Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 14:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, w ktorym dniu cyklu nalezy sie udac na badania podane przeze mnie w poscie wyzej? Czytalam, ze w 4dc. To prawda? Mam rozumiec, ze wszystkie testy maja byc zrobione tego samego dnia?

• Ewik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miedzy 2 a 5 dniem cyklu ja sie staram jesli oczywiscie wypadnie ze labolatorium jest czynne to w 3 dniu.

Nasturcja lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 15:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    W takim razie bede robic test na poczatku cyklu.
    Szkoda, ze, oprocz forum, nie ma z kim pogadac na takie tematy. Moja znajoma zaczela starania ze swoim mezem troche wczesniej niz my. Co prawda mieszkamy w innych krajach, ale mialysmy kontakt online. Razem sie wpieralysmy. Niedawno zaszla w ciaze i teraz juz sie do mnie nie odzywa. Nic nie pisze, kompletna cisza. Tak wiec zostalam sama ze swoimi problemami i rozterkami. Tak to niestety jest. Troche przykro sie robi, wiedzac ze bylo sie dla kogos doradca i pocieszycielem przez tyle miesiecy a jak juz ciaza przyszla to sie zostalo olanym.
    Uff w koncu to z siebie wydusilam :)

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja przykro mi że jednak się nie udało
    ja o tym że się staraliśmy o dziecko rozmawiałam tylko z moim przyjacielem (facet jest starszy ode mnie o 10 lat i wiem że go "wykorzystuję" bo ja nie wiele mogę mu ofiarować, jedyne co to mogę go wysłuchać, a on mi przedstawia męski punkt widzenia na wiele spraw) i wiedziały jeszcze 2 koleżanki i jestem bardzo pozytywnie zaskoczona koleżanką młodszą ode mnie o rok, po stracie dziecka okazała się dla mnie ogromnym wsparciem i nigdy nie powiedziała że to nic takiego że straciłam dziecko przecież zrobimy sobie następne
    pomogła mi też po śmierci ojca i to prawda że prawdziwych przyjaciół poznaje się w biedzie
    nasturcja nie zostałaś sama masz jeszcze nas :)

ja dzisiaj bylam u Gina i wróciłam zdołowana bo kazał czekać ze staraniami aż do września:(
    ale dlaczego to nie wytłumaczył tylko mamy czekać i już
    we wrześniu mam zrobić badania hormonalne wtedy zobaczymy czy muszę brać dupka jeszcze przed zajściem w ciążę czy też nie no a później cytuję "zastukam się na śmierć"
    gdy zapytałam czy mogę starać się wcześniej to powiedział że na mózg mi siadło i chyba potrzebuję wizyty u psychiatry :(

dobrze że mam jeszcze 2 lekarza on powiedział że jeśli zdarzy się że zajdę wcześniej to nie powinno być źle

Nasturcja, Ida lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Eklerka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 16:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, zerkniecie na mój wykres? Coś mi się ta temperatura nie podoba, nie chce spaść, @ się spóźnia (średnio w zeszłym roku długość cyklu wynosiła 29, w tym roku 28...), a gumki odstawiliśmy tylko w 28 dc, więc już było dawno po owulacji... :)
    Myślicie, że mogło dojść do zapłodnienia? ;)
    Poza tym, że waga podskoczyła do góry (a jestem od prawie 2 miesięcy na diecie i udało mi się zrzucić 10kg) i że jestem cała opuchnięta (pierścionek, który zazwyczaj zsuwa mi się z palca, dziś musiałam smarować mydłem żeby zszedł...), nie mam żadnych objawów nadchodzącej @...

Ewik, na Twój wykres to aż miło popatrzeć... :):D

Nasturcjo, widać niektórym szybko przychodzi zapominanie o tym, że jechali z kimś na jednym wózku i gdy tylko sytuacja się zmienia, nie poznają człowieka na ulicy... :(

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 16:27

gosia86 lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 17:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki dziewczyny :*

Gosia - ale dlaczego macie się wstrzymać do września? Dlaczego lekarz nie podał Ci powodu?

