X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:08

Cytuj  /     /  Zgłoś

Ewik, kochana teraz najważniejszy jest spokój. Wiem, łatwo powiedzieć :(
    Ale trzeba być dobrej myśli. Dbaj o siebie i dużo dużo dużo wypoczywaj:*

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dziewczyny u mnie też się piepszy
    sprawdziłam wyniki badan
    wygląda to tak na 3 dc
    estradiol 22.60 pg/ml
    FSH 5.75 mlU/ml
    LH 7,92 mlU/ml
    i cudowna,prolaktuna 40.84 ng/ml przy normie 4,79-23,3

orientuje sie któraś z was w tych wynikach?
    niepokoi mnie prolaktyna a reszta to nawet nie wiem

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:13

Cytuj  /     /  Zgłoś

Aja, jak ja lubię "węgierki" :) Życzę, żebyś taką jedną...albo i dwie piękne przywiozła :) I dziękuję za link :*

Magdalenka, nie ma co się nastawiać i podporządkowywać wszystkie plany pod planowaną ciążę. Wiem, coś o tym...bo gdyby nie mój mąż to i w tym roku z Grecji by były nici... A ciąży u mnie jak nie było tak nie ma...

Gosiu, szpilka ma chyba rację... Może faktycznie reset Ci kochana dobrze zrobi :*

Kasieńka :) coś ostatnio mało się udzielasz. Dobrze pamiętam, że jutro masz wizytę??

gosia86 lubi tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka no to już po moim resecie tak się zestresowalam prolaktyną:(
    nie ufam,lekarzom a do,mojej Endo nie wiem,czy uda mi się dostać wcześniej niż 12.09 a to dużo bardzo dużo czasu

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:22

Cytuj  /     /  Zgłoś

Gosieńka, nie pisz tak kochana:*
    Prolaktyna niestety lubi skakać. Nie kochałaś się może wczoraj wieczorem? Nie zdenerwowałaś może albo jakieś intensywne ćwiczenia nie uprawiałaś?

Prolaktyne można fajnie zbić :*:*:* Tulę.

gosia86 lubi tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Nie kochalam się bo mam okres
    nie ćwiczyłam
    poszlam spać po 23
    wstalam o 6 badanie o 7:30

ewwiel ja bym na Twoim,miejscu szukała innego gina

Wiadomość wyedytowana przez autora: 6 sierpnia 2014, 19:26

Lenka@, ewwiel lubią tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 19:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    gosia86 wrote:
    Nie kochalam się bo mam okres
    nie ćwiczyłam
    poszlam spać po 23
    wstalam o 6 badanie o 7:30

ewwiel ja bym na Twoim,miejscu szukała innego gina

A jesteś nerwuskiem :):*? Bo ja troszkę jestem i moja endo powiedziała mi, że to też ma ogromny wpływ...niestety.

A jakie masz na wyniku normy dla pozostałych hormonów, które badałaś?

• Kati86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 20:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka@ wrote:

Kasieńka :) coś ostatnio mało się udzielasz. Dobrze pamiętam, że jutro masz wizytę??

W piątek ;)
    Czytam sobie Was cały czas ale jakoś mam lenia i mało co piszę z resztą mąż na urlopie więc też mało czasu na internet ;)

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 21:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Lenka nie mam norm bi sprawdzałam,na telefonie,musze na kompie,otworzyć bo,cos,pdf nie,mogę niektórych otwierać na,fonie

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilko, ja niestety po kawie nawet mam takie niskie. Kawe pije jedną dziennie zazwyczaj po śniadaniu. myślę, że na moje ciśnienie miała duży wpływ pogoda, bo głowa bolała mnie mega przez cały wtorek i dziś aż do popołudnia. ale ogólnie mam niskie ciśnienie.
    Ewik, wspieram cię. Będzie dobrze, zobaczysz :)

Gosiu, estradiolu nie robiłam, fsh i lh tez nie. jedyne co wiem, to stosunek LH do fsh powinien oscylować ok.1. badania tych hormonów mają na celu określenie tzw. rezerwy jajnikowej. a fsh bada się też przy podejrzeniu o niewydolność przysadki mózgowej. Prolaktynę rzeczywiście masz wysoką. lekarz z pewnością przepisze lek który ci ją obniży. nawet gin może ci przepisac leki na zbicie prolaktyny, więc nie czekaj na wizytę u endo. i nic się Gosiu nie martw, ja rok temu prl miałam ponad 45 ng/ml.
    pierwsze bagatelizowali poziom prl u mnie, bo myśleli, że to przez moją niedoczynność tarczycy jest wysoka i że jak unormują mi tsh to sama spadnie. nie spadła. coś tam drgnęła w dół (było 40,85ng/ml) jak zaczęłam brać euthyrox, ale endo zdecydował się na bromergon. po 2 m-cach brania bromergonu pół tabletki na noc spadła mi do 21,69ng/ml. po kolejnych dwóch miesiącach było 20,72ng/ml. więc znów spadła niewiele. a dziś odebrałam wyniki i moja prl wynosi 12,03ng/ml. ależ się ucieszyłam! :) za to tsh 1,5 ulU/ml więc też super, choć poprzednio było jeszcze ładniejsze.

