X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • marti_marti Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wyniki:

OB OB 7 mm/h 2 15 N
    Glukoza 88,40 mg/dl 70,00 99,00 N
    TSH TSH 2,820 µIU/ml 0,270 4,200 N
    FT3 FT3 2,91 pg/ml 2,00 4,40 N
    FT4 FT4 1,21 ng/dl 0,93 1,70 N
    Progesteron 15,86 ng/ml
    Testosteron 25,04 ng/dl 6,00 82,00 N

Pierwszy wynik to mój, a te dwie dalsze widełki to normy. Dalej czekam na prolaktynę, zastanawia mnie OB, zawsze miałam 2, a tu 7?! Dobrze, że te tarczycowe OK. Trochę kamień spadł mi z serca.

Vanilia, też bym już czekała w poczekalni znając siebie, ale cierpliwi zostaną wynagrodzeni :)

Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti widzisz jest dobrze :) jeszcze tylko prolaktyna i bedzie jasne wszystko.

marti_marti, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam was kobietki marti wyniki jak w sam raz trzymam za was kciukasy niech ta owulka sie obudzi i zacznie wojować u mnie spokój jajka sie uspokoiły w sobotę koncze luteinę a w środę przed samymi świętami @ przychodzi wiec luzik my mieszkamy w domku po babci m remontowaliśmy go jeszcze w narzeczeństwie teraz przydał by sie mały kropek tupiący nóżkami

Ewik lubi tę wiadomość

• marti_marti Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Prolaktyna 44,94 a norma to 23,30. Masakra, jeszcze tak wysokiej to nie miałam, fakt, że wczoraj byłam tak zestresowana że aż mi się mroczki przed oczami zrobiły, ale żeby aż tak :( Umawiam się do gin jak najszybciej, a dziewczyny na zbicie prolaktyny to co się bierze i od kiedy trzeba zacząć, od początku nowego cyklu????

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 12:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    zastanawiam sie co tu ugotować bo dzisiaj mija 7 lat od zaręczyn może i podpowiecie

Ewik lubi tę wiadomość

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelina ja polecam to danie:

http://bronislawa70.blox.pl/2012/05/Gniazda-makaronowe.html

tylko śmietanę 30% zastąpiłam śmietaną 18% do zupy.

ewelina27 lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    makaron mniam mniam do tego winko czerwone i wieczór udany na bank :D

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja jestem "makaronowa" dusza, a może nawet "węglowodanowa", czyli makarony, pierogi, bułeczki... dla zminimalizowania szkód zawsze wybieram te pełnoziarniste :-)

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Marti ja bralam bromergon dobrze dzialal na prolaktyne i jak tylko wykryli bylam u endo. I razem z ginem zalecili 1 tab.na dobe. Mysle,ze nawet stres az tak by jej nie podwyzszyl tylko gdzies indziej musi lezec przyczyna. A robilas na obciazenie kiedys?

marti_marti, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Wiem muszę poczekać, teraz to już nic nie zmienię. Co ma być, to będzie...a mialaś kiedyś plamienie podczas brania luteiny? Bo luteina to też progesteron prawda?

Tak luteina 50 to progesteron ja nigdy podczas brania lutki nie miałam plamień raczej właśnie na plamienia przed @ albo w środku cyklu wręcz krwawienia jak okres dostałam luteinę aby wyeliminować ten wybryk bo podobno u mnie to objaw niedomogi lutealnej więc sama nie wiem jak jest u Ciebie najlepiej jak byś poszła do lekarza na konsultacje

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a wrote:
    ja jestem "makaronowa" dusza, a może nawet "węglowodanowa", czyli makarony, pierogi, bułeczki... dla zminimalizowania szkód zawsze wybieram te pełnoziarniste :-)

ja też kocham makarony i do tego kiełbasa albo mięsko mielone cud miód i orzeszki

• marti_marti Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    Marti ja bralam bromergon dobrze dzialal na prolaktyne i jak tylko wykryli bylam u endo. I razem z ginem zalecili 1 tab.na dobe. Mysle,ze nawet stres az tak by jej nie podwyzszyl tylko gdzies indziej musi lezec przyczyna. A robilas na obciazenie kiedys?

Wyczytałam, że stres i co najlepsze, stosunek w dzień przed badaniem nie jest wskazany, a ja nie dość, że <3 to tak się zestresiłam, że mówię - mroczki przed oczami. Prolaktyna obniża też progesteron, a ja mam w normie. TSH też coś powinno pokazać, a tu nic. Wizyta u gin jednak musi być. I na obciążenie nie robiłam nigdy, zawsze rano z krwi.

ewelina27, Ewik lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Patrzę na swój wykres i nie dowierzam ze taki jakis ładny się robi w końcu wiosna się zaczeła i zielono u nas musi być a zajączek niech sie szykuje na naprawdę pracowity okres wielkanocy każda musi miec ten test pozytywny

Ewik lubi tę wiadomość

• Welina Przyjaciółka

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina27 wrote:
    zastanawiam sie co tu ugotować bo dzisiaj mija 7 lat od zaręczyn może i podpowiecie
    ja polecam www.kwestiasmaku.com super opisane, super wytłumaczone i zawsze wychodzi!

