Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 11:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wielkie gratulacje!!

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 maja 2014, 11:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 gratulacje!!! Już rano widziałam twój wykres, zanim napisałaś tu na wątku :) Jak się czujesz? Jak reakcja męża? Pewnie zadowolony i dumny ;)
    Dziewczyny, a jak zamawiałyście zioła ojca Sroki? Można zamówić online z wysyłką do Azji?
    Ja to w ogóle mam przechlapane na tych Filipinach. :( Tutaj lekarze są zupełnie niekompetentni. Lekarz tutaj posiada wiedzę porównywalną do wiedzy pielęgniarki np.w Polsce. Dlaczego w innych krajach azjatyckich są wspaniali mądrzy lekarze? Np.Singapur, Malezja czy Hong Kong... A u nas? Kraj taki turystyczny, tak bardzo zamerykanizowany, a lekarze się ośmieszają. Jak w zeszłym miesiącu byłam z wizytą u ginekolog, bo mnie bardzo bolały jajniki, to najpierw przeprowadziła wywiad ze mną. Mówiłam ile się staramy, mąż siedział obok, mówiłam, że mąż ma cukrzycę a ona na to nic. Tylko mi "doradziła", że mam kwas foliowy brać i robić sobie testy owulacyjne. Wow, ale wskazówka! Kwas foliowy biorę już od 6 miesięcy a testy owulacyjne to bzdura. Robię, ale nie traktuje ich poważnie.

Następnie mnie zbadała. Wyciągnęła wielki, metalowy wziernik. Rozmiar wziernika jak dla krowy jakiejś. Ja nie wiem, oni nie mają wzierników plastikowych w różnych rozmiarach...
    Ale to nic. Po badaniu wziernikiem zrobiła mi ultrasondę dopochwowo. Mówiła, że widzi na monitorze moje wędrujące jajeczko po owulacji.
    Mi wtedy ręce opadły. Jak, kur**, można zobaczyć jajeczko na monitorze? Toż to jest za małe!
    I taki właśnie poziom reprezentuje tutaj praktycznie każdy lekarz. A w dodatku, każda wizyta jest płatna i droga a leki są 3x droższe niż w Polsce.
    Dlatego nie chodzimy tu do lekarzy. Być może coś jest nie tak ze mną lub mężem, ale nawet nie mamy zamiaru korzystać z filipińskiej służby zdrowia, bo to jest porażka po prostu.

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 13:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania gratulacje! :)

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 13:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny zmykam na tydzień...mamy straszny sajgon w domu, remontu dalsza część...a ja zamiast skupić się na pomaganiu, to co chwilę patrzę w telefon...

Ida, Ewik, Nasturcja trzymam kciuki za niedzielę :)

Ewik lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Ida Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Uff, jak gorąco! Normalnie upał dzisiaj.

Nasturcja - jestem w szoku jeśli chodzi o tych lekarzy... Tak samo ponoć jest w UK. Boże, przecież niejedna z nas bardziej się na tym zna niż oni. CO to ma być? Nie potrafię tego zrozumieć.

Magdalenka - rozumiem. I czekamy cierpliwie na Ciebie :)

Marti - ja zastanawiałam się nad mierzeniem tylko do skoku, ale moje cykle są w miarę równe i podobne, więc nie wiem czy jest sens. Przecież można zajść i bez termometru ;) Zastanawiam się nawet nad jutrzejszym mierzeniem... Zobaczymy.

Dziś jest piękny, choć za gorący dzień. Właśnie wróciłam z pracy, zjemy z mężem obiad i idziemy do parku na roli, na lody. Pewnie wrócimy wieczorem. I dobrze :)

Ewik lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 16:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie też dzisiaj bardzo gorąco :) był deszcz ochłodził powietrze i jest przyjemnie. Ja juz sie stresuje kolejnym testowaniem i przyjściem @.