ewwiel lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 22:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    udało mi się umówić na jutro do gina
    będę spokojniejsza jak to skosnultuję i może jednak cykl nie pójdzie na starty jeśli zareaguję w porę

Aja dziękuję za wyjaśnienie :*

aja lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam się wieczorowo :)

W pierwszej kolejności tulę Ewiczka i proszę o pozytywne myślenie. Ewik musi być dobrze Kochana Ty nasza, mam nadzieję, że krwawienie ustanie...

Dziewczynki moje ja żadnych wyników nie komentuje, bo żadnych jeszcze badań nie miałam robionych, choć gdybym miała możliwość, to pewnie już bym nawet sama skierowała się na hsg ;)

Biłam się z myślami cały dzień, czy starać się czy nie i postanowiłam odpuścić te dwa cykle. Plan jest taki, wyjeżdżam na wakacje a z wakacji wracam z małym kanarkiem ;) myślałam, żeby opuścić forum na ten czas, ale zostaje, bo za dwa miesiące byście o mnie zapomniały ;) a więc będę pisała o pierdołach, wspierała i cieszyła się Waszymi dwoma kreseczkami i opieprzała jak będziecie siały czarnowidztwo :)

Ida, gosia86, Ewik, aja, ewwiel, Lenka@ lubią tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • Ida Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hej dziewczyny, przychodzę z dobrymi wieściami :) Już po wizycie. Jestem bardzo zadowolona. Najważniejsze - pęchrzyk 7 mm z ciałkiem żółtym. Zarodka nie widać, bo miałam późną owulację (tak jak myślałam). Wszystko jest w porządku, niczym mam się nie martwić. Pobrał mi cytologię i wszystko ok, bo ma mikroskop u siebie w gabinecie. Nic nie krwawiłam. Gdybym przyszła kilka dni później to zarodek z serduszkiem byłby widoczny.
    Gin powiedział, że najważniejsze że pęcherzyk się ładnie zagnieździł i że jest ciałko żółte.
    Następna wizyta za 2 tygodnie :)

Mam żyć normalnie, mogę spacerować a nawet wykonywać lekkie ćwiczenia.
    5 tydzień 4 dzień :) (wg głupiego belly 6+0) :P

Jestem szczęśliwa, zeszło ze mnie z 10 kilo. A tuż przed wizytą w aucie aż się poryczałam ze stresu. Ale nie było powodu :)

Od dziś ZERO stresu i ZERO zamartwiania się :)

Mam zdjęcie usg, na którym pięknie wszystko widać. Wkleję jutro ;)

gosia86, Izik, Ewik, aja, ewwiel, Lenka@ lubią tę wiadomość

• gosia86 Autorytet

Wysłany: 6 sierpnia 2014, 23:16

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida świetne wieści :*

Magdaenka dobra decyzja dwa cykle to już nie wielka różnica
    ja się zastanawiałam czy nie zbagatelizować tej prolaktyny
    ale później bym sobie nie wybaczyła że mogłam coś robić a nie zobiłam i przez to np nie mogę zajść

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 07:19

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Iduś bardzo się ciesze. Lubie czytać takie pozytywne wieści.

Gosiu fakt prolaktyna wyższa ale spokojnie ja unormujesz jest to do opnownia.

Ja dla odminy walcze z zawirowaniami zoladka i wymiotami, czuje sie tragicznie po zwiekszonych dawkach w nocy mialam to samo.

Wiadomość wyedytowana przez autora: 7 sierpnia 2014, 07:20

mhsv2n0ahsxqjiji.png

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik współczuję i przytulam :( a jak z krwawieniem, ustało juz? Kiedy masz kolejną wizytę?

