X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2014, 16:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie z posiadaniem dzieci było tak, że od "zawsze" chciałam je mieć jednakowo mocno, tylko czekałam na odpowiedni moment, który z różnych powodów nadszedł dopiero niecałe 3 lata po ślubie. Instynkt macierzyński miałam już jako 10-latka ;), zresztą mam dość sporo młodsze rodzeństwo, któremu zawsze w jakimś stopniu matkowałam. Na studiach opiekowałam się dziećmi, teraz czasem zostaję z dzieciakami kuzynek, więc można powiedzieć, że dzieci są obecne na każdym etapie mojego życia. Niestety, zawsze cudze, ale mam kilkoro takich, które kocham jak własne.

Ida lubi tę wiadomość

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • karmelek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! :) o jak mi gardło dokucza! już mam dosyć tego bólu! czy zawsze musi się jakieś cholerstwo do mnie przyplątać nie w porę :/
    Z lepszych wiadomości to to że jestem po monicie i wszystko jest pięknie :) teraz tylko trzymać kciuki za dwie kreski :) to będzie bardzo długi tydzień coś czuję.... ;)

ewelina27, Ida lubią tę wiadomość

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    cześć dziewczyny! :) o jak mi gardło dokucza! już mam dosyć tego bólu! czy zawsze musi się jakieś cholerstwo do mnie przyplątać nie w porę :/
    Z lepszych wiadomości to to że jestem po monicie i wszystko jest pięknie :) teraz tylko trzymać kciuki za dwie kreski :) to będzie bardzo długi tydzień coś czuję.... ;)

W takim razie trzymam kciuki!!

karmelek, ewelina27 lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelku a jaki pecherzyk ? bo w notatkach miałas ze pecherzyk ma 17mm;)

Hej laseczki u mnie dzis 5-6 dpo ;) ale powiem Wam nie wiem co jest grane ale zawsze po owulacji miałam duzo sluzu kremowego, a teraz bardzo skąpo;/

Ida lubi tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 18:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania ah to z wrażenia już poprawiłam :) miało być ciałko żółte 17mm ;)
    Aniu oby z tym śluzem był dobry znak bo u mnie na razie też dość sucho tylko trochę kremowego jest, a zawsze było aż mokro ;)ja jestem 4-5dni po owu :)

ewelina27 lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 18:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Ania ah to z wrażenia już poprawiłam :) miało być ciałko żółte 17mm ;)
    Aniu oby z tym śluzem był dobry znak bo u mnie na razie też dość sucho tylko trochę kremowego jest, a zawsze było aż mokro ;)ja jestem 4-5dni po owu :)
    no u mnie wlasnie tak samo, zawsze to mega duzo a tu zonk ;)

• karmelek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 18:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kurka nie wiem czy coś nie pomyliłam z tym wymiarem ciałka...
    zresztą nie ma co się nakręcać, będzie co ma być teraz to już tylko czekanie :)

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 18:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane czarnobylki u mnie na razie cisza czekam dalej na @ termometr juz schowany żeby nie kusił ale z drugiej strony kupiłam test i moze jutro zrobie jak nie przyjdzie

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 18:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    kochana podgrzej sobie mleko z odrobiną masełka i wrzuc pognieciony czosnek to napewno pomoże i szybko przestanie bolec

• aniulkab86 Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzisiaj 3dc. Więc zrobiłam badania i oto wyniki sama nie wiem co mam myśleć. Niby w normie:
    FT3 4,94 (3,8-6)
    FT4 10.06 (7.86-14,41)

ale martwi mnie:
    P/c anty-TPO <10,0 IU/ml (0-35)
    prolaktyna 31,06
    a po obciążeniu prolaktyna 174,51

Chyba czas wybrać się do lekarza :(

bfars8fw0g28yjry.png

b3c1882628645acb65def862c735147f.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 19:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    aniulkab86 wrote:
    Dzisiaj 3dc. Więc zrobiłam badania i oto wyniki sama nie wiem co mam myśleć. Niby w normie:
    FT3 4,94 (3,8-6)
    FT4 10.06 (7.86-14,41)

ale martwi mnie:
    P/c anty-TPO <10,0 IU/ml (0-35)
    prolaktyna 31,06
    a po obciążeniu prolaktyna 174,51

Chyba czas wybrać się do lekarza :(
    no kochana prolaktynia sie kłania :( ale nie martw sie dostaniesz bromergon i migiem wroci do normy <3

• Ida Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane :) Ja dopiero w domu, dziś zebranie z rodzicami, więc było dłuuuuuugo... Ale jutro znów na 12, więc na pewno się wyśpię ;)

Aniu, ja też mam takie, które kocham jak własne. A jedno to aż chyba za bardzo i boję się czy będę tak potrafiła swoje pokochać jak je...

