X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Ida Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 21:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Karmelku, a jakie masz fl?

Ja jakoś założyłam sobie czekać do terminu @, ostatnio robiłam test w 11 dpo, choć czułam że nic z tego.

I teraz też mam takie przeczucia, że jednak to nie to... Piersi niemiłosiernie bolą, @ pewnie idzie gdzieś z daleka :P

• karmelek Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida około 14dni ;)
    ale pewnie nie wytrzymam i już około 12dni strzelę teścik ;) choć proszę spróbujecie mnie powstrzymać :)ja to niecierpliwa jestem, ale naprawdę mam jakieś dobre przeczucia mimo tego przeziębienia ;) a jak się nie uda (odpukać ) to będę miała na co zgonić :/

• Ida Autorytet

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Spróbujemy Cię jakoś odciągnąć od testowania :P Wiesz, bo to równie jest, może wtedy wyjść już coś, a może nie i w rezultacie wiemy tyle co zanim zatestujemy. Czekać i tak trzeba dalej. Ja nie wiem po tych waszych komentarzach... A że mam w domu kilka testów to będą kusić. Jutro mam jeszcze duuuuużo czasu przed pracą...;)

• _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 17 lutego 2014, 22:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie testujcie, dajcie sobie jeszcze parę dni luzu, bo - jak słusznie zauważyła Ida - nawet jeśli się udało, nie ma pewności, że będzie już coś widać, a po co Wam rozczarowanie?

Ida, ewelina27 lubią tę wiadomość

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2014, 08:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Moja wierna przyjaciółka Migrena. Znacie? A ja naiwnie myślałam, że się na mnie wypięła... Grrr... w pracy do 18.

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 09:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Was dziewczyny w ten słoneczny dzień. U mnie testy owu na razie negatywne, temperatura nie rośnie. Kiedy powinnam zacząć się martwić, że coś jest nie tak? Jestem nowicjuszką i jestem chętna na wszelkie porady :-)

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • ash Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 09:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a może się zdarzyć, że cykl będzie bezowulacyjny. Nie ma się co martwić. Poobserwuj organizm i daj sobie czas.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Ida Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 09:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Ania_ wrote:
    Moja wierna przyjaciółka Migrena. Znacie? A ja naiwnie myślałam, że się na mnie wypięła... Grrr... w pracy do 18.
    Kochana doskonale wiem co to znaczy... Oj, współczuję...:( Na mnie działają tylko tabletki na receptę, których już nie mam...

• Ida Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 09:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora - tak jak mówi ash - to, że nie będzie owulacji (choć u Ciebie to jeszcze nic pewnego) to całkiem normalne. U zdrowej kobiety dopuszcza się nawet 2 cykle bezowulacyjne w roku. Wiem, to nie napawa optymizmem w świetle starań, no ale taka podobno natura... Obserwuj się dalej, może się u Ciebie przesunęło coś.

U mnie dziś lekki spadek. Niby wykres mam naprawdę ładny, ale jakoś nie czuję, że to TEN. Piersi bardzo bolą, wieczorem chyba czułam skurcze jak na @. Jakieś mam takie przeczucie, że @ przyjdzie niebawem. Nie muszę nawet testu robić, choć wiem że ten dzisiejszy spadek nie musi niczego oznaczać.

A jak u Was? :)

• ash Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 10:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie od wczoraj nowy cykl :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• Ida Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No to życzę Ci powodzenia :) Nowy cykl - nowe nadzieje, mimo wszystko :)

ash lubi tę wiadomość

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 10:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Na pewno to wszystko co piszecie to prawda, ale jak już się człowiek wziął za starania to takie sytuacje go dołują... ehhh. Dzięki za wsparcie :-)

Ida, ewelina27 lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Manieczka86 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2014, 11:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja dzisiaj zaczęłam nowy cykl. Nie dość, że chora to jeszcze brzuch boli :( Ale jakoś pozytywnie jestem nastawiona he he :) Nowy cykl, nowe starania, nowy plan działania :)

ash, Ida, ewelina27 lubią tę wiadomość

Niedoczynność tarczycy - Euthyrox 0,25 1x1
    Hiperprolaktynemia czynnościowa - Bromergon 2,5 mg 1x0,5
  • Ida Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 15:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Najważniejsze to nastawienie, fakt. Wiadomo, że czasem o to ciężko, no ale cóż mamy robić? Poddać się nie wolno. Powodzenia za nowe cykle!! Ja raczej najpóźniej pojutrze zacznę, więc dołączę do Was ;) No ale tym razem raczej tylko na forum, bo wykresik pójdzie w odstawkę ;)

Tak się zastanawiam nad tym odpuszczeniem i boję się, że nawet bez tych pomiarów i obserwacji podświadomie będę się czegoś u siebie doszukiwać, czekać na owulację itd. Więc nie wiem czy to też da pożądane skutki, bo jeśli odpuścić to odpuścić na całego. Jak myślicie?

