X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja siemie lnane wsuwałam na sucho ziarenka :)
    a testy z allegro maja czulosc przewaznie 25

Ida lubi tę wiadomość

• Majka86 Ekspertka

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do testów to nie mam pojęcia, ale jeśli chodzi o siemię lniane to jakiś czas temu trochę o tym czytałam i tak właściwie to co osoba to inny sposób.

Ja kupiłam siemię w ziarenkach. Wieczorem mieliłam tak ok. 1,5 łyżeczki ziarenek i tak zmielone zalewałam wrzątkiem. Jak przestygło to wypijałam ten olej, a samo siemie wyrzucałam. Drugi mój sposób to zmielone nasiona sparzyć malutką ilością gorącej wody (tak tylko żeby namiękły) i tą papkę która powstała dodawałam do jogurtów. Jak dodawałam niesparzone siemię to miałam zaparcia - a ja ogólnie mam z tym problem więc na mnie lepiej działało jak było sparzone. Doskonale uregulowało mi pracę jelit no i śluz był piękny :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 19 lutego 2014, 21:12

Ida lubi tę wiadomość

Beta 2.01 - 4120 (19dpo)
    Beta 4.01 - 8317 (21dpo)
  • asioczek86 Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    wyrzucanie papki z siemienia to marnotrawienie! ja właśnie najbardziej lubiłam ziarenka rozgryzać zębami :) z 2 łyżki do garnka i gotować aż woda będzie kleista, mieszając i uważając żeby nie wykipiało. potem wszystko zjeść, mniam :)

ewelina27 lubi tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziękuję dziewczynki :) Wprawdzie ja łykam Oeparol, który już zawiera olej lniany, ale mój mąż kupił te ziarenka, a że ma problemy z układem trawiennym, to ojej lniany (i jego przetwory) są mu sprzymierzeńcem. No i ogólnie to bardzo zdrowe, na wszystko. Tak więc musimy zakupić mały garnuszek, by gotować nasionka, albo zakupimy mielone ;)

A testy mam takie cieniutkie, z niebieskim końcem z Allegro. Myślałam, że są czulsze...

• Ewik Autorytet

Wysłany: 19 lutego 2014, 21:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja mieliłam nasionka młynkiem do kawy i dodawałam do sałatek itp. teraz zakupiłam olej z siemienia lnianego w kapsułkach z kwasami omega

Ida, ewelina27 lubią tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 22:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja z kolei zalewam ziarna i wcinam albo dodaje do sosów albo do posypania do ciast

Miśkaa lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 19 lutego 2014, 23:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    a ja nie wytrzymałam i sobie sikłam 7-8 dpo
    cos wyszło,zdjęcia pod wykresem;) oczywiście nie nastawiam sie, bo po co i tak bedzie co ma byc..

• Ida Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 06:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Aniu1986- szczerze mówiąc widzę tam coś, serio! Powtórz koniecznie, najlepiej takim o czułości 10. :) Powodzenia, daj znać koniecznie!!!

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 07:54

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida wrote:
    Mam 2 pytania:

1 - testy z allegro jakiej są czułości (bo takie mam)?
    2 - jak spożywa się nasiona z siemienia lnianego?

ja kupuję siemie lnianę mielone wsypuję łyżeczkę do kubka, dodaję troszkę soku z malin i zalewam wrzątkiem do 3/4 wysokości. Po dokładnym rozmieszaniu i wystudzeniu powstaje taka galaretka, którą piję. Ja zazwyczaj zalewam siemię rano, a wypijam przed obiadem po powrocie z pracy.

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 08:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    U mnie dzisiaj wzrost temp z 36,2 na 36,4. Nie wiem na ile miarodajny, bo zawsze mierze o 6.00, ale o 4.45 zbudził mnie pełny pęcherz i po odwiedzinach w WC bardziej drzemałam niż spałam do 6.00. Zobaczymy jutro. Nie porzucam nadzieji:-)

km5s8iik5ptfpdrq.png

• ash Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 08:58

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny, siemienia lnianego nie zalewajcie wrzątkiem. Woda musi mieć ok 80' tak jak na zieloną herbatę.
    Ja kupuję w aptece mielone siemie lniane, zalewam wodą do połowy kubka, dodaję łyżeczkę miodu i uzupełniam mlekiem. PYCHA!

Miłego dnia :)

ug3715nmrb0zdbvc.png

• _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 20 lutego 2014, 10:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć!

Postanowiłam poszukać sobie dodatkowego zajęcia i dzisiaj w samo południe mam rozmowę w sprawie pracy. Niby nic, ale tak dawno nie byłam na takiej rozmowie, że dopadł mnie stres... Będziecie trzymać kciuki???

ash, asioczek86, Manieczka86, ewelina27, magdalenka_ka lubią tę wiadomość

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 10:43

Cytuj  /     /  Zgłoś
    co do siemienia to ja zalanego wrzątkiem gluta nie zjem, ale mielone pomarańczowe z rossmana z jogurtem się zje, słyszałam, że trzeba uważać ze świeżo zmielonym bo olej który powstaje w warunkach domowych szybko sie psuje i może zaszkodzić, więc jeśli mielicie w domu to jedzcie na bieżąco

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Ania_ wrote:
    Cześć!

Postanowiłam poszukać sobie dodatkowego zajęcia i dzisiaj w samo południe mam rozmowę w sprawie pracy. Niby nic, ale tak dawno nie byłam na takiej rozmowie, że dopadł mnie stres... Będziecie trzymać kciuki???

Ja już trzymam!

km5s8iik5ptfpdrq.png

• ash Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:18

Cytuj  /     /  Zgłoś
    _Ania_ wrote:
    Cześć!