Karmelku - świetne wiadomości :) Oby tak dalej, cierpliwości życzę :)

Aniu1986 - ja po owulce zazwyczaj mam mniej śluzu właśnie, aż mnie to dziwi, bo przed mam sporo. Dziś zdecydowanie więcej niż wczoraj i to nawet kremowy.

Ewelince też życzę cierpliwości :)

aniulkob - jak wiesz nie znam się na wynikach, ale jestem tego zdania co Ania1986 - na pewno coś dostaniesz i szybciutko będzie git :)

A ja dziś 10 dpo. Do wczoraj piersi mnie nic a nic nie bolały, a teraz mam wrażenie, że bolą nawet przy oddychaniu. Masakra... Czuję jakby były siniakami, jakby paliły się od środka. Oj, daaaaawno mnie tak nie bolały. Tempka znów delikatnie w górę, teraz wieczorem znów czuję jak mi gorąco. Cały dzień przechodziłam w krótkim rękawku.
    Hm, i coś tam czuję w brzuchu, ale naprawdę nie potrafię tego sprecyzować. Jakby ból na miesiączkę, ale to nie zupełnie to. I tak delikatnie, że prawie nie czuć. A może to jelita? Naprawdę nie wiem...

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    o cierpliwosci ty moja bądz ze mną jak najdłuzej

Ida lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Jutro testujesz?

ewelina27 lubi tę wiadomość

• karmelek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida ja już chyba na Twoim miejscu bym testowała :) ale Tobie życze wytrwałości i oczywiście pozytywu :)

• _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ido, swoje będziesz kochała 100 razy bardziej <3

Ida lubi tę wiadomość

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Tak jutro testuje bo jak na razie nic nie zwiastuje @ oby tak dalej

Ida, karmelek lubią tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    karmelek wrote:
    Ida ja już chyba na Twoim miejscu bym testowała :) ale Tobie życze wytrwałości i oczywiście pozytywu :)
    Już? 10 dpo? Hm, ja fl mam 12 dni, więc teoretycznie jeszcze czas... @ w czwartek ma przyjść. No nie wiem... Zagwozdkę mam teraz:P

Wiadomość wyedytowana przez autora: 17 lutego 2014, 21:01

• karmelek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    jutro masz już 11dpo ja już bym na pewno testowała ;)
    ale masz rację im dłużej wytrzymasz tym lepiej, ja po prostu w gorącej wodze jestem kąpana ;) już zastanawiam się jak ten tydzień przetrwam :) muszę sobie jakieś absorbujące zajęcie znaleźć :p

• nick nieaktualny

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kochana radze czekać do terminu @ stresu sobie oszczędzisz a już uciekam bo jakoś spać mi się chce i jajcory zaczynają kuc :( pewnie jutro przylezie @ to nic szybciej pójdę do gina i zrobi mi badania szkoda moich nerwów żeby sie stresować ze będzie @

‹‹ 19 20 21 22 23 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Cykl miesiączkowy a wygląd kobiety - wpływ na skórę i włosy

Cykl miesiączkowy i przemiany hormonalne, które w nim zachodzą mają wpływ na funkcjonowanie całego organizmu. Cykl miesiączkowy a wygląd - jak hormony mogą wpływać na Twoją skórę i włosy? W których fazach cyklu Twoja cera może być w lepszej kondycji, a kiedy mogą pojawiać się problemy? Hormony a trądzik - kiedy problemy z wypryskami mogą się nasilać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ

Naturalne sposoby łagodzenia bólu porodowego

Poród nierozerwalnie łączy się z bólem. Ten fakt wiele przyszłych mam napawa lękiem. Bez względu na to, czy rodzą po raz pierwszy czy po raz kolejny, wizja skurczy powoduje pytanie: czy dam radę? Co, jeśli nie wytrzymam? Na szczęście jest wiele łagodnych, niefarmakologicznych metod, które mogą pomóc oswoić porodowe bóle.

CZYTAJ WIĘCEJ