X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • mała.mi Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:39

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Cuda się nie zdarzają ;( pęcherzyk nie rośnie i nadal pusty ;( chyba nie ma na co czekać i po weekendzie do szpitala ;(

Kati strasznie mi przykro :-(

sv6zcOJ.jpgsv6zp1.png
    3WMBhGc.jpg3WMBp1.png
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:48

Cytuj  /     /  Zgłoś

Kasiu, tulę mocno.
    Bardzo mi przykro, na prawdę :*

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati kochanie przykro mi bardzo tulę Cie mocno do serca
    wyrycz się ile da, nie duś tego w sobie,
    mia bardzo pomogły dziewczyny z Aniołkowych Mam myślę że i Tobie pomogą kochana

Magdalenko dla Ciebue przepis
    składniki:

5 jajek
    3 szkl mąki
    1 szkl cukru
    1 kasia
    1 1/2 łyżeczki proszku do pieczenia
    2 łyżeczki mączki ziemniaczanej (ja daję kisiel całą torebkę)
    5 jabłek
    cukier waniliowy
    1 łyżka cynamonu
    wiórki kokosowe, migdały lub mielone orzechy co się ma lub co kto lubi* (to dodatek ode mnie)

wykonanie
    Żółtka,mąka, proszek,masło i 1/2 szkl cukru wyrobić na gładkie ciasto. Podzielić na 3 części (jedna większa),dwie mniejsze włożyc do zamrażalnika,większą wylepić blachę do pieczenia(sam spód).

Jabłka zetrzeć na tarce o grubych oczkach i lekko odcisnąć z soku,dodać cynamon i cukier waniliowy..Na ciasto wysypuję wiórki lub migdały żeby nie namokło od jabłek.(jak mam ochotę to podsmażam Jabłka na patelni z kwaśną galaretką np. agrestowaą) Jabłka ułożyć na cieście, na to zetrzeć na tarce jedną porcje ciasta z zamrażalnika ( można też drobno pokruszyć ), na to nałożyć ubitą pianę z białek z resztą cukru i mączką ziemniaczaną. na to kruszonka z ostatniej porcji ciasta.

Piec 30-40 minut w 170 stopniach. ja piekę trochę dłużej ale znam swój piekarnik i wiem że potzrebuje trochę wiecej czasu

do podania na ciepło możesz upiec przy gościach (zaślinią się zanim się upiecze) lub zagrzać w mikrofali :)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:51

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Cuda się nie zdarzają ;( pęcherzyk nie rośnie i nadal pusty ;( chyba nie ma na co czekać i po weekendzie do szpitala ;(
    Kasiu,tak mi przykro;( żadne słowa teraz Cię nie pociesza, a więc powiem tyle że jestem z Tobą myślami i służę ramieniem. :(

rah lubi tę wiadomość

• Paulina_2603 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 12:59

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witajcie dziewczyny :) Mogę do Was dołączyć?? Mam plan, aby do końca roku zajść w ciążę :) Plany planami, może być różnie, ale miejmy nadzieję, że nam się uda!! Póki co dzisiaj mijają dwa tygodnie jak jestem mężatką :) Razem z mężem uznaliśmy, że nie staramy się w sensie dosłownym, zdajemy się na los. Oby szybko okazało się, że los do nas się uśmiechnie :)
    Powodzenia dziewczyny

gosia86, mała.mi, Ania1986, aja lubią tę wiadomość

17CDp1.png lcZRp1.png
    Adrianna - 23.12.2018, 3340 g, 55 cm
    Starania od 08.2014 - Aniołki - 05.2015 - 7t3d - cp; 04.2017 5t5d; 07.2017 - cb
  • rah Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:12

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czy któraś z Was moze mnie uświadomić jak wrzuca sie tu fotki???:)

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • rah Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 15:15

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Rzeczywiście pięknie to ujął. Mój mało co mówi na ten temat bo jak na razie "nie wiem co mam powiedzieć"...

Im bliżej wizyty tym ciężej :/
    Kati, mój skomentował to raz, potem był twardy. Dopiero po 2 latach powiedział jak jemu było i jest ciezko z tego powodu. Ale nawet do teraz nie mowi za duzo...

Nadal śle pozytywna energię. Wszystkie razem damy radę. Trzymaj sie Kochana!

