X

Pobierz aplikację OvuFriend

Zwiększ szanse na ciążę!
pobierz mam już apkę [X]
Forum Starając się - ogólne Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)
Odpowiedz

Dziewczyny z rocznika '86 starające się o pierwsze dziecko :)

Oceń ten wątek:
  • magdalenka_ka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:02

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula wiesiołek należy brać tylko do owulacji. Powoduje jakieś skurcze macicy i w przypadku ciąży może doprowadzić do poronienia

Anula1986 lubi tę wiadomość

[link=https://www.suwaczki.com/]f2w3vfxm48u0dxg3.png[/link]
  • kikakika86 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:03

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Czesc dziewczyny, mnie rowniez przyjmiecie do swojego grona urodzonych w '86? Staramy sie z mezem od 7 miesiecy... :( Jestem w trakcie @, juz niedlugo podejmiemy kolejna probe... Czy ktoras z Was jest w podobnym momencie? Byloby milo razem sie podtrzymywac na duchu i motywowac :) odezwijcie sie babeczki! Razem bedzie nam razniej ;)

Anula1986, magdalenka_ka, olimama lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witamy witamy kikakika86:)
    no ja jestem niestety 9 cykli dalej od Ciebie;)

magdalenka_ka lubi tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:05

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Anula wiesiołek należy brać tylko do owulacji. Powoduje jakieś skurcze macicy i w przypadku ciąży może doprowadzić do poronienia

Magdalenko, ja go zażywam od ok. 5 ciu dni, raczej nie dłużej. Czyli brać go wciąż aż do owulacji? Czy właśnie teraz mam go odstawić? Pogubiłam się :/ Nie rozumiem :/

Znalazłam takie info: "wiesiołek brać od @ aż do owulacji, a potem przestać"
    Wynika z tego, że od dzisiaj i aż do mniej więcej 21 stycznia...
    Nie wiedziałam o tym wcześniej :/

ac8104c835d8a08507a079523a5ad9c5.png

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 14:13

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:07

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikakika86 wrote:
    Czesc dziewczyny, mnie rowniez przyjmiecie do swojego grona urodzonych w '86? Staramy sie z mezem od 7 miesiecy... :( Jestem w trakcie @, juz niedlugo podejmiemy kolejna probe... Czy ktoras z Was jest w podobnym momencie? Byloby milo razem sie podtrzymywac na duchu i motywowac :) odezwijcie sie babeczki! Razem bedzie nam razniej ;)

Życzę powodzenia! :* Ja akurat też dostałam @ ;)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 14:07

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:09

Cytuj  /     /  Zgłoś
    hej wszystko ok. Napisze jak dojade do domu bo tablet kaput :-)

magdalenka_ka, szpilka, Ania1986 lubią tę wiadomość

Mam 4 Aniołki w niebie. Boże czuwaj nad nami
    16udk0s3stit4jg4.pngklz9df9hfp6o5oq3.png

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:17

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Cześć Kikakika!

Anula tak, wiesiołek bierze się od 1dc do owulacji :) też nie wiedziałam, dziewczyny mnie uświadomiły pare miesięcy temu :)

Agatka czekamy na relacje z wizyty!

Anula1986 lubi tę wiadomość

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:20

Cytuj  /     /  Zgłoś
    magdalenka_ka wrote:
    Cześć Kikakika!

Anula tak, wiesiołek bierze się od 1dc do owulacji :) też nie wiedziałam, dziewczyny mnie uświadomiły pare miesięcy temu :)

Agatka czekamy na relacje z wizyty!

Dzięki :* Tak więc kontynuuje jego branie do momentu owulacji.
    Dobrze, że mnie uświadomiłaś, bo myślałam, że mam go cały czas zażywać. To może przez niego nie mam aż takich bóli miesiączkowych? Ale te zawroty głowy troszku mnie niepokoją, hm...

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 14:21

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • kikakika86 Koleżanka

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:25

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka, trzymam kciuki! Wszystko mnie dzis drazni, ahh :/ oparzylam sie patelnia, zbilam szklanke a na koncu sie poryczalam, chyba musialam odreagowac.

Dzieki Anulka :) podobno mowia, ze te ktore przechodza przez cykl razem, potrafia sie dobrze dogadac :) ale mysle, ze nie ma tu niefajnej kobitki! :) Z tym wiesiolkiem to o co chodi? Czy to pomaga zajsc? Do mnie dociera powoli ze chyba za pozno zaczynalismy sie starac, nie w 10dc tylko blizej owulacji...niby powinno tez dzialac, ale co cykl to inna metoda dochodzi... co myslicie? Kiedy Wy zaczynacie?

