwe. A weekend już za 4 dni ;)

• Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2014, 20:36

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Witajcie Robaczki Kochane :)

Przeciez w najblizszym czasie sie nam uda jestem tego pewna.

To to na pewno :)
    Ale masz bardzo dobre nastawienie i to jest już duża cześć sukcesu.

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Vaniliaa wrote:
    To to na pewno :)
    Ale masz bardzo dobre nastawienie i to jest już duża cześć sukcesu.
    Prawda. Z tym, że ja też mam/miałam podobne. A na razie gdzieś uleciało i jestem tymczasowo niecierpliwa :P

• Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida a tak mnie wkurzył że poszłam godzinę wcześniej do pracy :P
    pogodzimy sie napewno ale ostatnio to mi normalnie nerwa podnosi na maksa

Ja się zawsze nakrecam kilka dni przed @ :P wtedy wmawiam sobie wszystkie objawy,ale to bez sensu bo potem gozej jednak przyjmuje niepowodzenia. Ja mam prawie zawsze takie w miare wykresy i temp, trzymają się do @ :/ nawet nie spadną więc jeszcze bardziej sobie wpieram że juz.

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiecie co? Gdyby ktoś mi powiedział, że nam się uda w tym roku to byłabym spokojna. Nie wiedziałabym kiedy, ale wiedziałabym przynajmniej, że jeszcze w tym roku. To byłaby loteria jak 1-9 (bo tyle miesięcy do grudnia zostało). Ale w taką grę bym pograła :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 31 marca 2014, 20:44

• Vaniliaa Ekspertka

Wysłany: 31 marca 2014, 20:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida
    A kto by nie grał :) ale tu pozostaje tylko wiara i serduszkowanie , uda wam się zobaczysz :) jeszcze się tu dwoma kreskami pochwalisz

Ida lubi tę wiadomość

P9zxp2.pngkFL2p2.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 31 marca 2014, 20:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, jak robisz tą czcionkę?

‹‹ 121 122 123 124 125 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ

3 naturalne sposoby na mdłości w ciąży

Mdłości i nudności to jedna z najczęstszych i najbardziej typowych dolegliwości w pierwszych tygodniach ciąży. Czym są one spowodowane i jak sobie pomóc? Poznaj sprawdzone i skuteczne sposoby, jak zmniejszyć mdłości w ciąży.

CZYTAJ WIĘCEJ

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