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
    Ponad 4 lata oczekiwań, niedrożny jajowód, na drugim wodniak, ostre zapalenie przydatków.
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati przykro mi, teraz dla Ciebie będzie czas, żeby ochłonąć, ale mam nadzieję, że za jakiś czas wrócisz do starań silniejsza, bo po latach starań osiągnęliście następny etap i to plus choć bardzo bolesny

wspieram z całych sił, a dziewczyny z Aniołkowych mam naprawde pomagają

rah lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu urlop miałam a dziś do pracusi, pewnie gdybym go nie miała to już bym nie dała rady, ale odpoczełam i na razie wracam, zobaczymy na jak długo, bo dzidzia najważniejsza i jeżeli tylko cokolwiek będzie nie tak np będę się żle czuć lub poczuje że nie daję rady, albo bachory będą mi dawac w kość to idę na L4, ale na razie było ok
    dyr nawet zachował się jak człowiek o dziwo czyli nie urzadzal scen, a podobno potrafi, a poza tym to ja się ukrywałam do czerwca a tu podobno niektorzy wiedzieli o mojej ciąży, pewnie zobaczyli czy że mi się wtedy utyło a teraz tylko przypuszczenia sie potwierdziły, no ale któż to wie w końcu szpiedzy nie śpią

gosia86 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • Lenka@ Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:33

Cytuj  /     /  Zgłoś

Szpilka, czujne Oko Saurona zawsze patrzy :) Pewnie plotkowano już znacznie wcześniej...

Witaj Paulinko! Rozumiem, że to Twój pierwszy miesiąc starań? Życzę Ci oczywiście udanego cyklu !

Dziewczynki, to przed jutrzejszym badaniem nie biorę żadnych leków. Bromergon sobie dziś odpuszczę i nie wezmę rano euthyroxu.

gosia86, szpilka lubią tę wiadomość

Inni szukają cudu całe życie w prozaicznych rzeczach...ja wolałam je stworzyć z prawdziwej miłości...
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:37

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu bardzo mi przykro. Przytulam bardzo mocno.

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 16:50

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilka nie przemęczaj się i dbaj o siebie :*
    Ewik co u Ciebie? Jak sie czujesz?plamienia ustaly?

Lenka dobra decyzja z tymi lekami ja bym zrobila tak samo

ja idę na prolaktynę i progesteron w poniedziałek
    orientujecie się czy na podstawie progesteronu można potwierdzić ciążę?
    w sensie czy jeśli będzie Np wysoki to mogę się sugerować że to ciąża? Czy to będzie jeszcze za wcześnie na takie wnioski?

juz doczytalam w tematach w oczekiwaniu na testowanie ze progesteronem nie ma co sie sugerować
    ciążę potwierdza tylko test lub beta
    ale przynajmniej wiem żeby sie nie nastawiać że coś mi da ten progesteron

Lenka i pamietaj dzisiaj szlaban na przytulanie bo prolaktyna dla wyjdzie ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 22 sierpnia 2014, 16:58

Lenka@ lubi tę wiadomość

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • rah Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Szpilko, w czerwcu to Ty byłaś pewnie jak patyczek, watpię zeby ktos widział po Tobie ze w ciąży jestes ;)
    Prędzej kiedyś ktos usłyszał,ze chciałabyś miec dziecko i jak tylko miałaś wolne to stwierdzili,ze to juz:)

Gosiu, niestety nie ma co sie sugerować...gdybys była kilka tygodni po spodziewanym terminie miesiączki, to pewnie byłoby widac ze jest wyższa, ale tak...kilka dni po ewentualnej owulce...niestety watpię :(
    Sama miałam ostatnio wysoki, a niestety w ciąży nie jestem :/

16ud0dw4pvgujdsb.png
    † 03.09.2010 (12tc)
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:04

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Gosiu musiałby Ci naprawdę ładnie skoczyć żebyś mogła podejrzewać sukces, chociaż... jak możesz to może odczekaj do środy będzie bardziej miarodajne.

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • Kati86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:06

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    Kati przykro mi, teraz dla Ciebie będzie czas, żeby ochłonąć, ale mam nadzieję, że za jakiś czas wrócisz do starań silniejsza, bo po latach starań osiągnęliście następny etap i to plus choć bardzo bolesny

wspieram z całych sił, a dziewczyny z Aniołkowych mam naprawde pomagają

Ja nawet nie wiem czy tam jest moje miejsce :( przecież nawet malucha nie było widać na usg :(

