Tydzień dla Płodności   

Nie przegap swojej szansy!
Umów się na pierwszą wizytę u lekarza specjalisty za 1zł.
Tylko do 23 listopada   
SPRAWDŹ
X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 21:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam kochane mi lekarz przepisał luteinę i bez badan jakoś tak dziwnie po tej wizycie jestem nastawiona wyczułam troszki obojętnośc

• karmelek Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 22:23

Cytuj  /     /  Zgłoś
    ewelina ale dlaczego dal ci ta luteine bo nie doczytalam??

Ania ja sie nigdzie nie wybieram, a teraz jeszcze mocniej trzymam za was kciuki!!! :-)

dobrej i owocnej nocy dziewczyny :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 2 marca 2014, 22:25

• Ewik Autorytet

Wysłany: 2 marca 2014, 22:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelcia to bez badan przepisal Ci luteine?

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 2 marca 2014, 23:22

Cytuj  /     /  Zgłoś
    tak kochane bo miałam dwa razy pod rząd plamienia z tydzien przed @ i za trzecim razem wzięłam na własną ręke luteinę i plamień juz nie było wiec stwierdził zebym brała a tak pozatym ja juz miałam problemy z regularnością @ ponieważ bywało i tak ze w jednym cyklu była @ kilka dni przerwy i znowu @ z wiekszym rozmachem

• Ewik Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 00:08

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Hm.. a masz jakies watpliwosci co do jego decyzji? Nie martw sie kochana mysle, ze sie wszystko unowrmuje. A moze skonsultuj sie z innym lekarzem, czasami warto zaczerpnac od kogos innego moze bedzie mial inne podejscie moze cos podpowie zrobi jakies badania. W kazdym razie trzymamy mocno kciuki :)

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Iownka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 06:31

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dzień Dobry :)
    Od trzech dni mam taki ból gardła, jakiego jeszcze w zyciu nie miałam i aż mi się pisać nie chce... Ale podczytuje i kibicuję jak zawsze :)

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 08:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam w nowym tygodniu :-) Ja tydzień zacznę od wizyty u fryzjera - trzeba odświeżyć fryzurkę na wiosnę, a tak naprawdę to grzywka powoli przysłania mi świat :-)

Do teściów wyjeżdżamy w czwartek wieczorem, więc test zrobię w czwartek rano - mam nadzieję, że wynik będzie już wiarygodny. Na razie wykres temperatury wydaje się być dość obiecujący - a Wy jak sądzicie? Ja nie mam jeszcze zbyt dużego doświadczenia.

Ida lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

Aniołek 06.07.2017, 8.11.2017
  • _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2014, 08:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Dziewczynki!

Kor_a, masz rację - wygląda obiecująco, trzymam kciuki :)

Miłego dnia Wam życzę!

Kor_a lubi tę wiadomość

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • Ewik Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 08:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora mysle,ze bedzie dobrze... Bardzo mocno trzymam kciuki. Wykresik bardzo ladny, nie ma innej opcji bedzie ok.

Kor_a lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 08:53

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Oby dziewczyny, oby! Chodzi mi głównie o to, że jedziemy na wschód, a tam alkoholu nie brakuje..... tam liczą się dwie rzeczy - jedzenie i picie, ale już umówiliśmy się z mężem , że w razie czego postanowiłam nie pić przez cały wielki post :-)

Ewik lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• _Ania_ Ekspertka

Wysłany: 3 marca 2014, 08:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kor_a wrote:
    Oby dziewczyny, oby! Chodzi mi głównie o to, że jedziemy na wschód, a tam alkoholu nie brakuje..... tam liczą się dwie rzeczy - jedzenie i picie, ale już umówiliśmy się z mężem , że w razie czego postanowiłam nie pić przez cały wielki post :-)

No i świetny pomysł - coś takiego na pewno każdy łyknie, może nawet będą podziwiać Twoją silną wolę! :)

Kor_a lubi tę wiadomość

cfbd69597e38556e0d9dfe823aa26cca.png
  • Babe B Przyjaciółka

Wysłany: 3 marca 2014, 09:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej znacie dobrego androloga w warszawie?

Babe B
  • Kor_a Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:14

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Babe B wrote:
    hej znacie dobrego androloga w warszawie?

Niestety w tej kwestii nie pomogę

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Ewik Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Kora bardzo dobry pomysł :)

Babe B słyszałam że w klinice Novum są ok ale nic więcej nie jestem w stanie Ci powiedzieć. Możesz zajrzeć na Nasz Bocian tam ktoś na pewno doradzi.

