Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
-
WIADOMOŚĆ
-
ewelina27 wrote:Kora nie puszczaj kciuków trzymaj za nas u mnie spokój czuje ze ten cykl to na straty bo płodnego nie ma no trudno to nastepnym razem trzymam za was kciuki
Ewelinka a może się wszystko przesunie? z tym nigdy nic nie wiadomo wystarczy popatrzeć u mnie ja do tej pory nie wiem czy miałam owulację czy nie według Gina w 10dc.raczej nie bo nie było pęcherzyka dominującego i był jakiś marny a jak było to kto to wie. I tak trzymam kciuki.
ewelina27 lubi tę wiadomość
-
Kor_a wrote:Powiem Wam, że mimo tego, że jestem już zaciążona to lubię do Was zaglądać. Zaczęłam pisać na forum dla ciężarówek, ale tam nie jest tak fajnie - nikt nie lubi wpisów, poza tym wszystkie prawie na L-4... jestem jedną z nie licznych, która jest na chodzie. Człowiek się czuje jak dziwoląg!
Jednym słowem możecie liczyć na moje wsparcie na całej linii A kciuków oczywiście nie puszczam
Mamy taką nadzieję,że tak szybko od Nas nie uciekniesz a kciuki trzymaj mocnooooooooo -
nick nieaktualnycholera wie kiedy co i jak zdaję sie na los bo i tak nic nie zdziałam jutro ide do gina przepisze mi lutkę i luzik co ma być to i tak bedzie zaczynam sie przyzwyczajac do tego stanu ze nie mam dziecka gorzej z miastenią wczoraj byłam na wizycie u neurolog i Pani doktor powiedziała ze przez ten tydzień mam brać 4 tabl a jak nie pomorze to 5 max to 8 tabl dziennie mam nadzieje ze nie dojdę do tego stanu trzymam za was kciuki
-
nick nieaktualny
-
ewelina27 wrote:cholera wie kiedy co i jak zdaję sie na los bo i tak nic nie zdziałam jutro ide do gina przepisze mi lutkę i luzik co ma być to i tak bedzie zaczynam sie przyzwyczajac do tego stanu ze nie mam dziecka gorzej z miastenią wczoraj byłam na wizycie u neurolog i Pani doktor powiedziała ze przez ten tydzień mam brać 4 tabl a jak nie pomorze to 5 max to 8 tabl dziennie mam nadzieje ze nie dojdę do tego stanu trzymam za was kciuki
Ewelinka przytulam trzymam kciuki za Ciebie ze wszystkim. Daj znac po wizycie jutro:) -
nick nieaktualnyDziewczyny a co to znaczy jeśli parę dni przed okresem test owulacyjny wykazuje bladą kreskę testową, ale jednak widoczną? Dziś mój 24dc, za 3 dni @ ma przyjść. Dziwnie się czuję bardzo, choć pewnie sobie wkręcam. Zrobiłam sobie test owulacyjny, mimo iż już dawno jestem po owu. Owu miałam około 10dc.
A test owu mi wyszedł taki niby pozytywny, niby negatywny. Ta druga linia jest widoczna bardzo dobrze, ale nie jest aż tak mocna jak linia wyżej. Tempkę mam w granicach 36.7 - 36.8, ale to chyba raczej normalne. I teraz siedzę i już zaczynam sobie wkręcać, chociaż jeszcze wczoraj byłam na 100% pewna, że ten miesiąc przepadł, bo przytulanko było tylko raz w 9dc.Wiadomość wyedytowana przez autora: 25 kwietnia 2014, 16:51
-
Cześć dziewczyny, przychodzę z wynikami:
Estradiol - 26,30 (faza pęcherzykowa: 12,5-166,o)
FSH - 4,84 (faza pęcherzykowa: 3,5-12,5)
LH - 3,9 (faza pęcherzykowa: 2,4-12,6)
Prolaktyna - 13,6 (4,79-23,3)
Testosteron - 0,29 (0,084-0,481)
Glukoza - 89
Badania robione w 3dc na czczo.
Co myślicie? Mieszczą się w normie, więc chyba ok, no nie?
Słyszałam, że stosune FSH do LH powinien wynosić 1. Prawda to? -
Ida, wyniki wszystkie w przedziale, więc OK Ja też 3 dnia cyklu nowego jadę na te badania co Ty.
Nasturcja, też nigdy nie używałam testów owulacyjnych, więc nie mam pojęcia. Właśnie - co myślicie o tych testach? Opłaca się wydawać kasę, czy pozostać przy obserwacjach i mierzeniach temp.?
