X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis :) o rany, będziemy Ci rano gratulowac!!! Mi nigdy nie wyszedł nawet cień cienia, więc to chyba to :) ile się już staracie?

ewelina27 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Jessica Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 18:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik no to z całego serducha trzymam kciuki, nie doczytałam o antybiotyku u Ciebie, tyle tu postów, że nie nadążam wszystkiego nadgonić. :)
    Życzę Tobie, by takie przesunięcie nie było wynikiem zażywanego leku a jednak dzidziołka :)

"Tylko wytrwali zostaną ukoronowani."
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 19:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuje bardzo :) napisze w poniedziałek na forum po wizycie.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczyny za wsparcie :) Wyniki wydają się być ok, ale wiadomo - co learz to inna opinia. Najważniejsze jest chyba to FSH i LH. Stosunek ma być zbliżony 1, a u mnie to jest 0.80 czy 0,90. Niby niedaleko 1, ale czytałam, że wartość poniżej 1 może wskazywać na niewydolność ciałka żółtego czy coś nie tak z lazą lutealną - owulacje są, ale do zapłodnienia/zagnieżdżenia nie dochodzi bo coś. Ale nie panikuję ani nie nakręcam się, bo dosłownie wszystko mam w normie. We wtorek mam wizytę u endo więc mam nadzieję, że dowiem się więcej. O ile endo zajmuje się czymś więcej niż tylko regulowaniem TSH :D

Co jakiś czas do Was zaglądam :) Ciągle brakuje nam zielonych kropek! Co jest z nami??!!

Cieszę się, że nowe koleżnaki do nas dołączają :)

• Anielle Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 19:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis, mi tez az cisnienei skoczylo! Ja rowniez nie mialam nigdy ani cienia drugiej krechy wiec moze to juz cos. Moze w koncu sie komus uda! :)
    Bo u mnie @ wyznaczona na jutro, i juz czuje bole okresowe wiec chyba znowu lipa.

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 19:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś dokładnie nie ma co się nakrecac,bedzie dobrze :) ja za nas wszystkie trzymam mocno mocno kciuki serce rosnie jak komuś z czarnobylek sie udaje. Mi przynajmniej daje to ogromna nadzieje.

Ida, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 20:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję Wam bardzo za wsparcie!!
    Nie wiem czy wytrzymam do jutra.. :)) nie chce się nakręcać bo boję się że ten test był trefny jakiś.. bez sensu żebym powtarzała go dziś bo stężenie w moczu będzie małe więc ciemniejsza krecha nie wyjdzie, muszę wytrwać do jutra.. Też nigdy nie miałam nawet cienia więc jestem pełna optymizmu. Staramy się prawie 1,5 roku ale to jest 3 cykl gdzie teoretycznie jest szansa bo jak się okazało wcześniej była marna. Jeśli poranny test będzie pozytywny-nawet cień to lecę na betę bo nie umiem żyć w niepewności. Dam znać jutro.
    Trzymam też kciuki za Was wszystkie, trzeba wierzyć i musi się udać!

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 21:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!

Byłoby wspaniale, gdyby w końcu pojawiły się zielone kropki - w końcu mamy szansę na 2 naraz :) Tak więc trzymam mocno kciuki i czekam w napięciu na wieści.

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 25 kwietnia 2014, 22:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymamy bardzo mocno kciuki za zielone kropeczki

• Izik Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida twoje wyniki są bardzo dobre;-)
    jak już pisałam moje lh to 18 a fsh to 7 więc to jest nieprawidłowe

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie Dziewczyny :)

Czekam na wieści od Sis, mam nadzieję, że w końcu coś się tutaj ruszy z zielonymi kropami. Bo jak patrze na Kory suwaczek, to leci tydzień za tygodniem, a u nas nadal nic się nie zmienia.

Postanowiłam zawalczyć z testami owulacyjnymi. Na ostatniej wizycie doktorek powiedział, zeby robić testy i zobaczyć czy w ogóle owulacja występuje. Nie jestem do nich do końca przekonana, ale raz spróbuję, jak pokażą coś, to będzie jedyny raz ;) jak się nie uda, to reszta cykli na luzie...dzisiaj 11dc, to już chyba mogę zacząć je robić? Moje cykle, to przeważnie 28, 29 dni, ostatni 2
    7 przy braniu progesteronu. No i nadal ani widu ani slychu śluzu płodnego...piję i łykam b6. Dziewczyny jaki to syrop się piję na śluz? Co Wam najbardziej pomogło?

• Anielle Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Witajcie Dziewczyny :)

Dziewczyny jaki to syrop się piję na śluz? Co Wam najbardziej pomogło?

Proponuje syrop "prawośluzowy" ;) Taki maly zarcik na rozladowanie napiecia czekajac na test Sis ;)
    Nie mam pojecia jaki syrop sie pije, ale odnosnie testow ovu to sie zaciekle w tym cyklu testowalam rano i w sumie owulacja wykryta przez test zgrala mi sie z owulacja wyznaczona przez OvuF wiec moze sa cos warte. A jakie masz testy? Ja mam Clearblue i jak wykryje najdogodniejszy dzien to sie wyswietla usmiechnieta buzia :)

relgjw4z78qot2nk.png
    8p3ogzu3ye28ntmj.png

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anielle ja mam takie, co trzeba na nie siknąć, muszą się pojawić dwie krechy, z czego testowa musi być mocniejsza lub tak sama jak kontrolna. Właśnie wczoraj patrzylam na clearblue, ale zdecydowałam wziąć tańsze. Dzisiaj wieczorem siknę i zobaczymy ;) te z buźką sa pewnie łatwiejsze do odczytania...tylko sę zastanawiam, czy faktycznie testy ovu mogą lekarzowi w czymś pomóc???na następną wizytę przygotuję sobie 100 pytań do...doktorka haha

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 09:52

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka, testy owulacyjne należy wykonywać codziennie, począwszy od 9dc. Ja też mam z reguły cykle 28 dniowe i zaczynam z testami od dnia 9 aż do momentu kiedy nie mam śluzu, nie czuję bólu i wynik testu owu jest ujemny.