Kor_a lubi tę wiadomość

mhsv2n0ahsxqjiji.png
  • Ida Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:41

Cytuj  /     /  Zgłoś
    szpilka wrote:
    chodziło mi bardziej o ten katastrofalny brak śniegu, bo barzo go malo w tym roku i co prawda robią co mogą, żeby naśnieżać, ale cóż zrobić jak temperatura w plusie od kilku tygodni, a inne atrakcje i owszem są :)
    Stoki były naśnieżone, ale wokoło wiosna i ciepełko :) Choć śnieg topniał i robił się lód, który, jak się dowiedziałam i sama o tym przekonałam - był bardzo niebezpieczny, bo nie dało się na nim hamować, a jedynie nabierało prędkości. Dlatego jednak warunki były trudne. No wymarzony byłby na pewno te prawdziwy śnieg, ale cóż zrobić...Chyba trzeba czekać rok.

szpilka lubi tę wiadomość

• Ida Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:49

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ewelinko - jeśli lekarz uważa, że lepiej brać, to bierz. A jeśli masz wątpliwości, to dobrze by było z nim o tym porozmawiać.

Kor_a - faktycznie, wykresik obiecujący. Trzymam kciuki :) Ile jeszcze do terminu @ ?

lownka - mnie też ostatnio boli gardło, raz mocniej, raz słabej ale dość długo już. Ja zawsze ratuję się Orofarem max albo tym w sprayu, dla mnie jest najlepszy. A przy takim bardzo silnym bólu zdecydowałam się na płukanie gardła wodą z solą i pomogło :)

Babe B - witamy u nas :) Ja niestety nie z Warszawy, więc się nie orientuję.

U mnie dobrze, jakieś kilka dni-tydzień przed owulką, tak myślę. Samopoczucie bardzo dobre, ale mięśnie bolą :P
    Do pracy mam na 12, więc ranek dla mnie :)
    Marzec już mamy, wiecie? :D

Kor_a lubi tę wiadomość

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 09:56

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Ida - dzisiaj mam 10 dni od owulacji wyznaczonej przez Ovu (niestety tylko przerywaną linią) - pierwszy raz obserwuję cykl, więc nie mam porównania. W czwartek będzie 13, więc zaopatrzę się w bardziej czuły test. W sobotę zauważyłam kropelkę świeżej krwi na papierze, ale staram się nie nakręcać - lepiej być zaskoczonym niż rozczarowanym.

Ida lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Ida Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:01

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Dobre nastawienie Kor_a. A kiedy masz planowaną @?

• Kor_a Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Zazwyczaj miałam 28-dniowe cykle. 28DC wypada dzisiaj, więc jutro powinnam dostać. Troszkę później wypadła u mnie owulacja, więc mogło się coś poprzesuwać - na razie do czwartku będę obserwować temp. Może jutro gwałtownie spadnie.

Ida lubi tę wiadomość

km5s8iik5ptfpdrq.png

• Iownka Autorytet

Wysłany: 3 marca 2014, 10:10

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Mi mama dzisiaj zadzwoniła i mi powiedziała, żeby może nie zachodziła w ciążę w tym miesiącu ze względu na tą infekcję gardła :)
    Ok, w tym miesiącu wyjątkowo nie zajdę w ciążę, bo tak to na pewno bym wzięła i za pstryknięciem palca zaszła :D
    Mi się od czasu zaczęcia starań cykle wydłużyly do 30 dni i nie wiem, czemu tak jest.

asioczek86 lubi tę wiadomość

w5wqkrhmcawmir87.png

relg3e5e4t96ae00.png
‹‹ 41 42 43 44 45 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

Niepłodność u mężczyzn - najczęstsze przyczyny. Kiedy warto wykonać badanie nasienia?

Problem z poczęciem dziecka jest problemem obojga partnerów, dlatego jeśli już dłuższy czas czekasz na dziecko, to diagnostykę i ewentualne leczenie rozpocznij razem z partnerem. Niepłodność u mężczyzn występuje tak samo często, jak u kobiet. Przeczytaj jakie są najczęstsze przyczyny problemów z płodnością u mężczyzn, w jaki sposób można je wykryć i jakie są potencjalne rozwiązania na zajście w ciążę.

CZYTAJ WIĘCEJ

Przyczyny niepowodzenia in vitro - jakie?

Procedura in vitro to niekiedy jedyna szansa dla par bezskutecznie starających się o dziecko i walczących z niepłodnością. Choć skuteczność metody jest wysoka, niestety nie zawsze kończy się sukcesem... Jakie są najczęstsze przyczyny niepowodzeń przy IVF?

CZYTAJ WIĘCEJ

Śluz szyjkowy, śluz z podniecenia, wydzielina z pochwy, upławy - jak odróżniać?

Śluz szyjkowy to bardzo ważny wskaźnik kobiecej płodności. Jak odróżniać poszczególne rodzaje śluzu? Czym różni się naturalny śluz szyjkowy od śluzu wynikającego z podniecenia? Czym są upławy i kiedy warto zgłosić się do lekarza? Jak zapisywać poszczególne rodzaje śluzu w aplikacji OvuFriend? 

CZYTAJ WIĘCEJ