Eklerka - ja się na temperaturach za bardzo nie znam :P
    Widzę, że masz górki tak jak i ja. Ale pamiętaj, że szybciej zachodzą te kobietki, które tak naprawdę się nie starają, także kto wie, kto wie... Kiedy macie zamiar rozpocząć starania?

Eklerka lubi tę wiadomość

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja wrote:
    Dzięki dziewczyny :*

Gosia - ale dlaczego macie się wstrzymać do września? Dlaczego lekarz nie podał Ci powodu?

Eklerka - ja się na temperaturach za bardzo nie znam :P
    Widzę, że masz górki tak jak i ja. Ale pamiętaj, że szybciej zachodzą te kobietki, które tak naprawdę się nie starają, także kto wie, kto wie... Kiedy macie zamiar rozpocząć starania?
    Już mamy ugadane, że 3 miesiące przed ślubem odstawiamy definitywnie gumki, więc w marcu przyszłego roku w 100% postawimy na starania :)

Ida lubi tę wiadomość

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasturcja tylko mnie postraszył że jeśli nie chcę przechodzić drugi raz przez to samo to poczekam
    ale nie wytłumaczył nic:(
    ach jak wróciłam do domu to doła załapałam
    dobrze że mam jeszcze drugiego lekarza on tak kategorycznie nie każe trzymać się kalendarza
    tylko że ja naprawdę nie chcialabym stracić kolejnego dziecka ale też czekać tyle czasu jakoś sobie tego nie wyobrażam
    zastanawiałam się czy pójść do jakiegoś innego lekarza jeszcze ale już nie wiem co robić??
    a i ten lekarz twierdzi że poroniłam bo miałam za niski progesteton 10,24

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 17:32

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu, ja czytałam, że po poronieniu należy odczekać 2 miesiące. Nie mam pojęcia dlaczego lekarz kazał czekać do września, ale skoro tak mówił, to może faktycznie być jakiś powód? Skonsultowałabym to jeszcze z innym lekarzem.

Eklerka, jeśli Ci się okres spóźnia to testuj! Albo poczekaj do niedzieli i razem z Idą i Ewik zatestujesz ;)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam Kochane :)

Nasturcja czasami jest tak,że ktoś jak zajdzie w ciążę wcześniej to nie wie już w jaki sposób rozmawiać z taką osobą która się jeszcze stara bo się zwyczajnie boi zranić, ale to nie jest też powód do zerwania kontaktu świadczy to tylko o człowieku.

Gosia zapytaj innego lekarza co i jak, zazwyczaj trzeba odczekać 2-3 miesiące żeby wszystko wróciło do normy ale powinien Ci wszystko wyjaśnić.

Eklerka jak się okres spóźnia to testuj dla własnego spokoju. Miałaś ostatnio jakieś stresy? coś z tarczycą się pokręciło? być może w takich sprawach leży przyczyna braku @.

A tak z innej beczki to już dzisiaj myślę jaka jutro będzie temperatura, i czekam w nerwach....

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Izik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    dziewczynki kochane moje najkochańsze na świecie byłam w NOVUM
    Wyniki mam koszmarne i pco jest ciężkie
    dziś mój 31 dc powinnam dostać okres po duphastnie ale mam plamienia i UWAGA okazało się że jest pęcherzyk uróśł sam 18mm .... ale miałam pęcherzyk łał
    co prawda jest już stary i pewnie zaraz ucieknie z małpą ale urósł hurra dzięki inofem

gosia86, marti_marti, Ida lubią tę wiadomość

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • Izik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ale jestem chaotyczna ale radość ogromna choć nie było owulacji i pęcherzyk nie pękł ale był pewnie stymulacja będzie skuteczna stymulacje zaczynamy za trzy miesiące bo muszę odstawić leki antydepresyjne które biore od lat czyli od wrześnie walka i jestem przekonana że się uda;_0
    dziś mam taki humor że góry mogę pzrenosić;-)

