Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 14:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ja to mam takie motto że z każdym dniem jesteśmy coraz bliżej celu :)

Ida lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dokładnie! :) Tylko, żeby pamiętać o tym każdego dnia i co dzień mieć nadzieję... Ale obecna pogoda myślę, że sprzyja :)

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 15:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Trzymam mocno kciuki w niedzielę :-)

Ida, Ewik lubią tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Ida Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 20:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ej dziewczyny, jak tam dzień mija?

Ewik lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 20:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a - powiedz mi, jak to jest być w ciąży...?

• Eklerka Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 20:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986 wrote:
    Hej kochane! Udało się w 10CS a 9 pp! To był 2 cykl z dongiem a pierwszy po 3 miesięcznej kuracji sroka!
    Gigantyczne gratulacje :) :) :)

5fjzaeq.png
    6d4a1fa03ada290f9163e68d0b61b673.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzien upalny :) takie piękne słoneczko świeciło. Ja zaliczylam po pracy z Małżem spacer ale tak nie miałam siły po jakimś czasie jak nigdy. Jeszcze bylam na smerfowych lodach :)

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 21 maja 2014, 21:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!

Trzymam kciuki za testerki :)
    U mnie dzień mija bardzo pracowicie, więc nie ma czasu na głupoty typu czarne myśli i tak jest ok. :)

Ewik, Ida lubią tę wiadomość

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    I bardzo dobrze Aniu :) tak trzymaj.

Musimy być silne :)

_Ania_ lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik - u Ciebie będzie zielono, nie ma innej opcji :) Przepraszam, jeśli Cię to nakręca, ale naprawdę tak myślę ;) Ta tempka, objawy, oraz to, że owulka była na 100%. Ja na Twoim miejscu już dawno bym zwariowała :P

Ewik, gosia86, _Ania_ lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 21 maja 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Wiesz Iduś jakoś staram się nie nakręcać co ma być i tak będzie a szkoda sobie psuć humor :) chociaż nie powiem co jakiś czas coś mi po głowie chodzi typu "jak to będzie w tym miesiącu" do Małża mówie,że nie możliwe bo za mało było serduszkowania.

Dziewczynki mam pytanie możecie mi polecić jakiś termometr z dwoma miejscami po przecinku? bo kupiłam swego czasu w aptece z firmy diagnostic i jest taki beznadziejny że po jednym cyklu wróciłam do starego

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • paula86 Koleżanka

Wysłany: 22 maja 2014, 00:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ania1986, serdecznie gratuluję - własnie przeczytałam nowinę :)! Dbaj o siebie i życzę Ci spokojnej, bezproblemowej ciąży :) eh, miło czytać takie dobre wieści, aż się człowiek na duchu podnosi :)

U mnie bez zmian - tzn. nie myślę w ogóle o cyklu, owulacji, serduszkujemy niestety ostatnio dość rzadko, więc szanse są raczej mizerne, że "trafimy", ale powiem Wam, ze nie przejmuję się tym, co ma być, to będzie. To "celowanie" bardzo źle na nas działało (na mnie szczególnie), więc zdecydowanie wolę takie podejście, liczę się z tym, że "zajście" zajmie nam więcej czasu, ale póki co trzymamy się takiego scenariusza.

Poza tym na dobre rozkręca się moja ulubiona pora roku - u nas też gorąco, rozpoczęciliśmy sezon tarasowy - wreszcie można na nim zjeść obiad czy posiedzieć wieczorem i pobujać się na huśtawce :) a ja wrociłam do wieczornego biegania, od razu lepiej się czuję :)

Dziś byłam u ginekologa na kontrolnej cytologii (ostatnio wyszedł mi stan zapalny przy mojej nadżerce i dostałam globulki) i już wstępnie usłyszałam, że nieciekawie ta nadżerka wygląda, no ale poczekamy jeszcze na wyniki... trochę mnie to zmartwiło, bo jak wyjdzie dalej stan zapalny, to będziemy kontynuowac leczenie - tym razem jakimiś kwasami (w gabinecie, w trakcie 3 wizyt). Dobra wieść jest natomiast taka, że nie koliduje to ze staraniami, uff :)

pozdrawiam Was dziewczyny, i jak zawsze - trzymam za nas kciuki:)

• Ewik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 07:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień dobry :) Witam się w kolejny piękny słoneczny dzień :)

Iduś widziałam Twoja temp.dzisiaj odbiła i znów wysoka:) u mnie 37.2 tak jak wczoraj

Ida lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 09:47

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Kor_a - powiedz mi, jak to jest być w ciąży...?

Hmmm... powiem Ci, że jeszcze tak tego mocno nie czuję. Powody są dwa - nie mam jakiś dokuczliwych dolegliwości i nie mam jeszcze zbyt dużego brzucha. Wprawdzie dżinsy już ciasne, ale sukienki czy legginsy dają radę. Przedwczoraj byłam na bezpłatnych warsztatach dla kobiet w ciąży i przy innych dziewczynach to wyglądałam jakby w ciąży nie była.:-) Na razie ciążę odczuwam pod względem mojego zainteresowania wózkami, fotelikami i ubraniami ciążowymi :-)

Ewik ja mam termometr microlife kupiony na Allegro.

Ida lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 13:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie wytrzymałam do niedzieli :(
    Dziś 13 dpo, zrobiłam test po południu. Negatywny. W sumie to nawet odczuwam ulgę. Po co miałabym siedzieć i się zamartwiać? Przepraszam, że nie czekałam na pozostałe do niedzieli. Trzymam kciuki za was.

