Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
aniulkab86 wrote:a ja jutro mam 3 dc i chcę pójść wykonać badania laboratoryjne i tak sie zastanawiam jakie. Może polecicie co trzeba wykonać w tym dniu oprócz:
- LH
- FSH
- TSH
- TPO
- antyTg
- FT3
- FT4
- PROLAKTYNA
jestem ciekawa czy mogę zrobić progesteron i estradiol jutro, bo gdzieś czytałam że dopiero w 7 dc.aniulkab86, ewelina27 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualnyaniulkab86 wrote:a ja jutro mam 3 dc i chcę pójść wykonać badania laboratoryjne i tak sie zastanawiam jakie. Może polecicie co trzeba wykonać w tym dniu oprócz:
- LH
- FSH
- TSH
- TPO
- antyTg
- FT3
- FT4
- PROLAKTYNA
jestem ciekawa czy mogę zrobić progesteron i estradiol jutro, bo gdzieś czytałam że dopiero w 7 dc.
Prolaktyna-obojętnie kiedy i najlepiej z obciążeniem
FSH -ok 23 dc
estriadol-można po owu razem z progesteronem lub na początku w 3dc
Mi gin zalecił progesteron od 22 dc
hormony tarczycy(ft3 ft4 tsh) obojętnie w którym dniu
Mam nadzieje ze choc troszkę pomogłam -
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualnymoże tak byc dlatego od następnego nie mierze, nie sprawdzam jaka szyjka ,zero obserwacji i pełny spontan w bo w tym miesiącu jak zobaczyłam sluz płodny to termometr zaczął kusic i zaraz biegałam za lubym zeby troszke normalnie jak suka mająca cieczkę przepraszam za określenie ale takie mysli mi przychodzą do głowy
Ida, Manieczka86 lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Myślę, że to najlepsze wyjście. Jak już pisałam, też zamierzam tak zrobić, jeśli teraz się nie uda. U mnie jeszcze za wcześnie na a ż takie kontrolowanie organizmu. Jeśli nie będzie rezultatów kilka miesięcy to wrócę do tego. Ale na początku powinnam postawić na pełen spontan i brak stresów
ewelina27, _Ania_ lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
ja tez jeszcze temperatury nie mierzylam bo poprostu nie mam takiej potrzeby, wiem kiedy mam owulke i to mi wystarczy:-) a po owulce to juz i tak nic przeciez nie zmieni, wiec termometrowi mowie nie!!
aniulka z tymi badaniami to tez nie pomoge..ewelina27, Ida lubią tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
nick nieaktualny
-
i bardzo dobrze! termometr w kat i nie ma co sie stresowac! mam nadzieje ze niedlugo zobaczymy dwie kreski na tescie, ja juz chyba za tydzien zatestuje
stres jest i tak, ale dla mnie obserwowanie tych wzlotow i spatkow temperatury jest katastrofaewelina27 lubi tę wiadomość
-
nick nieaktualny
-
Macie rację dziewczyny. Ja na początku myślałam, że to bardzo ważne tak kontrolować swoje ciało, że dobrze jest wszystko wiedzieć. Ale po tych 3 cyklach na ovf, kiedy upewniłam się, że wszystko ze mną ok, że nia mam jakichś problemów, cykle mam regularne, wiem kiedy owulka, to faktycznie, dalsze mierzenie nie jest tak potrzebne. Przed owulką nie ma potrzeby, bo zawsze wiem kiedy są dni płodne i w życiu bym ich nie przegapiła. A po owulce też nie ma po co, bo jak się uda to się uda, a jak nie to nie. Codzienne śledzenie nie ma takiego sensu, a tylko nas nakręca w spiralę myślenia i zastanawiania się czy wszystko w porządku, czy mam wystarczającą dobrą wysokość tempki, jakie mam już objawy i na ile test byłby już wiarygodny.
Wiem, łatwo się mówi, szczególnie mi, która jak dotąd nie miała żadnych problemów. Ale w dalszym ciągu sądzę, że ovf to świetny portal i cieszę się, że na niego trafiłam. Myślę, że pomaga dziewczynom, które borykają się z nieregularnymi cyklami, pomaga wyznaczyć owulkę, kiedy ma się problemy ze śluzem i z innymi przypadłościami. Chodzi mi tu o prowadzenie samego wykresu, bo forum czy baza wiedzy zawsze są pomocne każdemu.ewelina27 lubi tę wiadomość