• karmelek Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 15:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida ja to Ci nie poradzę bo ja i tak nie mierzę temperatury i tak ;)

KOra może jeszcze owulka przed Tobą?? wystarczy że cykl masz troszkę dłuższy i już się przesuwa owu o parę dni, czekaj spokojnie :)

Ania jak głowa?? współczuje mnie niestety też często glowa boli :/

Manieczka najważniejsze że masz pozytywne podejście! trzymam kciuki!!

a mnie dziś brzuch boli jak na @ :/ cholera! to za wcześnie, ale już tracę nadzieję, a bylam jeszcze wczoraj tak optymistycznie nastawiona...
    plus taki że choroba mnie opuszcza i nawet gardło tak mocno nie dokucza, ale co tam, jak myślę już tylko o jednym...

• Iownka Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 16:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja w tym cyklu odstawiłam termometr i czuję się o niebo lepiej...
    Czekam na @, a potem nowe nadzieje jak zawsze :)

ewelina27 lubi tę wiadomość

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 16:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja już prawie 3 miesiące prowadzę wykres i powiem szczerze, że na początku mnie to cieszyło, ciekawiło, a nawet fascynowało. I nadal tak jest, tym bardziej, jak widzę, że mam 'ładne' wykresy, bez większych anomalii. Ale z drugiej strony kiedy pomyślałam o odstawieniu obserwacji, to wywołało u mnie taki poczucie wolności... Bo jednak jakby nie było, jesteśmy troszkę od tego ovf uzależnione, albo chociaż dość mocno zaangażowane.

• nick nieaktualny

Wysłany: 18 lutego 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane moje żuczki tak jak wczoraj zapowiadałam zrobiłam test no i wyszedł jakiś cień cienia ale jakoś mnie to nie cieszy , podchodzę do tych cieni jakoś z dystansem bo wszystko może sie jeszcze zmienić tym bardziej ze badając szyjkę po 15 zauważyłam czerwoną nitkę krwi dosłownie 3 mm i to może byc zwiastunem @ ale nie musi więc czekam dalej .... po głowie zaczyna chodzić mi badanie bety tylko nie wiem czy warto teraz zrobić?????? i tak dalej czekam Manieczka86 i ash trzymam za was kciuki za wszystkie trzymam mocno kciuki

• aniulkab86 Ekspertka

Wysłany: 18 lutego 2014, 16:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida tu się z Tobą zgodzę, odstawiłam mierzenie temperatury, bo niepotrzebnie sie nakręcałam, sumiennie kilkanaście razy wchodziłam na forum, aby poczytać czy coś nowego się pojawiło, a od tego cyklu spokojnie, termometr sobie leży a ja prowadzę tylko obserwację śluzu, i rzadziej wchodzę na forum, szukam chyba pocieszenia w osobach którym się udało :) Czasami dobre jest wrzucenie na LUZ

bfars8fw0g28yjry.png

b3c1882628645acb65def862c735147f.png
  • ash Autorytet

Wysłany: 18 lutego 2014, 16:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja prowadzę wykres dopiero drugi cykl i to na wyraźną prośbę lekarza.

ug3715nmrb0zdbvc.png

‹‹ 20 21 22 23 24 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Jak zajść w ciążę? 4 składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w koktajlach.

Jak zajść w ciążę? Jak w naturalny, łatwy, a przy tym smaczny sposób możesz poprawić swoją płodność? Wystarczy, że każdego dnia będziesz przygotowywać super-odżywczy koktajl płodności. Jakie dobroczynne składniki możesz znaleźć w naszych przepisach? Jaką rolę odgrywają one w kontekście płodności? Oto 4 najważniejsze składniki na poprawę płodności, które znajdziesz w smoothies! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża - najważniejsze rzeczy, które powinnaś wiedzieć oczekując dziecka

Są rzeczy, które każda kobieta w ciąży powinna wiedzieć. Podstawowa wiedza o ciąży zapewni Ci komfort i bezpieczeństwo zarówno Twoje jak i Twojego dziecka. Przeczytaj między innymi od kiedy liczony jest początek ciąży, o jakich badaniach w ciąży nie możesz zapomnieć lub czy plamienie w ciąży jest niebezpieczne. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