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 08:55

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida bardzo się cieszę, że z Tobą i fasolka wszystko dobrze :)

Gosia leć do gina, albo i innego lekarza i zbijajcie prolaktyne :)

gosia86, Ewik, Ida lubią tę wiadomość

• Ewik Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 09:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Madziu krwawienia jako takiego na wkładce nie ma ale czuje w środku takie mokro. Następna wizyta 25 w poniedziałek mam tylko pokazac sie z wynikami badań. Staram się o tym wszystkim nie myśleć ale ciężko. Mąż mi tłumaczy,że widział na usg serduszko i wszystko jest dobrze ale wiecie jak to jest kobieta wie swoje i się zamartwia inaczej bym podchodziła do tego gdybym od początku nie miała takich rewelacji z plmieniami wizyta na izbie itp.

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • aja Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:11

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewik, wiem, że ci ciężko być spokojną i nie mysleć. mnie też nie raz mąż tłumaczy, a ja i tak wiem swoje. Będzie dobrze, zobaczysz kochana :)

Gosiu, nie bagatelizuj prolaktyny. PRL blokuje owulacje, może też wpływać na nieregularność miesiączek. skoro mnie udało się ją zbić, to tobie też się uda :)
    zmykam działać dalej, wreszcie choć troche głowa mnie przestała boleć. ale pogogode na urlopie mam do bani. kolejny dzien pochmurno i deszcz ;/

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

20110827560113.png
    Lola 24.08.2016 <3
    Aniołek [*] 6tc
    Dawid 14.08.2019 [*] 21tc
    "Nie powitałeś życia płaczem,
    Nie pożegnałeś go w śpiewie.
    Byłeś i jesteś Aniołkiem,
    Który o śmierci swej nie wie."
  • rah Autorytet

Wysłany: 7 sierpnia 2014, 12:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczynki! Wróciłam :) wypoczęta, opalona ;) na testowanie się nie szykuję, bo jak pisałam przed wyjazdem, w tym miesiącu straciłam ochotę na to wszystko i stresy związane z czekaniem. Przyznam sie, ze dawno nie wypiłam tyyyyle piwa ile przez ten wyjazd ;) i nie czuję się winna, o! :)
    Wybaczcie, ale minęło tyle dni i napisalyscie, ze ciezko mi sie do wszystkiego odnieść. Zauważyłam, ze jak tutaj weszłam, od razu zaczęłam sie jakby mini mini stresowac....ze obserwacja, ze liczenie, ze testowanie, ze moze jednak, ze czas mógłby lecieć szybciej bo juz bym chciała wiedzieć...chyba faktycznie dobrze czasem opuścić forum...to przez wchodzenie całymi dniami na ovu, ciagle o tym wszystkim myśle....

A z innej beczki, musze zbadać prolaktyne, progesteron, estradiol i testosteron. Miałam isc 7 do, ale nie obserwowałam i nie wiem dokładnie kiedy była ovu. Przypuszczam ze w piatek 1 sierpnia. Albo w sobotę 2 sierpnia. W związku z tym, uważacie ze lepiej isc na badanie jutro ( 6-7 dpo) czy w poniedziałek 9-10 dpo??? Nie chciałabym isc zbyt wcześnie, ale wiem ze 10 dpo to nijak nie jest około siódmego dnia ;p

magdalenka_ka, Lenka@, aja lubią tę wiadomość

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
‹‹ 331 332 333 334 335 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Inseminacja (IUI) koszt i wskazania. Jaka jest skuteczność inseminacji?

Inseminacja domaciczna jest zabiegiem mającym na celu, ułatwienie zapłodnienia, poprzez skrócenie drogi, jaką mają do pokonania plemniki do komórki jajowej. Czy warto ją wykonać, jaki jest koszt i przy jakich schorzeniach odnotowuje się najlepsze rezultaty? Przeczytaj również jakie badania należy wykonać przed inseminacją i jak się do niej przygotować. 

CZYTAJ WIĘCEJ

Obrotowy fotelik tyłem - bezpieczeństwo i funkcjonalność

Fotelik obrotowy to wygoda i bezpieczeństwo w jednym – dzięki funkcji obracania ułatwia wkładanie i wyjmowanie dziecka z samochodu, a także pozwala na łatwe ustawienie tyłem do kierunku jazdy, co jest najbezpieczniejszą pozycją dla najmłodszych pasażerów. Jakie ma jeszcze korzyści?

CZYTAJ WIĘCEJ

14 najczęstszych pytań o Zespół Policystycznych Jajników (PCOS)

Na PCOS, czyli Zespół Policystycznych Jajników może cierpieć nawet 10-15% kobiet w wieku rozrodczym. Czy PCOS jest groźną chorobą? Jakie są najczęstsze przyczny PCOS? Czy Zespół Policystycznych Jajników jest uleczalny? Poznaj odpowiedzi na 14 najczęstszych pytań o PCOS.  

CZYTAJ WIĘCEJ