IVF MAJ 2016 <3 beta - 175,5, 20.06 - serduszko puka <3
    14.08.2016 ;( żegnaj synku
    krio 19.XII.2016 9dpt beta - 208, 12.01 <3
    Bruno 18.07.2017
    krio 25.07.2018 9dpt beta 154,3, kolejny syn :)
    Aleks 5.04.2019
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kati86 wrote:
    Ja nawet nie wiem czy tam jest moje miejsce :( przecież nawet malucha nie było widać na usg :(
    ja nawet pęcherzyk wątpliwy miałam, bo plamienie, które brałam za implantacyjne wracało i znikało, dwa pozytywne testy, więc w dzień miesiączki mając znów plamienie poszłam do byle ginki, macica ciążowa szyjka zamknięta, diagnoza krwawienie nie z ciąży nie stresować jest malutki pęcherzyk 4mm, ale zdjęcia dać nie chciała następnego dnia wieczorem lekkie krwawienie i takie paskudne uczucie pustki, rano na ip, bo krwawienie było lekkie, brak pecherzyka, macica ciążowa, podejrzenie pozamacicznej, 3 dni w szpitalu diagnoza ciąża biochemiczna, obyło się bez łyżeczkowania, dla mnie to było moje dziecko a tam żadna stracona ciąża biochemiczna, w I trymestrze czy przy porodzie nie jest mniej ważna bo wszystkie cierpimy tak samo
    i nie namawiam Cię, żebyś koniecznie się tam odezwała, bo każda niestety musi znaleźć swój sposób poradzenia sobie z sytuacją, jedna woli się wygadać a potem poczytać o pozytywnych zakończeniach i inna chce pomilczeć a w rodzinie czesto nie są w stanie nam pomóc, czasami sami cierpią i nie chcą rozgrzebywać ran czasami bagatelizują a czasem to co oni uważają za pocieszające nas tylko wnerwia lub zasmuca
    w rodzinie bylam w stanie powiedziec co sie stało i się trzymać a tam mogłam się wygadać, potem pomóc innym, teraz rzadko tam wchodzę, jestem na innym etapie teraz wpadam tam pogratulować zaciążonym czy zdać krótką relację co u mnie lub wesprzeć te które tam trafiły, ale w każdym momencie jest pełno dziewczyn, które są codziennie dla każdej innej

gosia86, Kati86, aja lubią tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 17:27

Cytuj  /     /  Zgłoś
    reszto staraczek wybaczcie esej

gosia86 lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • gosia86 Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:29

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kasiu Szpilka ma racje lepiej bym tego nie ujęła
    to nie czas trwania ciąży na tu znacznie
    dla każdej z nas bylo to ukochane dzieciątko

Szpilko może masz w pracy scherloka holmsa ;) który wykrył Twoją ciążę jeszcze przed Tobą samą
    u mnie w pracy ja osobiście miala kilka takich sytuacji ze mówili że jestem w ciąży a mi to nie bylo w głowie ;)

8p3os65gknud0twt.png
    iv09tgf6v8u0j0rv.png
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    w sumie zlewam to, ale nie jezdziłam do miasta w którym pracuje, żeby powiedzieć pierwsza a nie że wszyscy sie domyslają po wielkim brzuchu, no i jak u nas był dwudniowy festyn to sie ubierałam mega maskująco i wychodzilismy po zmroku, bo nie chciałam się tłumaczyć najpierw jakimś napotkanym kolegom z pracy, ktorzy na pewno pusciliby to dalej a tu sie okazauje, że caly trud na marne :) bo panie polonistki juz dawno obrobily mi tyłek/ brzuch

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
  • szpilka Autorytet

Wysłany: 22 sierpnia 2014, 18:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    nawet na noc z dziećmi w szkole poszłam pilnować ich już w ciąży bo sie dobrze czułam, no i przecież ciężarne nie pracują w nocy ;P

rah lubi tę wiadomość

17u9i09kee501cvj.png
    relgzbmhgbzxq515.png
    Aniołek listopad 2013
‹‹ 350 351 352 353 354 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

7 faktów o karmieniu piersią, o których nie miałaś pojęcia

Czy wiesz, że karmienie piersią może zmniejszyć ryzyko zachorowania na nowotwór jajnika oraz piersi? A czy słyszałaś, że mleko matki zmienia się nawet w trakcie jednej sesji karmienia? Poznaj 7 faktów ciekawych i nieoczywistych faktów na temat karmienia piersią! 

CZYTAJ WIĘCEJ

Raport "Jak rodzą Polki?" - doświadczenia kobiet na temat opieki okołoporodowej w Polsce

Fundacja “Rodzić po ludzku” w czerwcu opublikowała najnowszy raport na temat opieki okołoporodowej w Polsce. Jak rodzą Polki? Jak wygląda opieka okołoporodowa w naszym kraju? Przeczytaj zaskakujące wnioski!   

CZYTAJ WIĘCEJ

Gadżety elektroniczne dla kobiet część 1 - opaski fitnessowe wesprą Twoje zdrowie, ale też płodność

To pierwszy artykuł z serii gadżetów elektronicznych dla kobiet. Dziś przyjrzymy się opaskom fitnessowym - w czym mogą nam pomóc, na co warto zwrócić uwagę wybierając opaskę i co ciekawe w jaki sposób opaski fitnessowe mogą dodatkowo wesprzeć naszą płodność i polepszyć analizę cykli miesiączkowych. Podpowiemy również dlaczego warto skonfigurować opaskę z aplikacją miesiączkową i czy zawsze jest to możliwe.

CZYTAJ WIĘCEJ