Na śluz polecam olej z wiesiołka, ale tylko od 1dc do dnia owulacji. Jeśli łykasz po owu, może powodować skurcze macicy.
    Lubrykanty nie są zalecane. Podobno blokują plemniki. Niektóre nawet je zabijają. Ostatnio gdzieś czytałam na ten temat.

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Nastrucja :) na ulotce była taka tabelka, kiedy zacząć robić test i wg niej od dziś, przy czym piszą,żeby najlepiej robić późnym wieczorem, bo stężenie hormonu jest największe i raczej za dużo nie pić 2 godz przed testem. Myślisz, że jak owulacji w ogóle nie ma, to taki test po prostu będzie cały czas ujemny?

• nick nieaktualny

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie aplikacja OvuView na smartfonie wskazuje na 9dc jako rozpoczęcie testów owulacyjnych. I tak, masz rację. Nie należy zbyt dużo pić na 2 h przed testowaniem i najlepiej wykonać późnym popołudniem bądź wieczorem. Jeśli robisz kolejny test owu następnego dnia, to także o tej samej porze.
    Ja miałam chyba ze 3 miesiące temu cykl bezowulacyjny i test nie wykazał mi żadnej owulacji. Cały czas była jedna kreska, ale ponadto byłam sucha i nie miałam żadnych bólów, co u mnie się nie zdarza. Z tymże testy owu nie są aż tak wiarygodne jak mierzenie temperatury i sprawdzanie śluzu oraz szyjki macicy. Test owu nie wskazuje dokładnego dnia owulacji a jedynie wskazuje, że owulacja się zbliża. Czyli nie jest aż takim pewniakiem. My się staramy od 5 cykli na testach owu i jak do tej pory nic. Dopiero teraz zaczęłam mierzyć sobie temperaturę, bo jednak testy nie dają 100% pewności.

• _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej Dziewczyny!

Ja na poprawę śluzu od poprzedniego cyklu biorę to: http://www.doz.pl/leki/p3703-Vagifem
    - 3 dni przed spodziewaną owulacją do jej wystąpienia (raz dziennie).

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 10:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja zdaję sobie sprawę, że te testom nie do końca można ufać, mierzenie temperatury u mnie też się nie sprawdzi, bo moj tryb życia jest mało regularny, zwlaszcza przy remoncie...najlepszy jest monitoring, ale na to na razie nie mam szans, ale ale :) to dopiero drugi cykl, więc bez paniki. Daję sobie czas do października, potem zacznę panikować :):)

Ania ten lek chyba się u mnie nie sprawdzi, bo nie wiem kiedy mam dokładnie owulke...

Sis, czyzbys na bete pobiegła ;)??? My tu czekamy na wieści! :)

• Sis Autorytet

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej hej :) rano 2 testy wyszły pozytywne, kreska ciemniejsza od wczorajszej ale nadal trochę jaśniejsza od kontrolnej. Byłam na becie i teraz czekam niecierpliwie na wynik. Mam nadzieję że dziś będzie bo może się okazać że dopiero w poniedziałek :(

Nasturcja, szpilka, Ida, elcia86, Izik, Ewik, ewelina27 lubią tę wiadomość

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g

Wysłany: 26 kwietnia 2014, 11:38

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gratulacje kochana! Jesteś w ciąży!!!! :):):)

Sis, ewelina27 lubią tę wiadomość

‹‹ 192 193 194 195 196 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Dieta Płodności w OvuFriend - jak otrzymać spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności?

Brak śluzu płodnego, endometrioza, nieregularne cykle, a może PCOS? Dieta Płodności w OvuFriend to spersonalizowane zalecenia dietetyczne i przepisy na koktajle płodności dopasowane idealnie do Ciebie i Twoich dolegliwości! Sprawdź instrukcję krok po kroku, jak otrzymać Dietę Płodności i zwiększyć szanse na zajście w ciążę. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Ciąża po 40 - jak zwiększyć szanse na zajście w ciążę

Czy starania o ciążę po 40 roku życia różnią się? Na co zwrócić uwagę i jak zwiększyć swoje szanse? Przeczytaj 5 sprawdzonych sposobów na zwiększenie szans na zajście w ciążę po 40 roku życia. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Naprotechnologia - naturalna metoda podczas starania o dziecko i nie tylko.

Naprotechnologia (Natural Procreatice Technology, w skrócie: NPT lub NaPro) to metoda naturalnego wsparcia prokreacji. Ma wiele zwolenników, jak i całkiem sporo przeciwników, zanim wypowiesz swoją opinię, przeczytaj informacje jakie dla Ciebie zebraliśmy. Przeczytaj, na czym dokładnie polega naprotechnologia, czy jest przeznaczona tylko dla kobiet, czy również wspiera mężczyzn, w jakich przypadkach okazuje się najskuteczniejsza, a w jakich raczej się nie sprawdzi. 

CZYTAJ WIĘCEJ