gosia86, marti_marti, Ida lubią tę wiadomość

4.12.2023 II temin 14.08.2024 - zdrowy syn❤️😍;-)

01.2022 poronienie chybione w 11 tygodniu
    3tygodniowe indukowanie poronienia
    zabieg łyżeczkowania 17.01.2022
    niedoczynność tarczycy
    tyłozgięta, zrotowana macica
    05.2021 poronienie 6tc
    STWIERDZONE CIĘŻKIE PCO;-( amh 22
    17 cykl starań po stymulacji ciąża w 2015
    córka 09.11.2015 cięzki poród indukowany, zagrażająca zamartwica płodu, cc na cito
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik czyli myslisz żeby się skonsultować z 3 lekarzem?
    teraz i tak muszę czekać na @ i dopiero po może gdzieś uderzę do innego gina

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:57

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Izik :)

Kochana bardzo się cieszę :) zobaczysz wszystko się uda jakoś mam przeczucia,że w Novum dobrze Cię poprowadzą i będzie super.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 17:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu jeżeli masz tylko jakiegoś poleconego to nic nie stoi na przeszkodzie :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No wlasnie nie bardzo:(
    może są tu jakieś dziewczyny z Wrocławia które mają kogoś godnego polecenia?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia a nic nigdy zaden lekarz nie wypowiedzial sie u Ciebie n temat progesteronu i brania luteiny? U mnie jak tylko poptrzyla na wykresy zaraz kazala mi progesteron zbadac i mowila ze od nastepnego cyklu jak zrobie nowy wynik i po wykresie zadecyduje co i jak.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ogólnie w ciąży brałam najpierw duphaston, poźniej jeszcze luteinę
    ten na nfz mówi że będę musiała brać dupka przed zajściem w ciążę
    ten drugi mówi że dopiero po potwierdzeniu ciąży testem ciążowym
    już zgłupiałam
    nie wiem czy jest sens pytać o to endokrynologa?

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 18:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    No mi gin powiedziala ze jak teraz wyjdzie niski to zaczynam brac luteine czy cos tam podobnego i jak zjdziemy to rowniez bo zbyt niski tez ma wplyw na zaciazenie ze moga byc problemy.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 18:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, to naprawde widac po wykresie? Czym sie taki wykres charakteryzuje?

Izik, glowa do gory, bedzie dobrze. Ja tez troszke lepiej sie teraz czuje. Maz ugotowal dobra kolacje. Wypilam sobie mala szklanke piwa jablkowego, a ze ja niepijaca to od razu poczulam sie troszke pijana :P
    A teraz siedze i jem zelki truskawkowe i nie mam absolutnie zadnych wyrzutow. Smutek juz przeszedl. Czekam na @ i moje nadzieje rosna po raz kolejny.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 19:07

Ewik lubi tę wiadomość

‹‹ 226 227 228 229 230 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Progesteron - dlaczego jest tak ważny podczas starania o dziecko?

Progesteron to jeden z najważniejszych hormonów dla kobiecej płodności. Jaką rolę odgrywa podczas starania o dziecko, przy zapłodnieniu i we wczesnej ciąży? Jakie są normy i co się dzieje, kiedy stężenie progesteronu jest za niskie? Jak wygląda leczenie luteiną dopochwową i doustną? 

CZYTAJ WIĘCEJ

7 sposobów jak przetrwać przesilenie wiosenne i jak szybko zajść w ciążę!

Przesilenie wiosenne dla wielu kobiet jest trudnym okresem przejściowym, kiedy mogą pojawiać się problemy ze snem, nadmiernym zmęczeniem, brakiem energii, czy obniżoną koncentracją. Wszystko to może mieć wpływ na gospodarkę hormonalną i kobiecą płodność. Jak w tym czasie przygotować się do ciąży? Jakie są skuteczne sposoby na poprawę płodności? Jak szybko zajść w ciążę, wprowadzając proste nawyki do codziennego stylu życia?

CZYTAJ WIĘCEJ