Wzięłam sobie otworzyłam piwko jabłkowe i popijam. Już mogę, a co!
    Dziś też zamawiam zioła ojca Sroki. Mam nadzieję, że dotrą bez problemu do Azji.

Ida lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nasyurcja, przykro mi... Ale dobrze że jest zawsze kolejny cykl. Postaraj się nie łamać. Tulę.

Ja, gdybym miała test w domu to pewnie jutro bym go zrobiła. Ale że nie mam to czekam. Dziś tempka znów w górę. Trochę skacze ten mój wykres. Zobaczymy.

Dziś idę do lekrza domowego. Mam straszny katar i nie chcę by to się przerodziło w coś poważniejszego jak ostatnio i w sumie jak zawsze. Chcę tylko dostać coś do inhalatora i tabletki na alergię bo ostatnio mi pomogły. Na pewno żadnych antybiotyków!

Ewik, trzymam kciuki :) Ja bym już testowała pewnie :p

Nasturcja lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 13:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję :(
    Mój mąż schował testy już wcześniej, ale znalazłam. Były za sofą. I zrobiłam. Teraz żałuję, bo tak naprawdę jedna kreska boli bardziej niż nadejście @.

A tak lrzy okazji, myślałam, że wszystkie badania sobie porobiłam. A tu się okazało, że z tych potrzebnych miałam tylko TSH. Reszta badań to cholesterol, sprawdzenie jajników, mocz i inne podstawowe badania. W tamtych wszystko wyszło bardzo dobrze, ale nie miałam robionych: Estradiol, Witamina D, FSH, LH, Prolaktyna, Progesteron.
    Tak więc szykuję się wkrótce do laboratorium na badania. Niestety, cały pakiet tychże badań kosztuje aż 400 zł tutaj. I to jest najtańsze laboratorium jakie znalazłam.
    Mąż nadal psychicznie przygotowuje się na badanie nasienia. Strasznie ciężko mu to przychodzi.

• magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 13:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej, hej :) nie wytrzymałam i zaglądam do Was na przerwie W pracy :)

Nasturcja póki @ nie ma jest nadzieja, tym bardziej, że test zrobiłaś z popołudniowego moczu! Jeszcze nic straconego...jak @ nie będzie, to powtorz W niedzielę, bo ja nadal kibicuję Waszej Trójcy ;)

Ja przez remont zapomniałam, že się staramy. Nie ma czasu ani siły na <3...ale z każdym dniem bliżej końca :)

Mam bardzo wścipską sąsiadkę, wczoraj złapała mnie za brzuch i zapytała, czy W ciąży nie jestem! Wiedziałam, že mi się przytyło, ale, żeby aż tak?! Po czym oświadczyła, że nie mamy na co czekać, no i, że sama będzie niedługo babcią, bo córka w ciąży (18 lat). Miała baba szczęście, że jestem totalnie wymęczona i nie chciało mi się z nią w dyskusję wchodzić :)

Ida lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 maja 2014, 14:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka, u mnie to już raczej będzie na 100%, bo nie ma nawet cienia na teście. Czułość 10ml/U więc jakbym była w ciąży to już by pokazało. Oglądałam wykresy innych staraczek i im wychodziły chociaż cienie drugiej kreski już 9-10 dpo. Także u mnie już na pewno nic nie będzie. Szkoda, bo maj miał być dla nas szczęśliwy. Ale nie tracę nadziei. Spróbujemy w nowym cyklu.
    Widziałyście ile serduszek na wątku majówek? Już ponad 40.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 maja 2014, 14:32

Ida lubi tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 22 maja 2014, 14:46

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kochane ale upał. Pewnie też bym zatestowała gdybym miała test w domu a tak nie mam i nie korci chociaż z drugiej strony się boje bardzo swojej reakcji. I tak jak pisze Nasturcja nadejscie małpy mniej boli niż jedna kreska na teście.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
‹‹ 225 226 227 228 229 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Ciąża pozamaciczna - czym jest i jakie są objawy ciąży pozamacicznej?

Ciąża pozamaciczna (ektopowa) zdarza się raz na 90-100 przypadków ciąży. Jest to ciąża, która zamiast w macicy rozwija się poza nią. Objawy ciąży pozamacicznej nie są jednoznaczne. Trudno ją czasem rozpoznać, bo na początku objawy są podobne do ciąży o prawidłowym przebiegu. Na późniejszym etapie pojawia się ból podbrzusza, krwawienie oraz brak prawidłowego przyrostu hormonu hCG. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Sezonowa dieta zwiększająca płodność – płodne smaki jesieni

Jesień to świetny moment na wprowadzenie zmian do stylu życia i diety, które mogą pozytywnie wpłynąć na płodność i tym samym zwiększyć szanse na zajście w ciążę. Jakie produkty wybierać jesienią? Które składniki mają szczególne znaczenie w kontekście płodności? Podpowiadają ekspertki - Ania i Zosia z Akademii Płodności. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Płodność mężczyzn - przyczyny obniżonej płodności i sposoby na poprawę

Płodność mężczyzn na przestrzeni lat uległa znacznemu pogorszeniu. Dlaczego jakość nasienia współczesnych mężczyzn jest obniżona? Jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością? Co zrobić, aby wesprzeć i poprawić męską płodność?

CZYTAJ WIĘCEJ