Aniu serdecznie gratuluje :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 20:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu gratuluję

jak czytam o dziewczynach którym się udało zajść w ciążę to wierzę że i mi się uda :)

czuję że mam pewien etap po stracie dziecka za sobą, dzisiaj była u mnie koleżanka i potrafiłam z nią rozmawiać na ten temat i udało się bez łez
    czuję się silniejsza

Ewik, Ida, Izik lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 21:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Pięknie Gosiu :) Dobrze, że ten najczarniejszy okres masz już chyba za sobą. Myślę, że ważne jest, by umieć rozmawiam na takie tematy. Oczywiście nie z każdym i nie jak się nie ma ochoty. Ale z najbliższymi osobami, które wiemy, że zrozumieją i wesprą. Trzymaj się Gosiu <3 Będzie dobrze :)

gosia86 lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 20 maja 2014, 22:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzięki Ida :*

Ida lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 07:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :)

U mnie humor dopisuje zaczyna sie piękny dzień wręcz upalny. Już jest bardzo gorąco. Temp.poszła o jedno oczko w górę zobaczymy co z tego wyjdzie.

Izik, Ida lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej :)

To trzymam kciuki Ewik :)

U mnie ta sama tempka co wczoraj, nadal żadnych objawów. A u Ciebie?

• Ewik Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:21

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś jakoś nie mam od kilku dni energi cwicze to szybko sie mecze i dzisiaj pobolewaja mnie piersi ale nie zaliczam tego do zadnych objawow bo rownie dobrze moze zblizc sie okres wiec...

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 08:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kochana, jak dla mnie to jesteś w ciąży! :) serio, mam przeczucie. Poza tym u Ciebie owulka potwierdzona na 100% :)

Ewik lubi tę wiadomość

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik - ja miałam tak samo z ćwiczeniami!!!! Trzymam mocno kciuki, żeby się udało!!!!!

Ewik lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 09:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie pozostaje mi nic innego jak cierpliwie czekać według ovu 27 maja mam wyznaczony okres w 31dc. już niedługo wszystko się wyjaśni.

Dziękuje Kochane za kciuki:)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 10:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik nie podpuszczam Cię ale ja bym nie wytrzymała ;) i zrobiła test już teraz :)
    ja chcę zacząć starania w lipcu mam nadzieję że zdrowie pozwoli:)
    czuję lekkie ciągnięcia jajników i jakiś śluz się pojawia (13 dzień po zabiegu)
    więc może to owulacja się zbliża:)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosia wstrzymam się przynajmniej do niedzieli bo jak by cos fktycznie bylo to moze jeszcze nie wyjsc chociaz jestem jakos nastawiona na negatyw moze to i lepiej bo niby czemu akurat teraz mialo by sie udac.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lepiej nastawić się że się nie udało i pozytywnie rozczarować :)
    tak czy inaczej trzymam kciuki za wszystkie testujące w niedzielę :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 11:44

Cytuj  /     /  Zgłoś
    A ja jestem zdania że negatywne nastawienie nie pomaga i lepiej jednak mieć nadzieję :)

• marti_marti Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam za Was kciuki, jak to przeczytałam gdzieś wczoraj - każdy negatywny test zbliża nas do tego pozytywnego, i obyście takie miały :)

Ida, Eklerka lubią tę wiadomość

We are the champions, my friends
    And we'll keep on fighting...till the end!
‹‹ 224 225 226 227 228 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność a nietolerancja pokarmowa - czy istnieje związek?

Dlaczego coraz częściej przyszli rodzice nie mogą doczekać się upragnionego potomstwa? Czy nieodpowiedni styl odżywiania może przyczyniać się do powstawania zaburzeń płodności? Czy nietolerancja pokarmowa może wpływać na obniżenie płodności, a nawet powodować niepłodność? Jakie testy na nietolerancje pokarmowe warto wówczas wykonać?  

CZYTAJ WIĘCEJ

Starania o dziecko, niepłodność? - jak powiedzieć o tym innym?

Często bywa tak, że temat kłopotów z zajściem w ciążę jest owiany tajemnicą. Jak powiedzieć rodzinie i przyjaciołom o Waszych trudnych doświadczeniach związanych z przedłużającymi się staraniami o dziecko? Doświadczony psycholog, który na co dzień pracuje z parami zmagającymi się z niepłodnością - Justyna Kuczmierowska - proponuje napisanie listu. Sprawdź, co powinno znaleźć się w liście do bliskich osób. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak od strony psychicznej przygotować się do porodu?

Poród to jedno z najważniejszych wydarzeń w życiu każdej kobiety. Większość jednak skupia się na przygotowaniach od strony fizycznej... A co z psychiką? Czy do porodu można się przygotować od strony mentalnej? Jak zadbać o odpowiednie nastawienie? Jakie są techniki przygotowania do porodu? 

CZYTAJ WIĘCEJ