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 13:45

dqpri09k9d4fedco.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 13:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Welina wrote:
    ja polecam www.kwestiasmaku.com super opisane, super wytłumaczone i zawsze wychodzi!
    Dziękuje za podpowiedz pozdrawiam

• Ewik Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 14:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    marti_marti wrote:
    Wyczytałam, że stres i co najlepsze, stosunek w dzień przed badaniem nie jest wskazany, a ja nie dość, że <3 to tak się zestresiłam, że mówię - mroczki przed oczami. Prolaktyna obniża też progesteron, a ja mam w normie. TSH też coś powinno pokazać, a tu nic. Wizyta u gin jednak musi być. I na obciążenie nie robiłam nigdy, zawsze rano z krwi.

To prawda bo nawet endo mi o tym mowil ale jak sam stwierdzil,ze mimo wszystko nie ma bata zeby az tak duzo wzrastala ja mialam 41 przy normie 23 i wtedy mi kazali zrobic na obciazenie i do tego jeszcze kortyzol

marti_marti lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 14:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina27 wrote:
    Patrzę na swój wykres i nie dowierzam ze taki jakis ładny się robi w końcu wiosna się zaczeła i zielono u nas musi być a zajączek niech sie szykuje na naprawdę pracowity okres wielkanocy każda musi miec ten test pozytywny

Ewelinka piekny wykresik trzymam kciuki :) tez bym chciala taki bo jak narazie to jest mega dziwaczny

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • marti_marti Ekspertka

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 14:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik wrote:
    To prawda bo nawet endo mi o tym mowil ale jak sam stwierdzil,ze mimo wszystko nie ma bata zeby az tak duzo wzrastala ja mialam 41 przy normie 23 i wtedy mi kazali zrobic na obciazenie i do tego jeszcze kortyzol

A jak się robi na obciążenie?

• Ida Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 14:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jestem po południu ;) Musiałam wyskoczyć zawieść zwolnienie do pracy, później oddałam samochód do mechanika i do domu musiałam wracać pociągiem 23 km). Spotkałam się jeszcze z babcią i mamą. A to wszystko załatwiłam w nieco ponad 2 godziny ;)

Marti - wyniki oprócz tego jednego wydają się być ok. Ja się nie znam na badaniach jeszcze, ale wspieram mocno. Mam nadzieję, że jakimiś lekami da się to wyregulować. Wiele dziewczyn tu bierze coś na to co Ty, więc jestem przekonana, że będzie ok :)

Ewelinka - super, że masz taki wykres :)

Ewik- kup sobie testy owu, ale nie bierz ich do końca na serio. Coś tam zawsze wskazują, ale owulacji na 100% nie potwierdzą. Myślę, że sprawdzają się, gdy ktoś ma właśnie dziwne wykresy i problemy z jajeczkowaniem. Ja robiłam chyba przez 2 albo 3 pierwsze cykle, ostatnio odpuściłam, bo wskazywały, że wszystko ok, owulka wtedy kiedy temperatura na to wskazywała. Teraz mi się przydają, bo też chyba przez leki coś nie tak jest, pewnie owu się przesunie, o ile w ogóle będzie.

Kor_a - podajmy sobie ręce :) Ja też jestem węglowodarą :P Uwielbiam pierogi, naleśniki, wszystko co mączne :) Szkoda, że niby niezdrowe :P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 kwietnia 2014, 15:04

• szpilka Autorytet

Wysłany: 7 kwietnia 2014, 17:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nie no nie dość, że poczty nie mogę otworzyć, jak czytam komentarze w pamiętnikach to mrugają, to jeszcze wpis mi 8 razy wkleiło

Ida jako założycielka wątku jeśli masz możliwość usuń 7 niepotrzebnych wersji mojego wpisu pliz

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 143 144 145 146 147 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

"Nie mogę zajść w ciążę" - moja historia starania o dziecko

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko". Opowieść o kobiecie, która nie traci nadziei... "Nie mogę zajść w ciążę, ale nie tracimy nadziei..." - nieplodna_optymistka opowiada o swoich staraniach, drodze do macierzyństwa, leczeniu niepłodności i niegasnącej wierze w to, że się uda! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko i ciąża po poronieniu - prawdziwe historie ♡

"Prawdziwe historie kobiet starających się o dziecko" - opowieść o Karolinie, która doświadczyła bolesnej straty w 21. tygodniu ciąży... Jak sama mówi: wszystko układało się idealnie, nic nie wskazywało na to, że coś może być nie tak. "Starania o dziecko i ciąża po poronieniu" -  o bólu, bezsilności, traumie, ale również o pięknym odrodzeniu, niegasnącej nadziei i szczęśliwym zakończeniu. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Nowości i innowacyjne algorytmy sztucznej inteligencji wdrożone w aplikacji OvuFriend

Przeczytaj o nowościach, które właśnie wdrożyliśmy w aplikacji OvuFriend! Są to wyniki naszych ponad dwuletnich prac badawczo-rozwojowych, w które byli zaangażowani najlepsi eksperci medyczni i naukowcy od analizy danych i algorytmów sztucznej inteligencji w Polsce. Projekt otrzymał również wsparcie od Narodowego Centrum Badań i Rozwoju oraz Google for Startups. Co to oznacza dla użytkowniczek OvuFriend? Przeczytaj więcej. 

CZYTAJ WIĘCEJ