• Anula1986 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:28

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikakika86 wrote:
    Magdalenka, trzymam kciuki! Wszystko mnie dzis drazni, ahh :/ oparzylam sie patelnia, zbilam szklanke a na koncu sie poryczalam, chyba musialam odreagowac.

Dzieki Anulka :) podobno mowia, ze te ktore przechodza przez cykl razem, potrafia sie dobrze dogadac :) ale mysle, ze nie ma tu niefajnej kobitki! :) Z tym wiesiolkiem to o co chodi? Czy to pomaga zajsc? Do mnie dociera powoli ze chyba za pozno zaczynalismy sie starac, nie w 10dc tylko blizej owulacji...niby powinno tez dzialac, ale co cykl to inna metoda dochodzi... co myslicie? Kiedy Wy zaczynacie?

Myślę, że na forum są same super babeczki :* Kochana, o ile dobrze mi wiadomo to wiesiołek poprawia jakość śluzu. Jeżeli się mylę to proszę mnie wyprowadzić z błędu ;)

xnw4lhb8dt2ans8c.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 14:35

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Anula1986 wrote:
    Myślę, że na forum są same super babeczki :* Kochana, o ile dobrze mi wiadomo to wiesiołek poprawia jakość śluzu. Jeżeli się mylę to proszę mnie wyprowadzić z błędu ;)
    nie mylisz sie co do wiesiołka;) ale niestety nie na każdego to działa

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:13

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Witam nowe kolerzanki forumowe :-)

Aniu1986 tsh masz piękne! Gratuluje!

Na wizycie u gina byłam aż 40 min! Zadowolona jestem bardzo. Lekarz zreszta też bo ładnie przyszłam prdygotowana z wszystkimi badaniami z 1 trymestru.
    Według ostatniej miesiaczki jest to 6tc, ale prawdopodobnie ciaża jest młodsza bo dokładnie wiemy kiedy były sreduszka. Tu mam pierwsze fotki i karte ciaży :-)
    Lekarz twierdzi że ładnie jest umiejscowiona i o prawidłowym kształcie

http://naforum.zapodaj.net/thumbs/eb5c569d177c.jpg

Co do endo to twierdzi że Tsh nie jest przyczyna moich poronień. Zbadał, zrobił wywiad i kazał brać eutrynox25 cały czas. W marcu mam skontrolować wynik i jezeli będzie coś niepokojacego to mam do niego przyjść. A jeżeli będzie wszystko w porzadku to tylko do internisty po recepte. Ale mimo wszystko cała ciaże E25.

Tyle dobrych wieście. Za 2 tygodnie mam podjechać do szpitala na dyżur do mojego dr i zrobi mi usg i zobaczymy jak sie miewa. L4 dostałam na miesiac bo lekarz twierdzi że nie moze mnie narażać na niepotrzebny stres. :-)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 15:35

magdalenka_ka, Ania1986, olimama, szpilka, gosia86, Maandragora lubią tę wiadomość

• nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:24

Cytuj  /     /  Zgłoś
    agatka196 wrote:
    Witam nowe kolerzanki forumowe :-)

Aniu1986 tsh masz piękne! Gratuluje!

Na wizycie u gina byłam aż 40 min! Zadowolona jestem bardzo. Lekarz zreszta też bo ładnie przyszłam prdygotowana z wszystkimi badaniami z 1 trymestru.
    Według ostatniej miesiaczki jest to 6tc, ale prawdopodobnie ciaża jest młodsza bo dokładnie wiemy kiedy były sreduszka. Tu mam pierwsze fotki i karte ciaży :-)
    Lekarz twierdzi że ładnie jest umiejscowiona i o prawidłowym kształcie

http://naforum.zapodaj.net/9aec3b010a5b.jpg.html

Co do endo to twierdzi że Tsh nie jest przyczyna moich poronień. Zbadał, zrobił wywiad i kazał brać eutrynox25 cały czas. W marcu mam skontrolować wynik i jezeli będzie coś niepokojacego to mam do niego przyjść. A jeżeli będzie wszystko w pożadku to tylko do internisty po recepte. Ale mimo wszystko cała ciaże E25.

Tyle dobrych wieście. Za 2 tygodnie mam podjechać do szpitala na dyżur do mojego dr i zrobi mi usg i zobaczymy jak sie miewa. L4 dostałam na miesiac bo lekarz twierdzi że nie moze mnie nararzać na niepotrzebny stres. :-)
    super wiesci Agatko!!:)

agatka196 lubi tę wiadomość

• madlenka Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Super Agatka, cieszę się, że wszystko ok i że jesteś zadowolona z wizyty. Co do L4 to racja, musisz odpoczywać, dbać o siebie i ogólnie relax w pełni :)

qdkk2n0ao2txirxa.png

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:33

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka super! Zobaczyliście już serduszko czy za wcześnie było?