POWODZENIA! Trzymam kciuki!

ug3715nmrb0zdbvc.png

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej dziewczyny, powracam w trochę lepszym nastroju! w końcu przyszła @ i od tego cyklu bede na stymulacji clo+pregnyl. w końcu nowy cykl, już wariowałam. i jak clo zadziała w końcu będzie owulka bo od listopada nie było ;/ dziękuje za wsparcie w tych cięzkich dniach! zwłaszcza dla Idy :)

Manieczka86, ewelina27 lubią tę wiadomość

• ash Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:40

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Miśkaa trzymaj się dzielnie :)
    Ja mam wizytę dopiero 4 marca, więc na CLO będzie za późno bo to połowa cyklu będzie, a coś gin wspominał ostatnio o tym. Zobaczymy czy owulka się sama z siebie pojawi w tym cyklu.

ug3715nmrb0zdbvc.png

• asioczek86 Autorytet

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:45

Cytuj  /     /  Zgłoś
    cześć dziewczyny! jako studentka mam więcej wolnego niż zajęć i pewno dlatego cały czas przeglądam ovu;).
    postanowiłam w tym cyklu rzucić wszystko i się nie starać. już się wnerwiam, bo na ulicy czy jak wyjrzę przez okno to widzę kobiety z dziećmi. dodam, że nie widać po tych paniach żeby one się starały- bardziej pewno martwią się o to jak wyżyć do pierwszego. myślę sobie, że one kiepsko się odżywiają, mają inne stresy a jednak zachodzą. no cóż może i mnie się uda z takim podejściem. a wy jakie macie plany na nowe cykle?

Manieczka86, Ida, ewelina27 lubią tę wiadomość

8.03.2015- mama Aniołka (8/9tc)
    28.04.2016 IGA <3 3400g i 57 cm szczęścia :)
    17.12.2018 ADAM <3

atdci09ken4tz24o.png

o148zbmhik1ekq2b.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:48

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ja 5 marca mam monitoring i pregnyl, i bardzo się cieszę że mąż wpadnie na dwa dni do mnie żeby nie przegapić owulacji! ostatnio jego wyjazdy wypadają w najważenijsze dni... eh ale już w tym miesiącu nie odpuszczę :)
    ASH dobrze, że lekarz wspomniał o stymulacji. po co sie meczyc bez owu. mój po drugim niepewnym cyklu stwierdził, że nie ma co celować w ciemni i wyczekiwać. a staramy się dopiero od tego roku. większość mówi, ze szybko zareagował, że może warto naturalnie spróbować. ale po co tracić czas!

ash lubi tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 20 lutego 2014, 11:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    asioczek86 wrote:
    cześć dziewczyny! jako studentka mam więcej wolnego niż zajęć i pewno dlatego cały czas przeglądam ovu;).
    postanowiłam w tym cyklu rzucić wszystko i się nie starać. już się wnerwiam, bo na ulicy czy jak wyjrzę przez okno to widzę kobiety z dziećmi. dodam, że nie widać po tych paniach żeby one się starały- bardziej pewno martwią się o to jak wyżyć do pierwszego. myślę sobie, że one kiepsko się odżywiają, mają inne stresy a jednak zachodzą. no cóż może i mnie się uda z takim podejściem. a wy jakie macie plany na nowe cykle?

ja od początku roku dowiedziałam się o 8 ciążach w rodzinie i znajomych, co mi tam obcy ludzie jak tu mam pod odstatkiem wrażeń :P mam nadzieje, że zanim wszystkie urodza ja już ujrzę dwie kreseczki oby! bo się załamię chyba. dwie kolezanki z pracy w ciąży, od listopada mam ciągle temat ciuszków, wózków, mebelków matko kochana ;p

‹‹ 24 25 26 27 28 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Czy jestem w ciąży? - ciąża urojona a widoczne objawy ciąży

Zdarzyło Ci się usłyszeć coś, co bardzo chciałaś usłyszeć lub czego usłyszeć za wszelką cenę nie chciałaś, mimo panującej wokół ciszy? Czasem nasz mózg płata nam figle. Jeśli bardzo czegoś pragniemy, jesteśmy skłonni dostrzegać przejawy tego pragnienia, mimo ich braku. Wiele kobiet starających się o dziecko, co miesiąc zasatanawia się: "Czy jestem w ciąży?", dostrzega u siebie pierwsze objawy ciąży, po czym po wykonaniu testu ciążowego widzi jedną kreskę. Ciąża urojona czy "urojenie ciążowe" - jak je rozpoznać? 

CZYTAJ WIĘCEJ

Jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę?

W dzisiejszych czasach wiele par zmaga się z problemem niepłodności. Szacuje się, że w krajach rozwiniętych od 10 do 12% kobiet ma problem z zajściem w ciążę. Dane w Polsce także nie napawają optymizmem, gdyż nawet 20% par w wieku rozrodczym cierpi na niepłodność. Powodów takiego stanu rzeczy jest dużo. Przeczytaj jak w naturalny sposób zwiększyć swoje szanse na zajście w ciążę, za pomocą ziól i odpowiedniej diety.   

CZYTAJ WIĘCEJ

Adaptogeny - Ashwagandha, Korzeń Maca, Shatavari

Każdego dnia przybywa par, które po wieloletnich staraniach o dziecko, osiągają swój cel dzięki unikalnym ziołom - adaptogenom. Powiedzmy sobie otwarcie: kto sprawniej przywróci ład i porządek w świecie sztucznie zdezorganizowanym przez człowieka, jak Matka Natura? Świetnie, że zaczynamy korzystać z jej pomocy. Jeśli to zagadnienie nie jest Ci jeszcze znane, koniecznie przeczytaj artykuł do końca.          

CZYTAJ WIĘCEJ