Ewik - no kurczę, kibicuję dalej! Mam nadzieję, że coś wykibicujęEwik lubi tę wiadomość
We are the champions, my friends
And we'll keep on fighting...till the end! -
nick nieaktualnyIda, Twoje wyniki wyglądają na dobre. A co lekarz mówił?
Ja tym testom owulacyjnym nie wierzę. Zamówiłam sobie przez eBay termometr elwktroniczny z dokładnością do dwóch miejsc po przecinku i w paczce jeszcze było 25 testów ciążowych i 25 owulacyjnych.
Zamawiałam to z UK, ale jak zobaczyłam napis Made in China to trochę zwątpiłam. To są testy paskowe, takie cieniutkie. Czułość 10ml/U. Zauważyłam jednak, że test owu czasami mi wykrywa a czasami nie. Wcześniej nie mierzyłam tempki a owu mam zawsze bolesne i zawsze pełno śluzu, wiec sama wiedziałam kiedy mniej więcej owuluję.
Temperatura jest bardziej wiarygodną metodą. Poza tym testy owu nie wskazują dokładnie owulacji tylko pokazują, że ciało się przygotowuje do tego. Czasami mogą wyjść dwie kreski już 9dc a owu nastąpi np.11 dc.
Aha i zalecam jednak nie zamawiać tego termometru od sprzedawcy zwanego Fertility Plan, gdyż jak się okazało, termometr jest lipny. W pamięci ma wbudowane kilka temperatur, które wskazuje tak samo w poszczególnych dniach. Była nawet afera z tym w USA. To termometr marki +Eon.
Teraz mierzę tempkę elektronicznym z apteki, ale pokazuje tylko jedno miejsce po przecinku. Tu na Filipinach nie mają innych termometrów. -
hej, wczoraj pisałam że dostałam plamienia jednak @ w nocy nie przyszła, dziś też nic.. Postanowiłam przed chwilą zrobić test mimo że według ovu termin @ przypada na niedziele. Wyszła mi blada druga kreska, nie taki cień cienia ale też nie mocna.. Czekam niecierpliwie do rana i chyba oszaleje.. powtarzanie dziś testu już nic nie da bo stężenie w moczu słabe.. rano będzie jasne czy to test felerny czy faktycznie się wreszcie udało..!
szpilka, magdalenka_ka, Anielle, ewelina27 lubią tę wiadomość
29+1, 44 cm, 1430 g -
nick nieaktualny
-
Ida wrote:Cześć dziewczyny, przychodzę z wynikami:
Estradiol - 26,30 (faza pęcherzykowa: 12,5-166,o)
FSH - 4,84 (faza pęcherzykowa: 3,5-12,5)
LH - 3,9 (faza pęcherzykowa: 2,4-12,6)
Prolaktyna - 13,6 (4,79-23,3)
Testosteron - 0,29 (0,084-0,481)
Glukoza - 89
Badania robione w 3dc na czczo.
Co myślicie? Mieszczą się w normie, więc chyba ok, no nie?
Słyszałam, że stosune FSH do LH powinien wynosić 1. Prawda to?
z tego co wiem stosunek ma być BLISKI 1, ale który hormon do którego to nie pamiętam
więc nie ma się jeszcze co martwić, bo najważniejsze, że nie ma jakiejś mega różnicy -
Sis, ja również trzymam za Ciebie kciuki!!
Ewik, pozwoliłam sobie zajrzeć na Twój wykres i jest co najmniej "dający nadzieję" nie myślałaś, żeby jeszcze raz zrobić test? Taka długa FL. ?
U mnie dziewczyny tak się sprawy mają, że 17.04. miałam mieć HSG, odebrałam wynik posiewu i wyszła jakaś dziadoska bakteria, dostałam antybiotyk i globulki dopochwowe i przesunęli mi termin badania drożności na 16.05.2014r. jeśli oczywiście ponowny wynik posiewu będzie dobry. Tylko się stres w czasie przesunął.
Ewik ile już się staracie?Ewik lubi tę wiadomość
"Tylko wytrwali zostaną ukoronowani."
-
Cześć jessica
Oj to kuruj się bidulko wiem jak to wkurza bo tez ostatnio mialam infekcje.
Staramy się 6 cykl. Nie chce na nic się nastawiać chodź trzeba walczyć z sobą. Ròżnie może być po antybiotykch więc mogło się wszystko pomieszać i przestawić w tym cyklu. Testu kolejnego nie chce robić zaczekam do poniedziałku bo mam wizyte u ginekologa.ewelina27 lubi tę wiadomość