Kikakika co do starań to ja co miesiąc miałam inne pomysły. W tym cyklu rzuciłam wszystko, odpuściłam na maksa. Staramy się serduszkować co dwa dni, ale jak nie mam ochoty to nie patrze czy akurat w tym dniu 'trzeba'. Jak mam płodniaki, to i tak mam większą ochotę, więc organizm sam podpowiada ;) jak ma się udać, to tak będzie. zrozumienie tego i pogodzenie się z faktem, że nie na wszystko mam wpływ zajęło mi 10 miesięcy. Aczkolwiek nie zapieram się, że w przyszłym miesiącu znów nie zacznę się chwytać wszystkich sposobów ;) ale tak jak jest teraz jest cudownie :D

• agatka196 Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 15:42

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Magdalenka nie jeszcze za wczesnie na serduszko ale myślę że za te 2 tygodnie już zobaczymy.

• ewwiel Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:00

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatko gratuluje udanych wizyt:-) teraz relax i oczekiwanie na kolejną wizytę:-)

Witam wszystkie nowe Czarnobylki :-)

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • Sis Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:26

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Agatka gratuluje :))

nie dałam rady się powstrzymać i zrobiłam test, nie wiem na co liczyłam..oczywiście negatyw :(
    Jeśli @ nie przyjdzie zrobię jeszcze w poniedziałek bo wmawiam sobie, że może za wcześnie.
    Ehh ciężkie życie staraczek.. :)

3i49j48a2gjt7hjd.png
    29+1, 44 cm, 1430 g
  • ewwiel Autorytet

Wysłany: 10 stycznia 2015, 18:30

Cytuj  /     /  Zgłoś
    Sis przykro mi :-( Ja zrobiłam podobnie, też jedna kreska mnie zdołowała, no ale trzeba żyć dalej.

klz9zbmhhlezszdo.png

jox6io4puam380xd.png
  • nick nieaktualny

Wysłany: 10 stycznia 2015, 20:34

Cytuj  /     /  Zgłoś
    kikakika86 witamy na forum :)

agatka196 piękne zdjęcia groszka i nudnej ciąży Ci życzę! ;)

Sis robiłaś z rańca test? mnie też cholernie kusi...:P jak myślicie kiedy najszybciej można zrobić?

Ania1986 pięknie Ci spadło :) Na jakiej dawce jesteś? Mi też się wyrównało ft3 i ft4 a tsh mam 2,083. Jak zwiększałam sobie dawkę letroxu z 50 do 75 to właśnie ft3 i ft4 zaczęło mi szaleć...

Co robicie w tę jakże wietrzna sobotę, idziecie gdzieś? :)

Wiadomość wyedytowana przez autora: 10 stycznia 2015, 20:35

‹‹ 505 506 507 508 509 ››
Zgłoś post
Od:
Wiadomość:
Zgłoś Anuluj

Zapisz się na newsletter:

Zainteresują Cię również:

6 porad jak wybrać najlepszego specjalistę od leczenia niepłodności

Wybór najlepszego lekarza specjalisty jest najwyższym priorytetem każdej kobiety, której starania przedłużają się lub dotychczasowe leczenie okazało się nieskuteczne. Szukając kompetentnych godnych zaufania lekarzy, którzy mogą pochwalić się wysoką skutecznością, należy brać pod uwagę również jakość placówki, w której przyjmują.   

CZYTAJ WIĘCEJ

W którym tygodniu planowane cesarskie cięcie? Co spakować do szpitala?

Choć poród fizjologiczny, czyli siłami natury, jest naturalnym procesem, w niektórych sytuacjach cesarskie cięcie może być korzystniejsze dla zdrowia matki i dziecka. W jakich sytuacjach i w którym tygodniu ciąży zaleca się poród przez cesarskie cięcie? Jak przyszła mama może się do tego przygotować?

CZYTAJ WIĘCEJ

7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz owulacji OvuFriend

Wydaje Ci się, że działanie kalendarza owulacji sprowadza się tylko do wyznaczania dni płodnych i terminu owulacji? Nic bardziej mylnego! Podczas prowadzenia obserwacji w kalendarzu OvuFriend możesz dowiedzieć się o rzeczach, które wspomogą Twoje starania o dziecko. Poznaj 7 zaskakujących rzeczy, o których możesz się dowiedzieć prowadząc kalendarz dni płodnych! 

CZYTAJ WIĘCEJ